Keresés

Részletes keresés

cliftony77 Creative Commons License 2006.10.12 0 0 810
Az eBay legelején még nem, de már vagy 5 éve így van.
Előzmény: Infomaker (809)
Infomaker Creative Commons License 2006.10.12 0 0 809
Gyerekek én amúgy is nagyot néztem tegnap...

Mivel rányomtam a "Sell"-re az ebayen, egyből kérte a bankkártyám adatait, hogy majd erről szépen vonogatja a pénz, akkor is, ha felrakok árut, és akkor is ha eladok valamit.

Ez mindig így volt?
digicat Creative Commons License 2006.10.12 0 0 808
Mindkettő rendes bankszámla, csak a kondíciókban különböznek (pl. kamat, mivel a saving, mint neve is mutatja megtakarítási számla, mint a K&H megtakarítási betétszámla és OTP Takarékbetét Számla).
Banktól függ, hogy savinghez adnak-e kártyát, és minden más is (pl. minimum egyenleg a saving-en).
Banktól, ATM-től és kártyától függően pénzfelvételkor tudsz választani, hogy melyik számláról szeretnél felvenni pénzt.
Milyen más élő tapasztalatra vagy kiváncsi?
Előzmény: bramo (804)
bramo Creative Commons License 2006.10.12 0 0 807

ahogy mondod.

Látom végre forintban h mennyit withdrawolhatok. A kérdés már csak az, hogy erre még rámegy a 2.5%-os currency-converting fee vagy sem mert a múltkori withdrawolásra nem ment rá.

Vagy az csak akkor megy rá ha utalok paypal-ra?

Előzmény: Ghostman (806)
Ghostman Creative Commons License 2006.10.12 0 0 806
Ugyláccik valamit betartott a paypal mert ma reggelre megjelent az overwieven reggel forintban is, hogy mennyi a balanszom
Bering de la Cruz Creative Commons License 2006.10.12 0 0 805
MKB Bank: VISA CLASSIC 3500.-/év a MASTERCARD ugyanennyi, nem kell befizetni semmit viszont folyószámlát kell nyitni havi dij ugy tudom 150.- Ft Netbankár is van mellé kb plusz 150.-Ft/hó......
Előzmény: Feriboy (801)
bramo Creative Commons License 2006.10.12 0 0 804
már utánanéztem korábban (hozzászólásom után), csak gondoltam hátha valakinek ÉLŐ tapasztalata van ;)
Előzmény: digicat (791)
Ijász Creative Commons License 2006.10.11 0 0 803
eben = ebben
Előzmény: Ijász (802)
Ijász Creative Commons License 2006.10.11 0 0 802
K&H banknál egy dombornyomott kártya éves díja 3500 Ft, folyószámla havi 390, eben benne van az internet banking és az sms értesítés is (+10 Ft/sms). A kártya igénylése itt is feltételekhez van kötve, de ez minden dombornyomottnál így van. Amúgy eddig teljesen rendben volt a bank minden külföldi tranzakciónál (pl. anno a Paypal-os 4jegyű kód is azonnal jött sms-ben).
Előzmény: Feriboy (801)
Feriboy Creative Commons License 2006.10.11 0 0 801
Köszi, ezt ismertem. Én a tapasztalatokra is kíváncsi vagyok, és hogy őszinte legyek nincs kedvem végignézni 50 bankkártyát, hogy melyik a jobb :D
Előzmény: Andreas (800)
Andreas Creative Commons License 2006.10.11 0 0 800
http://www.bankkartya.hu
Itt le tudod kérni az összes dombornyomott kártya kondiciót egyetlen excel táblába.
Előzmény: Feriboy (799)
Feriboy Creative Commons License 2006.10.11 0 0 799
Ez teccik, csak az a baj hogy csak Budapesten és környékén van fiókja. Olyan kéne ami vidéken is (Miksolc, Debrecen) elérhető
Előzmény: suttercane (798)
suttercane Creative Commons License 2006.10.11 0 0 798
nézd meg az IC Bank Mastercardját. asszem csak egy húszast kell befizetni érte..
Előzmény: Feriboy (797)
Feriboy Creative Commons License 2006.10.11 0 0 797
ezt én is tudom, de melyik a legolcsóbb és a legmegbízhatóbb? láttam olyat hogy 50 ezer ft-ot kell befizetni a számlára, nekem meg annyim nincs.
Előzmény: cliftony77 (796)
cliftony77 Creative Commons License 2006.10.11 0 0 796
Bármely dombornyomott kátyát elfogadja.
Előzmény: Feriboy (795)
Feriboy Creative Commons License 2006.10.11 0 0 795
Hello

Most hogy teljes jogú paypal ország lettünk úgy döntöttem, hogy reisztrálok én is. OTP junior max kártyám van ami nem jó (nem is számítottam rá hogy elfogadja, de a remény hal meg utoljára :D) Az lenne a kérdésem, hogy milyen bankkártya kéne, ti milyet használtok? Az otp kifejezetten netes kártyája 1200 havonta, ami rohadt sok. Egyáltalán nem ragaszkodok az otp-hez, a legolcsóbbra vagyok kíváncsi :D Úgyis csak paypal-hoz használnám a kártyát, illetve arra, hogy a paypal-on érkezett pénzt levegyem :D
Kösz a válaszokat

Üdv: Feriboy
ujtulaj Creative Commons License 2006.10.11 0 0 794
Raiffeisen számla eleve nem használható?
Valaki másnak is van ilyen tapasztalata?
Előzmény: szazezer (792)
areacode212 Creative Commons License 2006.10.11 0 0 793
Hello!

