Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2012.03.02 0 0 1602

Szia, Hol olvastad? A Costa a világ egyik legnagyobb amerikai hajótársaságának leányvállalata. Még a baleset hatására sem vitte le az árait, olyan háttere van. Én pont az ellenkezőét olvastam, de mi másért nem szeretjük.

Előzmény: Pocok-e (1601)
Pocok-e Creative Commons License 2012.03.02 0 0 1601

Sziasztok!

A véleményeteket szeretném kérni, ugyanis lefoglaltunk egy utat a costa cruisnál szeptemberre, ez lesz a nászutunk, de most olvastam hogy lehet megszűnik az egész cég. Igaz még csak az előleget fizettük be de szerintetek mondjam fel és keressünk más céget?

linda65 Creative Commons License 2012.02.29 0 0 1600

Szia Dóra!

Ma kaptam meg a hajó jegyem (a kabinszámom: 8154). Remélem találkozzunk!

Nagyon jó utat Nektek!

Üdv.Linda

Előzmény: dortiz (1570)
hipcat Creative Commons License 2012.02.29 0 0 1599

A kérdés eldőlt. Április 23-30-ig, MSC Fantasia, balkonos kabin. Nápoly-tól-Palermo-Tunis-Barcelona-Marseilles-Genova-Nápoly.

Most már csak azt kell kitalálni, hogy repüljünk, vagy autózzunk Nápolyig.

Barátainkkal megyün, 4en. Jön valaki még esetleg ekkor?

Törölt nick Creative Commons License 2012.02.29 0 0 1598

Amint régebbi hozzászólásokban leírtam (még nem ezzel a nickkel is) vonattal lehet bemenni olcsón Tuniszba is, illetve ellenkezőleg Karthagóba. Kb 80 ft a jegy/ fő. Eurót a kikötőnél a kisváros belvárosában a bankokban váltanak. 20 euro elég az útra, ebédre, ajándékokra, egy üveg borra, mert a tunéziai bor isteni. Csak a karthago belépő drágább, de carthago még ilyen állapotában is lenyűgöző, és lélegzetellállító. Nem beszélve a pun kikötőről, ami abban az időben egyedülálló volt a világon.

Előzmény: Arentiro (1594)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.29 0 0 1597

Megnéztem a katalógust, szó szerint 2-től 13 éves korig kell gyermek jegyet venni a kirándulásokra. De azt el kell mondanom, hogy mi még sosem fizettünk be szervezett útra. Ez abban a katalógusban van így szó szerint angolul leírva, amit a beszállásnál adnak. Tehát, hogy pontos legyek, nem tudom, hogy a 2 évet hogyan értik. Betöltve, vagy sem.

Előzmény: nagyvillám (1593)
Navigare necesse est Creative Commons License 2012.02.29 0 0 1596

Köszönöm a beszámolót Detti! Remélem folytatod még, ahogy írtad, többek között a hawaii és ensenedai kirándulásaitok részletesen érdekelnének.

Köszönettel: NNE

Előzmény: Detti66 (1591)
Navigare necesse est Creative Commons License 2012.02.29 0 0 1595

Személy szerint Karthagót bizonyosan nem hagynám ki, persze nem mindenki fogékony a történelemre illetve archeológiára.

Előzmény: Arentiro (1594)
Arentiro Creative Commons License 2012.02.28 0 0 1594

"tunisz nem igazán hoz lázba lehet hogy ott a hajón maradunk"

Ott szerintem egyetlen látnivaló van: a Bardo Múzeum. Ha azt már láttátok, vagy nem érdekel annyira az ilyesmi, akkor tényleg nem nagyon van értelme oda kirándulni. A kikötő messze van a várostól, nem lehet csak úgy besétálni.

Előzmény: nadap3 (1592)
nagyvillám Creative Commons License 2012.02.28 0 0 1593

Nagyon köszönöm a választ. Még egy számunkra fontos kérdés lenne, nem tudom, hogy tud-e rá válaszolni valaki.

