Szóval rájöttem , hogy lehet nullázni az "oil" illetve "insp" feliratot természetesen szervíz után. A fórumban eddig felsorolt taktikák nálam nem váltak be mivel computeres a kocsi. Gondoltam leirom ide segítség lehet valakinek.
Tehát:
1- napi kilóméteróra száláló gombját benyoni éás folyamatosan tartani
2- gyújtás ráad megjeleni az "oil" illetve a gomb újjab megnyomása esetén az "insp" felirat.
3- a balodali gombot ami valakinél az óra állító gomb nálam fordulat számláló van, folyamatosan kb.1-2 másodpercig jobbra fordítva tartani megjegyzem nagyon keveset mozdul nem kell megijedni és ezután nullázodnak az értékek a "---" felirat jelenik meg.
4- gyújtás le.
Remélem tudtam valakinek segíteni mert én is elég sokat bíbelődtem vele.
"Tudsz valami ésszerű magyarázatfélét arra, hogy a formulánál miképpen lehet, hogy ilyen számottevő különbség van a Shell és az általuk forgalmazott olajok áraiban?"
Erre egyet tudok mondani, vegyél egy üveg sört egy italdiszkontban, aztán egy ugyanolyat a benzinkúton. Ugye hogy van árkülönbség? :)
Az 1 literes éppen a kettő közötti árban van a Totalcar-áruházban: http://aruhaz.totalcar.hu/index.php?module=product&ps_id=31671&category=&prodfilter=
Pacs! Te valóban profi vagy Oktavia info ügyekben.
Köszi a segítséget!
Nem kifejezetteen gyötör a dolog, de azé' kérdezem:
Tudsz valami ésszerű magyarázatfélét arra, hogy a formulánál miképpen lehet, hogy ilyen számottevő különbség van a Shell és az általuk forgalmazott olajok áraiban?
Shell Helix Ultra 5W-40 5L. Shell-nél: 18190,-
Shell Helix Ultra 5W-40 5L. Formula : 12150,-
Shell Helix Ultra 5W-40 1L. Shell-nél: 5150,-
Shell Helix Ultra 5W-40 1L. Formula : 2550,-
Lehet, hogy túlságosan sok csalódás ért azért vagyok ilyen gyanakvó...:-))
Nem lehetséges, hogy valami gagyi olajak vannak az eredeti flakonokban?
Én, ha gazember lennék begyűjteném a márkaszervizekben az üres göngyöleget, megtölteném valamivel, amivel nem okozok nagy bajt és lefóliáznám, hadd vigye a sok lama jópízért...
Egy hiteles laborvizsgálat választ adhatna a kérdésre, vagy csak eccerűen hinni kell?
1.6 16V soha nem volt Octavia1-ben. Az összes 1.6 8 szelepes, sokak véleménye szerint érdemesebb az erősebbet venni. 1.8-asból meg háromféle létezik, 125, 150, és 180LE-s.
Ha most kellene vennem, akkor 1.6 ~100LE vagy 1.8T 150LE.
Fenntartás: www.netrisk.hu Itt tudsz kötelzőt és casco-t számolni, a teljesítmény(súly)adó az adott. Link: http://totalcar.hu/magazin/kozelet/szivas2007/
Egyéb költség: Darabja válogatja :) 100ekm felett érdemes számolni a futómű és a kipuff hibáival. Használtnál (1.6) vétel után meg amúgy is érdemes a vezérműszíjat, feszítőt, olajat, vízpumpát, ékszíjat cserélni, magyarul ez egy nagyszervíz. Alkatrésztől és mestertől függően szvsz 50-100kHUF. Persze maszeknál, nem márkaszervízben.
Típushibák, ami így hirtelen eszembe jut.: - mikorokapcsolók az ajtózárban - ajtók nyöszörgése - futómű nyöszörgése - beeső villanyablakok
Szaisztok. MI most szeretnénk venni egy használt Octavi-át. Kérdésem kinek mik a tapasztalatai egy 1999-2001 es évjáratú benzines (vagy az 1.6 70 pár lovasról ill az 1.6 16 szelepes 101 lovasról esetleg az 1,8as benzinessel) modellekkel kapcsolatban.
Mik a tipushibák (ha vannak), kb mennyi a fenntartása.
Előre is köszönök minden hosszászólást.
Kérlek titeket, hogy a lacazsu2003@freemail.hu cimre irjon, ott hamarabb meg tudom nézni a véleményeket. Előre köszönök minden építő jellegű hozzászólást.
Meg tudna mondani nekem valaki milyen olajat hasznalhatok O II-be? Honnan tudom meg hogy kulonbozo gyartok olajai kozul melyiket tolthetem bele? Van erre valamifele tablazat, illetve link?
Köszi. Nekem csak arra van szükségem, hogy legyen egy line-in bemenetem. Az iPod vezérlésre, meg illesztésre van Harman/Kardon. Nagyon jó. A Connects2 a jó, ami egy "buta" aux interface. Még1x köszi.
"Az alváz és motorszám függő ékszíj elgondolkoztatott.."
Nem kell megijedni, az hogy milyen kell bele, ezek alapján állapítható meg.
Ha jól emlékszem, akkor a te autód 2003-as 1.4-es, a motorkód (a motorszám első 3 karaktere) AXP vagy BCA lesz. De tökmindegy, mindkettőhöz ua. a szíj való.
Olajat ne márkaszervizben vegyél, ha megfelelő VW-minősítésűt viszel, el kell hogy fogadják. De szerintem egy olaj, ékszíj és légszűrőcserét szinte bármelyik sarki szerelőre rá lehet bízni, aki látott már Zsigulniál újabb autót :)
"Ha jól értelmeztem, akkor a kocsi 2003-as és csak most ért el a 15.000 km-es szervizhez? Hát nincsen agyonhajtva :-)"
Kicsit több a km, úgy emlékszem 100e fölött. Szvsz csak egy olajcsere + apróbb szervízről van szó
Egyébként a Filtercentertől én pollenszűrőnél komolyabb dolgot nem vennék. Nem véletlenül hívja wrcsiga topiktárs flittercenternek :) A Formula3000 az OK.
A Shell Helix Ultra nem mond önmagában semmit, a VW-besorolás és a viszkozitás/telj. szint az érdekes. A kérdésre visszatérve, a leggazdaságosabban úgy lehet megoldani, hogy az ember megkeresi a legolcsóbb anyagokat, és maga cserél mindent.
Az említett 5W-40-es olaj 2550Ft/lter a Formula3000-nél. Ugyanott a Q8 VW500.00 besorolással csak 1000Ft/l, és gépkönyv szerint az is jó bele. 4 literes kiszerelésben meg csak 3850Ft. Vagy 10W-40 OMV BIXXOL EXTRA 4 literes kiszerelésben 4050Ft, és a VW502.00-át is teljesíti.