A kérdésem az lenne, hogy kinek van tapasztalata a légkondo tisztítókkal kapcsolatban. Enyhe szagot érzek (és nem én voltam :-) ) és szeretném megelőzni a bajt. Hova érdemes spriccolni, merre van a párologtatója az Octáviának, milyen típusú esetleg gyártmányú szert ajánlotok?
Nemrégiben fóliáztattam az RS-t: 18%-os Llumar-t raktak a hátsó ablakokra. A két elsőre világosabbat (mondtam a szakinka,hogy nekem a rendőrök ne kötözködjenek) 32- volt mindennel, most érkezett meg a kis müanyag mübizonylat. 8-kor vittem, délben hoztam.
Huuuuu, muxik!!:) Sajnos elkovettem azt a hibat, hogy ket dolgot is modositottam,igy nem tudom minek koszonhetoen jott meg az esze, de valszeg megiscsak e ket matatas egyikenek tulajdonithatoan. Szoval lekaptam az aksi - kabelt. Gondoltam varok par percet, oszt visszateve meglatom mi tortenik, de a nagy varakozas kozepette lapattintottam a muszerfal bal oldalso reszen levo biztositekokat takaro muanyag akarmit es - miutan ugy tunt latszolag, hogy minden biztositek ok (mellekesen, gozom nincs, hogy ezek valamelyikenek van e koze ahhoz ami nekem fajt), - megozgattam az osszeset, remelve, hatha valamelyik nem erintkezik rendesen tartojaval. Vissza az aksidrotot, kulcsot elfordit es ott virit minden az addig halott kijelzon. :))
Amugy, hogy valaszoljak a kerdesre: NEM, az a resz nem vilagitodott meg. Minde egyebb igen, de az akkor is sotet maradt, mikor a fenyszorokat/poziciot felkapcsoltam.
tovabbi jo napot mindenkinek es bocs a monologizalasomert, de gondoltam hatha mas is okul e sztoribol. bye
Nappal eszleltem, hogy nincs mit eszlelnem. Szoval nem tudom a megvilagitas mukodik-e, mert bar 1x felkapcsoltam a fenyszorokat, nem igazan lattam azon a kis helyen semmi valtozast, de ettol lehet, hogy a hattervilagitasa mukodott csak a napfenyben en nem vettem eszre. Leellenorzom figyelmesebben.
Jo estet mindenkinek. A kovetkezo kerdessel/problemaval fordulok hozzatok: adva egy 5eves octavia 1.6os benzines, kombi, automatasebvaltos a korahoz kepest eleg fullextras verda. Minden szep es jo, de ma vezetes kozben 1xcsak felfogtam mi okozza hianyerzetem: ELTUNTEK A FEDElZETI SZAMGEP KIJELZESEI:( vagyis az a sok izemize ami a fordulatmero es km/h ora kozti resz also feleben jelenik meg: fogyasztas, atlagseb. benzin mennyiseg, ido, stb stb. Teljesen tok sotet az a kijelzo. (par napja meg tudom biztosra muxott, stopnal szorakoztam az infok lekerezesevel, amugy a bus nezi percenkent) Kerdes: why? Jart meg igy valaki? ugye nem kell a fel autot lecserelni, hogy orvosoljak a bibit?:)
nem reagal sem reset, sem uzemmod gombra, semmire. MOtor leallit, kulcs ki, majd vissza, minden muxik, visszajelzo lampak/hangok vannak, de ez a resz doglott. Azt meg nem probaltam, hogy aksirol drotot le,majd vissza, de ketlem hogy a'la windows modra eleg lenne neki a "kilepunk, visszalepunk es muxik" technika. Kerlek, ha tudjatok a valaszt/megoldast e bibire, ne tartsatok magatokban. Elore is koszonom.
Mindez a gyári 175/80R14-es mérettel. Elötte 205/55 R16 volt. Azzal azért nem volt ilyen fényes a helyzet és vissza is fogta a kocsit rendesen. Jobban nézett ki, de inkább eladtam a nagy kerekeket és vissza az eredeti méret. Nagyon élvezem, teljesen "kisimult" alatta az út.
Nekem kombi van ezzel a motorral kb 90% városban nyáron: 7.5-8.0 (Bp.), vegyesen klimával. Egyetlen 1x sikerült a gyárilag megadott 9l-t városban elérni, amikor az omv hiper-szupernek nevezett 95-ét kipróbáltam :-( (Pedig akkor sem mentem másképp, mint szoktam.) Ha vegyes, város-országút-autópálya akkor 7.0l. Nekem még sosem volt 6.0l vagy az alatti. Nincs fed. komjuter, tankolás 1. kattanásig és a megtett kilométerből számolva.
Szerintem menjél egy legalább 100km-es kanyart városon kívül, és nézd meg hogy mennyi az annyi. Ha ott is túlfogyaszt, akkor szvsz érdemes szerelőnek megmutatni.
A gyári adat 9 városban, de szinte minden autó többet fogyaszt a katalógus értékeinél...
Mivel még nem túl rég van nálam, országúti fogyasztást nem tudtam mérni. Egyébként meg nem vagyok nagyon hajtós, szeretek lendületesen vezetni de az túlzás, hogy nehéz lenne a lábam.
Nem mutattam még szerelőnek, előbb próbáltam tájékozódni itt a fórumon a kedves márkatársaktól.
Tényleges mérés. Azt hiszem akkor valamivel gond lesz. Tisztában vagyok vele, hogy gyengécske ehhez a súlyhoz és a klímához ez a motor, de ezt akkor is sokallom.
Azért köszi a segítséget, most már van viszonyítási alapom.