"Az alváz és motorszám függő ékszíj elgondolkoztatott.."
Nem kell megijedni, az hogy milyen kell bele, ezek alapján állapítható meg.
Ha jól emlékszem, akkor a te autód 2003-as 1.4-es, a motorkód (a motorszám első 3 karaktere) AXP vagy BCA lesz. De tökmindegy, mindkettőhöz ua. a szíj való.
Olajat ne márkaszervizben vegyél, ha megfelelő VW-minősítésűt viszel, el kell hogy fogadják. De szerintem egy olaj, ékszíj és légszűrőcserét szinte bármelyik sarki szerelőre rá lehet bízni, aki látott már Zsigulniál újabb autót :)
"Ha jól értelmeztem, akkor a kocsi 2003-as és csak most ért el a 15.000 km-es szervizhez? Hát nincsen agyonhajtva :-)"
Kicsit több a km, úgy emlékszem 100e fölött. Szvsz csak egy olajcsere + apróbb szervízről van szó
Egyébként a Filtercentertől én pollenszűrőnél komolyabb dolgot nem vennék. Nem véletlenül hívja wrcsiga topiktárs flittercenternek :) A Formula3000 az OK.
A Shell Helix Ultra nem mond önmagában semmit, a VW-besorolás és a viszkozitás/telj. szint az érdekes. A kérdésre visszatérve, a leggazdaságosabban úgy lehet megoldani, hogy az ember megkeresi a legolcsóbb anyagokat, és maga cserél mindent.
Az említett 5W-40-es olaj 2550Ft/lter a Formula3000-nél. Ugyanott a Q8 VW500.00 besorolással csak 1000Ft/l, és gépkönyv szerint az is jó bele. 4 literes kiszerelésben meg csak 3850Ft. Vagy 10W-40 OMV BIXXOL EXTRA 4 literes kiszerelésben 4050Ft, és a VW502.00-át is teljesíti.
Mennyire új? Az újaknál a Maxi-DOT kijelzővel lehet ilyet állítani, ha az nincs vagy régebbi, akkor szervízben lehet állítani ilyen műszerrel. Nekem anno nem kértek érte pénzt, egy telefont szerintem megérhet egy közeli Skoda szervízben.
Akkor ha jol ertem, amig nincs kesz a kartya addig nem is tudom igenybe venni az 5-10-15%-os kedvezmenyeket? Vagy meg tudna adni valaki a tagsagi szamom amig nem jon meg a kartya?
ha érdekelne valakit akkor nálam lenne AUTÓDIAGNOSZTIKA ELADÓ"lapto p+progi+csatlakozó.amit tud: autohibakód olvasás(audi ,seat,skoda,vw) tipusokhoz,beavatkozótesztek,stb...
betanítást válalok.ha valaki otthonszeretné javítani az autóját.
Szia gpsman!
Lmgs május végén adta le a rendeléseket. Több tucat tagsági legyártása van folyamatban. Negyedévente, félévente van tagsági gyártás. Türelmedet kérjük.
Üdv: Zeusz
Nem tudja valaki hogyan lehet SOF tagsagi kartyat beszerezni? Mar reg irtam a megadott cimre, de semmi valasz, pedig visszaigazolas is jott hogy olvastak.