Hány éves kortól kell gyerekjegyet fizetnünk MSC-s fakultatív kirándulásnál? 2 éves gyerekünk van.

Előzmény: Törölt nick (1588)
nadap3 Creative Commons License 2012.02.28 0 0 1592
Sziasztok!
Hát akkor a hajón találkozunk . Mi szívesen becsatlakoznank hozzátok a kirándulásokra ha megvan a kölcsönös szimpátia köztünk.Mondjuk a feleségem két perc alatt össze barátkozik bárkivel aki szimpatikus neki.igazabol a Vezúvra szivesen felmennénk de Nápoly is érdekel ,Palermo szinten de Barcelona a favorit .tunisz nem igazán hoz lázba lehet hogy ott a hajón maradunk. Én is meg megprobalok olvasgatni . Ti milyen nyelveket beszéltek ?
A feleségemnek elég jól megy az angol és kicsit a nemet.
Mi is kocsival megyünk .
Remelem jó időnk lesz és nem lesz semmi probléma az úton .

Sziasztok Laci
Előzmény: Patti08 (1577)
Detti66 Creative Commons License 2012.02.28 0 0 1591

GOLDEN PRINCESS nevű hajóval voltunk. Az útvonalat írtam: Los Angeles - Hawaii szigetek - Mexiko - Los Angeles.

Az idegenvezetőt interneten találtam egy kis keresgélés után - városnéző túrákat szervező iroda (Star line -Los Angeles)

Előzmény: b.ágota (1583)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.28 0 0 1590

Fürdésre még ne számíts, még csak arra sem, hogy bemész. Egyébként Tunisz kikötőjében  a  faluban beérve van csak strand, és koszos. Ha mégis fürödnél inkább más megállónál. Tunisznál vagy Medina és a város, vagy Carthago.

Előzmény: Patti08 (1577)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.28 0 0 1589

Vagy :

http://www.hotelalletorri.it/

Velence bevásárlóközpontja mellett, kamerával őrzött parkoló, közvetlen busz Pi. Rómára. Olcsó, szép hotel. A tripadvisiron megtalálod a teljes értékelésem, fényképekkel illusztrálva. Genova ponte dei Mille 460 km.-re. Esetleg meg lehet még állni (többiek itt szoktak) Milánó, Verona.

Előzmény: Annamari38 (1578)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.28 0 0 1588

Ja Armonia, Ancona: Gyalog bejárható. A belvárosban áll meg a hajó, térképet kikötőben kell kérni, többfajta városnéző útvonal van a térképeken, minden pont számmal jelölve, a városban pedig táblával, melyik útvonalhoz, melyik látnivalóhoz érkeztél. A város nagyon szép. Korfu: kikötő 25 perc gyalog a belvárostól, egyszerű gyalog bejárni, erőd után már nem érdemes a parton sétálni, hacsak nem a fürdés miatt. Santorini: Lanovkával (teleferico, funivia, kabinos felvonó, ki hogy ismeri) fel a városba, vagy szamárral (ez állatkínzás!!!!) város: könnyű séta, győnyöri, de az igaz a következő város Oia, odamennek a drága szervezett utak. Busszal 20 perc a belvárosban a buszmegálló, talán 2 euro (fillérek) Ha nem végállomáson szál fel valaki, csak a hátsó ajtót nyitják ki!! Hiába áll valaki elől, a busz megáll és továbbmegy. Oia gyönyörű a világ egyik leghíresebb, legszebb faluja. Buszmegállóval szemben eldugva jó közért. Athén: Metró végállomás 20 perc gyalog, vagy 3 buszmegálló, de csak ott van napi bérlet 4 euro, 25 perc akropolisz, vagy parlament, belváros. Néznivaló még a legszebb hegy: Lykavattos, sikló megy fel, a kettő között féluton bevásárlóközpont. Argosztoli: Új kikötő a belvárosban, szép kisváros, de ha nem elég csak úttal, vagy taxival a barlangokat lehet megnézni. Az óriás teknősök hazája. Le kell fotózni. Kotor álomszép: a belvárosban a kikötő, egy öbölben. Az erődítmények megmászása kötelező program, és kikötő mellett gyönyörű strand.

