Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

kori1973k Creative Commons License 2007.10.15 0 0 2677

Sziasztok,

Jul végén lettem boldog tulajdonosa egy OCII 1,6 benzines masinának.

Sajnos szeptember végén egy "ökör" belém jött oldalról.A tutti az egészben, hogy kötelezője sem volt.

Biztosítónál bejelentettem,MABISZ fizet mindent(remélem).Mivel napi munkaeszközöm az autó,ezért szeretném mihamarabb használni, előzetesen a Cascom-ra csináltatom meg.Be is adtam a szervízbe előző héten hétfön.

Ajtócsere, díszlécsere, felnipolirozás, festés a sárvédőíveket, ahátsó ajtót,lököst.

Pénteken mentem átvenni.

Na most jött a megdöbbenésem.

Az autón elvégzett munka egy szóval SZAR.Hivatalos márkaszervíz létére a szín eltért vagy 3-4 árnyalattal az én cappuccino bézs színemtől, a festések közötti átmenet éles vonallal határolt, az első ajtom -ba is belefújva ,de csak egy részen, a hátsó ülésem szórógittes, a gumi kéderek gittesek, a cserélt ajtómon a gittelés eldolgozása hagy némi kivetnivalót, a festés sok helyen híbás, a lökhárító ferdán áll, a felni nem lett polirozva, lakkozva.A héátső ajtót kinyitva a kasznin a festés perjés, olyan mint a csiszolópapír

Mondom a szervízvezetőnek, hogy ez nem munka, ezt nem veszem át, erre még ő volt megsértődve.

Hibalistát készítettem és átvetettem vele is.

Kérdezem én ,mit tehetek ebben az esetben.

Milyen kártérítést lehet kérnem, mihez ragaszkodjam.

Ja Ez a cég a Miskolci Multi turbo.

Várom segítő válaszotokat

vbaa Creative Commons License 2007.10.14 0 0 2676
Szia spl2!

Riasztóban egyenlőre nem gondolkodtam. Az autót garázsban tartom éjszaka, munka közben nappal zárt udvarban.
A kereskedővel nagyon jó a kapcsolatom, láttam amikor az autót meghozták a telephelyre
Festékmérőre ezért nem is gondoltam az átvételnél.
Hasznos tanácsot ha adnék részemről csak okoskodás lenne az előzőek figyelembevételével.
Remélem hamar megkapod a gépet és te is örömödet leled benne.
Addig is türelem!
Nehéz kibírni főleg, ha veled szembe jön egy az utcán..

Előzmény: spl2 (2675)
spl2 Creative Commons License 2007.10.14 0 0 2675
Ezek szerint te most jól jössz nekem. :)
Minden kicsit előbb fog történni veled, mint velem ugyanazzal a tipussal. Milyen riasztót raktál bele? Átvételnél méricskéltél festéket? Hasznos tanács?
Előzmény: vbaa (2673)
TUZI Creative Commons License 2007.10.14 0 0 2674
Szia.

Használd sokáig minden probléma nélkül.
Előzmény: vbaa (2673)
vbaa Creative Commons License 2007.10.14 0 0 2673
Sziasztok!

Szeptember közepén lettem boldog tulajdonosa egy Skoda Octavia II Holiday 1.4 típusú személygépkocsinak. Ez az AUTÓ már a megjelenésekor felkeltette a figyelmemet.
A Skoda típusai eddig is tetszettek, hiszen egy Felícia Combi és egy Fabia Combi után ülhettem bele a jelenlegibe.
Az eddig megtett 1500 km alatt rossz tapasztalatom nem volt, és úgy gondolom, hogy az eddig megismert Skoda minőségi tapasztalatok alapján elmondhatom, hogy nem is lehet.
Az autó nagyon kényelemes, az útfekvése az én vezetési stílusomhoz tökéletesen megfelelő.
Picit tartottam a 80 Le motortól ekkora kasztniban, de a t/Le arány(Fábia Combi 1.2 64Le 17,5 kg, Octavia 15,375) kiszámítása után úgy véltem, hogy megfelelő lesz.
A későbbiekben majd leírom tapasztalataimat.

