Keresés

Részletes keresés

John Zero Creative Commons License 2006.10.15 0 0 840
digicat:
Igazad van, valóban a deviza vételihez kell számolni, bár ha jól tudom, a deviza vételi általában az MNB közép + x % eladási/vételi árrést jelent.

A konverzió 9-én történt (már a pénz indításakor ott volt, hogy mennyi Ft-ra lett konvertálva), akkor viszont szinte az OTP valuta vételi árfolyamával egyezett meg a konverzió (210.51 HUF/USD Paypal vs. 210,41 HUF/USD OTP)

Bárcsak lenne már Euronk (ooh, szép szép távoli álom :-)
Előzmény: digicat (839)
digicat Creative Commons License 2006.10.14 0 0 839
Szerintem a deviza vételi számít ilyenkor, az MNB közép semmiképp.

9-én az OTP deviza vételi árfolyama 214,95, valuta vételi árfolyama 210,41 volt.
13-án deviza vételi 210,76, valuta vételi 206,32.

A Citibank általában ennél rosszabb árfolyamokkal dolgozik.
Előzmény: John Zero (836)
John Zero Creative Commons License 2006.10.14 0 0 838
Kb. 4 nap, ha jól emlékszem 9-én adtam fel (ezt írtam), az OTP netbankon 13-át mutat értéknapnak, de mintha csak ma jelent volna meg a historyban.

Szóval 4-5 nap, mondjuk.
Előzmény: Ghostman (837)
Ghostman Creative Commons License 2006.10.14 0 0 837

és mennyi idő alatt érkezett meg az otp-hez?

Előzmény: John Zero (836)
John Zero Creative Commons License 2006.10.14 0 0 836
Megvan az első saját tapasztalatom :-)
Elindítottam a PayPal-ra 99 USD-t (100-at akartam, de ahonnan küldtem, ott is volt 1 USD kivételi fee).

Tehát:
PayPal: 99 USD megérkezett
PayPal-ból indítva, konverzió: 20 841 HUF (2006.10.9-én)
Árfolyam: 210.51 HUF/USD, MNB középárfolyam aznapra: 215.82 HUF -- ez 2.52% konverziós költség, mondjuk kb. 2.5%, ahogy írták
Bankszámlára (OTP) megérkezett: 20 591 HUF (250 Ft volt a fee, mivel < 25 eFt)
abrahamka Creative Commons License 2006.10.14 0 0 835
sziasztok 2 kérdésem van!

1. K § H Visa electron bankkártyát paypalos regisztrációhoz, fizetéshez működik-e.

2. regisztráltam a paypalnál, azonban a kártáys dolgokat nem töltöttem kii, most meg amikor belépek a flehasználónevemmel, illetve a jelszómmal a böngésző (mind az explorer, mind a mozzila) kikapcsolódik ......? mi lehet ez, ?
kösz!

suttercane Creative Commons License 2006.10.14 0 0 834
1,5 EUR-ért verified memeber leszel és a lehetőségeid határtalanok :)
Előzmény: :sn4ke: (832)
:sn4ke: Creative Commons License 2006.10.14 0 0 833
vagyis attól függ, hogy összesen annyi lehet rajta vagy pedig tranzakciónként a 100 a felső határ
:sn4ke: Creative Commons License 2006.10.14 0 0 832
jaj. az elég baj. mert 300körül menne rá :(
Előzmény: suttercane (831)
suttercane Creative Commons License 2006.10.14 0 0 831
ráérsz később is megadni ezeket, de ami unverified memeber vagy addig csak egy bizonyos értékhatárig fogadsz vagy küldhetsz. asszem 100 EUR.
Előzmény: :sn4ke: (829)
Quarell Creative Commons License 2006.10.13 0 0 830

Üdv.

PayPal-ról lehet magyar banknál vezetett devizaszámlára (EUR) Eurot utalni vagy csak forint számlára megy a dolog?

