Keresés

Részletes keresés

Kilroy Creative Commons License 2001.02.02 0 0 130
I. A halálbüntetést részemről ellenzem. Egyetértek viszont azzal, hogy az életfogytiglani büntetés esetében legyen sokkal szigorúbb az ellenőrzés, valóban helytelen, hogy ki- és bejárhatnak elítéltek a börtönbe. Emellett én bizony megfontolandónak tartanám, kvázi a halálbüntetés méltó kiváltásaképpen az életfogytiglani büntetés mértékének megnövelését, mondjuk úgy 50-60 évre.

II. A honlapot jó ötletnek tartom, legalább látni fogjuk, hogy is állnak a dolgok.

III. Tisztelettel javaslom a pártvezetésnek, hogy szüntessük be a párttagi minősítés automatikus elnyerhetőségét. Ezzel összefüggésben javasolnám boci101 és Mike eltávolítását a pártból. Akármilyen is a párt, nincs szükség arra a lehetetlen viselkedésre, amit ők produkáltak itt korábban. Legalább próbáljuk meg a lehetőségekhez képest komolyan venni a dolgot.

IV. Mindemellett a topikban elhangzottakkal egyetértek.

Kilroy
párttag

Soult Creative Commons License 2001.02.02 0 0 129
Felszólítom a kedves tagtársakat, hogy boci101 és Mike kezdődő "palotaforradalmát" és hatalomátvételi kísérletét gyorsan és kemény kézzel verjük le! (Lehet, hogy belügyminiszter leszek?:)

Miután egy kicsit régen jelentkeztem, teszek egy kis időutazást:
Az egyháztámogatással kapcsolatban tényleg borzasztó rosszul fogalmaztam. A történelmi egyház fogalma helyett az ellenőrzött egyház a helyes. A cél az, hogy a mindenféle öngyilkos, kizsákmányoló, stb. szektákat kizárjam mindenféle támogatásból (bár ezzel még mindig sok lesz a probléma). Hozzáteszem, hogy soha semmilyen egyházhoz és egyházügyhöz nem volt közöm, ezért még jócskán csiszolnom kell az elmémet, hogy értelmes véleményt mondhassak.
phls (97): Egyetérek, a végső cél valóban általad felvázolt pártoskodás nélküli "Utópia" létrehozása, de sajnos az ahhoz vezető utat csak ezekkel a randa, bár egyelőre általánosan elfogadott eszközökkel lehet bejárni.
A N.É.P. mint pártnév kellőképpen figyelemfelkeltő és megmozgató, én erre szavazok.
Az államaparátus csökkentésével kapcsolatban javaslom, hogy küldjük a bányába (vagy valamilyen más, nekik is megfelelő hasznos munkára) a naplopó bürokraták tömegeit.

Gyurex Creative Commons License 2001.02.02 0 0 127
8)
Mike Creative Commons License 2001.02.02 0 0 126
Csatlozom Boci Ofomeltosagahoz!
Eljen a NEP, eljen Boci!
Egyben kijelentem, hogy NEP es egyben jomagunk egyhanguan megvalasztottuk magunkat a Part vezetoinek, illetve Bocit szeretett NEPunk Vezerenek!

Egyben megkoszonom szeretett Vezerunknek, NEPunk Atyjanak, hogy gondolt ram es en lettem a Part Elnoke.
Koszonet erte!

Tisztemnel fogva felhivom az orszag lakossagat, hogy onkent jaruljon hozza a Palota epitesi koltsegeihez. Egyben felhivom mindenkinek a figyelmet arra, hogy ajanlottan kotelezo 20 orai kozmunkat vegezni a Palota epitesi munkalatai soran, hogy NEP es szeretve tisztelt Vezerunk Nagysaga meltokeppen binyonyitassek orszag s vilag elott.

Eljen szeretett Vezerunk, Urunk, Mennyei Atyank, I. BOCI!!!

(utemes taps kotelezo!)

boci101 Creative Commons License 2001.02.02 0 0 125
Tisztelt Tagtársak!