Üdv Mindenkinek

Papka11 Creative Commons License 2007.10.14 0 0 2672
Megőrültél? Visszafelé akarsz haladni? Octi helyett Fábi? Nem tenném.
Előzmény: drMinit (2670)
spl2 Creative Commons License 2007.10.14 0 0 2671
Sziasztok!
Kábé egy hónap múlva kapom meg az első és valószinüleg utolsó új autómat.
Octavia Holiday 1.4-es lesz. Semmi spéci, de az enyém :)
Látom drMinit is benézett és a téma még nem nagyon volt ezen a topicon. Speciálisan az Octaviákra milyen riasztó szerelését javasoljátok? Vagy ki mivel van megelégedve?
Én egy motortér zárat szereltetnék majd be mechanikai védelemként és egy Magicar riasztót elektronikusnak.
drMinit Creative Commons License 2007.10.14 0 0 2670
Az egyik Skoda kereskedőtől kaptam egy levelet az OII Elegance kocsim mellé,
hogy miszerint nem e gondolkodtam el azon, hogy becserélem a járművemet egy akciós Fábiára, persze Ambriente felszereltségel.

Adnának kedvezményt.....
Szerintetek éljek a lehetőséggel??????

Nem is értem.
Hamár adatbázisukban szerepelek, akkor miért nem néznek utána a jelenlegi típusomnak, és fölé pozícionált ajánlattal keresnek meg??

fepeti001 Creative Commons License 2007.10.13 0 0 2669
Előzmény: Törölt nick (2667)
fepeti001 Creative Commons License 2007.10.13 0 0 2668
Helló

az mfd 3-at nem ismerem.

Szerintem az egész gyári navi kérdést a térképkínálat felől kell megközelíteni.
A CD alapú rendszerekhez (VW-mfd2; Skoda-Nexus) nincs Magyarország térkép. Semmilyen. Nem is lesz. Blaupunkt Travelpilot DX térképek kellenek. Gyakorlatilag egész NYEurópa, Csehország és Lengyelország megvan hozzá, Mo. nincs.
Többek szerint az IGO keleteurópai üzletpolitikájának köszönhető. Nem tudom.
A DVD alapú navihoz Travelpilot EX térkép kell, mely egy lemezen tartalmazza Európát, Mo-t is, csak éppen igen kezdetleges, gyakorlatilag használhatatlan. Persze a Hungária körútat tudja.
Akkor érdemes venni, ha alapvetően nyugatabbra használod
Viszont: tudtommal Skoda design-os navi csak CD-s verzióban jelent meg (Nexus)!!!
Mit jelent a design?
A Skoda designos Skoda logóval és zöld alapszínnel dolgozik, míg a VW (mfd2) VW logóval és kék alapszínnel, továbbá a gombok megvilágítása pirosas, mint a VW műszerfala. Be lehet tenni gond nélkül az Octaviaba/Superbbe csak csúnya lesz. Lehet rendelni sárgafényű előlappal is, de a logó és a kék szín VW marad)
A Skoda(CD) verzió 70-140 ezer, a VW (DVD) úgy 90-180 ezer körül szokott lenni használtan. A keretet cserélni kell, párezer Ft. Egyébként csak be kell szerelni, összedugni, antennát elhelyezni és kész. A comp egyből felismeri.

A Nexus nagyon sokat tud, 2 audio be, 1 video be, erősítő kimenet stb. (16:9 tft kijelző, automatikus fényerő kontroll, TV, video, ps2 stb ráköthető)
A navi nagyon profi, tudtommal a "kerekekről is veszi az infot", tehát ha nem látja a műholdakat, akkor egy darabig intelligensen megpróbál számolni.
mp3-at nem tud.
Szóval ha sokat jársz nyugati irányban, akkor nagyon megéri, különben csak akkor, ha a monitort akarod kihasználni (TV tunert DVD játszót rácsatlakoztatni, viszont akkor menetközbeni felszabadító modul kell hozzá). Tudtommal a VW verziónak nincs közvetlen video bemenete, külön adapter kell hozzá.
Előlap nem levehető, magyar hang, TV tuner nincs benne.
Ha nagyon profi rendszert akarsz összerakni és van rá keret, akkor vegyél jó áron egy Nexust (80-90eFT) és egészítsd ki egy Navngo Limousine-nal. (160eFt)
Profi navid lesz, mely tartalmazza KEurópát is. Nem olcsó.
A DVD verzió kompromisszum a gyenge térkép és a VW arculat miatt

