Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

gpsman Creative Commons License 2007.08.22 0 0 2461
Sziasztok!

Szomoruan tapasztaltam hogy O II-m hátso kodzarofenye csak a bal oldalon aktiv.
Meg lehet oldani hogy a jobb oldalon is vilagitson?
Konkret gyakorlati tanacs kene.
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.21 0 0 2460
Nekem is gyakran van ilyen,a pollenszűrö mellett a sarokba van egy elfolyó az szokott eltömődni falevelekkel. Mire észreveszem általában már a szürőig ér a viz és azt is cserélni kell. Ha jol emlékszem csak ugy látod az elfolyót ha leveszed a fekete boritást. Egy ideig párásodni fogsz,de majd elmúlik.
Előzmény: Imu2 (2459)
Imu2 Creative Commons License 2007.08.21 0 0 2459
Sziasztok!

Ide is beírom, hátha van itt vki, aki nem olvassa a másik fórumot és tud esetleg segíteni.

Éjszaka nálunk is volt egy jó nagy eső.
Reggel mikor beszálltam az autóba, láttam, hogy az anyós oldalon a gumiszőnyeg vizes. Elsőnek azt hittem, hogy egy kicsit lehúzva maradt az ablak, de nem.
Elindultam, majd kanyarodáskor lehetet hallani, hogy talán a szellőző járatban folyik a víz és a ventinek is furcsa hangja volt mintha víz érné. Ilyenkor a kesztyűtartó alatt, a tűzfalnál folyni kezdett a víz a gumiszőnyegre.

(2002 OI-ről van szó)
Felnyitottam a motorháztetőt, hogy meglessem a pollenszűrőt, de már amennyire láttam, ott nem állt meg a víz. Pedig sejtésem szerint, ott lehet valami eltömődés.

Én úgy emlékszem másnak is volt már ilyen gondja.
Szerintetek mit tegyek, menjek el szervizbe? Vagy saját kezűleg is tudom orvosolni a hibát. Egy pollenszűrő cserét meg tudok oldani, de nem tudom, hogy a beázott járatokat ki tudom magam is szárítani.
ckerti Creative Commons License 2007.08.20 0 0 2458

Szerintem hozzáértő szerelő a megoldás.

Ha Pesti vagy, akkor keresd meg KoBe-t (www.kobetuning.hu), de hívd előtte mobilon.

Másik lehetőség Donibcsi Cegléden, akit ezen a fórumon találsz meg http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9015819

Egyszer beírta az elérhetőségét is, keress rá.

Előzmény: Törölt nick (2457)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.20 0 0 2457

Sziasztok!

Kéne egy kis segitség, O1 1.9 tdi 98-as időnként nem ismeri fel az inditásgátlo a kulcsot (villog egy autot és kulcsot ábrázolo visszajelző),voltam többször szervizben(gyujtáskapcsolo csere, valami tekercs csere,többszöri szoftver frissités) de még mindig előjön. Valakinek van ötlete? Esetleg nem lehet ezt a rendszert kiiktatni?

KissBaa Creative Commons License 2007.08.19 0 0 2456
Kösz a gyors választ, igen, az ECU. Mégegyszer kösz!
Előzmény: pacs_425 (2455)
pacs_425 Creative Commons License 2007.08.19 0 0 2455
Mit értesz motorkártya alatt? Az ECU-t?
Ha igen, akkor kell venni másikat (bontottat pl.) és összehozni az indításgátlóval.
Ha újabb fajta immo van benne, lehet hogy márkaszerviz lesz a vége...

Kérdezd itt:
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9099426

Egy csomó hozzáértő van a topikon, lehet hogy valaki meg is tudja javítani neked.

--
pacs_425
Előzmény: KissBaa (2454)
KissBaa Creative Commons License 2007.08.19 0 0 2454

Hello mindenki! Mi a teendő akkor, ha a motorkártyát kilopták, kábelkorbácsot meg elcsípték? Lehet új kártyát szerezni, összetaníttatni? Van erre precedens? Egy éves a gép :(

Köszi!

Üdv,

Balázs

hebbister Creative Commons License 2007.08.19 0 0 2453
ment a mail
Előzmény: Törölt nick (2452)
Po_Sza Creative Commons License 2007.08.17 0 0 2451

Hello Prokop!

Ezt a leirast en kovettem el. Igaz lehetne egyszerusiteni rajta, de igy teljes.

Viszont az elso alahuzott mondatban leirtam, hogy "Figyelem! A pollenszűrő cseréhez az ablaktörlőket nem kell levenni és csak a jobb oldali műanyag borítást kell eltávolítani!"

Valszeg elkerulte a kulcsmondat a figyelmedet.

De azert remelem, hogy segithettem.

