Szerintem mechanikai baja van. Főleg, hogy már az eladónál is előfordult. Csodák nincsenek, magától nem fog megjavulni. Ha ki is szeded, máskor majd megint beszorul. Sztem cseréltesd be.
Megjártam az utamat, voltam vagy 4 számítógépes szervízben.
Volt olyan, ahol bele se fogtak, mondván nem ismerik a készüléket.
Volt olyan, aki szerint csak teljesen szétszedve lehet javítani.
Mivel ez egy un. slot-in rendszer (egy vékony résen oldalról kell beadni a lemezt, amit a gép behúz) nincsen rajta ilyen "vészkiadó" gomb, mint a fiókos olvasóknál.
Én hülye pedig pont ilyet kerestem, mondván ebbe nem veri bele a fejét a gyerek ha a fejtámlára van szerelve.
Ráadásul Skoda intrója van...
Beszéltem az eladóval, azt mondja érvényes a Skoda tartozék garanciája a készülékre.
Most azt nyomozom, hogy beadhatom-e garanciális cserére a győri szervizbe, vagy vissza kell küldenem az eladónak.
A győriekkel jó a viszonyom, van is ilyen készülékük raktáron, azt mondják, hogy ha tudom igazolni, hogy nem a kamionról esett le a cucc, akkor szívesen kicserélik nekem.
Gondolom annak a kocsinak a garanciafüzete kell, amelyikhez extraként adták a lejátszót.
Még érdeklődik a raktáros a garanciális ügyekért felelős emberrel, aztán jelentkezik.
A csipeszes eröltetéstől eltanácsoltak, azt mondják ha belül valami fogja a lemezt, akkor csak tönkretenném vele a szerkezetet.
A gombok nyomogatására semmit nem reagál, vagy legalább hallani ahogy erőlködik, hogy ki akarja adni? Előbbi esetben csavarhúzó és szétszedni, utóbbi esetben talán egy műszerész csipesszel eléred a cd szélét, akkor ki tudod segíteni.
De legjobb lenne néhány "keresetlen szó" kiséretében vissza, akitől vetted...
Sikerült rögtön az első CD lemezt "beleragasztani".
A gyári installálós CD-t tettem bele, de nem adja ki.
Van valakinek tapasztalata ezzel?
Mit lehet tenni azon kívül, hogy az Eject gombot nyomogatom a készüléken, a távirányítón, hosszan-röviden, bedugott tápkábellel, kihúzott tápkábellel, bekapcsolva-kikapcsolva?
A győri márkaszervizben még ilyen készüléket sem láttak, nemhogy a hibaelhárítást ismernék.
Helló, mit értesz kezdet óta? Gyárilag tudtommal longlife és nem 505.01 olajat használnak. Én nem játszanék a TDI motor előírt olajával. Nagyon jó 50501-es olajok vannak, válassz abból, ha nem akarod a 30ezeres periódust. Szerintem a nagy VW-s kolléga az a gyári mérnök, aki megállapította a TDI motor olajspecifikációját. Nyilván egy 10W-40-es olajjal kisebb lesz az olajfogyasztás, mint egy 5w-40-essel, csak mi van a mérleg mások oldalán?
Tedd fel a kérdést a Milyen motorolajat használsz? topicon.
Én a gyöngyösi Sándor Autónál szereltettem az autóba utólag tempomatot. Ők sem tudták akkor megmondani kapásból, hogy lehet vagy sem, de pikk-apkk berakták. Összesen 36 ezer volt és ez egy márkaszervíz. Ez csak 100 km :)
Halli, Egy kis olajos téma. O2 1.9 PdTdi járművem 15000km/1,3 l olajat képes meghamizni. Castrol TXT 505.01 olaj van benne kezdetektől fogva. Most egy "nagy VW-s" kolléga azt javasolta,hogy használjak sima Castrol Magnatec 10w-40-es olajat 15ezres olajcserével és tuti ,hogy jó lesz(Ő állítólag ilyet használ az AUDI A4-be) Csupán annyi aggályom van,hogy ennek nincs 505.01 minősítése
Valami okos tanács,vagy vélemény?????????? Bár ha őszinte vagyok nem nagyon zavar az olajfogyasztás------töltögetek néha:))))))))
OI-hez van belső sárvédő borításom. Kis hibával, az a lelógó része van letörve. Érdekel v.kit? Megmaradt, elfekvő, foglalja a helyet. Tehát ez határozza meg az árát is. :-)
Szerintem bepattanós "bolhák" tartják, simán húzni kell.
