Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

ckerti Creative Commons License 2007.07.17 0 0 2295

Én azért itt is válaszolok. :-)

Nekem ilyen motorral szerelt OII limousinom van -bár az egy limitált verziójú, "Ckerti EDITION" :-)

Ha most vennék autót, akkor vagy ezt a Holidayt, vagy egy erősen lealkudott árú dízelt vennék.

A motor pont elég, kellemes a karakterisztikája, pörgetni nem érdemes, de alul is elég nyomatékos a dinamikus autózáshoz.

A végsebessége -óra szerint- pont 200, a valóságban ez a katalógusadattal egyezhet meg (192 km/h). Utazótempónak -a német autópályákon- a 160 pont jó, országúton a 120-130 a megfelelő, onnan még képes, ha nem is kilőni, de dinamikusan gyorsítani.

A fogyasztása elég jól szabályozható egy érdekes szériafelszereléssel, úgy hívják, gázpedál. :-)

Amennyiben ezt az egységet kíméletesen kezeljük, a fogyasztás mérsékelt marad, országúton a 6,5-7 l/100 km sem ritaság, de durva bánásmóddal és városi forgalomban akár két számjegyű fogyasztás is könnyedén produkálható.

Nálam -dinamikus autózás, fele-fele város ill. autópálya-országút - a nagy átlag közel 50 ezer km alatt 8,25 l/100 km.

A Dual rendszer alatt a kétoldali automata klímát érted?

Ha igen, akkor nincsen személyes tapasztalatom, de van ismerősöm, aki szerint ez csak vakítás.

Mindenesetre jól néz ki, és megadja az önállóság illúzióját a J1 utasának, ami a hosszú és boldog házasság, valamint a vitamentes utazások egyik záloga lehet.

Előzmény: Doni_99 (2291)
ckerti Creative Commons License 2007.07.17 0 0 2294

Ez tipikus hiba az OII-nél, én új kora ótom hordom magammal egy darázs mimifikálódott tetemét abban a féklámpában.

Más saját halottunknak tekintem :-))

Szerintem ne bontsad meg miatta a burkolatot.

A kis horpadások mindig megjönnek, nekem kicsi karcolásaim vannak pl. a hátsó lökhárító felső élén (mióta az asszony elvitte a kerékpárt a kútra felfúvatni a gumiját).

littletoto!

Elképzelhető, hogy a blokkba minden átszerelhető, de azért én fenntartással fogadnám, hogy csak a blokk ment tönkre.

Hogyan ment tönkre az a blokk?

Hacsak nem szétrepedt anyaghiba vagy fagy miatt, akkor másnak is kellett sérülnie, elvégre az nem természetes állapota egy motornak, hogy a blokkja -feltételezhetően terhelés alatt, menet közben- egyszercsak tönkremegy.

Nem sült be a dugattyú, vagy kikönyökölt a hajtókar?

Én kicsit bizalmatlan lennék, de sajnos én sem értek hozzá.

Ennyi pénzt megér talán még megkockáztatni is.

Előzmény: ac07 (2290)
Bálint1 Creative Commons License 2007.07.17 0 0 2293
Szia!

Szerintem itt kérdezd meg. Ez a topik jobban pörög.
Előzmény: Doni_99 (2291)
Bálint1 Creative Commons License 2007.07.17 0 0 2292
Öröm az élet........
Előzmény: ac07 (2290)
Doni_99 Creative Commons License 2007.07.16 0 0 2291
Sziasztok!

Új vagyok itt.
Octavia II combi vásárlásán gondolkodunk. Láttam egy kedvező, "Holiday" nevű változatot 1,6-os motorral.
Az 1,6 elegendő a nagy kasztnihoz?

MÁS: A Dual rendszerrel kapcsolatban van vkinek személyes tapasztalata?

Előre is köszi,

Doni_99
ac07 Creative Commons License 2007.07.16 0 0 2290

Sziasztok!

Hétvégén mostam az autót és azt vettem észre, hogy a pótféklámpába beledöglött valami bogár. Ki lehet azt kaparni valahogy (már azt sem nagyon értem, hogy hogy került oda)? OII a masina.

A sok kőfelverődés mellett azt is sikerült kiszúrni, hogy a motorháztető felső élén az anyósülés előtt van egy horpadás (mintha labda pattant volna rá) :(

TUZI Creative Commons License 2007.07.13 0 0 2289
Tudod nagyokat csak pontosan szabad idézni.

