Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

OctiAmbi Creative Commons License 2007.07.28 0 0 2369
Érdekes, a kinyomtatott árlista is, amit az eladó elém rakott (febr.5-i dátumozású), meg a Skoda.hu-n most is látható felszereltség lista is azt mutatja, hogy a Classic-tól az Elegance-ig alap a kazettás Melody. Stream felárért. Egyedül az L&K-hoz írja alapból az Audience-t.
Előzmény: joemaster (2365)
OctiAmbi Creative Commons License 2007.07.28 0 0 2368
Reggelente én viszem a kölköket óvodába, iskolába, így én lennék a legboldogabb, ha a kocsi belsőt 2 évente csak 3x-4x kéne takarítani...
Egy pár esős nap után a hátsó szőnyeg brutál...
Előzmény: joemaster (2363)
OctiAmbi Creative Commons License 2007.07.28 0 0 2367
Itt van egy csati a Golf5-ös CAR 300-hoz:
http://golf5-sound.de/Quadlock.jpg

Meg itt van még egy VW csati: (a lap alján az utolsó ábra)
http://www.selfmadehifi.de/hifi/kfz-prod.htm

Ezeknél jól le van írva a kiosztás, ezeknek megfelelően ki lehet mérni a Stream csatlakozóját is, hogy van-e közöttük a kívánt kivezetés.
Előzmény: hebbister (2360)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.27 0 0 2366

Egy Octi-s taliban én is benne vagyok.

Előzmény: golyo13 (2362)
joemaster Creative Commons License 2007.07.27 0 0 2365

Egyébként az új Octiban ott a line-in bemenet lehetősége, így akér ipod is felcsatlakoztatható.
Egyébként nem az volt a 2007-es modellfrissítés egyik újdonsága, hogy már a CD-s rádió is alap?

De bizony!

Előzmény: ac07 (2344)
joemaster Creative Commons License 2007.07.27 0 0 2364

Az MP3 azért érdekes, mert hosszú utak során a 70 perces CD nagyon macerás. Városban is 2-3 nap alatt ismétlődik.

Vezetés közben CD-t cserélni nem túl jó dolog, régen, amikor még MP3 lejátszó volt a régi autómban, hetekig nem nyúltam a lemezhez, mert rajta volt minden, ami tetszik nekem.

Előzmény: pacs_425 (2343)
joemaster Creative Commons License 2007.07.27 0 0 2363

Nekem is ilyen a belső, nagyon szép, de 2 év után majd lehet tisztíttatni az üléskárpitot, a könyöklőt meg az ajtóbehúzó kárpitos részét pedig 3-4 alkalommal is tisztítani kell majd addig.

Előzmény: OctiAmbi (2336)
golyo13 Creative Commons License 2007.07.27 0 0 2362
Sajnos nem. Az Úr nem áldott meg e tehetséggel, így kénytelen vagyok beérni mások, -számomra tetsző- zenéivel.

Kéne már 1 Octáviás talit szervezni ! (Ha csökken a Celsius! )

Tatabánya-Turul emlékmű ? - Szeptember......?

Ott van parloló is, tiszta időben "jók a kilátások ", s lent a városban biztos lehet enni valamit.......

Előzmény: ckerti (2359)
OctiAmbi Creative Commons License 2007.07.27 0 0 2361
A hangos könyvekben (általában) ismert színészek felolvassák a könyvet.
Innen lehet (tudtommal) teljesen legálisan letölteni jó egypár klasszikust, meg néhány Rejtő Jenőt is:
http://mek.oszk.hu/keresesek/keresesf.phtml?formatum=MP3
(Katt a bejegyzésre, majd az új ablakban az MP3 feliratra.) Fejezetenként önálló fájlokban van, ezért célszerő letöltésvezérlőt használni. A minőségük kb. középhullámú rádió (64kbps), de szöveghez ez is elegendő.

Egyébként meg zeneboltokban is egyre több ilyet lehet kapni audió cd vagy akár mp3 formátumban.
Pl.: http://www.libri.hu/hu/book/hangoskonyvek/magyar_irodalom/

Előzmény: ckerti (2355)
hebbister Creative Commons License 2007.07.27 0 0 2360
Szevasztok! Már régóta olvasgatom a fórumot, de most szólok hozzá először. Kérdésem lenne a következő. Az OII-ben lévő Stream MP3-asnak van-e erősítő kimenete és az a bizonyos 12V kapcsoló feszültség kivezetése? A sof.hu-n talált képeken nekem nem egyértelmű.
ckerti Creative Commons License 2007.07.27 0 0 2359

A saját zene azt jelenti, hogy otthon, mikrofon előtt ülve gitározol és azt hallgatod vissza a kocsiban?

Komolyan kérdezem, nem élcelődni akarok.

