Grata hozzá! Már éppen kérdezni akartam, mi újság a kocsiddal. Egy kis öröm az ürömben, hogy másodjára tisztességesen megcsinálták. Ami az ügyvédet illeti, sajnos ma Magyarországon itt tart a vevőkiszolgálás, hogy csak így lehet érvényesíteni azt, aminek tök természetesnek kellene lenni. És akkor neked még külön mázlid van, hogy tudtál keríteni egy ügyvédet.
Egyébként ezután meg már pláne odahordanám a kocsit szervízelni, mert most már megtanulták, hogy veled nem érdemes packázni...
Köszönöm, amire még szükségem lenne, az a biztosítékkiosztás a műszerfal oldaláról 22-49. A kis ábrát megtaláltam, de érték (A) nincs mellette. Másra már nincs is szükségem! :)
Látom megoldodot, szívesen be szkenelem, de most nem tartozkodom otthon, és /pill. nem is tudom mikor megyek haza. Viszont amint haza keveredek már is felteszem ha még kel.
Köszönöm szépen! Közben én is megtaláltam, pöccre indul a motor, hibakódok törölve, hibátlan a cucc :) Bárcsak minden ilyen jól menne! Mégegyszer kösz!
Az, hogy villog az izzításviszzajelző, az nem azt jelenti, hogy az izzítással van baj, hanem azt, hogy a motormanagementben van valami hiba. Épp az alábbiak. Egyébként magánvéleményem, - és meg ne sértődj - ha ilyen buta vagy a kocsikhoz, akkor minek ácsolod? Nehogy több kárt okozz, mint hasznot!
Honnan tudod, hogy nem izzít? Nincs itt a hibajegyzékben, bár a tört progrmaod nem enged kiolvasni két hibát. Lehet közte van az izzítás, de az, hogy a G28 miért nem ad jelet.....az biztos nem biztosíték baj.
Hálás vagyok a gyors segítségért. A motortérben úgy látom hiányzik pár biztosíték, plusz ott van az egyik relé helye is, ami hűlt... a másik rendben van.
Izzítás helyett villog a tekercs a műszerfalon, meg hát csupa sárga-piros az egész. Köszönöm mégegszer!
Ez a bizti tábla a motortérben van. Ez a fő. De álltalában nem ezen szokot a gond lenni. Van egy másik is a utastérben a bal ajtónál. Lásd a fényképeken.
Viszont közben meg találtam a kiosztását mindkét táblának, már szkenelem, egy pill, és teszem fel.
Hello! Bajban vagyok, mert szükségem lenne Octavia II-höz egy biztosítéktáblakiosztásra, azaz hogy hova, milyen biztosíték kerül (1,9 TDI, 2006). Ha valaki tudna akár egy fényképet dobni róla, azt nagyon megköszönném! Üdv, Balázs
Skoda OctaviSkoda Octavia 1-eshez eladó 4+1db kb 70%-os 175/80R14-es Dunlop Wintersport téligumi lemezfelnivel gyári dísztárcsával (4db). Elég jó a hóban, nem azért eladó mert gagyi, csak beszámították a kocsit egy újba, és nem adtak volna többet érte ha ezeket is odaadom. 06209191273 Borsod-Abaúj-Zemplén megye
Sziasztok! Okulás képpen szeretném veletek megosztani az alábbiakat. Márciusban vettem át a OII Gift-et + 4 db téli gumi szerelve. Most, mielőtt feltettem volna a téli garnitúrát két kereket elvittem egy gumishoz ellenőrzésre. Mind kettőt újra kellett centírozni. Érthetetlen számomra ez a nemtőrődömség a szerviz részéről.
amikor megáll 3-4 viszonylag hangos kattanást hallok.Nem tudom ez normális ?
A VW család jellegzetessége hogy a klima szabályzásának programtervezetét sajna elrontották, és mivel a szabályzó részhez +5V kerül, azok maguktól ketyegnek, mint egy időzített bomba, persze csak bizonyos körülmények között. Ez az elején nekem is furcsa volt és utánanéztem. de azt mondják az okosok, hogy jól van ez igy......
Ez, viszont nemcsak 3-4 kattanás. Nem lehet, hogy többet is hallasz?? netán halkabban? Minit
Látom drMinit is benézett és a téma még nem nagyon volt ezen a topicon. Speciálisan az Octaviákra milyen riasztó szerelését javasoljátok?
Én speciel nem javasolnék riasztót. Az OII.be is csak ugymond CAN BUS alapú riasztó szerelhető büntetlenül. Viszont véleményem szerint, ezeknek a védelmi értéke közelít a nullához! A másik kérdés az hogy ki figyel manapság egy szirénázóm autóra? -valljuk be, szinte Senki!- Ha a tulaj nem tud ott lenni másodperceken belül, a járművet a megélhetési bűnöző ki fogja fosztani! A kicsit fejlettebb tolvajnak meg nem okoz gondot egy gyári távirányítóra integrált riasztó, még akkor sem ha az CAN BUS alapú. Ezek is csak a gyári irányítót figyelik, azt jóéjszakát. Ez a miatt sem ajánlanék riasztót
Ezektől érdemes eltérni! Hogy miként, azt nem lehet két szóban összefoglalni. Lényeg, hogy ha lehet, akkor minél egyedibb, és egymást segítő rendszereket, ésszerűen hangoljunk össze, és ezeket, ha van mód – és bizony van - akkor minél bonyolultabban, és nehezen hozzáférhetően szereltessük be.
Ja, és meg ne kérdezzétek, hogy az enyémbe mi van... ;- ))) Minit