Ez a topik azoknak a modellezőknek szól akik elsősorban modellvasuti járművek építésével vagy átépítésével foglalkoznak. Hogyan, miből, milyen megoldással, hogy áll most stb..
Kipróbáltam a floppyt, bevált.Rezet, múanyagot nem sűrűn tudnék most megformálni, és beszerezni sem tudom.Majd talán a nyáronn, a szabadban kipróbálom.Amúgy szépek a képek(v41-523)
A szellőzőK a vastag CD tok recés széléből készültek. Szikével levágtam a helyéről de úgy hogy a szikét a recés oldallal párhuzamosan tartottam. A levágott rész tovább daraboltam a szellőzők méretének megfelelően. A géptérajtókba a szellőzőrács méretének megfelelő lyukat reszeltem, aztán belülről ragasztottam pillanat ragasztóval.
Szervusztok. Tetszik a topic szerintem van értelme... Egy kérdésem lenne, h az iménti képen lévő ,floppyból készült mozdonynak milyen technikával készítetted a szellőzőket a motortérajtókon?
megéri kipróbálni a floppy lemezt nálam bevált. A nagyobb szilárdságot igénylő helyekre az epson 1180-as nyomtató festékszalag kazettájának a tokját hasnálom. Lényegében ugyan az mint a Floppy lemez csak vastagabb.
Nálam ilyen egy nyers kaszni floppyból. Erről a mozdonyról már korábban raktam be képet csak mér ott le van festve.
Ezt nem tudom miért veszed szétoffolásnak, témához tartozó.És ha nem zavarna, még eléggé nincs kész a két mozdony.De cd-tok-ból nem lehet olyan igazán nagyot alakítani.
Én is elkezdtem magam készíteni modelleket. Az egyik egy hóeke, a másik egy M44-es, meg egy M62-es lesz. Még csak a hóeke van kész, de az M44-esbe már csak a hajtást kell a kerekekhez juttatom.Anyagaik cd tok, telefonkártya.Még nincs lefestve nagyon semelyik se, csak a hóeke, de az már működés- és szolgálatképes.:)
Remélem aki akart az már elmondta a topiknyitásról a véleményét.
Amiért a topik létrejött hogy megvitathassuk a modellépítés különböző módjait, módszereit, felhasznált anyagokat, stb.
Én a lehető legolcsóbban próbálom készíteni a modelleket. Az idáig bevált anyagok a floppy lemez és a CD tok. A műgyantával még nem foglalkoztam.
A jelenleg készülő modellem az M46-os.
A forgóvázak megeggyeznek az M41-vel ezért az fuggreth gyártmány. Az egyik forgóváz van csak meghajtva, mert a motor elhelyezés eléggé nehézkes volt
Revell Ludmilla. A kerekei Zzemoki fém vasutikocsi kerekek mert mérete eggyezik az eredettvel és áramszedésre is alkalmasak. Forgóvázanként a két szélső kerekeket hajtottam meg csigás áttétellel. A motorja egy egyszerű villanyborotva motor viszont 6 pólusú és tettem rá lendkereket is.
375-ös gőzös Megajtást még nem tettem bele de ha van valakinek ötlete az írja meg