A Giga-dobozban AUX csatlakozó van, amire -ha jól tudom- pl. i-Pod-ot lehet rákötni és akkor a kocsi hangszóróin át hallod a zenét.

Jut eszembe, mikor mehetek egy kört a kocsiddal? :-)

Előzmény: golyo13 (2358)
golyo13 Creative Commons License 2007.07.27 0 0 2358
Öregszel ! Illene emlékezni, mit akarsz megvenni ! :-))))

Van és jól működik, én inkább angolt és saját zenét hallgatok.
Ha megy a család, s nincs kedvenc adó elérve, akkor jön mindenki CD-je felváltva.

Mostanában láttam egy csatlakozót a hatalmas "box" ban a könyök támasz alatt:

az is valami zene lejátszáshoz van beépítve? Talán USb volt nem emlékszem !
Régi már az autó, vagy a világ fejlődik gyorsan ?

DE ! Mp3 ban 1 cd-n rengeteg szám elfér, így külön pendrive nem szükségeltetik.
(Cd lejátszó ismeri ! )
Mikor Megane klubos talin voltunk Tuzi barátommal, csak elismeréseket tudtam zsákolni a "vájt fülű " zene rajongóktól a rádió+cd+hangszórókat illetően.

Ezek után, miután nekem "bot " fülem van, természetes , hogy kielégítő a zeneközpont szolgáltatása.

De 1szer majd Te is megismerheted........
Előzmény: ckerti (2351)
ckerti Creative Commons License 2007.07.27 0 0 2357
Előzmény: ckerti (2356)
ckerti Creative Commons License 2007.07.27 0 0 2356

Az árak itt vannak:

http://www.carlink.hu/arlista.html

Ez az adapter mintegy 30 eFt.

Végülis nem rossz megoldás.

Van is otthon olyan pendrive-om, ami már nem nagyon kell, de zenét tárolni bőven megteszi.

Lehet, hogy ez lesz a következő fejlesztés?

Vagy inkább a telefonkihangosító.

Előzmény: OctiAmbi (2352)
ckerti Creative Commons License 2007.07.27 0 0 2355

Milyenek ezek a hangos könyvek?

Mint egy rádiójáték?

Lehet ilyet letölteni valahonnan?

Kipróbálnám, hátha jó.

Előzmény: OctiAmbi (2353)
Serpa Creative Commons License 2007.07.26 0 0 2354

:-((

Én pár napja ey kereszteződésben csikorgó gumikkal tolattam egy őrült kamionos elől. Így is centikre húzott el kanyarodás közben. Szerencsém volt, hogy nem álltak mögöttem, elvitte volna a bal első részt.

Előzmény: Rupiax (2335)
OctiAmbi Creative Commons License 2007.07.26 0 0 2353
Nem is annyira a cserék számán van a lényeg, hanem a tömörítésen. A kesztyűtartóban, egy autós kézi táska méretű, 28 db-os cd tartómban kb. 240-250 album van mindig kéznél. Hagyományos audió cd-ből az majd fél csomagtartónyi lenne. Na jó az Octavia csomagtartójában még ezt is nagyítóval kéne keresni:-), de akkor is jóval kisebb helyet foglal.

Egyébként szoktam komolyzenét hallgatni, a gyűjteményben is van egy pár ilyen, meg hangos könyvek is.
Előzmény: pacs_425 (2349)
OctiAmbi Creative Commons License 2007.07.26 0 0 2352
http://www.connects2.com/c2search.aspx?catID=53

A lista alsó harmadánál van az Octavia Stream-hez illő USB adapter, CTASKUSB003 katalógusszámmal. A fejegység CD-tár vezérlésével lehet működtetni.
Nem tudom mibe fáj egy ilyen, árak nincsenek ott. Sztem a Carlink-nél tudnának rá árat mondani.
Nem kell mondani, hogy manapság, amikor már szinte fillérekért az ember után vágják a pendrive-okat, mi mindenre jó egy ilyen kütyü...
Előzmény: ckerti (2346)
ckerti Creative Commons License 2007.07.26 0 0 2351

Na jó, de ki akar komolyzenét hallgatni az egész úton?

A CD cserével meg aza baj, hogy amindig a "rossz" CD van benne.

Amikor én megyek vele, akkor Pink kellene, ha a párom akkor Apostol, amikor a gyereket visszük, akkor meg a Halász Jutka néni. 

Szóval minden indulás után 5 perccel CD csere.

Ezért lenne jó egy CD tár.

Tényleg golyo, neked van benne? :-)

Előzmény: pacs_425 (2349)
Bálint1 Creative Commons License 2007.07.26 0 0 2350
Szerintem ezek közül egyik sem fog beférni mélységben a gyári helyre. Szükséged lesz egy kiemelőre.
Nekem annó egyedül a Massive PK6-os fért be.