Tekintettel hc és Valiant legsötétebb bolsevik időket idéző országlására, a mi drága Népünk és N.É.P-ünk eléggé el nem ítélhető módon történő megnyomorítására, Én és Mike ezennel - kényszerűségből, ámde nemes elszántsággal - átvesszük a hatalmat!
A párttisztségek az alábbiak szerint alakulnak a továbbiakban:
Pártelnök: Mike!
Miniszterelnök-jelölt: Boci101!

Éljen a nép, éljen a N.É.P!

Előzmény: Mike (124)
Mike Creative Commons License 2001.02.02 0 0 124
"lelkiegben" hat eleg verciki nem? fuccs az emelkedett stilusnak...
Mike Creative Commons License 2001.02.02 0 0 123
Hat Onok, ezek szerint mar gazdagok. (penzben nem lelkiegben)

Kedves Boci, fosztogatotarsam!
Sajnos On meg mohobb mint en, csak egy allamtitkarsagot juttatna nekem. Sajnos en miniszter szeretnek lenni, ennel kevesebbel nem erem be. On nyugodtan mehet banant venni hawaira, de tudok jobbat menjunk egyutt.

Udvozlettel, Mike, leendo minisztertarsa.

Ha On esetleg diktaturat ohajtana szervezni, szivesen istenitenem ont, dicsoitenem muveszi kepessegeit, igeny szerint.

Gyurex Creative Commons License 2001.02.02 0 0 122
Udv!

Mike
"ezek szerint On, kedves Partelnok Ur, nem gazdag akar lenni, hanem csak hajtja a honfiui ver"
- bar nem nekem szol, de azert hozzaszolnek. Mi (na jo, en) pont azert vagyunk itt mert nem a meggazdagodashoz vezeto utat keressuk. Szerintem, es ez csak hozzaallas kerdese - hogy ha jol megy az orszagnak akkor majd nekem is. De en mar csak egy ilyen javithatatlan almodozo vagyok...

Gyurex
PT

boci101 Creative Commons License 2001.02.02 0 0 121
Mike! Én már itt akartam az előbb egy palotaforradalmat csinálni, de döbbenet, itt a közönyösség miatt még azt sem lehet! Viszont mégiscsak be kellene valahogy kerülnünk a politikai életbe, mert ebből nem lesz megélhetési...
Fogjunk össze! Ha megdöntjük hc és Valiant országlását, akkor miénk lasz a hatalom. Megígérem: az általam vezettett minisztériumban politikai államtitkár lehetsz, és ha netalántán elutaok izlandra banáninporttárgyalásra, akkor addig hívathatod magadat "miniszterúrnak"! Na?
Előzmény: Mike (120)
Mike Creative Commons License 2001.02.02 0 0 120
Erti!? az allam!

:DDD

Mike Creative Commons License 2001.02.02 0 0 119
On a partelnok?
akkor tenyleg nincs helye a sikkasztoknak...
ezek szerint On, kedves Partelnok Ur, nem gazdag akar lenni, hanem csak hajtja a honfiui ver
nemes, de ettol meg felkopik az allam.
En megelhetsei politikara gondoltam, hiszen ha mar magamat nepemert felaldozom, illo hogy ezert valamit kapjak is cserebe.

Udvozlettel
Mike
(de ha megis szukseguk lenne, vmi jo kis korrupt miniszterre, csak szoljanak!)

Valiant Creative Commons License 2001.02.01 0 0 118
Itt sikkasztásnak helye nincs! Lásd TaNGó barátunk példáját!

Pártelnök

Mike Creative Commons License 2001.02.01 0 0 117
De ha Ti RCSP-t akartok csinalni, az koszi, de nem erdekel. En a zavarosban akarok halaszni.
Mike Creative Commons License 2001.02.01 0 0 116
Jo, nagyszeru otlet! En is akarok sikkasztani mindenfel kovetkezmeny nelkul.
Valiant Creative Commons License 2001.02.01 0 0 115
Erről előbb hallgassuk meg a Párttagok véleményét.

Pártelnök

Előzmény: boci101 (114)
boci101 Creative Commons License 2001.02.01 0 0 114
Kellemetlen kérdésem van: mennyi a párttagdíj.
Előzmény: Valiant (113)
Valiant Creative Commons License 2001.02.01 0 0 113
Magát az oldalt én is meg tudnám csinálni, de nem biztos, hogy tudnám folyamatosan frissíteni, és eleve elérhetővé tenni. Úgyhogy bármiben segítek, de az "összerakás" lehet, hogy másra hárul.

