azt nem tudom,hogy melyikben lesz, de ma reggel két tojást is találtam az ólban, tehát mind a kettő tojt, és mind a kettőt kergeti is. őt mefg a vadkacsa gácsér.
semmi komolyra ne gondolj, az eggyik telephelyünkön találtam egy tojást ( röhögés ) feltehetően vadkacsa, de ha fácán kel ki az is jó ( a gyerek várja )
a szarka hordja el , na most ki tudja meddig feküdt a fűben, de meleg volt ( hogy a napsütés vagy akkor lopta azt nem tudom )
csak ezért érdekelt volna , hogy ha melegen tartom ( most lámpa alatt van 37 fok körül ) van esély?
Nekem a némakacsa nem ült meg, betettem gépbe, mindet kidobtam, mert nem indult meg a fejlődés.
A kacsa mikor elkezd tojni, az első tojásokat szakaszosan felmelegíti, ezzel érve el, hogy egyszerre keljenek a tojások, és így érve el, hogy tovább maradjon keltethető a tojás. Ezt a keltetéstechnológiánál is alkalmazzák, hogy naponta kb 5 órát 37 fokon járatják a tojást, majd lassan lehűtik 20 fokosra így a tojásban megindul a fejlődés, majd megáll, és nem pusztul el.
Ha lepelyhezés után 2-3 napig nem ül meg, jobban teszed ha összeszeded a tojást, és gépbe rakod, mert akkor dobhatod ki.
nincs annál rosszabb mikor megcsinálom a fészket és szét durják most már nagyon idegesítőnek tartom a csírkéket...
azért a kacsák jobb természetűek kivéve mikor nyírják egymást még a tojókra is rájön néha és marakodnak össze-vissza :) ,de már abba hagyták hála az égnek
Pedig akkor jó mikor kotlanak, negyed annyi kaját fogyasztanak. Ha végre sikerül eladni a gyöngytyúkot, nem kell naponta ellenőrízni hogy mikor leszáll a kacsa, akkor nehogy pocsékolja a fészket. Nekem minden tojóm megkotlott, tengerit nem adok nekik csak hetente, mert nem fogy el. A fű is csak ott szárad előttük. A gúnár magába meg eszik sokat.