Érdekes, a kinyomtatott árlista is, amit az eladó elém rakott (febr.5-i dátumozású), meg a Skoda.hu-n most is látható felszereltség lista is azt mutatja, hogy a Classic-tól az Elegance-ig alap a kazettás Melody. Stream felárért. Egyedül az L&K-hoz írja alapból az Audience-t.
Reggelente én viszem a kölköket óvodába, iskolába, így én lennék a legboldogabb, ha a kocsi belsőt 2 évente csak 3x-4x kéne takarítani... Egy pár esős nap után a hátsó szőnyeg brutál...
Egyébként az új Octiban ott a line-in bemenet lehetősége, így akér ipod is felcsatlakoztatható. Egyébként nem az volt a 2007-es modellfrissítés egyik újdonsága, hogy már a CD-s rádió is alap?
Az MP3 azért érdekes, mert hosszú utak során a 70 perces CD nagyon macerás. Városban is 2-3 nap alatt ismétlődik.
Vezetés közben CD-t cserélni nem túl jó dolog, régen, amikor még MP3 lejátszó volt a régi autómban, hetekig nem nyúltam a lemezhez, mert rajta volt minden, ami tetszik nekem.
Nekem is ilyen a belső, nagyon szép, de 2 év után majd lehet tisztíttatni az üléskárpitot, a könyöklőt meg az ajtóbehúzó kárpitos részét pedig 3-4 alkalommal is tisztítani kell majd addig.
A hangos könyvekben (általában) ismert színészek felolvassák a könyvet. Innen lehet (tudtommal) teljesen legálisan letölteni jó egypár klasszikust, meg néhány Rejtő Jenőt is: http://mek.oszk.hu/keresesek/keresesf.phtml?formatum=MP3 (Katt a bejegyzésre, majd az új ablakban az MP3 feliratra.) Fejezetenként önálló fájlokban van, ezért célszerő letöltésvezérlőt használni. A minőségük kb. középhullámú rádió (64kbps), de szöveghez ez is elegendő.
Egyébként meg zeneboltokban is egyre több ilyet lehet kapni audió cd vagy akár mp3 formátumban. Pl.: http://www.libri.hu/hu/book/hangoskonyvek/magyar_irodalom/
Szevasztok! Már régóta olvasgatom a fórumot, de most szólok hozzá először. Kérdésem lenne a következő. Az OII-ben lévő Stream MP3-asnak van-e erősítő kimenete és az a bizonyos 12V kapcsoló feszültség kivezetése? A sof.hu-n talált képeken nekem nem egyértelmű.
Öregszel ! Illene emlékezni, mit akarsz megvenni ! :-))))
Van és jól működik, én inkább angolt és saját zenét hallgatok. Ha megy a család, s nincs kedvenc adó elérve, akkor jön mindenki CD-je felváltva.
Mostanában láttam egy csatlakozót a hatalmas "box" ban a könyök támasz alatt:
az is valami zene lejátszáshoz van beépítve? Talán USb volt nem emlékszem ! Régi már az autó, vagy a világ fejlődik gyorsan ?
DE ! Mp3 ban 1 cd-n rengeteg szám elfér, így külön pendrive nem szükségeltetik. (Cd lejátszó ismeri ! ) Mikor Megane klubos talin voltunk Tuzi barátommal, csak elismeréseket tudtam zsákolni a "vájt fülű " zene rajongóktól a rádió+cd+hangszórókat illetően.
Ezek után, miután nekem "bot " fülem van, természetes , hogy kielégítő a zeneközpont szolgáltatása.
Én pár napja ey kereszteződésben csikorgó gumikkal tolattam egy őrült kamionos elől. Így is centikre húzott el kanyarodás közben. Szerencsém volt, hogy nem álltak mögöttem, elvitte volna a bal első részt.
Nem is annyira a cserék számán van a lényeg, hanem a tömörítésen. A kesztyűtartóban, egy autós kézi táska méretű, 28 db-os cd tartómban kb. 240-250 album van mindig kéznél. Hagyományos audió cd-ből az majd fél csomagtartónyi lenne. Na jó az Octavia csomagtartójában még ezt is nagyítóval kéne keresni:-), de akkor is jóval kisebb helyet foglal.
Egyébként szoktam komolyzenét hallgatni, a gyűjteményben is van egy pár ilyen, meg hangos könyvek is.
A lista alsó harmadánál van az Octavia Stream-hez illő USB adapter, CTASKUSB003 katalógusszámmal. A fejegység CD-tár vezérlésével lehet működtetni. Nem tudom mibe fáj egy ilyen, árak nincsenek ott. Sztem a Carlink-nél tudnának rá árat mondani. Nem kell mondani, hogy manapság, amikor már szinte fillérekért az ember után vágják a pendrive-okat, mi mindenre jó egy ilyen kütyü...
Egyébként meg nekem tényleg kell egy szórakoztató központ. A munkám miatt gyakran kell mennem hosszabb utakra (évi 25-30 ekm-t vezetek). OFF. A mai kereskedelmi rádióadók iszonyatosan színvonaltalanok. Kifordul a gyomrom a sok gagyiságtól, meg az állandó (ön-/)reklámoktól. ON. Ezért az mp3-as cd FONTOS volt, h. legyen benne, és örülök neki, h. egészen tűrhető áron hozzá lehet jutni.
Ami az id3 tag-eket illeti, műszaki ember lévén érdekelnek a részletek, mármint az autó és tartozékainak lehetőségei.
Egyébként az új Octiban ott a line-in bemenet lehetősége, így akér ipod is felcsatlakoztatható. Egyébként nem az volt a 2007-es modellfrissítés egyik újdonsága, hogy már a CD-s rádió is alap?
Nem akarok ünneprontó lenni, de tényleg ilyen fontos hogy kezel-e mp3-at vagy id3 tag-et egy kütyü? Végtére is az ember autót vesz, nem szórakoztató központot...
Köszi a válaszokat. Úgy néz ki ID3 tag kérdésnek hamar utána tudok járni. Egy ismerősöm múlt héten vette át az új OFF Passat-ját ON. Abban is (ránézésre) ugyanez a rádió van, MP3 felirattal. Így ki is tudom próbálni.
Azért már ideje volt meglépniük, hogy 32eFt felárért mp3-as cd-t adnak. Így 2007 tájékán elég gáz, hogy még a 7 milliós Elegance-ot is kazettás rádióval adják alapból...