Nálunk összesen lejött 21,5mm.A közelben becsapott,de szerencsére nem lett semmi baj,csak megijedtek a háziak.
Molnárka,ez nyomós indok,nem lehet ilyenkor a fiatal asszonykát otthon hagyni.:)
Ferri-hurri,szép is lenne nézni,ha nem félnék tőle.
Tegnap du. háromkor Budapesten is dél felől jött egy olyan igazi sistergős.10 perc alatt lejött 9mm, aztán elállt.Négykor már megint gyomlálhattunk.Éjjel még szemergett kicsit.
Az éjjel volt még 2mm, így összesen 5mm esett az elmúlt 24h-ban, DE Makón ugyanerre az intervallumra bő 50mm! Jól elkapta a hagymaföldet a nagy intenzitás.
Hehh, én meg direkt kiálltam a tetőre nézni a villámokat!:DD Felhúztam a cserepet, mindig ezt szoktam!:) A számítógép ment tovább az adatokat pergetni kellett, pedig volt villám ami igencsak bedörrentett.
Szegeden esett eddig a legkevesebb eső, a hivatalos 1.7mm,legaklább kicsit meglocsolta a kertet. Nagykanizsa már 60mm közelében jár az elmúlt 48h-ban! De további csapadék lehet ma éjszaka és a holnapi napon még.
Na én is túlvagyok egy zivataron, hatalmas dörgédsek alig 1-2-3km-re lévő villámok, az eső mennyisége 3mm, de a város túloldalán megint sokkal több volt, a baj az volt, hogy itt alakult ki a közvetlen közelünkben és mikor felettem átment akkor még igencsak feláramló/fejlődő szakaszban volt, de mire áthaladt a városon, elérte a csúcspontját és elengedte magát s elkezdett hullani belőle az eső, sőt Algyő körül már felhőszakadás méretűen.
Nálunk éjjel 2 órától reggelig összejött 1mm.
Ma délután 15-től 17 óráig esett 15mm.
Ebből olyan 10mm rövid idő alatt, pár perc alatt jött le.
Most ismét elkezdett esni.
Vp-ben a pénteki esők óta semmi, pedig mennyire mondták a met.urológusok! A radaron csúnya nagy felhőszakadásokat látni met.hu-n 14 órakor! Dunakanyarban és Bács-Kiskunban.
Kezdődik, a légkör berobbant, főlkeg a Dunátúl nyugatra lesz sok eső, sajnos Dk Mo-re rakták a legkevsebb csapadékot a modellek, de remélem itt Szegeden is lesz valami.
Ma, Június 14-én van a 3. évforduló, ugyanis pont 3éve 2001-ben ezen a napon mértem életem eddigi legnagyobb csapadémennyiségét ami 87mm volt! Előtte sem volt ennél nagyobb mennyiség errefele egy 24óra alatt..
Érdekessége ennek a ciklonnak az volt, hogy dél felől jött, hihetetlen gyorsan a Vajdaságban alakult ki és egész nap a középpontjával itt forgott felettünk!Van radarképen amikor a középpontja ittvolt felettem és akkor nem volt eső, olyan volt mint a hurrikán középpontja! Akit érdekel tudok küldeni radarképet. És észak felé nagyon gyorsan csökkent a csapadék, Szolnokon azthiszem alig mértek 10mm-t ebből az egészből, a legtöbbet pedig Kiskunmajsán mérték 92mm. Szép emlék ez a nap, jó visszagondolni az ilyenekre, épp az általános iskolai banketet tartottuk 8.-os voltam, az utolsó napom volt az általános iskolában, jól búcsúzott, bár másnak nem tetszett annyira az eső aznap!:)
Jól emlékeztem a jódra!
Az aprózza el a jeget.A rakétában is az volt.
Azért hihetetlen, hogy 10-17 szeres haszonnal dolgozó hálózat viszonylag piti pénzeken elmegy a füstbe!Persze a hasznot nem közvetlenül az államnak hozza, ezért már a mutatókban nincs benne az eredmény -- > ki lehet lőni, mert "csak viszi a pénzt"
-
Hétvégén 3mm jött össze, de úgy, hogy megint ne tudjak dolgozni...
Nocsak, 10mm ,de mostmár lassan vége, úgylátszik továbberősödött a góc, így 12mm ma.
Egyébként nem sokszor foglalkozom a sportal, de most az Angol-Francia meccsen családon belül 1000Ft-ot raktam az angolokra, és a 90.percig(!) az angolok vezettek, már kiis akartam menni a szobából, erre a 91. és 92. percben a rendes játékidőn kívül a Franciák rúgtak gólt! 2:1 tehát a fanciáknak.Ez hihetetlen komolyan, na mindegy. Bocs a off-ért.
Felénk ami nincs lehegesztve, meg a sz@rtól többet ér, azt ellopják. :)
Nincs kerítés.
Egy ilyen fényesen csillogó plexi poharat már csak azért is elvinnének, hátha jó lesz valamire. :)
Jobb lett volna, ha legalább 50 mm-ig mér.
Mire kimegyek este, addig kipárolog belőle a cuccos, nem?
Ja, nekem is olyan van 35mm-ig mér zöld színű hengeres, a legjobb kertészeti mérő amivel hitelesen lehet mérni a csapadékot és reális az ára, épp a múlt héten vettem belőle 4db-ot!:PP Mert mindig elhasználódik, és legyen belőle pár évig!:) Egyébként ki lopná el? Szerintem én ha kiraknám nem vinné el senki, mert ez a tudomány nem érdekel itt senkit, csapadékmérő kereskedelemmel meg nem foglakozik senki.