Hirtelen ennyi jutott eszembe, ha van kérdés: nyugodtan.

térkéinfóbeszerlés és egyebek
Előzmény: Törölt nick (2667)
Donibcsi Creative Commons License 2007.10.13 0 0 2666
Végülis Ckerti Győrből jött el.:-)
Előzmény: kori1973k (2633)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.13 0 0 2665
A német ebay-en sokat hirdetnek!
Előzmény: Törölt nick (2661)
fepeti001 Creative Commons License 2007.10.12 0 0 2664
Kérdezz, ha tudok válaszolok.
Előzmény: Törölt nick (2661)
Papka11 Creative Commons License 2007.10.12 0 0 2663
Hajrá! Reméljük sikeres lesz az akció.
Előzmény: ckerti (2660)
robi25 Creative Commons License 2007.10.12 0 0 2662
Mennyiért adnak egy ilyet? Hátha lekötné a gyereket valami rajzfilm.
Előzmény: ckerti (2660)
ckerti Creative Commons License 2007.10.12 0 0 2660

Fejlemény!

Bevittem a márkakereskedésbe az eredeti, az autóhoz kiadott szervízfüzet első lapjának fénymásolatával a DVD-t.

Elindították a garanciális cserét.

Talán a jövő héten lesz belőle valami.

Előzmény: Papka11 (2659)
Papka11 Creative Commons License 2007.10.11 0 0 2659
Szerintem mechanikai baja van. Főleg, hogy már az eladónál is előfordult. Csodák nincsenek, magától nem fog megjavulni. Ha ki is szeded, máskor majd megint beszorul. Sztem cseréltesd be.
Előzmény: ckerti (2658)
ckerti Creative Commons License 2007.10.11 0 0 2658

Az áramtalanítás után sem javult meg a készülék.

Most a garanciális javítás-csere vonalat nyomom.

Előzmény: kori1973k (2656)
ckerti Creative Commons License 2007.10.11 0 0 2657

Nincsen sajnos.

Megjártam az utamat, voltam vagy 4 számítógépes szervízben.

Volt olyan, ahol bele se fogtak, mondván nem ismerik a készüléket.

Volt olyan, aki szerint csak teljesen szétszedve lehet javítani.

Mivel ez egy un. slot-in rendszer (egy vékony résen oldalról kell beadni a lemezt, amit a gép behúz) nincsen rajta ilyen "vészkiadó" gomb, mint a fiókos olvasóknál.

Én hülye pedig pont ilyet kerestem, mondván ebbe nem veri bele a fejét a gyerek ha a fejtámlára van szerelve.

Ráadásul Skoda intrója van...

Beszéltem az eladóval, azt mondja érvényes a Skoda tartozék garanciája a készülékre.

Most azt nyomozom, hogy beadhatom-e garanciális cserére a győri szervizbe, vagy vissza kell küldenem az eladónak.

A győriekkel jó a viszonyom, van is ilyen készülékük raktáron, azt mondják, hogy ha tudom igazolni, hogy nem a kamionról esett le a cucc, akkor szívesen kicserélik nekem.

Gondolom annak a kocsinak a garanciafüzete kell, amelyikhez extraként adták a lejátszót.

Még érdeklődik a raktáros a garanciális ügyekért felelős emberrel, aztán jelentkezik.

A csipeszes eröltetéstől eltanácsoltak, azt mondják ha belül valami fogja a lemezt, akkor csak tönkretenném vele a szerkezetet.

Előzmény: ac07 (2654)
kori1973k Creative Commons License 2007.10.11 0 0 2656

ckerti,

Szerintem a megoldás az lenne,hogy áramtalanítod egy időre ,majd újra feszültséget adsz neki, ilyenkor általában megjavul.

ha ez nem megoldás, akkor szét kell csavarozni és kivenni.

De alegjobb tényleg, hogy kicserélteted és nem tökölsz vele.