De jobban jársz, ha megkérdezed a szervízben, vagy egy autó-hifi boltban.
A nappali világítást a diagnosztikai műszerrel lehet kikapcsolni (Vag-COM), de olyat is hallottam már, hogy valamit át kell kötni a biztosítéktábla környékén.
Ha már szerelésnél tartunk, OII-höz lenne két kérdésem, biztos tudtok segíteni:
Hogyan lehet a bal oldali A-oszlop műanyag burkolatát roncsolásmentesen lebontani?
A 2008-as modellév egyik fícsöre, az automatikus fényszóróaktiválás, vagyis a motor beindításával - a világításkapcsoló "0" állásában! - egyből bekapcsolja a tompított fényszórót. Így járó motornál azt ki se lehet kapcsolni, legfeljebb parkolófényre visszavenni. Ezt valami szoftveres beavatkozással meg lehet szüntetni? (Nyilván megfelelően felszerelt műhelyben.)
Az autó OII Ambiante, abból is a Gift versio.Van ködlámpám is-tehát valószínű a B -versio lesz a nyerő, ez pedig örömmel töltene el.
Sajnos Cegléd nagyon messsze lenne ,ezért a mutaványért.Miskolci vagyok , ezért ha valamely kedves forumtársam tud valakit,aki jól dolgozik a környéken az lérem jelezze.
Ja még egy kérdés.Ha nem márkaszervízben lesz beszerelve, akkor a garanciám az ugrik vagy nem?
www.kobetuning.hu Koncsik Béla a mester neve, ő meg fogja tudni mondani neked, hogy lehet-e. (De szerintem ha elektromos gázpedálos, akkor lehet.) Cakk-pakk beszereléssel, karral 30e körül van a "mutatvány".
Egy másik topikban hosszabban "értekeztem" a tempomatról annak alkalmából, hogy az én -hasonlóan motorizált- autómba is bekerült.
Bemásolom ide:
1. Nem bonyolult a tempomat beépítése.
A kormányt és a kormányoszlop alsó-felső borítását kell levenni, de ha nőgyógyásznak indult a szerelő a pályafutása elején, akkor a kormány leszerelése nélkül is megoldja a dolgot.
Cak az indexkart cserélik, ill. -bár állítólag a 2007-es modellévtől már nem kell- egy plussz vezetéket húznak be a kormányoszloptól a műszerfal alján a komputerig.
Az árakról majd Donbcsi nyilatkozik, Ő szereli be a topikon lakók tempomatjait kedvező áron, gyorsan, igaz Cegléden.
Maga szerelés nagyjából egy óra, de ebben már a cigiszünet is benne van.
A tempomat szerelhetőségének feltétele, hogy a kormányoszlop aljára szerelt elektronikai elem (nem tudom a nevét) alkalmas legyen tempomat fogadására.
Ez az elem 3 féle lehet. "A" alap verzió, nem tud tempomatot "B" tudja a tempomatot, "C" tudja a tempomatot és a multikormányt is.
Ha Classic autód van és nincs ködlámpád, akkor esélyes, hogy "A" típusú a modul, akkor nem lesz tempomatod olcsón. Ha Ambiente vagy magasabb a felszereltség, akkor van ködlámpád és "B" vagy "C" a modul. Ha van Maxi-DOT és/vagy multi kormány, akkor tuti "C" a modul és lehet bele tempomatot tenni.
Donibcsi-t a www.hildep.hu oldalon is megtalálod, helyileg Cegléden dolgozik.
Árakat majd ő mond, de kedvezőbb, mint a márkaszerviz.
A márkaszerviz zsövegétől kinyílt a bicska a zsebemben, különösen, mert láttam miből áll a beszerelés.
Jó esetben csak a kormányoszlop alsó-felső borításának leszerelése, rosszabb esetben a kormány, a kormányoszlop borítás, a műszerfal bal alsó elemeinek és egy-két kipattintható biztosítéktábla kiszerelése a feladat.
Ha ez megvan, akkor kipattintják a bajuszkapcsolót, be az újat és -esetleg- egy kábel két végét kell bedugni a csatlakozókba és felkötözni a kábelköteghez kötegelővel.
Ha a kormánymodul nem elég fejlett, akkor igaz lehet a 70 eFt-os alkatrész.