Tervben van a kepek lecserelese is, hogy az eredeti elesseget adja vissza.

Udv,

PoSza

Előzmény: prokop (2208)
Papka11 Creative Commons License 2007.08.16 0 0 2450
Nekem (1.4, 75LE, 16V) autópályán 160 volt az utazó, és jól érezte így magát még hosszú utakon (nyaraláskor eKm -ben számolva) tartósan is. Még a nagyobb tempót is panasz nélkül vitte, habár ilyenkor megnőtt az étvágya. De csak ment és ment ... Szerettem
Előzmény: lsebestyen (2445)
Papka11 Creative Commons License 2007.08.16 0 0 2449

Nekem (1.4, 75LE, 16V) autópályán 160 volt az utazó, és tartósan is jól érezte így magát. Habár e fölött azért megnőtt az étvágya, de akkor sem volt panasz. Csak ment és ment ... Szerettem.

Előzmény: lsebestyen (2445)
elek72 Creative Commons License 2007.08.16 0 0 2448
Igen nekem már egy hete megvan.
1.6 Holiday.Egyelőre nagyon király bár hiányzik 1-2 apróság amit a Fabia-ban megszoktam(igaz az Elegance volt).
A rádió mint már azóta mások is írták tudja az id tag-ket.
A fogyasztás is úgy alakul ahogy vártam.Ez a motor szerintem pont elég ehez az
autóhoz.Ha lesz valami bővebb tapasztalatom majd írok.
Előzmény: OctiAmbi (2446)
MZ/Y Creative Commons License 2007.08.16 0 0 2447
Állítólag szabadság után mindenki szarul dolgozik. ;o)

MZ, a degeci
Előzmény: OctiAmbi (2446)
OctiAmbi Creative Commons License 2007.08.16 0 0 2446
"Nekem elvileg hamarabb meg lesz az autó mint neked... Kb.8-10 nap múlva."

Ahogy nézem a naptárt, te már benne ülsz az új kocsidban. Milyen érzés?

Az enyém jövő héten lesz gyártásban (remélem cseh barátaink a szabadság után kipihenten extra jó munkát végeznek:-) ), aztán már csak 2-3 hét, vagyis a megrendeléstől számítva 6-7 hét alatt lesz meg.

Előzmény: elek72 (2378)
lsebestyen Creative Commons License 2007.08.16 0 0 2445
Anno én is egy Astra F kombiból (1,4 60ló) ültem át Octavia Kombiba (1,4 75ló) és bár először én is féltem a viszonylag kicsi motortól, de beülve és vezetve jobban ment az Astrához képest. Azt azért figyelembe kell venni, hogy ez egy 16V-s motor, tehát viszonylag jobban kell pörgetni a 8V-s motorhoz képest. De ha nem pörgeted, akkor is jobban megy a 60 lovas Astrához képest. Városban király, nagyon jó vezetni, országúton is jó, ha elérted az utazósebességet. Autópályán is lehet tartani kényelmesen az átlagtempót (nem 160!). És a fogyasztása nagyon jó, főleg városban!
Előzmény: Kelemenn (2394)
drMinit Creative Commons License 2007.08.15 0 0 2444
stúdióba és beszereltettem…… szervizbe tilos bemenni, ezért nem tudom megmondani…

Érdekes. Én arról a helyről nagyívben kifordultam volna.
Azt, hogy egy szagszervíz nem enged be senkit még talán megértem, de egy mezei HI-FI stúdió……
Én is, mint iparos tevékenykedem, és igazság szerint nem szeretem ha az ügyfél mellettem áll, de nem azért mert zavar, hanem azért ,mert akkor 2X annyi ideig tart a beszerelés, és ezt a szabadidőm rovására teszi, de azt soha sem tiltottam meg, hogy valaki végigvárja a beszerelést.
Minden esetre furcsa.
Minit.
Előzmény: ckerti (2443)
ckerti Creative Commons License 2007.08.15 0 0 2443

Én szívesen válaszoltam volna, de nekem a hifi beépítése annyiból állt, hogy bevittem a hifi stúdióba és beszereltettem a hátsó ajtókba egy-egy háromutas hangszórót.

Mivel a szervizbe tilos bemenni, ezért nem tudom megmondani, mit-hol-hogyan kell vezetni.

Előzmény: hebbister (2442)
hebbister Creative Commons License 2007.08.15 0 0 2442
Úgy látom nem sokan válaszoltak. Most estem át a sub beépítésen. Két oldalt a köszöbkárpitok alatt, leszedés nélkül(!) csak betömködni kézzel a kábel és kész, teljesen besimul és nem kell rettegni, h valami törik. Én egyoldalt vezettem az RCA és a POWER kábelt is, a O I-ben se zavarták egymást, remélem itt sem fogják. Ennyire link kellett szétszedni. Még várok egy átalakítóra aztán ki is tudom próbálni.
Előzmény: Törölt nick (2401)
Papka11 Creative Commons License 2007.08.13 0 0 2441

Nem kell valakinek használt féktárcsa + hűtőrács? 2db Sport szeletért elvihető.

