Kellene még egy kis cserépben négylevelü lóhere. Régen árultak olyat is.
Az én malacom rosszkedvű, mert már egy ideje a sütőben van. A sok őrült máris lövöldözik. Ja ami még nagyon tetszik ma nekem, hogy a melegre való tekintettel bezárták a műjégpályát.:-(((
Miért nem tudják kiirni, hogy elromlott a hűtőberendezés??? Utálom, mikor hülyének nézik az embereket. :-(
A ház aljában lévő ajándékbolt előtt az volt kiírva, hogy "szerencsehozó figurák kaphatók". Erre sikerült szert tennem. Hazaérkezve jöttem rá, hogy ráadásul fordítva vettem fel a pulóveremet, mielőtt a beszerzőkörútra indultam. Azt hiszem, ennél többet már igazán nem tudok tenni az ügy érdekében.
És még csak különösebben idegesnek sem látszik. :)
Az ember mindig tanul. Sajnos nekem csak egy olyan macskával volt alkalmam közelebbi ismeretséget kötni, aki azonnal véresre karmolt mindenkit, aki meg merte simogatni, plusz vadászott nagyanyánkra - fogalmam sem volt, hogy ilyen kedvesen is tudnak viselkedni.
Szerintem Lajosnak igaza van, ez a Pacsirta-Szőlőkert sarok, és onnan nézünk a Vörösvári út felé. Kételyeid vannak? Megvan egyébként nagyban a kép, mailben el tudom küldeni, de szent esküvéssel megfogadtam, hogy nem teszem őket közzé sehol.
Jaj. Én igazán kedvelem a macskákat és a macskakedvelőket is, de ez inkább úgy hangzik, mint a "ha már muszáj hazudnod, állj elő a legabszurdabb magyarázattal, az még bejöhet" tanfolyam alapgyakorlata. :-D
Ezt fokozni is tudják azzal, amikor valaki töketlenkedik (például kifizetetlen jeggyel megy a kihajtó sorompóhoz), egy percen belül feltorlódik mögötte a sor, ezzel mindenki kicsúszik az 5 percből, mehet fizetni, stb. Szép, öngerjesztő dugó- és bevétel kreátor.
Viszont a "helyből fizetés" itt nem lenne ördögtől való. (Egyébként az összes parkoló utólag fizetős.) Az autós úgyis "kintről", azaz magyar területről érkezik, lehet nála apró. Sokkal nagyobb gáz a csomaghordó kocsik pénzért adása. Egyrészt mire fel, amikor a jegyárban úgyis leveszik az utast egy elég tisztes reptéri illetékre/adóra/díjra. Másrészt honnan a pékből legyen az utasnál legalább euró érme, ha az övezeten kívülről jön. (Azt hiszem, a reptér forgalmának legalább fele még mindig ilyen.)
Emma: Abból az óbudai képből (3510) nem lehetne elkérni egy nagyobb felbontásút? Edzett fortepanosok seperc alatt kimatekoznák a helyét.
Bocs', de tegnap majdnem vámpírral találkoztam. Egy ismerős a szobában is sálat viselt. Kiderült azért, mert a macskája csak úgy tud megnyugodni hogyha szívogatja tulajdonosa nyakát. Naponta többször. Ami emiatt elég piros. Fene tudja követendő-e?
Az igazi szilveszteri Bächer-bulik terepe persze a "nagy" lakás volt, a Balassi Bálint és a Balaton utca sarkán. (Idővel özv. John Lennonné, Yoko Ono vette meg.) Ahogy kell: operaelőadással, húszféle kajával, és válogatás nélkül bárki betérhetett hozzájuk. Mesélik, hogy egyszer éjjel fél kettőkor megállt a ház előtt egy lengyel turistabusz. Az utasai - vagy harmincan - felsétáltak a már eleve ott lévő, száz vidám vendég mellé. Kellemesen elvoltak, majd egy óra múlva az idegenvezető visszaterelte őket a járműbe, de előbb azért gondosan benézett a szekrényekbe is, nem felejti-e ott egy-két ájult utasát.
Nekem ez a kép jutott eszembe, meg az: hányan lesznek nagyon-nagyon magányosak ezen a szilveszteren Bächer és Iván szileszteri bulijai nélkül.
Tudod, mi jutott eszembe? Próbáltam végigvenni az utóbbi száznegyvenhét év szilvesztereit, és arra jutottam, a legjobb mégiscsak az volt, amikor Bächeréknél voltunk azon a kaotikus estén a Kertész utcában. Úgy 98-99 lehetett, kábé.
Na, szegény Iván. Gondoltam aztán.
Tényleg ideje abbahagyni ezt az évet. (Azért egy kaszára szert teszek.)