:sn4ke: Creative Commons License 2006.10.13 0 0 829
regeltem egy paypalos accountot. most elvileg oda már fizethetnek nekem? (nem ebayről) még semmi itthoni számlaszám nincs beleírva tehát még undelivered. ettől függetlenül így már használható a paypal accountom? elég lesz majd később is megadnom a banki adatokat? (számlaszám, kártya stb)
szazezer Creative Commons License 2006.10.13 0 0 828
Nekem még mindig nem jött össze az utalás a magyar számlámra. Biztos az a baj, hogy Molnár néven van a számlám itthon, a paypal-en meg hülye fejemmel Molnart írtam. Megpróbáltam megváltoztatni a nevem, de jött ez a mail a paypal-től:
"Hello my name is Jason, I will be happy to assist you with your
question
regarding your name change request.
First, I would like to apologize for the delay in responding to your
service request.
Unfortunately, I was unable to read the special characters in your name
change request. Please reply with the specific changes so that we may
complete this for you.If you have any further questions, please feel free to contact us
again."
Szerintetek mi az a SPECIFIC CHANGES ?
Már kezdem unni az egészet...
suttercane Creative Commons License 2006.10.13 0 0 827
könnyen lehet, habár anyagilag biztos jól megyik nekik. sokan tartják a virtuális számlán a pénzüket és azt addig a paypal tudja forgatni. nem semmi pénzmozgás lehet ott a háttérben.
Előzmény: bramo (823)
suttercane Creative Commons License 2006.10.13 0 0 826
én CIB BANK Zrt. - t írtam be. de szerintem nem ez a lényeges, hanem hogy a számlaszám legyen pontios, mert ha nem az és visszajön a pénz, akkor rögötn levonnak 1500 Ft-ot
Előzmény: Ghostman (821)
suttercane Creative Commons License 2006.10.13 0 0 825
filmzenei cd lemezeket. de nem üzletszerűen, csak ami a saját gyűjteményemben már feleslegessé vált.
Előzmény: Infomaker (818)
suttercane Creative Commons License 2006.10.13 0 0 824
1, ezt sajnos nem tudom. ha volt pénz a küldő virtuális számláján akkor gond nélkül át lehet küldeni. lehetett esetleg valami rendszerhiba, bár ilyesmit még nem tapasztaltam

2, igen. a withdrawal menü alatt megadhatod a magyar bankszámlaszámodat és 25.000 Ft alatt 250 Ft-ért, a felett pedig díjmenetesen ráteszik a pénzt a számládra. állítólag 5-7 nap alatt. én pont tegnap csináltam az első ilyen kérést, kiváncsi vagyok mikor érkezik meg.

3, hátulütője nincs, max annyi, hogy minden pénzfogadás után felszámolja a paypal a jutalékot.
Előzmény: Ambiente (819)
bramo Creative Commons License 2006.10.13 0 0 823

500 dolcsi 5 munkanap alatt megérkezett egyik bankhoz 300 meg másikbaba. Szal tényleg valós az 5-7 napos utalási idő amit nem értek, hogy miért hisz van hogy amerikába (és ból) banszámlára megjön a pénz 1 (azaz egy) nap alatt is (igaz, jóváírásra csak másnap kerül) a maximum idő meg 3 munkanap (4. nap írják jóvá).

Lehet így is próbál PayPal költséget lefaragni? :)

Előzmény: suttercane (817)
vsiivz Creative Commons License 2006.10.13 0 0 822
ha problemazni kezd emiatt az eladod, hivd fel erre a figyelmet
Előzmény: kose (815)
Ghostman Creative Commons License 2006.10.13 0 0 821
Amúgy amikor be kell irjad a bank nevét, akkor mit kell pontosan beirni? Csak annyi mondjuk, hogy OPT vagy CITI, esetleg OTP BANK, CITI BANK, stb. Szal, mi a pontos szintaktika?
edk440 Creative Commons License 2006.10.13 0 0 820
Premier accounttal MINDEN fogadás pénzbe kerül.
Előzmény: Ambiente (819)
Ambiente Creative Commons License 2006.10.13 0 0 819
Suttercane -

koszi az infokat!

Harom kerdes:

1. mi lehet az oka, hogy a ket ismerosom nem tudott egymasnak penzt kuldeni paypal szamlarol paypal szamlara? Ez 5-6 napja tortent.

2. ha a virtualis paypal szamlamra beerkezik penz, akkor az ott marad es ha szuksegem van ra valahogy at kell utaltatnom onnan a bankszamlamra?

3. A Premier account-nak nincs semmi hatulutoje? Tehat ha upgrade-elek, akkor is ingyenes lesz a fogadas, kivetel a kartyarol jott utalas?

Koszi!
Infomaker Creative Commons License 2006.10.13 0 0 818
Hú miket árulsz?

