Az MKSZ által a 2022-2023. bajnoki évben rendezett Nemzeti Bajnokság I. osztályában az a játékos kaphat versenyengedélyt, aki az adott bajnoki osztályban játékra jogosult sportszervezettel sportszerződéssel és érvényes sportorvosi engedéllyel rendelkezik és ezeket igazolja, valamint a sportszervezetnek az MKSZszel szemben nincs tartozása, továbbá, ha 18 éven aluli a sportoló, érvényes élet- és balesetbiztosítással rendelkezik.
A versenyengedély kiadásának feltétele az, hogy a sportszervezet teljes adattartalommal becsatolja a sportolóval kötött megbízási (amatőr vagy hivatásos) vagy munkaszerződés másolati példányát. A versenyengedélyek kiadási díja 1.800 Ft/fő (azaz egyezernyolcszáz forint/fő). Ezen felül fizetendő 3.000 Ft/fő (azaz háromezer forint/fő) biztosítási díj, mely összeget számla ellenében, az MKSZ K&H Banknál vezetett 10400126-21413218-0000000 számú egyszámlájára kell befizetni. Felnőtt versenyengedélyt 2007. december 31. előtt született férfi és 2008. december 31. előtt született nő kaphat. Az NB I. osztályban szereplő kézilabdázó férfiaknál, nőknél 2023. február 23-ig bezárólag kaphat versenyengedélyt.
Ezt követően a Verseny Albizottság csak a kérelmet benyújtó sportszervezethez 2022. augusztus 31-ig igazolt játékos, valamint a 2022. december 31-ig igazolt, férfiaknál 2002. január 1-jén és utána született, a nőknél 2003. január 1-jén és utána született játékos részére ad ki versenyengedélyt.
Irigylem az optimizmusodat, mert sok a ha, meg aztán a "bármire" megfogalmazás is kissé merész, hisz közelében sem vagyunk pl a Barca-Kiel-Kielce hármasnak sem keretileg, sem játéktudáshan.
Nem mindegy, hogy azért nem jönnek jobbak, mert nincs rá pénz, vagy azért mert ők a legjobbak akik hajlandók jönni. Én attól tartok, hogy inkább az utóbbi lehet a probléma. Lásd skandináv fiatalok.
Szerintem az a 12-16 BL meccs, meg az a pár meccs a Szeged ellen nem elég vonzó sok fiatal játékosnak.
Gondolom részben erre lehetett megoldási kísérlet a SEHA ligában való részvétel. (ami az óriási keret, sok utazás és annak a menedzselhetetlensége miatt szerintem többet ártott mint használt)
Én örülnék neki, ha a keret nem lenne a jövőben sem bővebb, mint az szükséges és elégséges a BL-hez. Akkor nem menne azon az állandó vita, hogy miért játszik vagy nem játszik valaki. Egyértelmű lenne, hogy kiknek kell játszani és így az is, hogy eredmény az ő felelősségük.
Az idei évre vonatkozóan:
Az, hogy idén lényegében maradt Lauge, Elderaa, Mahé és Remili a top meccseken a belső posztokra akár még jól is elsülhet. Remili a PSG-ben is gyakran 60 percet volt a pályán meccsenként, ha Lauge meg Elderaa mondjuk 40-40 percet, plusz (szélen védekezve) 20 percet Mahé, azt fizikálisan bírniuk kell a top meccseken. A többi meccsen meg Ligetvári, Ilic és Lukács besegítenek. Ha a fenti 4 játékos közül senki se sérül meg és hozza a játéktudásának a maximumát, az igazából bármire is elég lehet.
Jól tudod. Február 23 volt az utolsó dátum amikor a magyar bajnokságba lehet nevezni játékost. Magyar játékengedély nélkül pedig nem kaphat a BL-ben játékengedélyt.
Én úgy tudom, a BL-be olyan játékos nevezhető, aki a bajnokságban is nevezve van, a bajnokság nevezési határideje viszont már lejárt, így ebben a szezonban a BL-re már nem tudunk nevezni senkit.
Ebben a párosításban nehéz jósolni, ezért úgy közelíteném meg, hogy ha mindkét együttes egész, tehát nem lesznek jelentős sérültek, akkor szerintem nagyjából azonosak a továbbjutási esélyek.
Az se feltőtlen előny nekünk, hogy a Szeged otthon kezd.
Én nem bántanám az Ilicet ennyire, még minden megnyerhető, nem tudhatjuk, hogy mi zajlik a háttérben. Tavaly pont a végére fogyott el a csapat, lehet idén másképp állították össze a csapat programját, okulva a tavalyi évadból.
Én Horihát megszerezném fél év +2 éves opcióval, Nenadic helyett, szerintem ő jól passzolna a csapat szerkezetébe. Ő veszélyes kintről és jól védekezik.Vagy kutakodnék a kieső csapatok(BL, EL) játékosai között, hogy ki tudna segíteni egy fél évre.
Ha új edzőt szeretnének Ilic helyett, nekem Børge Lund lenne az első számú opcióm. Alberto Entrerrios a 2. számú.
Köszönjük. Valóban ez a lényeg, okkal háborodtunk fel "Péter" mószerolásán a Vaksznál. Korrekt hangnemben írjuk véleményünk,néha tréfálkozunk. (De ha a Szegedet nem győzzük le, m576-ot megfojtom) 😃 Komolyra fordítva, azt hittem az öreg veterán Gozo csak cukkolja a fiatal harmadévest, még barátom a gugli is csak asztaliteniszezőt talált Michael Apelgreenben, ránéztem az NSO-ra tájékozódásképpen Vova hogyan magyarázta az újabb vereséget és ott kiabált a Szeged csúcsigazolása. Gottfridson a Királynék városát választaná, Mahé mehet a Tisza partjára. 😃
Vond vissza, hogy szart se nyerünk! 😃 Ok,Kielce hm,tegnap 15 percig azt se tudták, hogy melyik kapuban áll a szőke Emil, de utána pofásan játszottak a Barca ellen. (Hogy a magyar bírók hibája-e, vagy tényleg lépés volt Alexnél, már mindegy). Nem vagyok hitetlen, de a FF-re kevés esélyt látok. De a Szegedet legyőzzük akárhány meccset is játszunk. 6, ha jól számolom?