Valiant

Pártelnök

Gyurex Creative Commons License 2001.02.01 0 0 112
Udv!

Na, meg is vagy!

A honlaprol: ha senki mas nem jelentkezik, valamit ossze tudnek hozni, csak mondjatok el mi legyen rajta. De csak akkor ha SENKI MAS nem jelentkezik ra...

Gyurex
PT

Valiant Creative Commons License 2001.02.01 0 0 111
Tisztelt Párttársak!

Elnézéseteket kérem, de hozzá kell szoknotok, hogy "szeretett" :-)) Pártelnökötök sajnos igen szorosra fogott időbeosztása és a magas telefontarifák miatt nem tud minden nap érdemben megszólalni! De folyamatosan figyelem a topicot, és ha hozzájutok, mindenre igyekszem válaszolni.

Először is a hivatalos bejelentés:

Lúdvérc
Mustafa
Halifax
boci101

párttagságot nyertek.

Ugyanakkor szomorúan kell bejelentenem, hogy TaNGó kolléga elhagyta sorainkat. :-((
Az első szavazás végeredményét ismertetem:

1.A pártok részesülhetnek állami támogatásban, de csupán a működésüket optimálisan biztosító összegről lehet szó. Ezt majd egy erre a célra felálított független bizottság fogja kivizsgálni.

2. Az egyházak (sem történelmi, sem "új") nem részesülhetnek állami támogatásban, kivéve igazoltan közhasznú tevékenység esetén.

A halálbüntetésről SZVSZ a következőképp gondolkodom: mivel már Magyaro. aláírt egy sor olyan liberális és halálbüntetés-ellenes paktumot, amelyek felrúgása esetleg külpolitikai konfrontációt eredményezhetnek, nem tartom javasoltnak eme büntetéstípus visszaállítását. DE! Szigorúan ellenőriztetném a tényleges életfogytiglan végrehajtását, és szigorítanám a büntetésvégrehajtás intézményeit is. Nem állapot, hogy elítélt foglyok ki-be járkálnak, pénzt keresnek, tévét néznek, stb. A büntetés az legyen büntetés!

Diktatúráról szó sem lehet! Abból már volt elég. S habár a demokrácia a XX-XXI. század legnagyobb balsiker-fogalma, még mindig jobb, mint egy totalitárius államrendszer. Fontosnak tartom, hogy az államot ne a miniszterelnök irányítsa egyszemélyben, hanem ő, és az őt hatalomra segítő párt vezetősége. (Bár elvileg ez ma is hasonlóképpen működik, a gyakorlatban sok a "hiba"!!)

Részemről nem foglalok állást a Párt nevét illető kérdésben, de ha a párttársak elfogadják a N.É.P. (Normális Élet Párt(ja) ) elnevezést, akkor támogatom.

Határozottan támogatom viszont egy saját honlap ötletét. Ha bárkinek komoly ötlete v. lehetősége van ezzel kapcsolatban, kérem jelezze. Ide is, és magánban is!

Üdvözlettel:

Valiant
Pártelnök

Gyurex Creative Commons License 2001.02.01 0 0 110
Udv!

phls
"Miért kell olyan, hogy párt?"
Mert ma sajnos igy mukodik az orszag... Szukseges rossz!? Te erezhetoen ellene vagy, de vajon maskepp lehet-e valtoztatni a jelenlegi helyzeten, mint egy uj part megalapitasaval? Talan kicsit(?) naivan csinaljuk, de valahol el kell kezdeni. Es mint lathatod mi itt nem azt tervezzuk, hogy mennyit teszunk zsebre...