Mondjuk elég érdekesen válogattál:

A FLI egy 17e forintos szett, a CK6-os pedig 60e forintos:-)))))
Előzmény: Petók (2331)
pacs_425 Creative Commons License 2007.07.26 0 0 2349
"A mai kereskedelmi rádióadók iszonyatosan színvonaltalanok."

Szerintem is.
Ajánlom a Bartókot, mindenhol lehet fogni az országban.

"Ezért az mp3-as cd FONTOS volt"

Én teljesen jól elvagyok a hagyományos CD-vel is.
Igaz hogy van CD-tár az autóban, de szvsz túl lehet élni az egy út alatti 2-3 CD cserét is ;)

--
pacs_425
Előzmény: OctiAmbi (2348)
OctiAmbi Creative Commons License 2007.07.26 0 0 2348
Ej de kekec-kukac vagy :-))))))) (Bocs)

Egyébként meg nekem tényleg kell egy szórakoztató központ. A munkám miatt gyakran kell mennem hosszabb utakra (évi 25-30 ekm-t vezetek). OFF. A mai kereskedelmi rádióadók iszonyatosan színvonaltalanok. Kifordul a gyomrom a sok gagyiságtól, meg az állandó (ön-/)reklámoktól. ON. Ezért az mp3-as cd FONTOS volt, h. legyen benne, és örülök neki, h. egészen tűrhető áron hozzá lehet jutni.

Ami az id3 tag-eket illeti, műszaki ember lévén érdekelnek a részletek, mármint az autó és tartozékainak lehetőségei.
ac07 Creative Commons License 2007.07.26 0 0 2347
A gáztémához a konkurencián.
ckerti Creative Commons License 2007.07.26 0 0 2346

Azért az Mp3 nem a szórakoztató központ kategória.

Nekem pl. CD tár híján jó lenne egy Mp3 lejátszási képesség.

Az id3 Tag nekem sose hiányzott.

ckerti Creative Commons License 2007.07.26 0 0 2345

Na jó, ha mondassz (ezt hogy kell írni?) egy jó árat, akkor a fekete eleganciáját hangsúlyozom majd ki a költségvetési tárgyalások során :-)))

Fólia:

Én nagyon-nagyon elégedett vagyok.

A légkondi hatásosabban tud dolgozni, a fóliázott ablakok mintha tisztábbak is maradnának.

Már vezettem este is és nincs rossz tapasztalatom.

A kocsin nagyon jól mutat, passzol a világos fényezéshez.

Egy hátránya van, az asszony már nem látja a J1-ben ülve a jobb oldali külső tükrön keresztül a gyereket a JH ülésben.

Nekem ez nem nagy gond, de Ő azért mindig elmondja, hogy régen jobb volt...

Persze ez sem mindennapos gond, mert a nejem többet vezet, mint én és ha én vezetek akkor általában a BH- ülésen ül.

Szóval szerintem jó dolog ez a fólia, nem bántam meg.

Előzmény: golyo13 (2339)
ac07 Creative Commons License 2007.07.26 0 0 2344
Egyébként az új Octiban ott a line-in bemenet lehetősége, így akér ipod is felcsatlakoztatható.
Egyébként nem az volt a 2007-es modellfrissítés egyik újdonsága, hogy már a CD-s rádió is alap?
pacs_425 Creative Commons License 2007.07.25 0 0 2343
Nem akarok ünneprontó lenni, de tényleg ilyen fontos hogy kezel-e mp3-at vagy id3 tag-et egy kütyü?
Végtére is az ember autót vesz, nem szórakoztató központot...

Nem flame-nek szántam, csak ez jutott eszembe.

--
pacs_425
OctiAmbi Creative Commons License 2007.07.25 0 0 2342
Egyelőre még nem készülök kihajítani:-)))
Előzmény: joemaster (2333)
OctiAmbi Creative Commons License 2007.07.25 0 0 2341
Köszi a válaszokat. Úgy néz ki ID3 tag kérdésnek hamar utána tudok járni. Egy ismerősöm múlt héten vette át az új OFF Passat-ját ON. Abban is (ránézésre) ugyanez a rádió van, MP3 felirattal. Így ki is tudom próbálni.

Azért már ideje volt meglépniük, hogy 32eFt felárért mp3-as cd-t adnak. Így 2007 tájékán elég gáz, hogy még a 7 milliós Elegance-ot is kazettás rádióval adják alapból...
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.25 0 0 2340

Úgy tudom ID3 tag kezelés csak prémium kategóriás autókban van.

BMW és Mercinél hallottam eddig gyári megoldást, a többinél nem.

Én kerek 10 hetet vártam a gépre (12-t mondtak előzetesen)

Előzmény: OctiAmbi (2332)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!