Ahogy nézem a képeket, úgy látom, hogy az SW A oszlopai nagyjából akkorák mint a többi modellé. Érdekes, én még nem figyeltem fel erre a kitakarásra, de megpróbálom megfigyelni, hogy mit is mutat valójában. Nehogy meglepődjek egyszer csak...
Érdekes a beszámolód, a "Te autód" az egyik lehetséges befutó nálam, ha bővül a család. Ha nem lesz cash a dízelre, akkor egy hasonkorú benyás Lacetti SW - t tervezek a mostani ötajtós helyett, úgy saccper értékazonos cserére gondolva. A G Rastának egyetlen előnye lehet ebben az esetben, hogy van 1,4 - es kombi belőle. De mennyivel többet nyújt a Lacsi SW, ez nem is kétséges.....
No, ez még a távoli jövő.....
Üdv. Toli.
Ui.: Én ütöm a Hankook gyári gumákat, ma nedves fehéraszfalton lóbáltam be egy kicsit egy "S" kanyarban, de a várt alulkormányozottságon felül nem okozott meglepetést. Sőt, azt mondom, hogy jobb, mint az Ignis volt a 195 - ös Sava Intensa gumikkal, mivel nehezebb az autó, így nyugodtabb, kiszámíthatóbb a viselekdése forszírozott tempónál. Ja, meg ez alatt van futómű ! :D
Szerintem felejtsd el ezeket a - ráadásul nem olcsó - adalékokat ! Egy új, jó motorba szvsz teljesen felesleges ilyen maszlagokat önteni, sokat nem nyerhetsz vele. Szerintem.
A kocsi bólintásához csak annyit, hogy ha kapkodó, siető váltást tudod mellőzni nem fog jelenkezni. Valóban meg kell szokni a váltás ritmusát. Én a legkedvezőbbnek tartom a 2000-3000 tartományt. Ha nagyobb fordulaton váltok, akkor is igyekszem a váltást egy gondolatnyi türelemmel tenni. Nálam bevált, de egy fél hónap ráment míg rögzült a mozdulat:-))
Szinte mindennel egyetértek veled. Ezek az én tapasztalataim is az azonos korú és futásteljesítményű testvérről. A fütést kivéve ugyanezek az én tapasztalataim is. Bár főleg a negatívumokról írtál (persze ez az ami nekünk használóknak lényegesebb), de azért sok pozitívum is van ebben a járgányban. Főleg úgy nézve, hogy ennyiért mit kapsz. Én kiegészítőként szereltettem fel tolató radart, és a két első ablakra légterelőt. Nekem nagyon jól bevált.
Résnyire nyitott ablaknál is becsap az eső, létezik elterelő? Nem zajos?
Létezik - a Szatuna gyártja - van első és hátsó is. A Hercegnőn csak elöl van. A zaj növekedés elhanyagolható - zárt ablaknál (autópálya, 100+ sebesség) gyakorlattilag nem hangosabb, hanem más a zaj. Ilyenkor a kerék- és menetzaj teljesen elnyomja a légterelő "többlet hangját".
10 000-es leltár, 10 hónapnyi használat! 1,6-os SW Elite felszereltséggel. Nos, alapvetően jól vizsgázott, DE:
- A fűtés: szerintem is gyengus, amit tetéz a párásodás. Klimával még nincs elég tapasztalatunk (augusztus végén vettük).
- Nagyon zavar a két első vaskos konzol a kilátásban, sőt, ezt kimondottan veszélyesnek tartom! Főleg jobbra a visszapillantó tükörrel együtt elég tetemes látótér kiesést okoz - az első hónapban egy segédmotoros és egy gyalogos is csak a szerencséjének köszönhette, h. nem lett baj. Most csak azért jobb a helyzet, mert nagyon körültekintően hajolgatok (!) a biztos kilátásért, de ez kissé fárasztó. Testméreteim átlagosak, a feleségem jóval alacsonyabb, neki még nehezebb a helyzete. Sajna ezen a propblémán a sok állítási lehetőség sem segített még (ülésmagasság és távolság, stb.), marad a szokásosnál is éberebb óvatosság - ezt viszont már aggodalomnak, kényelmetlenségnek nevezném.
- A kilátás tolatáskor is pocsék, még mindig szoknopm kell.