Champace
En sem ugy gondoltam, hogy zold part legyen

Boci101
Jelenleg aki jelentkezik, az automatikusan be is kerul a partba

Halalbuntetes (ha mar felvetettem): igen, es ez melle minden buntetes megszigoritasa
EU: szerintem el kellene halasztani

Gyurex
PT

Ui.: hol vagy Valiant???

hc Creative Commons License 2001.02.01 0 0 109
boci101:
Egyenlőre még csak szervezkedünk, ha nem vetted volan észre. Remélem, hogy alapos munkát végzünk és már 2002-ben meglepetést is okozhatunk. Ehhez viszont a tiednél kicsit komolyabban kellen venni a témát.
Ha zavar, hogy vállaltam a felelősséget és saját ellenzéket teremtettem magamnak egy még csirájában lévő pártban, akkor tagságodat szívesen felfügesztem az Elnök döntéséig! Jobb lesz? Vagy akkor nyugodtan lenyuszizol, hogy még egy tagfelvétel ügyében sem merek egyedül dönteni?

hc

Előzmény: boci101 (107)
boci101 Creative Commons License 2001.02.01 0 0 107
Köszönöm az invitáló szót kedeves hc, de jogszerű ez az egyszemélyi döntés? Egyebekiránt hol a Pártalkotmány? Kerestem. Lehet hogy csak az én figyelmemet kerülte el? Vagy még nem volna Pártalkotmány?

Mustafának: VÉRESEN komolyan veszem.

Halálbüntetés: Justizmortem. Én nem tudnám a lelkemre venni.

Előzmény: hc (106)
hc Creative Commons License 2001.02.01 0 0 106
phls:
A N.É.P. is a hatalmat szeretné megszerezni. Legfeljebb, hogy a megszerzett hatalommal ki hogy él, vagy visszaél ez a döntő különbség!
sajnos pártok nélkül kicsit anarchikus helyzet alakulna ki, illetve egy párt esetén ennek az ellentettje, aminek ugyanaz az eredménye. A többi pártot egyenlőre hagyjuk békén. Ha a választásokon nyomasztóan abszolut többségbe kerülünk, ezzel a kérdésen ráérünk akkor részletesebben foglalkozni.

boci101:
A pártelnök valahol eltűnt a napokban, így én köszöntelek a tagok között!

Mustafa Halifax:
Nem vagyok benne biztos, hogy ilyen élesen meg kell vonnunk a határt, de az biztos, hogy lényegesen karcsúsítani kell az államapparátust és jobban ellenőrizni a kiadásokat. Egy jó szakértő megéri a havi egymillát is, viszont kérdés az, hogy miért kell csúcs-számítógép a főnöki asztalra, ha még az e-mail-jét sem tudja kinyitni? Miért kapnak végkielégítést azok a képviselők, akiket - rosszul végzet munkájuk miatt - nem választanak újra és a négy éves megbízásuk lejárt?? Ez ciklusonként 5-6 milliárd forint. Miért kapják meg a súlyos milliókat azok a tisztségviselők, akiket rossz munkájuk miatt menesztenek?
A halálbüntetés kérdésében közel áll az álláspontunk. Kicsit véreskezűnek tűnik, de a vissazaeső bűnözőket csak ezzel lehetne elijeszteni. Bár a kiadásokat növelné, de a büntetési tételeket jelentősen emelni kellene. Visszaesők esetében minimum öt-tíz év alapra jöhet rá a BTK-aszerinti tétel.
Kábítószer ügyben radikálisnak kell maradni, mert a mögötte álló bűnözői körök megerősödését szolgálhatja a legalizálás.
A fegyvertartásnál egyetértek a szigorított ellenőrzésű enyhítéseddel.
Ha már fegyvernél és büntetésnél tartunk, akkor szólni kell a közbiztonságról. A nagyobb biztonsághoz az is kell, hogy a hatóság kellőképpen határozottan lépjen fel a bűnözők ellen. A rendőrség indokolt esetben történő erőszak- illetve fegyveralkalmazásának kritériumait kell enyhiteni, illetve ösztönözni a rendőröket az ilyen fellépésre, ha szükség van rá. Magyarul: ne kelljen hetekig jelentést írni arról, hogy miért lőtte le Kovács 23. őrmester a fegyverével hadonászó rablót Kissné lakásában.