A cheking szamladhoz van hozza kotve a bankkartyad. Amikor azt hasznalod az az elsodleges forras ahova a bank nyul. Vannak lehetosegek arra, hogy osszekapcsold a ket szamlat, de ezt rajtad mulik. Olyan mintha 2 kulon szamlad lenne. Nekem 2 kulonbozo bankszamla szammal. A banki atutalas meg mostanabn $45 osszegtol fuggetlenul bar $20 ezer folott mar huzogatjak a szemoldokuket!

udv

remelem segithettem

:)
Előzmény: bramo (790)
szazezer Creative Commons License 2006.10.10 0 0 792
Bocs, hogy megkérdezem, de te Raiffeisen kártyával jelentkeztél és Raiffeisen számlára fogsz utalni ? Onnan gondolom, hogy az előbb azt írtad példának... Nekem ott a számlám és utaltam paypal-ről rá, de nem sikerült. Visszajött a paypal-re a pénz.
Előzmény: digicat (768)
digicat Creative Commons License 2006.10.10 0 0 791
checking-savings:
Szerintem minden bank honlapján megtalálod a feltételeket.
Pl.
Checking Accounts
Savings Accounts

A Wikipediaban is elég jó leírás van róluk.
Előzmény: bramo (790)
bramo Creative Commons License 2006.10.10 0 0 790

Én megvárom az október 12-t és csinálok egy próba konvertálást (EUR és USD - > HUF), hogy mégis mennyit veszítek.

A másik amit nem merek kipróbálni, az az hogy elküldhetem a pénzt BÁRMILYEN U.S. bankszámlára? Mert látom, hogy magyarnál legalább a vezetéknévnek egyeznie kell, de ha USA-ba akarom küldeni akkor ilyne opció nem volt felajánlva. Valamint mi a különbség a checking account és a savings account között. Cheque-nél kiállítanak egy csekket róla vagy olyan számlára megy ami egy csekkönyvre mutat?

Azért érdekel, mivel van sok ismerős kint, lehet-e azt csinálni, hogy elküldöm PayPalról valakinek a pénzt U.S. accountjára az pedig nekem átküldi az itthoni számlámra. Ezzel megspórolok 130-190e FT repülőutat (+  szállás, meg hát akkor úgyis bevásárolnék :D) azzal hogy banszámlát nyitok és egy átutalás nem olyna drága az USA-ból. Amúgyis már herótom van az időátállástól, az utazástól és magától a reptéren való megalázástól (okay, nem mindig) és nem olyan fontos ez a munka (mármint ezen része) hogy fél éven belül többször utazzak ki, ráadásul már ez is soknak számít, mert tényleg 1-2 nap alatt lezavarható dolgok miatt kell kimenni, csak hát a repjegy így olcsóbb...

Előzmény: ujtulaj (783)
digicat Creative Commons License 2006.10.10 0 0 789
Azoknak, akik magánban érdeklődtek USA bankszámlanyitásról: annál többet, mint amit a topikba írtam magánban sem tudok mondani, segíteni pedig egyáltalán nem tudok.
ujtulaj Creative Commons License 2006.10.10 0 0 788
Ja, köszi!
Arra nem is gondoltam most, hogy már nem muszáj ;)
Előzmény: Infomaker (787)
Infomaker Creative Commons License 2006.10.10 0 0 787
USAban bankszámlanyitásról van szó.
Előzmény: ujtulaj (786)
ujtulaj Creative Commons License 2006.10.10 0 0 786
Úristen, miről van itt szó?
Milyen főnöknek telefon, meg milyen irat fénymásolat?
Kezd az az érzésem lenni, hogy jobb, ha még most leiratkozom az egészről..
Előzmény: digicat (785)
digicat Creative Commons License 2006.10.10 0 0 785
"Valaki tudja, hogy hány nap az elbírálási idő vagy azonnal megköttetik a szerződés mint nálunk"
2005 novemberben nekem kb. 20 perc volt. Ebben benne van egy telefon a főnöknek és az irataim fénymásolása.
A bankkártya kb. 5 nap múlva érkezett meg, az internetes bank azonnal működött.
Előzmény: bramo (775)
ujtulaj Creative Commons License 2006.10.10 0 0 784
Egyébként az adóhatósággal ez az egész milyen relációban áll?
Kapod a pénzeket PayPal-ra, kihúzod Ft számlára. Van valahol csapda?
ujtulaj Creative Commons License 2006.10.10 0 0 783
Köszi srácok, akkor úgy látom, kénytelen leszek előkaparni valami fizikai objektumot.
Valahogy minden szuper online-nak és virtuálisnak tűnő dolognak fizikai értelemben vett gyaloglás a vége :)
Valami bankkártyát kaptam a számlához (asszem egyszerű fajta VISA), azt akkor előkeresem.
Köszi!

Amúgy sikerült már valakinek kivennie a pénzét Ft számlára az új lehetőségekkel?
bramo Creative Commons License 2006.10.10 0 0 782
A bankkártya egyben biztonsági opció is nem hiába nem engednek többet, mivel ahhoz, hogy a bankkártyáról pénzt tudjanak levenni kell tudniuk a bankkártyához tartozó címet is - mivel a bankod csak így engedi levenni a pénzt ezen információ nélkül, megjegyzem ez csak általában van így - így azzal ellenőrizni tudnak, hogy nem kamu címet adtál meg és nem másokat akarsz majd a későbbiekben becsapni, mert minél több - valós - infót tudnak Rólad annál biztonságosabb vagy, ezért megéri Neked több pénzt is adni.
Előzmény: ujtulaj (780)
Infomaker Creative Commons License 2006.10.10 0 0 781
De "normál" bankkártyád sincs? másnéven debit card, az is OK neki, azt írja.
Előzmény: ujtulaj (780)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!