Én pár napja ey kereszteződésben csikorgó gumikkal tolattam egy őrült kamionos elől. Így is centikre húzott el kanyarodás közben. Szerencsém volt, hogy nem álltak mögöttem, elvitte volna a bal első részt.
Nem is annyira a cserék számán van a lényeg, hanem a tömörítésen. A kesztyűtartóban, egy autós kézi táska méretű, 28 db-os cd tartómban kb. 240-250 album van mindig kéznél. Hagyományos audió cd-ből az majd fél csomagtartónyi lenne. Na jó az Octavia csomagtartójában még ezt is nagyítóval kéne keresni:-), de akkor is jóval kisebb helyet foglal.
Egyébként szoktam komolyzenét hallgatni, a gyűjteményben is van egy pár ilyen, meg hangos könyvek is.
A lista alsó harmadánál van az Octavia Stream-hez illő USB adapter, CTASKUSB003 katalógusszámmal. A fejegység CD-tár vezérlésével lehet működtetni. Nem tudom mibe fáj egy ilyen, árak nincsenek ott. Sztem a Carlink-nél tudnának rá árat mondani. Nem kell mondani, hogy manapság, amikor már szinte fillérekért az ember után vágják a pendrive-okat, mi mindenre jó egy ilyen kütyü...
Egyébként meg nekem tényleg kell egy szórakoztató központ. A munkám miatt gyakran kell mennem hosszabb utakra (évi 25-30 ekm-t vezetek). OFF. A mai kereskedelmi rádióadók iszonyatosan színvonaltalanok. Kifordul a gyomrom a sok gagyiságtól, meg az állandó (ön-/)reklámoktól. ON. Ezért az mp3-as cd FONTOS volt, h. legyen benne, és örülök neki, h. egészen tűrhető áron hozzá lehet jutni.
Ami az id3 tag-eket illeti, műszaki ember lévén érdekelnek a részletek, mármint az autó és tartozékainak lehetőségei.
Egyébként az új Octiban ott a line-in bemenet lehetősége, így akér ipod is felcsatlakoztatható. Egyébként nem az volt a 2007-es modellfrissítés egyik újdonsága, hogy már a CD-s rádió is alap?
Nem akarok ünneprontó lenni, de tényleg ilyen fontos hogy kezel-e mp3-at vagy id3 tag-et egy kütyü? Végtére is az ember autót vesz, nem szórakoztató központot...
Köszi a válaszokat. Úgy néz ki ID3 tag kérdésnek hamar utána tudok járni. Egy ismerősöm múlt héten vette át az új OFF Passat-ját ON. Abban is (ránézésre) ugyanez a rádió van, MP3 felirattal. Így ki is tudom próbálni.
Azért már ideje volt meglépniük, hogy 32eFt felárért mp3-as cd-t adnak. Így 2007 tájékán elég gáz, hogy még a 7 milliós Elegance-ot is kazettás rádióval adják alapból...
Az egy szép kombináció, nekem is tetszik a fekete OII, csak apuéknak már volt fekete kocsijuk és azóta én nem vennék magamnak (azt is én mostam, mint egyszem fiúgyerek).
Úgy hallottam, hogy az ilyen akciós modellekbe erősen bevonják a kereskedőket, utána már nem nagyon marad árrés, amiből alkudni lehetne.
Amikor az asszony octavjat vettük a tételed akkor is igaz volt: azaz több kedvezményt tudtak adni az Ami-ból extrákkal, mint a Gift-ből.(abból gyakorlatilag nem adtak:)
Feketemágia (gyöngyház) metál / gracham-achat (magyarul zöldes szürke) az ülés és a műszerfal alja. Dögös kocsit akartam. A gyémántmetál az, ami még nagyon tetszett volna, de az utcán 10 Octaviából ca. 8 ilyen. Az antracit szürke meg valóban egy "szürke autó" (jellegtelen), nem tetszett...
Egyébként, aki mostanában hasonlóban gondolkodik: olcsóbban jött ki az Ambiente-be belepakolni az extrákat mint a Gift. (Ne a listaárakat nézzétek, hanem le kell ülni az eladóval...) Az igaz, hogy téli gumim van, a navi meg nem hiányzik.
Újabb kérdésem lenne: P-Box tuninggal van valakinek tapasztalata?
Sziasztok! Ma sajnos fel lett avatva az én gépem is. egy furgon tolatott belém elölről. szerencsére csak a rendszámtábla tartó törött el, illetve a rendszám görbült meg egy kicsit. Az előző kocsim is négy hónapig bírta (ott sem én voltam a hunyó), ennek sem sikerült tovább.
