Mivel rányomtam a "Sell"-re az ebayen, egyből kérte a bankkártyám adatait, hogy majd erről szépen vonogatja a pénz, akkor is, ha felrakok árut, és akkor is ha eladok valamit.
Mindkettő rendes bankszámla, csak a kondíciókban különböznek (pl. kamat, mivel a saving, mint neve is mutatja megtakarítási számla, mint a K&H megtakarítási betétszámla és OTP Takarékbetét Számla). Banktól függ, hogy savinghez adnak-e kártyát, és minden más is (pl. minimum egyenleg a saving-en). Banktól, ATM-től és kártyától függően pénzfelvételkor tudsz választani, hogy melyik számláról szeretnél felvenni pénzt. Milyen más élő tapasztalatra vagy kiváncsi?
Látom végre forintban h mennyit withdrawolhatok. A kérdés már csak az, hogy erre még rámegy a 2.5%-os currency-converting fee vagy sem mert a múltkori withdrawolásra nem ment rá.
MKB Bank: VISA CLASSIC 3500.-/év a MASTERCARD ugyanennyi, nem kell befizetni semmit viszont folyószámlát kell nyitni havi dij ugy tudom 150.- Ft Netbankár is van mellé kb plusz 150.-Ft/hó......
K&H banknál egy dombornyomott kártya éves díja 3500 Ft, folyószámla havi 390, eben benne van az internet banking és az sms értesítés is (+10 Ft/sms). A kártya igénylése itt is feltételekhez van kötve, de ez minden dombornyomottnál így van. Amúgy eddig teljesen rendben volt a bank minden külföldi tranzakciónál (pl. anno a Paypal-os 4jegyű kód is azonnal jött sms-ben).
Most hogy teljes jogú paypal ország lettünk úgy döntöttem, hogy reisztrálok én is. OTP junior max kártyám van ami nem jó (nem is számítottam rá hogy elfogadja, de a remény hal meg utoljára :D) Az lenne a kérdésem, hogy milyen bankkártya kéne, ti milyet használtok? Az otp kifejezetten netes kártyája 1200 havonta, ami rohadt sok. Egyáltalán nem ragaszkodok az otp-hez, a legolcsóbbra vagyok kíváncsi :D Úgyis csak paypal-hoz használnám a kártyát, illetve arra, hogy a paypal-on érkezett pénzt levegyem :D Kösz a válaszokat
A cheking szamladhoz van hozza kotve a bankkartyad. Amikor azt hasznalod az az elsodleges forras ahova a bank nyul. Vannak lehetosegek arra, hogy osszekapcsold a ket szamlat, de ezt rajtad mulik. Olyan mintha 2 kulon szamlad lenne. Nekem 2 kulonbozo bankszamla szammal. A banki atutalas meg mostanabn $45 osszegtol fuggetlenul bar $20 ezer folott mar huzogatjak a szemoldokuket!
Bocs, hogy megkérdezem, de te Raiffeisen kártyával jelentkeztél és Raiffeisen számlára fogsz utalni ? Onnan gondolom, hogy az előbb azt írtad példának... Nekem ott a számlám és utaltam paypal-ről rá, de nem sikerült. Visszajött a paypal-re a pénz.
Én megvárom az október 12-t és csinálok egy próba konvertálást (EUR és USD - > HUF), hogy mégis mennyit veszítek.
A másik amit nem merek kipróbálni, az az hogy elküldhetem a pénzt BÁRMILYEN U.S. bankszámlára? Mert látom, hogy magyarnál legalább a vezetéknévnek egyeznie kell, de ha USA-ba akarom küldeni akkor ilyne opció nem volt felajánlva. Valamint mi a különbség a checking account és a savings account között. Cheque-nél kiállítanak egy csekket róla vagy olyan számlára megy ami egy csekkönyvre mutat?
Azért érdekel, mivel van sok ismerős kint, lehet-e azt csinálni, hogy elküldöm PayPalról valakinek a pénzt U.S. accountjára az pedig nekem átküldi az itthoni számlámra. Ezzel megspórolok 130-190e FT repülőutat (+ szállás, meg hát akkor úgyis bevásárolnék :D) azzal hogy banszámlát nyitok és egy átutalás nem olyna drága az USA-ból. Amúgyis már herótom van az időátállástól, az utazástól és magától a reptéren való megalázástól (okay, nem mindig) és nem olyan fontos ez a munka (mármint ezen része) hogy fél éven belül többször utazzak ki, ráadásul már ez is soknak számít, mert tényleg 1-2 nap alatt lezavarható dolgok miatt kell kimenni, csak hát a repjegy így olcsóbb...
Azoknak, akik magánban érdeklődtek USA bankszámlanyitásról: annál többet, mint amit a topikba írtam magánban sem tudok mondani, segíteni pedig egyáltalán nem tudok.
Úristen, miről van itt szó? Milyen főnöknek telefon, meg milyen irat fénymásolat? Kezd az az érzésem lenni, hogy jobb, ha még most leiratkozom az egészről..
"Valaki tudja, hogy hány nap az elbírálási idő vagy azonnal megköttetik a szerződés mint nálunk" 2005 novemberben nekem kb. 20 perc volt. Ebben benne van egy telefon a főnöknek és az irataim fénymásolása. A bankkártya kb. 5 nap múlva érkezett meg, az internetes bank azonnal működött.
Köszi srácok, akkor úgy látom, kénytelen leszek előkaparni valami fizikai objektumot. Valahogy minden szuper online-nak és virtuálisnak tűnő dolognak fizikai értelemben vett gyaloglás a vége :) Valami bankkártyát kaptam a számlához (asszem egyszerű fajta VISA), azt akkor előkeresem. Köszi!
Amúgy sikerült már valakinek kivennie a pénzét Ft számlára az új lehetőségekkel?
A bankkártya egyben biztonsági opció is nem hiába nem engednek többet, mivel ahhoz, hogy a bankkártyáról pénzt tudjanak levenni kell tudniuk a bankkártyához tartozó címet is - mivel a bankod csak így engedi levenni a pénzt ezen információ nélkül, megjegyzem ez csak általában van így - így azzal ellenőrizni tudnak, hogy nem kamu címet adtál meg és nem másokat akarsz majd a későbbiekben becsapni, mert minél több - valós - infót tudnak Rólad annál biztonságosabb vagy, ezért megéri Neked több pénzt is adni.