Előzmény: nagyvillám (1585)
Arentiro Creative Commons License 2012.02.28 0 0 1587

Kikötés után bármikor el lehet hagyni a hajót, és vissza is lehet menni bármikor. Akár ki-be járkálhatsz egész nap, ha ahhoz van kedved. Meghatároznak egy all-on-board időpontot (kb 1/2-1 órával indulás előtt), amikorra mindenképpen a fedélzeten kell lennie mindenkinek. Ha szervezett programra mész, akkor előző este megkapod az infót, hogy másnap mikor és hol kell gyülekezni (egy bárban vagy a színházteremben), ott mindenki kap egy felragasztható számot, és amikor szólítják a csoportját, akkor egy csoportvezetővel együtt szállnak ki és mennek a buszhoz. Visszafelé is együtt szállnak be a hajóba. Ha egyénileg mész, akkor nem kell a gyülekezőhelyre menni, hanem akár azonnal kiszállhatsz, és bármikor visszatérhetsz. Ha buszokkal együtt érkezel vissza, akkor előfordulhat, hogy pár percet sorba kell állni a bejutásnál.

Előzmény: nagyvillám (1586)
nagyvillám Creative Commons License 2012.02.28 0 0 1586

Még az a kérdésem lemaradt, hogy miként működik a hajóra való visszajutás egy fakultatív után, akár szervezett, akár egyéni? Milyen időközönként lehet visszamenni és egyáltalán, hogyan zajlik ez?

Köszönöm!

nagyvillám Creative Commons License 2012.02.28 0 0 1585

Tudna nekem valaki segíteni? Kelet-mediterrán hajóúton (Velence-
 Ancona-Korfu-Szantorini-Pireusz-Argostoli-Kotor-Velence) hova érdemes egyénileg mennünk és hova a hajótársaságal (MSC) fakultatívra?

Hajósutak.com - reklámszerződés? Creative Commons License 2012.02.28 0 0 1584

Sziasztok!

Nincs sok időm mert készülünk a kiállításra, de van egy jó ajánlatunk hátha valakit érdekel :)

Hajó: Adventure of the Seas
Hajótársaság: ROYAL CARIBBEAN Cruise Line A/S
Időtartam: 13 Éjszaka
Indulás: 15.04.2012 - 28.04.2012
Útvonal: San Juan - Puerto Rico, Charlotte Amalie/St.Thomas - Virgin-szigetek (USA), Philipsburg, St. Maarten-sziget - Holland Antillák, tengeren - , tengeren - , tengeren - , tengeren - , tengeren - , tengeren - , Tenerife - Spanyolország, Lanzarote - Spanyolország, Funchal, Madeira - Portugália, tengeren - , Malaga - Spanyolország
370 EUR/FŐ TELJESEN ELLÁTÁSSAL

Ha érdekel valakit a fórumra hivatkozva telefonáljon :)

b.ágota Creative Commons License 2012.02.27 0 0 1583

Melyik hajóval és melyik úton voltatok?

Idegenvezetőt , hogy találtál?