A végéről lemaradt a lényeg.:-) :-) :-) :-)
Előzmény: Bálint1 (2286)
littletoto Creative Commons License 2007.07.13 0 0 2288

Keresgéltem a weben és találtam egy műhelyt ahol skodákkal foglalkoznak.Felhivtam az embert azt mondta,hogy szerinte gátrepedés van valahol a hengerfejen.Kérdeztem,hogy mit tud erre mondani?Azt mondta,hogy csere.Azt is mondta,hogy van neki egy 14e-km-t futott blokkja csehektől.50e.a blokk sérült de az összes többi benne levő cucc nem(hajtókar,dugattú,főtengely.hengerfej stb)minden ép.azt mondja meg lehet csinálni,hogy az én blokkom megmarad,de minde mást kidobni belőle és a 14e-km-t futott blokkból átpakolni a cuccokat.újabb 50e.szerintetek ez egy jó megoldás?

köszi

Bálint1 Creative Commons License 2007.07.13 0 0 2287
És ez a cikk, vajon mennyibe került az adott cégnek eme újságban?
Tudom, rossz májú vagyok:-DDDDDDDDDDD
Előzmény: golyo13 (2279)
Bálint1 Creative Commons License 2007.07.13 0 0 2286
"A P-Box igenis csíptuning, ezt nekem már sok okos ember elmagyarázta"

Akkor azok az okos emberek, még nem látták, hogyan készül egy igazi chiptuning. Padra fel, próbakör, megint padra fel, stb.
A P-Box csak egy kiegészitő elektronika.
Egyébként a P-Box beszerelésénél mit is változtatnak az autó programján? A közelébe se nyúlnak a compnak.
Előzmény: TUZI (2273)
Bálint1 Creative Commons License 2007.07.13 0 0 2285
Mellesleg el sem tudod képzelni, engem mit piszkálnak, hogy miért nincs már megchippelve a turbós autó.
Tudom hogy ebben a mociban iszonyatos plusz potenciál van, de nekem ekég a TURBÓS 150 lovacska is:-)
Előzmény: bano1 (2272)
Bálint1 Creative Commons License 2007.07.13 0 0 2284
"Láttam a forgalmiját, a teljesítménynél 82 Kw szerepelt"

Mit is irtam lentebb? :-)))))

PAPIRON erősebb volt az autó.

Ui: Na a gyári chiptuningot meg aztán végképp hagyjuk.

Egyébként ha felhivsz egy NORMÁLIS céget, és közlöd, hogy egy 1.6-os szivó autóra szeretnél chiptuningot, finoman közölni fogják, hogy pénzkidobás.
Előzmény: bano1 (2272)
TUZI Creative Commons License 2007.07.13 0 0 2283
Ha tudnám , de nem tudom hogy valójában hogy néz ki maga a henger és az azt körül vevő víztér ,talán tudnék valami okosat mondani, de így csak vagdalkozom.

A lényeg hogy valahova elfogy a víz. Kikel deriteni hogy hova. Ha csak elcsöpög, ami lehet hogy azért nem látszik mert melegen rögtön el is párolog, akkor az a jobbik eset. Ha az van amit Te gyanitasz hogy bejut valamelyik hengerbe na az már gázos főleg hogy a hengerfej elvileg jó. Talán mérni kellene egy kompresszió veszteséget. Vagy simán hidegen szétszedni hogy tényleg a hengerben van e a víz. Most nézem benzines, a gyertyákon nem látni semmit? A kieggyenlitő tartályban járó motornál buborékok? Itt passz, nincs több ötletem.
Előzmény: littletoto (2282)
littletoto Creative Commons License 2007.07.13 0 0 2282

Sziasztok

lenne 1-2 kérdésem.Remélem tudtok segiteni.

Van 1 99-es 1.6-os 100lovas Octaviám.Km190000.

A lényeg az,hogy nagyon eszi a hűtővizet.100km kb1liter.A kocsi már meg lett hengerfejezve,utána kb 2 hétig nem volt vele gond.most ismét.Ki lett cserélve a vezérlés,vizpumpával együtt.Ez sem segitett.A hűtőviztartály kupakja is ki lett cserélve.Szoval nagyjából ennyi.Amit a szerelő javasolt az az ,hogy kössük le a rendszerról a fűtőradiátort,vagy cseréljük ki a hűtőviztartályt,vagy kössük le a rendszerről az olajhűtőt.Jah.Majd elfelejtettem:Inditáskor a kocsinak eléggé rossz hangja van.Olyan mintha viz lenne valamelyik hengerben.De ezt furcsállom 2hónappal a hengerfejezés után.