Ha titok, megértem :)
suttercane Creative Commons License 2006.10.13 0 0 817
Ha personal accountod van akkor csak olyam embertől tudsz pénzt fogadni aki a paypal virtuális számlájáról küldi a pénzt. Ekkor a pénz fogadása ingyenes.
Ha olyan embertől is szeretnél pénzt fogadni aki bankszámlájáról, a kártyája segítségével küldi a pénzt, akkor updatelni kell premier accountra. Ekkor már a fogadásnak költsége van. Az a bizonyos 3-4%.
Van a paypalnak olyan opciója is, hogy a bankszámládról töltsél fel pénzt a virtuális paypal számládra, azonban ez egyelőre nagyon kevés országban működik. Ahol ez nem működik (mint pl nálunk is) ott csak úgy lehet az embernek pénze a virtuális számlán, hogy elad, tehát fogad pénzt rá. Ha nem ad el és nincs rajta pénze, akkor csak a bankkártyáján keresztűl tud küldeni, azt te meg egyelőre nem tudod fogadni.
Ha rendszeresen árulsz, akkor érdemes updatelni premier accountra és akkor mindenkitől tudsz kényelmesen pénzt fogadni.

Nagyon olajozottan működik a rendszer, amióta itthon lehet fogadni nekem beérkezett már közel 500 dollár, most eszközöltem egy utalást a bankszámlámra, kiváncsi vagyok, hogy mikor érkezik meg.
Előzmény: Ambiente (816)
Ambiente Creative Commons License 2006.10.13 0 0 816
Sziasztok, az erdekelne, hogy hogyan tudok kulfoldrol penzt fogadni a Paypal accountomra, merthogy elvileg mar lehetseges. Van egy personal accountom. A kovetkezo linken azt irja, hogy 'Receive Funds: Free':

https://www.paypal.com/hu/cgi-bin/webscr?cmd=_display-fees

De ismerosok probaltak 5-6 napja (nemzetkozi utalas) es nem tudtak fogadni a masik altal kuldott osszeget.

A kovetkezo oldalon, pedig azt irja, ha kartyarol akarok fogadni, akkor account upgrade kell (Premier Account), ennek viszont van valami 3-4%-os fogadasi koltsege. ("Premier accounts are for members who have a high transaction volume, need to accept credit or debit card payments") Illetve amit nem tudok, hogyha nekem valaki penzt kuld a Paypal accountjarol, az egyaltalan kartyas fizetesnek szamit-e vagy sem. Itt az emlegetett masik link:

https://www.paypal.com/hu/cgi-bin/webscr?cmd=_help&eloc=24&loc=5&unique_id=609949&source_page=_home&flow=

Szoval, ha valakinek van konkret tapasztalata ezugyben es megosztana, halas lennek.
kose Creative Commons License 2006.10.13 0 0 815
OK! Köszönöm a gyors választ. Remélem továbbra sem lesz gond. :-)
Előzmény: suttercane (814)
suttercane Creative Commons License 2006.10.13 0 0 814
Confirmed address csak Usában, Kanadában, vagy Angliában lehetsz.
Előzmény: kose (813)
kose Creative Commons License 2006.10.13 0 0 813

Sziasztok!

Kb 1 éve regeltem a PayPal-ra, elég sok utalásom volt, eddig probléma mentesen. Most kaptam egy eladótól visszajelzést, hogy megérkezett az átutalásom. Levelében mellékelte a PayPal-tól kapott üzenetét is. Abban az áll, hogy én UNCONFIRMED Address vagyok.

Kérdésem annyi: Tudjátok-e, hogy mennyi idő alatt ellenőriznek le valakit?

(mert ha egy eladó kukacos, akkor megbizhatatlan címre esetleg nem postáz)

Köszi!

bramo Creative Commons License 2006.10.12 0 0 812

csak biztonsági okokból.

Én mindig havonta egyszer kifizetem a díjakat, régen bankkártyán keresztül most már paypallel. Szal a pénzt csak akkor veszik le ha TE engeded, persze ha sokáig nem fizetsz suspendelik :D

Régen tényleg nem kellett, de manapság még a vásárlóknak is meg kell adniuk néha.

Előzmény: Infomaker (809)
digicat Creative Commons License 2006.10.12 0 0 811
Tudsz fizetni PayPal-lel is, de bankkártya mindenképpen kell, biztonsági okok miatt.
Előzmény: Infomaker (809)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!