Változások lesznek az Olajnál KOSÁRLABDA Alekszics a PVSK-hoz, Stroud a Albacomphoz készül
Az elmúlt szezonban a szolnoki közönség egyik kedvencének számított Dragan Alekszics. A szerb származású játékos menet közben érkezett a Tiszaligetbe, játékával és hozzáállásával hamar beilleszkedett társai közé és szinte mindegyik mezőnyposzton jó teljesítményt nyújtott.
Úgy tűnik, hogy Derrick Stroud az Albacomp, míg Cziczás László továbbra is az Olaj színeiben fog szerepelni Mint ahogy lenni szokott, a rivális kluboknál is felfigyeltek a hátvédre, úgy tűnik, hogy ősztől a PVSK játékosa lesz.
Azt gondolom, hogy mindent megtettünk azért, hogy Alekszics a következő évadban is a mi csapatunkban szerepeljen kezdte dr. Nyerges Zsolt, a szolnokiak klubelnöke. Sajnos azt kell mondanom, hogy a játékos és menedzsmentje olyan anyagi igényekkel állt elő, amit nem tudunk és nem is akarunk teljesíteni. A többi játékosunkkal szemben sem lenne korrekt, ha engednénk az ehhez hasonló irreális követeléseknek. Természetesen Alekszics posztjára megpróbálunk hasonló képességű kosarast igazolni. Azt örömmel jelenthetem, hogy Pavel Franával közel állunk a megegyezéshez, már csak a formaságok vannak hátra a szerződés aláírásához. Továbbra is tárgyalásban állunk Michael Thomas tengerentúli menedzserével, reális áron őt is szeretnénk megtartani. Magyar kosarast is fogunk igazolni a közeljövőben, de a nevét egyelőre nem szeretnénk nyilvánosságra hozni. A legfrissebb hír szerint Derrick Stroud is eligazol, az erőcsatár az Albacomptól kapott ajánlatot. Pór Péter csapata augusztus közepén kezdi meg a felkészülést a következő szezonra. Az sem elképzelhetetlen, hogy akkor már több új kosaras is látható lesz a csapat tréningjein.
vécsé
Ex szolnoki edzők a riválisoknál Természetesen az Olaj riválisai is próbálják megerősíteni soraikat az elkövetkező szezonra. A bajnok Atomerőmű a pécsi Horváth Zoltánnal egyezett meg, aki a tavalyi évad egyik felfedezettje volt. Az ezüstérmes debrecenieknél elképzelhető, hogy Zoran Martic lesz az edző, aki tavaly Podgoricán dolgozott, azelőtt pedig az Olaj mestere volt. Toya a belga Antwerpen kosarasa lesz a jövőben, ellenben Anzulovicot, Horvátot és Leet szeretnék megtartani. Kecskeméten is körvonalazódik a csapat, ugyanis a tavaszi keretből Bradford, McClendon és Horváth Csaba már aláírt, Mérész Csaba pedig Sopronból érkezett. Székesfehérváron azt beszélik, hogy a volt olajos sikeredző, Goran Miljkovics kapja a karmesteri pálcát. Az állományból Bódi, Góbi és Spivey marad kék-fehérben, sőt, csaknem biztosra vehető, hogy Stroud mellett az ex-egerszegi Kámán Tamás is az Albacomp játékosa lesz az elkövetkező bajnokságban.
HÁMMIVANITTKÉREMSZÉPEN?????? Csak nem megtörténik az a csoda, hogy kialakult keretel vágunk neki a felkészülésnek? Hát...Az utóbbi évek eseményeit szem előtt tartva én azért félek.......
Ne legyen igazam!!!
Ha Frana és Thomas csakugyan marad, szerintem már megéri a "fél országot átutazni"!!!
Igen, azért majd az általuk alkalmazott jelzős szerkezetekre kíváncsi leszek, ha majd - amint az várható - futni fog a szekér, megnyernek mondjuk egy-két rangadót, Sarkatika mibe fog majd akkor belekötni???
...vagy képzeld el azokat a fanyalgó arcokat az első hazai meccsen, meg majd siker esetén a Miljkovicsot éltető rigmusokat....:-)))
Igen, igazad van: ez tipikusan a visszanyaló fagyi esete, persze "nyálas" verzióban találóbb ...:-))
Ugyan már, ha adtál volna egy lapot a hír kirobbanása és annak rostásék által történt darabokra magyarázása előtt, simán borítékolom, hogy mivel fognak majd előállni.
Viszont Alekszics tényleg lekerült a Beobasket átigazolási hírei közül, de őszintén mondom, már nem örülnék úgy neki, mintha május végén írt volna alá... Nem az igazi... Valami azt súgja nekem, hogy nem az szívének a legfőbb vágya, hogy nálunk folytassa (és tegye azt jó pénzért). Akkor pedig - bár tudom, mit veszítünk vele - inkább menjen tovább.