Várom az épitő javaslatokat.

Köszönöm

TUZI Creative Commons License 2007.07.13 0 0 2281
Még jó hogy odaírtad. Már azt hittem hogy így megöregedtél hirtelen.:-)
Előzmény: golyo13 (2279)
TUZI Creative Commons License 2007.07.13 0 0 2280
Szép.:-)
Előzmény: golyo13 (2278)
golyo13 Creative Commons License 2007.07.13 0 0 2279
Még nem tudom, vendég van nálunk..
Egyébként jól vagyunk, épp a napokban léptem át a 70-t (e Km. ).....

A2A2
Előzmény: TUZI (2277)
golyo13 Creative Commons License 2007.07.13 0 0 2278
a kép.

Előzmény: golyo13 (2276)
TUZI Creative Commons License 2007.07.13 0 0 2277
Sze.

Mivan veled? Veletek?
Holnap? Piknik?
Zsolti is csatlakozik a Škodás különitményhez, holnap veszi át a Super.:-)))
Előzmény: golyo13 (2275)
golyo13 Creative Commons License 2007.07.13 0 0 2276
A lemeradt kép...
Előzmény: golyo13 (2275)
golyo13 Creative Commons License 2007.07.13 0 0 2275
Sztem, mindenki azt csinál a " megtalált pénzével " amit akar. A józan ész, mindenkinél mást jelent.

Nekem elég a gyári 105 LE, ami az A2 szerint 122 LE. Ettől még nem lett "nagyobb a cerkám ", sem az ego-m.
Előzmény: TUZI (2273)
ckerti Creative Commons License 2007.07.13 0 0 2274

A többi néma csend...

:-)

Előzmény: TUZI (2267)
TUZI Creative Commons License 2007.07.13 0 0 2273
Veszélyes vizekre evezel. Mit kaptam én ilyen kijelentésekért itt is és máshol is.
A P-Box igenis csíptuning, ezt nekem már sok okos ember elmagyarázta.:-)

Ha van kedved ez a topik nem olyan bő terjedelmű keres vissza azt hiszem itt is volt nem kis vitám a tuningból.
Előzmény: Bálint1 (2271)
bano1 Creative Commons License 2007.07.13 0 0 2272

Félre ne érts, nem vitát akarok nyitni, szerintem a ccm-t, vagy a turbót nem pótolja a chiptuning. Néha eszembe jut, milyen lenne, ha mégis 1,8 T veszek, de be kell ismernem, hogy a teljesítmény/fenntartási költség/ár szempotokat mérlegelve nekem megfelel a tuningmentes 1,6-os motor is.

Visszatérve a SK autóra, nem hiszem, hogy bárki mérte a motorerőt, de állítólag így helyezzték forgalomba odaát valami limitált szériaként Sportline. Láttam a forgalmiját, a teljesítménynél 82 Kw szerepelt, pedig szerintem gyárilag ilyen nem létezett.

Előzmény: Bálint1 (2271)
Bálint1 Creative Commons License 2007.07.13 0 0 2271
De komolyra fordítva:

Le mérte valaki azt az autót egy normális padon? Én is csinálok neked olyan chiptuningot, amitől 17x LE-s lesz az octáv. Persze csak szóban:-DD

Az a baj itt magyarországon, hogy a legtöbb "chippelt" autó életében nem állt padon. Behánynak valami elektromos kócerájt, és közlik hogy 25 pacival erősebb mostantól. Te meg elindulsz, és "bedumálod" magadnak, hogy "húúú, tényleg mennyivel erősebb és jobb lett".

Tipikus példa a híres P-Box. Mint Stevie-től tudjuk, rohadt messze van egy chiptuningtól. Egyszerűen becsapja a compot, az meg tolja a naftát a rendszerbe mint a disznó. Persze hogy jobban megy. De ez nem chiptuning.