- Nem tudom megbocsájtani a fogyasztást, ami autópálya/országút viszonylatban is 9-10 liter! Sok szó esett a vezetési technikáról, nos, ezt is ugyanúgy vezetem, mint az elődjét, a 12 éves Ford Oriont (szintén 1,6 motorrral), ami 150 000 Km-rel a háta mögött is 7,5 - 8 liter közti fogyasztást adott ugyanazon az útvonalon, ugyanolyan terheléssel, ugyanilyen teljesítmény mellett! Valaki múltkor azt mondta, hogy egy "tuning a szervízben" talán segíthet, tudtok erről valamit? Különben költséges dolog lesz ez, jó 25%-kal több fogyasztás, dráguló benzin és kamatterhek mellett...Ez is mindennapi (minden tankolási) bosszúságot jelent, akkor is, ha csak szúrópróba szerűen nézem már a fogyasztást...
- Az eredeti gyári gumik elég silányak: pattogósak, kiperdülnek: múltkor egy füves, kissé felázott ámde sík padkáról alig bírtam elindulni. Kidobni sajnálom, hiszen eladni még így alig futottan (kb.4000 km) sem tudnám őket. Egész más feeling volt a téli gumikkal. A gumis szaki szerint úgyse bírják sokáig, hát kivárom...
- A lentebb jelzett "bólogatás" váltáskor nálam is volt eleinte, de valószínűleg összeszoktunk, mert megszűnt. Egyébként a váltóval (bár néha 5-ből 4-be akad) nincs bajom, talán mert nem vezetem sportosan.
- Fürgeség: csak mostanában kezdtem jobban a gázra lépni, nekem jó, ahogy reagál. Tényleg csak magasabb fordulaton harap. Nem sportaútó, de nem is azt akartam venni.
- Résnyire nyitott ablaknál is becsap az eső, létezik elterelő? Nem zajos?
Itt azokat a kellemetlenségeket soroltam fel, amik sajnos a mindennapos használat során eléggé zavaróan hatnak ahhoz, hogy az egyébként jó autó okozta örömömet beárnyékolják.
" A paprikáskrumpli az csak legyen paprikáskrumpli'" hogy ha épp egy nem idevágó, de nagy igazságot tartalmazó dolgot idézzek egy nagy klasszikusunktól. Szerény véleményem szerint elég annak az autónak jófajta bele való olaj is... a gépkönyv szerinti...
A rendszerben elegendő hűtővíz van, szerintem az a gond, hogy a termosztát lusta, vagyis a nyitás után túl soká zár be, így túlságosan lehűl a motorban cirkuláló víz. A klímát meg olyankor, amikor túl sok fogyasztó van bekapcsolva, sok a közlekedési lámpáknál alapjáratban töltött idő, véleményem szerint nem érdemes bekapcsolni, mert előbb-utóbb leszívják az akksit, nem beszélve arról, hogy a hőmérséklet ettől nem változik jelentősen.
Szia Toli, az eredeti cső megmaradt mert a vég átmérője akkora hogy elfért benne úgy hogy egyenes maradt.Ez az utolsó képen nagyjából látszik.Az eredeti cső vége rákonyul a vég aljára...Ez miatt semmit nem változott a hangja.Ha levágtuk volna csak akkor rezegtette volna meg a véget...De nem bánom,így a hátul ülők hosszu távon is elviselik a hangot(ami szinte semmi).
Nekem egyre kevésbé, de még megvan a jelenség így 33xx km után. Tény, hogy amikor tolom neki, akkor kevésbé érezni ezt a jelenséget, inkább ha "normálisan" közlekedek, akkor bólint nagyobbat. Egyébként a céges 1,6 - os Bora, amivel jártam egy ideig, pontosan ugyanígy torpangatott míg új volt, sőt, később is. Remélem a kilométerek múlásával és a gyárilag ígért pacik előbukkanásával ez majd múlik valamelyest.
Amit a kocsi lehűtésével kapcsolatban írtál, azt többnyire én is így csinálom. Igazából a remegés aggaszt. Mostanában figyeltem, mire lehül a levegő a szalonban, mintha nem fogná vissza annyira a kocsit. Azért előzés előtt így is muszáj kikapcsolni, már ha persze nem a karambol a végcél :)
A múlt hónapban vettem egy Chevrolet Lacetti Sedan 1.6 16V-t.Már két hete oktatok vele Gyöngyösön.Ha valakinek rokona,ismeröse közel lakik Gyöngyöshöz,és szeretne egy igazi jó autón megtanulni vezetni,akkor nyugodtan keressen itt!
üdv márkatársak, szeretnélek megkérdezni Benneteket hogy van e olyan tapasztalat,sebesség váltásnál mindig bólint az autó mintha meg akarna fulladni.Eztcsak úgy tudom kivédeni hogy rátartok egy kis gázt mielőtt felengedem a kuplungot. Most vagy nem tudom rendessen vezetni vagy beállitási hibája van. Más autón elég sok gyakorlatom van nap mint nap, de ott nincs gondom. Mit mondtok erre?Most jelenleg 2800km van benne.