Nekünk harcosok kellenek, akikért a fél országot hajlandóak vagyunk átutazni, és nem érzem, hogy Dragan-ban a tettvágy perpillanat túltengene...Utal erre az a cigánykodás, amit velünk művelt az elmúlt hetekben, pedig mi abszolút korrekten jártunk el vele szemben...
Hja, Isten volt itt... Jövőre nagyon durván nézett volna ki a csarnok, ha marad :). Most megint kezdhetjük elölről... De már el is kezdtük, ugyanis Endre ráakadt az interneten egy olyan ügynökségre, ami fossa a jugó gyerekeket... Holnap viszi Pokesznak a paksamétát, most néztem bele én is, vannak meghatározónak tűnő emberkék benne :)
Fehérvári meccs után egy benzinkút parkolójában azt mondta:Pécsre nem! Ezekután már én is kiváncsi vagyok akkor hova? Egyébként igaza van xGabinak nagyon sokat tett hozzá,ismét örülni lelkesedni tudunk. Ne adjuk alább vele vagy nélküle.
Nyilván szebb lett volna az összkép ha még vagy három évig OLAJ - mezben szopatja a népet,majd tőlünk vonul vissza :-)
Mindenkinek játékosnak szíve joga eldönteni,hol akar kosárlabdázni.Sem a saját,sem a klub számára sem járna sok pozitívummal,ha "csak" a felkínált pénzért játszana tovább nálunk...Dragan kétségkívül sokat kapott tőlünk,a tábor valóban szinte istenként tisztelte és szerette - hogy mi mennyit kaptunk tőle,azt ugye nem kell részletezni.Mindent összevetve akár a PVSK,akár bármelyik másik csapat kötelékében tér vissza Szolnokra,részemről jár neki a taps!
Jó kettes-hármas akad még néhány a tengeren innen és túl,hátha sikerül a rendelkezésre álló összeg fejében idecsábítani egyet!
Engem viszont váratlanul ért, mert egy nagyon korrekt ajánlatot kapott tőlünk, több pénzzel mint tavaly, és mégsem... 35 évesen az az EUR mennyiség igenis reális volt, amit hajlandóak lettünk volna neki előteremteni. Ezzel szemben tényleg cigánykodott velünk, úgyhogy amondó vagyok: nagyon szerettem őt (még egy Cabernet Savignon-t is vettem neki mikor vége lett az évnek) de már akkor is láttam rajta, hogy neki valamiért nem igazán pálya az Olaj (pedig Derrickkel is országos cimbik voltak, stb)... ha nem akar, nem szabad marasztalni, mert látjuk, hogy mennyire profi (...) és le is vonhatjuk a következtetést, hogy ez mit jelentene a csapatra nézve a jövő évadban...
Pécsett egy rakás adósság gyülemlik már egy ideje, Dragannal egy kicsit majd ez is duzzad... :) Nem beszélve arról, hogy így megmarad kb 10 millió Ft az Olaj zsebében, ennyiért tudunk hozni bika Monroe-féle agresszor fekát, vagy bármit...
Aki nem akar maradni,azt jobb elengedni.Tény,hogy Alekszics anyagi igényeit nem tudtuk teljesíteni,a jelek szerint más igen (bár itt még tudnék írni egy szösszenetet Stojan szerepéről :-) ).Természetesen nem örülök,hogy nem marad - kéz a szívre és jelentsük ki : nem ért váratlanul.
Ha tényleg így dönt akkor megérdemli, meg egy kis nyűgös szukaként viselkedik ( profiként: " közel akarok lenni a családomhoz" " többet akarok a barátaim közelében lenni", stb.)
Mekkora élmény lesz majd 5-600 néző előtt domborítani....
Bejelentkezett Czigler Lacika...persze hatalmas összegért...mehetett is tovább..:))))
Utána jött Bukva bagóért,sztem örül ha kell valakinek...persze ő sem kellett:)))
Benézett Lapov is, de mikor ennek hírét vett Frana, azonnal megjelent Szolnokon, és aláírta a szerződést:))))
Thomas aláírt,marad:))
Még nem tette oda a névjegyét Kámán Tomi(Zeg),de jön Szolnokra, csak elköszön még onnan:))
a 2 légiós mellé még 2 lesz......ami érdekes: Aleksic már 60.000 euronál tart 10 hónapra és még nem mondott igent...sehol nem adnak neki ennyit Magyarországon, ez tuti, csak mi mert megszerettük...elméletileg van rá nagy esély, hogy igent mondjon:)) ha nem, akkor 2 légiós jön még( egyik Stroud) ...ha marad Dragan, akkor egy kell még, de az nem Stroud, mert akkor rá nem marad annyi lé:)))) szal érdekes ez:))
Leigazoltuk Hartvitchot is...érdekes lesz beépíteni a csapatba:))
Fülöp és Czicza ugye már korábban aláírt, elméletileg Szasza is marad, de neki nagyon keveset ajánlottak elsőre, sajnálom:(((((
Az Alba elleni negyeddöntő hatalmas élmény volt, sajnos videókat nem tudok feltenni a netre, képeket ugye igen... ( kep.tar.hu/oilboys), baszki, vesztett állásból hoszabbításra hoztuk, aztán totál csőd.....:-((((((
Én csak ezt az egyet sajnálom a legjobban, + így az összes szájkaratés köcsög fehérvári ott élvezkedhetett rajtunk....jogtalanul......