Én január utolsó napján rendeltem az autót és február 25. körül gyártották le, március 4-én szóltak, hogy megérkezett Budapestre az autó. Március 23-án vettem át, de ha nem keverik el a papírjait, akkor pár nappal hamarabb ment volna.
Én úgy hallottam, hogy ID3 tag-et nem kezel a STREAM, de ez nem biztos.
Mindenesetre ha nem kezil és ki akarod hajítani, akkor szólj és én elkapom, mert az enyém még a nem MP3-mas változat...
Új vagyok itt. Ma rendeltem meg az új OII-met. (Ambiente, 1.9 pdtdi, némi extrával). Pár éve volt már Octáviám (OI-es) - akkor 1,6-os benzines, céges - nagyon szerettem. Most már csak azt a 8-10 hetet kell kibekkelni...:( Van itt valaki, aki mostanában vett át újat, mennyit kellett rá ténylegesen várni?
Meg lenne még egy kérdésem: (bocs, de most ilyen "hülyeségek" foglalkoztatnak) a "STREAM" MP3-as CD ugye kezeli az ID3 tageket?
Az octaviámban szeretném lecserélni a gyári hangszórókat elöl (természetesen 16-os komponens szettre). Egy pioneer fejegység hajtaná. Az ár max 30-40 e Ft. Eddig az FLI Audio 6 Comp, Audio System MX-165 plus, esetleg radion 165 és a Massive Audio CK-6-osát néztem. Van-e valakinek ezekkel kapcsolatban tapasztalata, vagy esetleg valami más? Előre is köszi: Petók
Jelentem megpurcant a klímám. (OII 1.9pdtdi, kétzónás) 3-4 naponta a következő történik: menet közben pár perc alatt a klíma hatása elmegy, majd egyik pillanatról a másikra teljes erővel kezd fűteni. Hiába tekerem le akár 16 fokra a hőfok szabályozót, nem változik semmi. Ilyenkor ha lehet leállok, várok egy percet, újraindítom és minden ok. Másik jelenség, hogy a jobb zónát hidegebbre téve a balon dőlni kezd a meleg.
Valamelyik nap jött szembe velem egy H1-es Hummer Győr belvárosában.
Meg kell mondjam, még csak nem is igyekezett kikerülni a körforgalom közepét. Biccent egyet és ment tovább egyenesen.
Azért örültem, hogy nem akkor kereste az elgurult öngyújtót az ülés alatt, amikor én jöttem szembe, szerintem a Skodán is átment volna anélkül, hogy észrevette volna. :-)
Ha csak a szelesseg szamitana, akkor asszem hazavinnek egy Hummert. :-)
Egyebkent koszi az infokat, en is valahogy igy kepzeltem el a felallast(ulest) a hatso sorban. Az OII limuzin es kombi kozt van egyebkent elteres utaster meretben?
Majd ha lesz egy kis időm, akkor megpróbálom, nekem a 193 cm magasságommal talán még a csomagtartóba se kell beleállnom. :-))
jct!
A feleségem főnökénél hasonló a felállás, mint amit leírtál, 1 feleség, 2 autó, 3 gyerek, négy kerék autónként :-))
Szóval náluk a gyerekek 3 korcsoportot képviselnek.
Az egyes számú kocsiban (Octavia II. kombi) az 1 éves babahordozóban utazik a JH ülésen, a 7 éves gyerekülésben a BH ülésen, a 10 éves simán bekötve hátul, középen.
Azt mondják elférnek, bár én még nem láttam őket így.
A kettes számú kocsi egy Fabia kombi, abba Apa már nem fér be és a 10 éves előre ül.
Az OII limousinba -ez van nekem- két felnőtt közé középre befér egy teljes méretű gyerekülés, és nem nyomorognak.
Van már a családban egy OFF Logan, ami meglepően őszinte és - az eddig abban levezetett 300 km alapján - jó kocsi.
A futóműve tényleg a magyar utakra való, jobb hibaelnyelő, mint az eddig etalon OFF Puntoé.
Persze a kanyarsebesség látja kárát, de ha valaki nem akar száguldozni, akkor jó.
A belső tér tágas, még én is elfértem magam mögött, de a szélességet bevallom nem néztem.
Mivel az ablakok, oldalfalak elég meredekek, lehet akár tágas is.
Szerintem vedd meg az apám használt -szintén OFF- Volvo S80-át, abban van belső szélesség. :-)