hc

boci101 Creative Commons License 2001.02.01 0 0 104
Nade Mustafa, te, aki a párt iszlám platformját képviseled, annak tudni kell, hogy egy az Úr! Egy úr nélkül nincs rendszer, nincs cél, és nincs megvalósítás. Lépjünk, és mi felemeljük ezt a pártot! (Mellesleg elmondom, hogy - de idefülelhet a többi tagtárs is - hogy hc éppen Délkafrikában fotat tágyalásokat hóvirágok exportja végett. Hát, nem különös...)
Előzmény: Mustafa Halifax (103)
boci101 Creative Commons License 2001.02.01 0 0 102
Drága Musztafa! Utóbbi hozzászólásod alapján ajánlom figyelmedbe a 93. hozzászólást.
Szerinted kielégítően látja el hc a miniszterelnök-jelölti feladatoka? Mert szerintem nem. Új emberk, új arcok kellenek! Lépjünk!
Előzmény: Mustafa Halifax (100)
boci101 Creative Commons License 2001.02.01 0 0 98
Kedves párttagok! Benyujottam egy tagfelvételi kérelmet, és még mindig nem kaptam rá válszt! Tudom, egy ekkora pártnak nagy az adminisztrációs tehetetlensége, nade azért és mégis reménykedem!
phls Creative Commons License 2001.02.01 0 0 97
Na-na! Csak nem egy kis antidemokratikus egypártrendszeresdit akarsz? (Soult, 79)

Kedves Soult, majdnem eltaláltad. Eggyel többet mondtál a szükségesnél. Miért kell olyan, hogy párt? Miért kell az erôket, az egész országot felôrölni pártcsatákban, pártérdekek védelmében, pártfômuftik és a sleppjeik által? Miért kell az ország javait pártkasszákba, pártközeli cégekbe stb. pumpálni? Miért kell pártérdekekre, -célokra hivatkozva folyton-folyvást csak átverni a népet meg egymást? A pártok csakis azért vannak, hogy a gennyek (tisztelet a kivételnek, max. 20%) mögéjük bújhassanak. Ha vmelyiket nagy ritkán kivetik maguk közül, az nem jön zavarba: amint lehet, átül egy másik hajóba. Természetesen még véletlenül sem evezôslegénynek, hanem kormányoshajcsárnak.

Ha tudtok olyan pártot mondani (a N.É.P.-en kívül :-) ), mely a választásokon NEM a hatalmat akarja megszerezni, hanem vmi mást, akkor visszavonom a fentieket. Uígy teszek akkor is, ha példát mondtok arra, hogy egy párt a konkrét kérdésekben rendszeresen kikéri választóinak véleményét, nem pedig a führerek döntenek.

boci101 Creative Commons License 2001.02.01 0 0 95
Igazad van kedves hc, végig kellett volna olvasnom a topikot, mert már a 4. hozzászólást valaki így írta alá:
hc, a PP miniszterelnök-jelöltje.

Igaz. Nem árt tudnia az embernek, hogy kik lehetnek a riválisok, ha már első ember akar lenni.
Egyebek irán elmulasztottam tagfelvételi kérelmet benyujtani, úgyhogy most ezt megteszem.
Lehetek tagtárs?

Előzmény: hc (94)
hc Creative Commons License 2001.02.01 0 0 94
Mustafa Halifax:
Tetszik a névjavaslatod. Belegondolok, hogy milyen orcát vágnak a jelenleg placcon lévő pártok, ha ezzel a névvel beállítunk a piacra! :-)

Gyurex:
Ez a dolog könnyebbik fele. De ha ezt meg is csinálni, abba belefogunk izzadni a gatyánkba! :-)

boci101:
Olvasd végig a topicot! Aztán várjuk a magvas gondolataidat!

hc, miniszterelnök-jelölt jelölt

boci101 Creative Commons License 2001.02.01 0 0 93
Nem olvastam végig a teljes topkot, lehet hogy kiosztottátok már a "párt első embere" poziciót. De vissza az egészet urak! Itt jövök én, aki nagyon szívesen felajálkozik erre a megtisztelő címre! Végülis engem még nem ismernek a tisztelt választó polgárok, én még nem kompromitálódtam, ráadásul fedhetetlen is vagyok!
Tulajdonképpen a SZDSZ (többet nem politizálok) példájábol indulok ki, ahogy annak idején előhozták a Kunczét. Piramidális ötlet, nem?
Előzmény: Champace (92)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!