Sebaj jövőre kíváncsi leszek hogyan fognak majd lelkesedni Miljkovicsért, meg a szerb kosárlabdáért.....
Valamivel bizakodóbb vagyok,mint tavaly ilyenkor voltam ; a nyár nagy és fogós kérdése persze,hogy lehet-e mégegyszer ilyen alacsony költségvetésből ennyire jó csapatot csinálni.Ahogy múlik az idő és vissza-visszagondolok az elmúlt bajnokság meccseire,egyre inkább úgy gondolom,hogy nagy dolgot vittünk véghez!Csalódott eddig sem voltam,bár látva az Alba elleni szoros párharcot és a kis különbségeket,némi csalódottság motoszkált.
Ami biztos : egyfelől Cziczás,akinek nagyon örülök.Aki számára nem bizonyított idén,az az örök elégedetlenek táborába tartozik.Maximálisan élt a bizalommal,vezéregyéniség volt,nagy szükségünk van rá a továbbiakra nézve.Aláírt Fülöp is,ami nálam szintén jó hír - egy bevethető kiegészítő játékos,ráadásul magyar és center,a mi helyzetünkben mindenképpen meg kell becsülni!
Hartvich : láttam néhány meccsét Egerben (az ellenünk játszottakon kívül),összességében is kétségkívül jó szezont zárt,biztos vagyok abban,hogy erősítést fog jelenteni a palánk alatt.Lelkes és motivált a srác,reméljük,átmenti ezt a stílust Szolnokra is!Ha így tesz,hamar közönségkedvenc lehet.
Elérkeztünk tehát a légióskérdéshez ; ami világos,hogy az elmúlt év anyagi feltételeiből képtelenség együtt-tartani a csapatot.Könnyen előfordulhat,hogy Thomast még látjuk,ő többször kinyilvánította maradási szándékát,egyelőre az amerikai ügynöke magasan húzta meg az árát,de még mindig ő tűnik a legvalószínűbbnek.Dragan pályafutása vége felé jár,természetes dolog,hogy egyre erősebb nála az anyagi szempont,tett ő annyit a szolnoki kosárlabdáért,hogy megértsük ezt.A vállán vitte a csapatot,nélküle sok bravúr nem sikerül(hetet)t volna...A vécsé-féle néplapos cikkel ellentétben én úgy tudom,igen távoliak az álláspontok közte és a vezetők között.Reméljük,nem valamelyik ellenlábas csapat soraiban fogjuk viszonytlátni!
Amit sajnálok,hogy a jelek szerint Stroudot nem marasztalja a vezetés.Kevés konkrétumot tudok vele kapcsolatban,de kár lenne "simán" megválnunk tőle.Négyes poszton klasszis (vállalom a megkövezést,a rájátszással együtt is!),ráadásul eddig árban is elérhető volt - számomra megnyugató megoldást jelentene,de nem tudom,mi áll a háttérben.
Majoros tisztább helyzet,pszichésen nem volt nyerő típusú játékos így nem tudott klasszissá válni.Nem marasztalják + ő sem akar maradni.
Frana : a kulcs.Sokat jelentett a megbízhatósága,stabilitást adott a csapatnak - csakhát per pillanat ő sem olcsó,így kivárunk,szóval csak a bizonytalanság a biztos :-)
Ő egy igazi zsoldos és gondolom most hogy kiderült ő az egyik legjobb Magyarországon játszo légiós kicsit megugrott az árfolyama!Szerintem ha az Olajnak lenne pénze már rég megállapodtak volna!
Remélem jól sikerül a csapatépítés - Szaszát nagyon sajnálom, de az is igaz hogy az emlékezetes szhelyi 3 évvel ezelőtti meccs óta nem fejlődött túl sokat, sőt inkább bátrotalanabb lett - , csak álmélkodom, hogy július elejére meglehet a csapat gerince. Az elmúlt években örültünk, ha szeptember közepén volt egy-két emberünk.