A féktárcsa még sztem bőven használható. Csak betétet kellett volna elvileg cserélni, de azt mondták hogy legyen a tárcsa is, mert nem lehet szabályozni merthogy belső hűtésű. Sztem teljesen jó állapotban van, de csak a helyet foglalja a garázsban. A hűtőrácson meg berepült egy galamb és magáévá tett két bordát belőle. Így kissé szépséghibás csak. Oct I -hez való mindkettő. (1.4 cool 16V)  :-))

kerub Creative Commons License 2007.08.13 0 0 2440
A 3/4 motoros Fabia után nagy ám a kölönbség, és a tempomat is fokozza a kényelmet.
Előzmény: TUZI (2437)
TUZI Creative Commons License 2007.08.13 0 0 2439
DSG:-)))))

Az igazság az hogy hajtottam már nem egy autómatát, csak azok nem sajátok voltak. Aztán amikor ajánlották a DSG-t kiprobáltam és pacs lettem (hát még az asszony:-)) odákat tudnék a DSG-ről írni. Mindig azt teszi amit én tennék, sőt amikor én banbulok ő akkor is teszi a dolgát ahogy kel. QRVAJÓÓÓÓÓ
Apróság ,de most a hétvégén figyeltem fel (különben nem szokásom skubizni az órát, én vezetek nem nézelődöm:-)) hogy sima "D" fokozatban ha temposan haladok 160-nál váltja el az 5.-et 6.-ba.:-)
A lényeg hogy nagyon kényelmes, szerintem ,és sok hozzáértő szerint is a mai autómaták közül a No.1:-)))))
Előzmény: joemaster (2438)
joemaster Creative Commons License 2007.08.13 0 0 2438
Tiptronic oder DSG a Tied?
Előzmény: TUZI (2437)
TUZI Creative Commons License 2007.08.13 0 0 2437
Remélem még sok boldog Km-etek lesz eggyüt. Mondjuk én is elmondhatom hogy ez az első automatám sőt Škodám, , és még nem igen tudok semmit felhozni ellene.:-) Remélem ez így is marad még sokáig.:-)))
Előzmény: kerub (2436)
kerub Creative Commons License 2007.08.13 0 0 2436

Köszönöm a nyugtató szót!

1000 km után még minden új egy új autón.

Teljesen más mint a Fábia volt, nagy öröm vezetni.

Ráadásul ez az elő automata váltos autóm.

Előzmény: TUZI (2435)
TUZI Creative Commons License 2007.08.13 0 0 2435
Hy.

Persze. nagyobb utastér, nagyobb hűtő, több kicsapodó víz. Szerintem csak ennyit.:-)))
Előzmény: kerub (2434)
kerub Creative Commons License 2007.08.13 0 0 2434

Uj Octavia 1,6-os Tour tulajdonos vagyok elötte Fabiám volt és most azt látom, hogy sokkal több kondensz víz csurog ki az autóból mint a Fabiából.

Jelent ez valamit?

Törölt nick Creative Commons License 2007.08.13 0 0 2433

Thnx Pacs!

Ősszel valamikor megyek úgyis Kobé mesterhez, majd beállíttatom.

Előzmény: pacs_425 (2432)
pacs_425 Creative Commons License 2007.08.12 0 0 2432
Az a baj, hogy az O2-t nem viszi mindenféle épített kábel.
CAN-BUS-os kábel kell, ilyet viszont szvsz csak profi, újabb (VW-csoportos) autókkal foglalkozó szerelőnél találsz. Meg persze márkaszervizben ;)
Szerintem Donibcsi tud segíteni (orrmotor topic).

Vagy veszel kábelt, de az nem olcsó...

--
pacs_425
Előzmény: Törölt nick (2430)
Gyula Creative Commons License 2007.08.12 0 0 2431
Sziaszok, régen jártam erre.
Két dologban szeretnék segítséget kérni:

1. A belső világítás (visszapillantó tükör felett) kapcsoló gombja bemondta az unalmast (leficcent), megszereltük, de az a két csavar, ami az egészet tartja, leesett, és valahogyan mind a kettő eltűnt. Nem tudja valaki, hogy milyen csavarok valók oda?

2. A középkonzolon lévő egyik led (amelyik a szellőzés - fűtés kezelőit világítja meg) kiégett. Hol kapok oda illőt?

Köszönöm előre is.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!