Végül is nem veszítessz semmit így.

Előzmény: ckerti (2653)
kori1973k Creative Commons License 2007.10.11 0 0 2655

Köszi mindenkinek a tempomatos hozzászólásokat.

Még nem döntöttem el hol fogom csináltatni,de előbb vagy utóbb meglesz.

Most még azon gondolkozok, hogy Rimaszombaton hallottam valami skoda márkaszervízról.

Őket akarom még megkeresni.

esetleg valakinek valami info erről a szakszervízről?

ac07 Creative Commons License 2007.10.11 0 0 2654
Nincs rajta olyan lyukacska, mint mondjuk a számítógépeken? Vagy ez felülről berakós?
Előzmény: ckerti (2653)
ckerti Creative Commons License 2007.10.11 0 0 2653

A gombot hiába nyomogatom, még csak pisszenést sem hallani.

Az eladó igyekszik a távolból segíteni és mivel még garanciális a kütyü, a visszaküldéstől sem zárkózik el.

Most csipeszt hajkurászok, de a mai nők nem hordanak magukkal...

Állítólag az eladónál is előfordult ugyanez a hiba, akkor a szakműhely a csipeszes eltávolítással gyógyította meg a cuccost.

A többi CD-vel -állítólag- nincs ilyen gond.

Most elsétálok egy elektronikai szervizbe és ráveszem Őket egy műtétre.

Előzmény: OctiAmbi (2652)
OctiAmbi Creative Commons License 2007.10.11 0 0 2652
A gombok nyomogatására semmit nem reagál, vagy legalább hallani ahogy erőlködik, hogy ki akarja adni? Előbbi esetben csavarhúzó és szétszedni, utóbbi esetben talán egy műszerész csipesszel eléred a cd szélét, akkor ki tudod segíteni.

De legjobb lenne néhány "keresetlen szó" kiséretében vissza, akitől vetted...
Előzmény: ckerti (2651)
ckerti Creative Commons License 2007.10.11 0 0 2651

Srácok!

Vettem egy Molpir hordozható DVD lejátszót.

Ilyet adnak a Holiday modellekhez.

Sikerült rögtön az első CD lemezt "beleragasztani".

A gyári installálós CD-t tettem bele, de nem adja ki.

Van valakinek tapasztalata ezzel?

Mit lehet tenni azon kívül, hogy az Eject gombot nyomogatom a készüléken, a távirányítón, hosszan-röviden, bedugott tápkábellel, kihúzott tápkábellel, bekapcsolva-kikapcsolva?

A győri márkaszervizben még ilyen készüléket sem láttak, nemhogy a hibaelhárítást ismernék.

Walaki!!!!

OctiAmbi Creative Commons License 2007.10.11 0 0 2650
http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=71576899&t=9029418
Előzmény: Törölt nick (2649)
csuka11 Creative Commons License 2007.10.10 0 0 2648
Köszönöm mindenkinek az olajfogyasztásos hozzászólását!
Szux Creative Commons License 2007.10.10 0 0 2647
Köszi mindenkitől a gratu-t, a mosás már nekem is eszembe jutott, de hát két oldala van az éremnek!
pacs_425 Creative Commons License 2007.10.10 0 0 2646
Tedd fel itt a kérdésedet az SLX-350 nevű embernek:
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9014426&la=60230204

--
pacs_425
Előzmény: hixel (2640)
fepeti001 Creative Commons License 2007.10.09 0 0 2645
Helló, mit értesz kezdet óta?
Gyárilag tudtommal longlife és nem 505.01 olajat használnak.
Én nem játszanék a TDI motor előírt olajával. Nagyon jó 50501-es olajok vannak, válassz abból, ha nem akarod a 30ezeres periódust.
Szerintem a nagy VW-s kolléga az a gyári mérnök, aki megállapította a TDI motor olajspecifikációját. Nyilván egy 10W-40-es olajjal kisebb lesz az olajfogyasztás, mint egy 5w-40-essel, csak mi van a mérleg mások oldalán?

Tedd fel a kérdést a Milyen motorolajat használsz? topicon.
Előzmény: hixel (2640)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!