Előzmény: Detti66 (1582)
Detti66 Creative Commons License 2012.02.27 0 0 1582

1.rész: Ahogy a múlt héten megígértem, küldöm az élménybeszámolót első hajóutunkról:
Budapestről repültünk Amsterdami átszállással Los Angelesbe. A Tensi javaslatára /nálunk rendeltük a hajóutat/ kettő nappal korábban repültünk a téli időjárás miatt, nehogy lemaradjunk a hajóról, mivel mikor lefoglaltuk a hajóutat előre nem tudtuk milyen lesz az idő induláskor. Ez így nagyon jó volt, s volt 1 teljes napunk Los Angeles -i városnézésre.
Hollywodban laktunk / Walk of Fame 200 m-re/, tehát nagyon közel a főbb nevezetességekhez, a Quality Inn nevű hotelben, amely tiszta volt tágas és még reggelit is kaptunk, pedig a hotel leírásában reggeli nem szerepelt. A városnézés nagyon jól sikerült, mivel csak 1 napunk volt rá , idegenvezetéssel - itthonról foglaltam interneten.
Másnap taxival mentünk a kikötőbe, a hajó látványa lélegzetelállító volt. Amint kiszálltunk a taxiból már is foglalkoztak velünk, már adtuk is le a bőröndöket /mivel már itthon interneten keresztül megcsináltuk az on line check in-t/.
Benn a terminálban már csak a kártyákat kaptuk meg, 12:30-kor már a hajón is voltunk (a 2. rácsodálkozunk volt a hajó
belső tere – luxus, egyszerűen kifejezve) ahol már minden étterem, bár és szolgáltatás igénybe vehető volt. A 11.emeleten volt balkonos kabinunk(ez remek választás volt,legközelebb is balkonost foglalunk). 14:15-kor tartották a biztonsági gyakorlatot, mindenkinek a kabin elhelyezkedés szerinti gyülekező helyre kellett mennie a mentőmellényével együt, ahol kb.15 perces gyakorlaton kellett részt venni. 16 órakor indultunk el L.A.-ből, a medence mellett szólt a Hawaii-i zene, akik már sokadszor utaztak ezen az útvonalon azok buliztak, de a többség az elindulást figyelte, lázasan fotózott, kamerázott, ahogy mi is. Már a kifutás is egy nagy élmény volt. A hajóra semmi gond nem volt italt felvinni. A bőröndben volt konyak és whisky műanyag üdítős flakonban a kézitáskánkban pedig megkezdett literes gyömbér üdítő. Viszont olyat is láttam, hogy 0,5 literes Pepsi-t 12-es csomagolásban hoztak fel a kézipoggyászban. A kikötések alkalmával is vittünk fel üdítős flakonban whiskyt. Az első nap megvettünk négyen egy üdítős csomagot (112,50 USD) amely korlátlan fogyasztást biztosított üdítő-, alkoholmentes  koktélok- és forró csokiból.
     „Anytime” vacsorások voltunk, az első este teljesen véletlenül sikerült magyar pincérnőre rátalálni s így aztán minden este ugyanabba az étterembe, hozzá foglaltam asztalt. Nagyon aranyos volt, mindenben segített, olyan ételeket is kipróbáltuk amit ha ő nincs ott, nem biztos hogy bevállaltam volna, és elkésszíttetett nekünk olyat is ami nem volt az étlapon.   Amúgy 5 magyar dolgozott a hajón: 2-en étteremben, 1 a medencéknél, 1 szakács és 1 hentes.
Az utunk 15 napos volt: elindulási nap L.A., 4 tengeri nap, majd naponként 1 Hawaii sziget (Big Island, Oahu. Kauai, Maui), megint 4 tengeri nap,  1 nap Mexico- Ensenada, köv.nap megérkezés L.A-be reggel s délután repültünk haza.
Folyt. köv.

Előzmény: Navigare necesse est (1559)
Arentiro Creative Commons License 2012.02.27 0 0 1581

Kigyulladt a Costa Allegra. Egyes hírekben úgy szerepel, mint a Concordia testvérhajója..... nevetséges.

Rájár a rúd a Costára.

sata005 Creative Commons License 2012.02.27 0 0 1580

Ez a hotel a vasútálomással szemben van, már kétszer aludtam ott. A reggelijéktűl ne várjál nagy csodát, de nagyon jó helyen van. 

http://www.hoteltrieste.com/hu/

sata005 Creative Commons License 2012.02.27 0 0 1579

Szia.

