Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

TUZI Creative Commons License 2007.08.30 0 0 2491
KoBé???

Ismered?
Előzmény: KissBaa (2490)
KissBaa Creative Commons License 2007.08.30 0 0 2490
Nincs valakinek elfekvőben alkatrésze 2006-os OII-re, előre? Hűtő, levegőszűrőház, ventillátor, ködlámpa... előre is kösz!
ZAG Creative Commons License 2007.08.29 0 0 2489
Nem kell leszedni semmi burkolatot,elég ha rongyot teszel a középső tekerőgombra,és vízpumpafogóval lehúzod.Utána csőrösfogóval bekell nyúlni az izzóért 12V 1,2W,és kihúzni,újat a helyére,és vissza a gombot.Ja én a csőrösfogóra tekerek egy kis szigszalagot,így jobban fogja az izzót ki,-és beszereléskor.
Előzmény: radir007 (2486)
satulaci Creative Commons License 2007.08.29 0 0 2488
Szia radir007!A keretet le kell venni mindenféleképpen és csak utána tudod levenni a ventikapcsolót.
korni55 Creative Commons License 2007.08.29 0 0 2487

sziasztok,

TÉLIGUMIk!

eladó 5x100-as és 5x112 es 15" acélfelnik 195/65R15 70-80%-os téligumikkal szerelve (Continental), 46Eft/garnitúra.

+új Octavia-ra 16" 5x112, 195/60R16, 80-90% Conti téli, 62Eft.

Tel: 30/4353512

radir007 Creative Commons License 2007.08.29 0 0 2486
szia Satulaci , nemsikerült kicserélni az izzót a műszerfalból. A hátsó ablakfűtés gombját sikerült kiszedni , de tovább nem mertem erőltetni. A ventilátor kapcsolójáról sem tudtam lehúzni a gombot, azt hogyan kell ?
Előzmény: satulaci (2475)
Imu2 Creative Commons License 2007.08.28 0 0 2485
Nem szagservice volt, hanem a baráti társaságunk egyik tagja volt! :(((
Nyitott egy műhelyt a srác, de már közben be is zárt. De nem is csoda.
Eleinte nagyon örültünk neki, hogy de jó, közeli barát és autószerelő műhelyt nyitott, milyen ócsón ússzuk meg a dolgokat...de a fenét. Még így is baráti áron is nagyon drága volt...de nem akartuk az orra alá dörgölni.

Volt még egy pár szakbarbár húzása, de inkább nem mesélem el, mert ki is nevetnétek.
Szomorú ez számomra, mert egy barátról nem szívesen mond ilyeneket az ember. :(((
De mint autószerelő nagyot csalódtam benne. :((

Emberek vagyunk. Hibázhat ő is.
Viszont, hogy miért nem szólt hogy eltört....??

Igen, azért egy baráttal ezt megjátszani, hogy nem szól, hogy eltört valamit, ráadásul kb annyiért csinálta meg a szervizt pl, mint egy márkaszerviz.
Előzmény: drMinit (2484)
drMinit Creative Commons License 2007.08.28 0 0 2484

a hülye szerelő ki is törte (hogy minek, azt nem tudom)

Hacsak nem szagszervízben voltál. Könnyen megmagyarázható.
Rengeteg autótípusnál az ilyen vakdugók alatt vannak a rögzítő csavarok.
Az csak 1 pech hogy az OI-nél, ez tényleg nem kiszedhető vakdugó.
Az hogy egyébként eltörte, már más kérdés.

Emberek vagyunk. Hibázhat ő is.

Viszont, hogy miért nem szólt hogy eltört....??

Ha Szakszerviz, akkor viszont, erős hiba.

Minit

Előzmény: Imu2 (2483)
Imu2 Creative Commons License 2007.08.28 0 0 2483
Kiderült, hogy miért ázott be az autó.

