Keresés

Részletes keresés

kiralycobra Creative Commons License 2006.11.13 0 0 1225
Válladba nincs izomláz, mégis fejlődik? vagy nem :)

Magad ellen beszélsz.

Nekem is szokott izomlázam lenni, de semmi köze a fejlődéshez.
Előzmény: athos777 (1224)
athos777 Creative Commons License 2006.11.13 0 0 1224
jah, persze...

az egyik ex-edzőpartnerem spanja edzett mindig úgy, hogy ne legyen izomláza. kurvanagyranőtt, gondolhatod...

Kezdőknél, talán, még előfordulhat. de ott is csak azért, mert kevés az izomzatuk, hogy sok savat termeljen. egy bizonyos szint után nem lehet megúszni az izomlázat. de nem is kell! :D

Éljen az izomláz!
Előzmény: kiralycobra (1223)
kiralycobra Creative Commons License 2006.11.13 0 0 1223
A fejlődés és az izomláz nem függ össze
Előzmény: athos777 (1221)
Mirrmurr Creative Commons License 2006.11.13 0 0 1222
Dettó ugyanez.
Előzmény: athos777 (1221)
athos777 Creative Commons License 2006.11.13 0 0 1221
Én mindig érzek izomlázat. a vállamat kivéve. sőt, elég brutális izomlázaim szoktak lenni. (3-5 nap), de erről már egy csomót irtam régebben. az intenziv edzéshez hozzátartozik. persze nem mindenki edz intenzíven.
Előzmény: kiralycobra (1219)
lzleo Creative Commons License 2006.11.13 0 0 1220
Tegnap megnéztem a B.B.TV legújabb adását. A fickó azt állítja, hogy egész évben 10 feletti ismétlésszámokkal dolgozik (akár 15-20-30-as ismétléseket is csinál), mert így érettebb lesz az izom. Megint csak kiderült, hogy az, hogy ki mennyit és hogyan edz, az mennyire egyénfüggő. Régebben próbáltam én is 12-ket nyomni, de egy idő után beállt egy kőkemény stagnálás.
kiralycobra Creative Commons License 2006.11.13 0 0 1219
"Az izomláz a jutalom a kemény edzésért. :D ha nem érzed másnap, feleslegesen edzettél."

Ez egy baromság
Előzmény: athos777 (1217)
lzleo Creative Commons License 2006.11.13 0 0 1218
"csak kevés terhelés jut a vállra. " - Hogy mi a kevés meg a sok, az relatív, viszont az tény, hogy azt súlyt, amit a bicepszezésnél használsz, azt 100 százalékban meg kell tartania a vállnak. Én a francia rúdra felpakolok két huszast, és nekem ez az 50kg terhelés egy kiadós oldalemelés után rohadtul nem fekszik. Így aztán most már sosem csinálom a bicepszet a váll után. Persze akinek megy, és így szokta meg, az csinálja nyugodtan, nem akarok senkit sem lebeszélni róla.  
Előzmény: athos777 (1217)
athos777 Creative Commons License 2006.11.12 0 0 1217
1. ha szabályosan bicepszezel, (könyök fix helyen van a tested mellett, nem lendítesz hátból stb...) akkor csak kevés terhelés jut a vállra.

2. ha csalsz, akkor a hátaddal belendítesz, a könyöködet előrébb mozdítod. ekkor kapcsolódik be a a váll.

az durva, hogy bicepsznél a válladat érzed...

Az izomláz a jutalom a kemény edzésért. :D ha nem érzed másnap, feleslegesen edzettél.
Előzmény: lzleo (1215)
JuzoSch Creative Commons License 2006.11.12 0 0 1216
Legalábbis nagyobb nem leszel. Erősödni erősödsz, csak az már nem testépítés.
Előzmény: lzleo (1215)
lzleo Creative Commons License 2006.11.12 0 0 1215
"úgy megdolgoztattam az izmaimat, hogy több sorozatra már nem vagyok képes" - Ne a sorozatok számával foglalkozz, hanem a használt súlyokkal. Attól nem leszel erősebb, hogy több sorozatot nyomsz mint kéne.
Előzmény: Törölt nick (1213)
lzleo Creative Commons License 2006.11.12 0 0 1214

Hogyhogy? Te lecsatolod a karodat, amikor bicepszezel? Ne viccelj!

