Még csak 60e km-nél tartok, úgy hogy a csere kb. még 4-5 év, de addigra az 5 ajtós Superb pont ki fogja nőni a "felnőtt-betegségeit ", s 1 kiforrott típust lehet abszolválni...
most még a cucca sok, ha elindulunk valahová: babakocsi, kiságy, kád, stb., stb. Ezért volt gond a Superb csomagtartója. Most az OII kombit is játszva telenyomjuk a cuccával.
az még egy komoly szempont volt nálam - mivel kisgyerek van - hogy a Superb csomagtartója jóval kisebb és nehezen pakolható mint az OII-é. Mikor komolyabb útra kelünk akkor az OII kombit is telenyomjuk cuccal. Persze ha nő a gyerek és jó hosszú lába lesz, akkor én is benevezek egy Superre:)
"Ha a Superb belseje kicsit modernebb, azt választom."
Én is éppen azt néztem a Superb belterében, hogy minden ismerős már valahonnan. Pl. az ablakok kapcsolói - Superb, Octavia, Passat, Golf4. Az OK hogy nagy LEGO az egész VW-csoport, de azért néha változtathatnának egy kicsit :)
Sajnos nekem sem az RS, sem a Superb nem alternatíva, az áruk miatt :( Ha a Superb úgy ejtené az árát mint az Ocatvia1, most lehet hogy az lenne...
Nézegettem 2002-es Superb-ket, bevallottan 150e km felett, 3.3 volt a legolcsóbb.
Nekem a két autó most alternatíva volt. Az 1.9 Style Superb-t plusz extrákkal és az RS dizel Octaviát közel azonos áron lehetett beszerezni. Ha a Superb belseje kicsit modernebb, azt választom.
De szvsz az Octavia és a Superb teljesen más kategória, nem látom sok értelmét hasonlítgatni. Nekem a Superb egy nagy nyugis autó, amivel nem rohan az ember. Egyáltalán nem fenyeget a veszély hogy vegyek egy Superbet, de ha mégis, az egészen biztosan benzines lenne. Mivel ezekből a használt jó árú benzines fehér holló, az újat meg nem tudom kifizetni, így maradok a jól bevált kis Octaviánál :)
Sőt, a használt jó árú diesel is fehér holló, egyszerűen nincs Superb 3 mill alatt. Ahhoz képest hogy volt idő amikor 5-ért árulták... Baromi jól tartják az árukat ezek a nagy dögök :)
Nagyon sajnálom. Javítani??? Lehet de nem biztos hogy megéri. Ugyan úgy kikel szerelni ,sőt még ki is kel csontozni, majd heggeztés és vissza. Ha meg veszel egy váltót azt "csak" cserélni kel. Lehet hogy olcsób mint a heggeztés. Azért ez érdekes, mitől reped el egy váltóház?????
Én két dolgot tudok javasolni. Néz át a másik topikba ,ott sokkal több ember mozog ,hátha van valakinek ötlete. Illetve KoBé mestert tudom ajánlani ,egy telefont szerintem megér. Esetleg akad nála egy váltóház és akkor nem kel heggezgetni. KoBét inkább hívjad mert ritkán olvas.:-)))
Sziasztok. Rokkant nyugdíjjamból kuporgatva megvettem álmaim autóját egy 1,6 101 le 7 éves Oktaviat. Két hónap mulva elrepedt a váltó ház, és szivárog az olaj. Bontóban egy váltó 130-160 e Ft. Vegyem meg, vagy lehet javítani? Hova forduljak? Mi a legolcsob megoldás?
Szia! Nekem a 30 ezres változó intervallumos szervízen Castrol Longlife III került bele, ez 504 00 és 507 00 minősítéssel rendelkezik. Én a Formula3000-nél vettem 2950 Ft/l áron (teljesen korrektek voltak, futár hozta 2 napon belül). A szervízben is ugyanezt használják, csak háromszoros árat kérnek érte, pedig ők hordós kiszerelésben veszik.
Autósboltban 3900-ért volt ugyanez az olaj (kellett vennem még egy litert).
Nem tudom. Én is olvastam anno, hogy rugalmas szervizintervallum, stb. Mivel elég sokat járok vele, ennyit megérdemel, igy elvittem 15 után. Most ez megy az asszonynak, ott 5e sem lesz meg egy évben:) A jövő héten jön meg nekem a dizel RS, már elég kiváncsi vagyok rá.
Én is úgy olvastam a kézikönyvben, megnéztem a kódot a kocsi adattábláján és megvártam a komputer jelzését, nem törődtem azzal, hogy a kézikönyvbe 15 ezret írtak első szevíznek.