Eltörte a szerelő a műanyag borítást az előző szerviz alkalmával.
Gondolom amikor cserélte a pollenszűrőt nem szedte le a műanyag borítást, csak felfeszítette az alját és ott nyúlt be a pollenszűrőért közben annyira megfeszült az anyag, hogy el is tört.
+ Úgy van legyártva ez a műanyag borítás, hogy jobb oldalon, a jobbkormányos autóknak is ki van hagyva a hely az ablaktörlőkarnak, csak le van fedve a lyuk egy kitörhető kis műanyag koronggal. Na ezt a korongot a hülye szerelő ki is törte (hogy minek, azt nem tudom), és visszaragasztotta vmilyen több komponensű ragasztóval. Csak ez valamiért elengedett és ez a műanyag kis kupak, plusz az a törés is pont a pollenszűrő felett van és szépen befolyt a víz a szűrő alatt levő kis üregbe. :((((

Maga az eső elvezető csatorna az tiszta volt, nem volt benne egy gramm falevél sem.
Előzmény: Törölt nick (2460)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.28 0 0 2482
húúh, köszi! :)
Előzmény: pacs_425 (2481)
pacs_425 Creative Commons License 2007.08.27 0 0 2481

A VAG-COM-ot a www.ross-tech.com címről lehet letölteni, demo verzióban.
Ami nem jó hír neked az az, hogy csak az O1 megy épített kábellel, OII-höz CAN-BUS képes cucc kell, és a demo verzió sem viszi :(

A magyar forgalmazónál 150e HUF+ÁFA az OII-höz is jó kábel a szoftverrel együtt.

Ez a HEX-COM-CAN vagy HEX-USB-CAN fantázianévre hallgat, az első a soros portos, a második az USB-s verzió.

330-350 USD áron megszerezhető itt:

http://www.ross-tech.com/Merchant2/merchant.mvc?Screen=PROD&Product_Code=VCHCC&Category_Code=VAGCOM

http://www.ross-tech.com/Merchant2/merchant.mvc?Screen=PROD&Product_Code=VCHUC&Category_Code=VAGCOM

Illetve létezik egy Micro-CAN nevű interface is Golf5 és társaihoz, erre a magyar forgalmazó azt mondja hogy nem tartja raktáron, de ha kell akkor hozat 100kHUF-ért.

http://www.ross-tech.com/Merchant2/merchant.mvc?Screen=PROD&Product_Code=VCuCAN&Category_Code=VAGCOM

Ez 250 USD, ill. a német forgalmazónál 250 EUR környéke:

Hobby CAN USB néven itt:

http://www.vag-com.de/preise.html

Sajnos olcsóbb megoldásról még nem hallottam :(

Ha O1-ed lenne, igen olcsón lehetne kábelt szerezni hozzá (kevesebb mint 10e Ft).

--

pacs_425

Előzmény: Törölt nick (2480)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.27 0 0 2480

Pacs,

Valahonnan le lehet tölteni ezt a VAG-COM sw-t?

És kábel beszerzésre tudsz egy jó tippet (OII.)?

Előzmény: pacs_425 (2432)
pacs_425 Creative Commons License 2007.08.27 0 0 2479
www.levimpex.hu
Előzmény: Törölt nick (2478)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.27 0 0 2478

Sziasztok!

98-as octaviába keresek kormánylégzsákot. Tud valaki segiteni?

Rupiax Creative Commons License 2007.08.27 0 0 2477
Sziasztok!

Tegnap hajnalban jöttem vissza Ho-ból. kb 2000 km-t mentem, ebből 1200 sztráda 4000 feletti fordulaton. 7,4 volt a fogyasztás + 0,5l olaj. Az olaj miatt aggódok. Véleményetek szerint nem sok ez egy kicsit egy 6000 km-es motornak?
radir007 Creative Commons License 2007.08.25 0 0 2476
kösz Satulaci, kipróbálom :)
satulaci Creative Commons License 2007.08.25 0 0 2475
Szia radir007!Ki kell venni a hátsó szélvédőfűtés kapcsolót és a mellette levőket,akkor lelehet szedni a szürke keretet.ha leveszed a venti és a többi állitót akkor lejön a fehér műanyag és latta van a foglalat nélküli égő.
radir007 Creative Commons License 2007.08.25 0 0 2474

sziasztok, az O I -ben hogyan lehet kicserélni egy izzót a hamutál fölötti műszerfalban, ahol állítom a ventilátor sebességet ?

TUZI Creative Commons License 2007.08.25 0 0 2473
'reggelt!