Olyan nincs, hogy valaki csak lógatja a vállait amikor bicepszezik, egyszerűen nem tudod kikapcsolni. Még a mell és hátizmok is megfeszülnek.

Előzmény: athos777 (1212)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.12 0 0 1213

4 nap kényszerpihenőt tartottam, és észrevettem, hogy "nagyobbak" lettek az izmaim mint 1-2 nap pihenő után.

egyes edzésekután nincs izomlázam, pedig úgy megdolgoztattam az izmaimat, hogy több sorozatra már nem vagyok képes. (izomlázam nincs, de azért rendesen érzem hogy megdolgoztattam az izmaimat) a kérdés: izomláz nélkül is elképzelhető az izomnövekedés?

athos777 Creative Commons License 2006.11.12 0 0 1212
A vállazásnál lefárasztott izmoknak kurvára nem kéne dolgozniuk bicepszedzés alatt.
Előzmény: lzleo (1211)
lzleo Creative Commons License 2006.11.11 0 0 1211

"Szerintem túlerőltetés a legvalószínűbb oka, hogy válledzés után nem bírtad a bicepszet. Tippem az, hogy a forgatásért felelős rotációs izmok megsérültek, és nem bírták tartani a karod."
Sérülésről szó sincs.

"Ha nagyon kipurcantom előtte, akkor hamarabb érzem fáradni a vállamat, mint a bicepszemet. " - Ez alatt azt értem, hogy a válledzéssel lefárasztott izmok a bicepszezésnél további terhelést kapnak, hiszen a súlyokat akkor is meg kell tartaniuk. Ez a további terhelés a nagyobb súlyok használatakor akár előidézheti azt is, hogy a bicepsz fáradása előtt már elkezd sajogni a váll, jelezve, hogy ő már túl van az edzésen, neki már inkább pihi járna.

Előzmény: goebi (1210)
goebi Creative Commons License 2006.11.11 0 0 1210
Mostanában én is a hátedzéssel egybekötve csinálom, annyi a különbség, hogy én vállal kezdek. Én mell után soha nem bírtam vállazni, vagy váll edzés után mellezni.

Szerintem túlerőltetés a legvalószínűbb oka, hogy válledzés után nem bírtad a bicepszet. Tippem az, hogy a forgatásért felelős rotációs izmok megsérültek, és nem bírták tartani a karod.

"az elülső részeit a mell, a hátulsó részeit meg a hát edzéséhez rakták"
És konkrétan a delta oldalsó (középső) részével a csináltak? Azért bődületes marhaságokat nem kell elhinni.
Előzmény: lzleo (1208)
athos777 Creative Commons License 2006.11.10 0 0 1209
Bicepsz edzésekor a bicepszet kell terhelni. valszeg rosszul végzed a gyakorlatot, ha a vállad fárad el a bic. helyett. tartsd a könyöködet fixen magad mellett.
Előzmény: lzleo (1208)
lzleo Creative Commons License 2006.11.10 0 0 1208

"Fáj a vállad?" - Ha nagyon kipurcantom előtte, akkor hamarabb érzem fáradni a vállamat, mint a bicepszemet. Most hogy a hát után csinálom azt vettem észre, hogy még annál is jobb, mint amikor a mell után csináltam, ugyanis a mellnél is a ferdepados dolgok szintén eléggé megterhelték a vállamat.

Egyébként olvastam olyan edzéstervet is, ahol nem volt külön váll program, hanem az elülső részeit a mell, a hátulsó részeit meg a hát edzéséhez rakták.

Előzmény: goebi (1206)
lzleo Creative Commons License 2006.11.10 0 0 1207
Lehet, bocsi.  :)
Előzmény: Dorien (1204)
goebi Creative Commons License 2006.11.10 0 0 1206
Had kérdezzem meg miért? Fáj a vállad?
Előzmény: lzleo (1200)
goebi Creative Commons License 2006.11.10 0 0 1205
Szerintem jó a mell-hát, tözs-láb, váll-kar kombináció, egy időben én is csináltam. Számomra egyedül a mell-váll kombináció elképzelhetetlen a vállízület, az első deltaizom és a váll rotációs izmainak túlterhelése miatt. Bár a heti három alkalom az a minimum ebben a kombinációban, azért egy mell-hát nap valóban igen sokat kivehet, ha egyéb elfoglaltságaid miatt keveset pihensz
Előzmény: Törölt nick (1201)
Dorien Creative Commons License 2006.11.10 0 0 1204
Szerintem túlspirázod ezt az egész edzés dolgot.
Előzmény: lzleo (1203)
lzleo Creative Commons License 2006.11.10 0 0 1203

"pont a sztereó féle edzéstervet csinálom" - csináld nyugodtan, bajod nem lesz tőle. Remélem neked beválik, nekem nagyon nem jönne be. Én jobban szeretem a legnagyobb izmokat (hát, mell, láb) külön napra tenni.

