Használ valaki adalékot a motorolajban? Az előző autóimban rendszeresen használtam a Finis-t. Persze nem a teljes mennyiséget, csak kb 1 dl -t egy -egy periódusban. Elég jók a tapasztalataim. Nem tudom, a turbós motokorokhoz is lehet használni, vagy ott már gondot okozhat?
Nalam a 3000-es fordulathoz kereken 100km/h tartozik, 1.6MPI. Most jottem haza horvatoktol 3-3500-nel nem kuldtem neki jobban, mindenki otthagyott. :-)) Na jo egyszer egy nagy lejton 4100-ig..., de csak egy rovid idore.
Én azért még várnék egy kicsit a 6000-es fordulattal. Az enyémben 4500 km van és erősen gondolkodom, hogy lehasítsak e 160-al Horvátországba, vagy maradjak 130 körül. Egyébként szerintem 10000-nél nem árt egy első olaj csere. utána már lehet tartani a 30000-es periódust.
Koszi Csaba! Valoszinu lecserelem 5-15000 kozott valahol, az a 15ezer forint, plusz a szuro mar nem tetel szerintem.
Mi a velemenyetek megkuldjem igy 2000km utan 6000-es fordulatig vagy meg ne? Hol melyik fordulatszam tartomanyban erzi jol magat a motor? Ez egy 1.6MPI 102LE.
Én nem cseréltem le, csak 30 000-nél, ahogy a kocsi is kérte és a kezelési is javasolja.
Vannak, akik áttérnek a 15 000-res fix intervallumra és vannak, akik 3-5 000 körül is cserélnek egyszer.
Neked kell eldöntened.
Hirtelen nem ugrik be milyen a motorod, de a turbósnál én is cserélnék 3 000 körül, aztán 15 000-ként, de az 1,6 MPI-nél jó lesz a 30 000-es változó intervallum.
Jó kis flémek szoktak ebből a kérdésből kialakulni. :-)
Én az első néhány ezer után cseréltem. + kb 15000 után. Ezután is így fogok tenni, csak a változó szervízintervallumot nem állíttatom vissza. Castrol longtec II -t használok.
Ha jól emlékszem, akkor akár még kisebb mennyiségű nem LL olajjal is lehet utántölteni a gépkönyv szerint. A Shell LLII - LLIII annyira nem különbözik, hogy bántanák egymást. Mennyit kellene betölteni, mennyi van még olajcseréig?
Uj Skoda Octavia, 1.9 PDTDi. 4.5 alatti fogyasztasokat ir a comp 100-on, legkondival. Ez realis ? Sehol nem lattam ilyet specifikacioban. (4.7-4.8-tol lattam fogyasztasokat)
10 évig nyúztam egy Opel Astra G-t és eljött az ideje, hogy szekeret cseréljek, amit legalább ennyi ideig szándékozok majd használni. Egyik lehetőség az Octavia RS lenne, abból is valszeg a dízel változat. Igazából arra lennék kíváncsi van-e vmi, amire figyelnem kellene az RS-sel kapcsolatban, milyenek a tapasztalatok ezzel a géppel...
Zárbetétet szakszervízben lehet "szerezni" a kulcshoz kapott azonosító címkével. Megnéztem a számlát: zárhenger az ajtóba 7583.-, csomagtérhez 6419.- volt 2005.03. 30 -án. Most sem lehet sztem sokkal drágább.
Nekem 1.4 -esem volt. Jó, nem egy rakéta, de nem volt gondom az erejével. Tartósan vitte a 170 utazót a nyaralások alkalmával sok-sok 100 km -en keresztül egyhuzamban. Bár ilyenkor fogyasztott is vagy 12 lityi körül. Egyébként olyan 7 volt az átlag. Városi tempónál észrevette, ha bekapcsoltam a klímát. Kicsit megtorpant. Kényelmes ülései és rugózása van. Soha nem volt maghibásodása a 80 eKm alatt. Nem régen adtam el. Fiatalítás miatt.
"az 1.4 16V-n agyalok, hogy tényleg annyira erőtlen az?"
Nem vészes, de jobb az 1.6. Ahogy OctiAmbi is írta, városban tökmindegy.
"Csak mert 1.4-ből nagyobb a választék."
A hasznaltauto.hu- jelenleg 153 db. Octavia van fent 2.5MFt max. árral. Azt nem néztem mennyi az 50ekm alatti, de ezekből csak megfelel _egy_ ;) Szvsz nem kell félni a nagyobb futásteljesítménytől. Az enyémben 120 volt amikor vettem (hihető), és az együtt eltöltött 18 hónap alatt eddig összesen két napig voltam kénytelen nélkülözni az autót. Az egyik betervezett nagyszerviz volt, a másik mostanában a műszaki vizsga. A vizsgára felkészítés annyiból állt hogy lepucoltam szépen az autót :)
Az 1.4-es F Astra combiról (nekem is volt ilyen, 82lovas) ne felejtsd el, hogy az 200-300 kilóval könnyebb az Octi-nál. Az 1.4 vs. 1.6 dilemmádban azt kell átgondolnod, hogy nagyobb részt hol fogod használni. Csak városban, max. szomszéd város vagy rendszeresen hosszabb utakra is, pl. 2-3 havonta anyóslátogatás az ország túlsó végében stb.
Még régebben egyszer kipróbáltam egy 1.4-es OI-t. Városban meglepően rugalmas volt (igaz egyedül ültem benne), oda bőven elég ez a motor, már csak a jobb fogyasztás miatt is. Hosszabb utakon felcuccolva viszont idegtépő tud lenni a nyomatékhiány.