Igaz. Majd vasárnap , vagy hétfőn megoldom, most kicsit elmegyek kikapcsolodni.:-))))
Előzmény: golyo13 (2472)
golyo13 Creative Commons License 2007.08.25 0 0 2472
MEg kell alapítani RMK-ban a Motoros szekciót, így kiderül ki szeret/akar motorozni...
Előzmény: TUZI (2470)
TUZI Creative Commons License 2007.08.24 0 0 2471
Állj, én a Megános bulirol beszélek 22-23. Kellet hogy kapj egy E-mailt.
Előzmény: golyo13 (2469)
TUZI Creative Commons License 2007.08.24 0 0 2470
Hy.

Na majd meglátjuk ( a vak is ezt mondta) hogy mi lesz 15.-én.
Ha nem jön közbe semmi akkor biztos elmegyünk erre a talira.:-)

Jó kis gép lehet ez a 650-es.:-) Majd egyszer gurulunk egyet közösen is. Van már pár kétkerekű örült a csapatban, csak valahogy senki sem dicsekszik ezzel az elme állapotával.:-))) Én elismerem hogy nagyon elfogult vagyok, na meg nem teljesen 100-as, persze ha tudja magáról az ember akkor nincs gond. Pl. az ilyen kijelentéseimért szeretnek a többiek. Van a Pannónia meg a többi motor.:-))))))

Ááá, Mezőkövesdnek az idénre lassan vége (elég volt ez a 3 hónap) talán 1-2 hét. Majd jövőre folytatjuk.:-)))
Előzmény: golyo13 (2469)
golyo13 Creative Commons License 2007.08.24 0 0 2469
Szia !

Olvastam a SOF-on a taliról, hogy hol és mikor az most nincs meg a fejemben.. de majd kikeresem.
Nagyjából körvonalazódik a Dunakeszi Tanpályán megrendezendő találkozó programja.
2007.09.15. Szombat

A lebonyolítást a következőképpen tervezzük:

10.00 - Gyülekező a Dunakeszi Auchan parkolóban. Azért ott mivel így egyszerűbben el tud jutni mindenki a tanpályára.
( De azért egy Móricka ábrát majd közlünk a megközelítésről.)
10.30-11.00 körül indulás a tanpályára.

11.00- 11.15 Megnyitó
11.45 Ügyességi versenyek kezdése.
A résztvevők számától függően következnek majd a versenyek
1, Szlalom
2, Szlalom tolatva csak tükörből
3,Vakvezetés.
14.00-15.00 eredményhirdetés.
Aki nem versenyez az krumpli pucoló versenyben vesz részt, majd hagyma tisztítás, darabolás, és cserkész tűzgyújtó versenyben bizonyíthat.
Ennek vezénylője LMGS Főszakács ! Az eredmény remélhetőleg finom paprikás krumpli!
Sümi Laci klubtársunk 11.00 13.00 ig vállalta hogy a VAG Comos autóknál és persze a nem olyanokkal felszerelt Skodákon Komfort zárás élesítést és hibakiolvasást végez. No persze nem egész nap mert Ő is szeret versenyezni!
A Díjakat a Dunakanyar Autócentrum és Koncsik Béla ( KOBÉ) biztosítja.
Remélem idén is Jó hangulatú bulit tudunk biztosítani.
Mindenkit várunk szeretettel.
S.O.F Elnöksége.

Sikerült ! Íme !

Szóval én már 75e km-nél tartok, úgy, hogy már "keveset "hajtom mostanában, 2-3e km/hó.
Hiba --- semmi. Most kezdtem el figyelni, mennnyit fogyaszthat fizikálisan, mert a kompi az csal ! 1hónapig írom a tankolásokat, s az ad majd 1 valós számot.

Bár én sokat megyek főutakon+M1+M6+M7, tehát ezt is figyelembe kell venni.

Holnap megyünk 1 barátommal a -http://www.vaslovasok.hu/-vaslovasokkal gurulni Noszvaj felé,-Gasztronómiai céllal IS !
Egy 4éves 650es Honda Deauville-m van, jó kis nyomatékos túragép. (Kardánnal+V2-es motor )

Szóval ez is kell, mert a munka az nem kapcsol ki igazán:-)))

Meddig leszel Mkövesden? Mikulás még ott ér? Elég komoly munka lehet...