"3 edzéssel mi a baj?" - nincs vele baj, de ha ráérsz heti négyszer is lejárni, akkor azért nem kell elvetned, mert majd biztos túledzed magad. Ez hülyeség. A heti négy talán még ideálisabb is, mint a három, mert a fent említett három legnagyobb izom mellett a váll is külön napra kerülhetne.

Itt egy négynapos példa, amit egy versenyzővel készített interjúból másolok ide:

"Minden edzésen egy nagy izom mellet egy kisebb izomcsoporttal foglalkozom. Nálam ez a módszer vált be leginkább. Mellizmaimat a bicepszemmel edzem együtt, hátamat a csuklyásizommal, vállamat a tricepsszel, és combfeszítőimet a combhajlítókkal. "

Én inkább ebből a 4 naposból csinálnék 3 naposat a váll-tricpesz nap más napokra való szétosztásával. Az egyik felét a lábnapra, a másikat meg a hát napra tenném át, a csuklya az úgyis rövid.

Előzmény: Törölt nick (1201)
Mirrmurr Creative Commons License 2006.11.09 0 0 1202

Süket:)

Persze, hogy nem nyomom össze a könyökömet, csak egymás felé közelítem, ahogy Izleo mondja. A kitartott könyöknél meg a gondosan bemelegített csuklóra kell figyelni, nehogy megficcenjen!

Előzmény: Törölt nick (1195)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.09 0 0 1201

pont a sztereó féle edzéstervet csinálom, mégpedig azért mert ha már felkerült a honlapra akkor biztos nem egy 5csillagos baromság

3 edzéssel mi a baj? bb.hu fórumát olvasgattam és ott majdnem mindenki ennyit javasol (főleg kezdő tömegnövelésnél)

de ha így vesszük akkor a karozás mellett se lehetne mást csinálni, mert az is lehet elég fárasztó, de ha 6 különféle napra bontanám pihenőnapokkal együtt akkor csak 2 hetente dolgoznék meg egy izomcsoportot ami elég morbidul hangzik.

lzleo Creative Commons License 2006.11.09 0 0 1200

Érdekes, hogy Sztereó is egy olyan három naposat ajánl, mint amilyet te találtál ki, de nekem valahogy akkor sem tetszik. Én egy alapos vállazás után nem tudnám megcsinálni rendesen a bicepszet rúddal.

lzleo Creative Commons License 2006.11.09 0 0 1199

"has-láb napon nincs semmi felsőtest" - mielőtt más csapna le rá, tudom, hogy a has jóesetben a felsőtesten van.  :)

Előzmény: lzleo (1198)
lzleo Creative Commons License 2006.11.09 0 0 1198
"mell-hát, has-láb, váll-kar" - Én mellet háttal nem nyomnám, mert két brutál nagy izom csoport, a has-láb napon nincs semmi felsőtest, szerintem heti három edzésnél ez luxus, akinek meg váll után jólesik a bickózás, annak egészségére. Röviden ez a véleményem, de úgy edzel, ahogy neked jólesik.
lzleo Creative Commons License 2006.11.09 0 0 1197
"bár azzal túledzhetem magam" - Egy újabb mosolyra fakasztó szösszenet.  :)
lzleo Creative Commons License 2006.11.09 0 0 1196
"nem szabad összeérnie a könyöknek" - Szerintem ő nem így értette. Ő inkább arra gondolhatott, hogy ha a könyöködet szorosan a tested mellé vezeted le, akkor az más mozgás, mintha szétfele állnak a leengedésnél. Egyébként megpróbáltam elképzelni az említett "könyökösszeérintős" mozdulatot, és nagyon mulatságos volt.  :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!