Egyébként ezeket az adatokat bírom a legjobban:

Lóerő: 105 + egy pici (Elmebaj)
Előzmény: bano1 (2269)
Bálint1 Creative Commons License 2007.07.13 0 0 2270
"kevésbé kellett pörgetni" - chiptuning

Ez a két fogalom nehezen fér meg egymás mellett. Vagy ha mégis, minek a chiptuning? :-)))))))))
Előzmény: bano1 (2269)
bano1 Creative Commons License 2007.07.13 0 0 2269

Egyik haverom bontott egy törött SK rendszámos 1,6-os Octit, valami Sportline kivitelt, amibe az ottani forgalmazó (nem hiszem, hogy a gyár) adott chiptuningot garanciával. Az a motor 11x lóerő és alacsony fordulaton nyomatékosabb volt, aminek köszönhetően kevésbé kellett pörgetni, így állítólag kb. fél literrel kevesebb benzinnel beérte, mint az én gyári gépem.

Nem mertem elcserélni a chipet az enyémre, így csak a középkonzolborítás, a csomagrögzítő háló és a szőnyegek kerültek át az autómba.

Előzmény: ckerti (2266)
Bálint1 Creative Commons License 2007.07.13 0 0 2268
Chip tuning kizárólag turbós autóba való. Egy sima szívó motorhoz pénzkidobás.
Előzmény: kferro (2264)
TUZI Creative Commons License 2007.07.13 0 0 2267
Uff.

Jólbeszél nagyfőnök.:-)))
Előzmény: ckerti (2266)
ckerti Creative Commons License 2007.07.13 0 0 2266

Amatőrként mondom az általam leszűrteket, de vannak nálam tapasztaltabbak is, remélem majd kijavítanak, ha kell.

A chiptuningot turbós autókban használják sikeresen. A szívó benzinesek nem jó alanyok erre.

Általában a motor optimalizálását jelenti, a finomabb fajtája csak pár lóerő növekedést eredményez, minimálisan csökkenti a fogyasztást.

A durvább változat a turbónyomás növelésével, a gyári chipbe beégetett jelleggörbéket módosítva, több üzemanyag adagolásával ér el nagyobb -akár jelentős, akár >30 LE-s- teljesítmény növekedést.

Egyes esetekben jelenthet így is üzemanyag megtakarítást -pl. ha továbbra is csak komótosan gyorsítunk, nem használjuk ki a nagyobb erőt-, de mivel az ember azért növeli a teljesítményt, hogy kihasznája, ezért ez nem valószínű.

A nagyobb fogyasztás viszont nagyobb dinamikát is ad.

Hátrányai:

Ha a motort "túlhúzzák" az új chip programjával ill. folytonosan a csúcson hajtják a chippes kocsit, akkor komoly gondjai lehetnek a motornak, erőátvitelnek (kuplung, váltó, futómű, fékek).

Chiptuningot kétféleképpen csinálnak.

1. a kocsi típusát megkérdezik, benyúlnak a fiókba és kivesznek egy programnot, amit rátöltenek a kocsi komputerére, vagy kicserélik a gyári chippet egy másik sorozatgyártású chipre.

Ez a "konzerv chip", ami nem túl jó, mert nem veszi figyelembe a kocsid egyéni adottságait, csak módosított programmal dolgozik. Lehet jó, de rosszabb is, mint a gyári.

2. teljesítménymérő padra állítják a kocsidat, lemérik előtte, kiveszik a chippet, módosítanak a programján (vagy másik chippet tesznek be, amit tudnak programozni), újra mérnek, ha nem jó módosítanak, újra mérnek...

Ha elérik az általad kívánt jelleggörbét, akkor véglegesítik azt.

Ez a legjobb, de vannak kóklerek, akik csak színészkednek az ilyen mérések során, na azokat kell elkerülni, mert ez eleve drágább módszer, mint az első.

Azt szokták tanácsolni az okosak, hogy inkább vegyél gyárilag erősebb autót, azzal nem lesz ilyen gond, a kocsi minden elemét a nagyobb teljesítményhez tervezik.

Chiptuningot számos helyen csinálnak, de érdemes profit keresni és azt is tanácsolják, hogy az objekltivitás érdekében előtte-utána egy másik műhelyben méressél teljesítményt, így látod az eredményt.

Léteznek tuningos fórumok az Indexen, de majd stevie wonder kartárs is tud Neked ajánlani megbízható céget.

Előzmény: kferro (2264)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!