Üdv

golyo
Előzmény: TUZI (2468)
TUZI Creative Commons License 2007.08.23 0 0 2468
Sze.

Rég hallottam felőled.:-)

Már egy kis ideje én hajtom, el vettem az asszonytól, berágtam.:-) Neki adtam a Megánt.:-)))
Sebváltó, az még odébb van.:-)
Szóval még lesz egy motor olaj 45ezernél, és majd 60-nál a váltó.
Km-ek azért nem szaporodnak, mert lent melózom Mezőkövesden, már 3 hónapja de van lent szállásom, így csak néha jövök haza. :-)

Olvasod a másik fórumot??? 22-23 lesz egy buli. Nem jöttök? Bár még azt hiszem hivatalosan nincs fent.:-(

Neked mennyi van a gépben.:-)
Miaz hogy motorosokkal? Nem is tudtam hogy mocizol? Mid van?
Előzmény: golyo13 (2466)
golyo13 Creative Commons License 2007.08.23 0 0 2467
Most látom, Fót is belekerült az Ormotoros találkozóba.

Nm régen motorosokkal jártunk arra, s egy kis tóparton friss libatepertőt+lilahagymát nyomtunk, igaz ne alko sörrel, de szuper finom volt. (+ friss kenyér ! )
Előzmény: TUZI (2465)
golyo13 Creative Commons License 2007.08.23 0 0 2466
Szia Mester !

A ződ kártya csak 2 évig jÓ? Az ember azt hihetné, új kocsinál az első műszakival párhuzamosan kell ellenőrizni.....
Valóban csak a bal világít, régen a Ford volt szimmetrikus.
Én csak akkor kapcsoltam be, ha valakinek meg akartam mutatni, milyen TÖK, hogy fényes nappal ködlámpával jár..(persze én akkor már előtte voltam, s néha magamfelé húztam a forgantyút......)

Volt-é már sebváltóólajcsere? Vagy otthon nem gyülnek a kilóméterek?
üdv

golyo
Előzmény: TUZI (2465)
TUZI Creative Commons License 2007.08.23 0 0 2465
Hy.

Haza keveredtem, tényleg csak bal oldalon világit.:-)

Végre, egy jó megoldás. Az off autómon Megán mindkét oldali világit. Én örülök, hogy ezen végre normális megoldást alkalmaztak.

Nem kötözködni akarok , de mért jó az neked ha mindkét oldalt világitana. Évente arra az egy-max-két alkalomra? Mert többször szabályosan nem igen lehet felkapcsolni. Aki pedig csak úgy szóralozásból világit, na annak néha ha olyan kedven van elfelejtem lekapcsolni a távolsági fényt, mert ugye az sem vakit ha olyan rosszak a látási viszonyok hogy szükség van a záró fényre.:-)))))
Előzmény: gpsman (2461)
Zeusz1 Creative Commons License 2007.08.23 0 0 2464

II.Orrmotoros találkozó! 2007.09.15.

http://www.sof.hu/

Zeusz1 Creative Commons License 2007.08.23 0 0 2463

Szia!

Én egyszrűen megoldottam. A bal oldali zárófény kábeléről átvittem egy szálat a jobb oldalra. Egy hátrány van csak! Ha a parkoló fényt ráteszed akkor a másik oldal is világít hálványan.

TUZI Creative Commons License 2007.08.22 0 0 2462
Hy.

Tudtommal (de ez nem jelent semmit:-)) a Magyar kresz csak bal oldalon enkedélyezi a zárófényt. Kívétel a gyárit.

Megnéznem neked, de nem tartozkodom otthon, és most kivételesen nem a Skodrival jöttem. Pénteken megyek haza, ha addig senki nem jelzi én megnézem, mert nekem úgy rémlik hogy mindkét oldalon világit.:-)

Hogy ronam az idő, azért nem a Skodival jöttem el otthonrol mert már 2 éves , lejárt a zöldkártya.:-( Hogy rohan az idő mint ha csak most hoztam volna ki a kereskedésből.:-(
Ja és a garancia is lejárt.:-(

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!