Menjél el Mestre-ig (ott van Velence mellett), keress ott egy olcsó szállást, majd este ülj fel a vonatra, 1€-ért 5 perc alatt Velencében vagy, nézd meg és kipihenten másnap már gurulhatsz is Genováig. :-)

Annamari38 Creative Commons License 2012.02.27 0 0 1578

Tudna valaki tranzitszállást javasolni Genova felé (nagyjából Trieste "magaságában"")? Esetleg nem keres valaki útitársat 2012.04.02-i genovai hajóhoz (MSC Poesia)?

Patti08 Creative Commons License 2012.02.26 0 0 1577

Sziasztok,

De jó lesz, már várjuk nagyon! Kirándulásokat mi egyénileg gondoljuk, veszek minden városról utikönyvet, térképet és csak azt nézünk meg amit szeretnénk...Ti hogy gondoltátok? Van tervetek, hogy mit néznétek meg szívesen? A Genovai aquarium csodálatok, csak jólat hallottam róla...Mi munka után indulunk rögötn 24-én , mert a szombat sajnos munkanap, így nekünk kimarad a genovai városnézés:( sajnos elég nehéz eljutni Genovába vonattal, busszal, repülővel meg pláne...van hogy 5 órár kell várni az átszállásra, kocsival egyszerűbbnek tűnik...gondolom Ti is autóval mentek?! Arra kíváncsi lennék, hogy március utolsó hetében lehet-e majd fürdeni már pl Tunéziában, gondolom nem, de a korábbi hozzászólások között olvastam hogy már volt aki most is fürdött...na mindegy, majd eldől végül is...Mi is balconos kabinban leszünk, 6. emeleten, de akkor majd találkozunk a hajón!

Addig is minden jót, üdv. Patti

Előzmény: nadap3 (1539)
Arentiro Creative Commons License 2012.02.26 0 0 1576

Igen, ez csak kérés. Valószínűleg elegendő számukra az a korlátozás, amit a repülőút, a taxi vagy a kocsi csomagtartója jelent általában.

Előzmény: Törölt nick (1575)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.26 0 0 1575

Azzal kezdődik, hogy ez kérés. A hivatalos szerződési feltételekben, amit ott és a Mahartnál adnak adnak, már szó sincs róla. Csak az ajánlás a repülővel érkezőknek. Ez szerintem csak a honlapra rakták fel ajánlásnak, de ugye fejenként 2 poggyászhoz adnak bilétát. Szóval sem a magyar, sem az angol hivatalos általános foglalási feltételekben nincs benne. Ősszel még ott is hagytuk őket, mert megint balhé volt, és elindultam a csomagokkal befelé.

Előzmény: Arentiro (1574)
Arentiro Creative Commons License 2012.02.26 0 0 1574

MSC:

"Guests are encouraged to limit their checked luggage to one suitcase per person, not to exceed 75x50x29 cm and 30kg, and only one hand luggage per person not exceeding 55x35x25cm."

Bár ez inkább csak kérés, és valóban nem is ellenőrzi senki.

Mi még sosem adtunk a bőröndöknél borravalót, és nem is volt problémánk ezzel, de lehet, hogy csak szerencsénk volt.

Előzmény: Törölt nick (1573)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.26 0 0 1573

Semmilyen korlátozás nincs. Alapból fejenként 2 címkét kapsz, de kérésre adnak még. Talán annyi, hogy elvárják a beszállásnál a borravalót. Mi egyszer sem adtunk, meg is mondták, hogy gondunk lesz. Gondunk is volt mindig. De nekik is lett, mert legutóbb berontottam a biztonsági főnök kabinjába, ami a híd mellett van. Először le akartak fogni, de amikor elmeséltem mindent, Ő jött nekem segíteni, így 7 óra elteltével meglettek a csomagjaink. A Fantasián izraeli a biztonsági szolgálat, kiszálásnál a mi 4 csomagunk külön elő volt készítve ezek után. :) Legutóbb direkt más helyre pakolták, míg előttel átprogramozták a számzárakat.

Előzmény: judit824 (1571)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!