Keresés

Részletes keresés

digicat Creative Commons License 2006.10.17 0 0 870
"Vicces" lenne, ha a PayPal egy kártya hozzáadása után látná a számlaegyenlegedet :-o
Előzmény: Dinsdale Piranha (867)
imagefactory Creative Commons License 2006.10.17 0 0 869
Olyan kerdesem lenne, h akinel tudok paypal-lal fizetni azoknal ketfele paypal ikon lehet: egy P betu vagy egy P betu + egy pipa. A kerdes, mi a kulonbseg a ketto kozott (kerestem de nem talalom a megoldast :( )
vsiivz Creative Commons License 2006.10.17 0 0 868
az aktualis allapota az accountodnak 0
te magad nem tudod feltolteni az egyenlegedet a bankszamladrol
ha fizetsz, akkor elobb a paypal leemeli a szamladrol a kivant osszeget az egyenlegedre, majd azonnal tovabb is kuldi
ezt majd a szamlatortenetedben megnezheted
de az egyenleged ezutanis 0 marad
egeszen addig, amig valahonnan penzt nem kapsz

visaelectron-nal hogy tudtal regisztralni?
Előzmény: Dinsdale Piranha (867)
Dinsdale Piranha Creative Commons License 2006.10.17 0 0 867
Még egy kérdés. A My account mappában azt látom hogy az egyenlegem 0 Ft, EUR,USD,stb... A regelt Visaelecrtonom egyenlege pedig nem 0. A számla egyenlege nem jelenik meg a paypalon? Rosszul gonolom, hogy jelen pillanatban nullás egyenleg mellett nem tudok kifizetést inditani? Mi a módja annak hogy a paypal egynelegem ne 0 legyen, hanem az aktuális állapotot mutassa? Vagy rossz nyomon vagyok?
Dinsdale Piranha Creative Commons License 2006.10.16 0 0 866
Mejem=Merjem, sorry
Előzmény: Dinsdale Piranha (865)
Dinsdale Piranha Creative Commons License 2006.10.16 0 0 865
Morris! Úgy tettem ahogy mondtad, előhúztam az IEB Visaelectront és felregeltem kábé 1 perc a paypalra mint secondary, a virtuál MC mellé. Megjött az sms értesités a banktól 1 USD-vel be is terhelt a paypal, az sms-ben benne volt a négyjegyű confirmációs kód, beütötem, ez is verified. tehát ha jól értem a te kártyádhoz hasonlóan az én IEB visaelectronomat is elfogadta a paypal. Holnap reggel megnézem a netbankáron az esti forgalmam, de tuti rajta lesz ah az sms értesités megjött. EZ most azt jelentené hogy ki van cselezve a paypal? Izé hogy nem is olyan kártya mint amilyennek lennie kellene de mégis? Tehát most merjek a sima visaelectronommal leütni bármit az ebayen? Leemeli róla a paypal és a külföldi eladó bankja befogadja? Nem lehet gikszer? Mégegyszer mondom, csak tiszteségesen csinálnám..máshogyan én nem szoktam pénzügyekben. Mejem vagy ne, ez itt a kérdés.
Előzmény: morris850 (864)
morris850 Creative Commons License 2006.10.16 0 0 864
Ezt teljesen megértem, és korrekt hozzáállás.
Előzmény: Dinsdale Piranha (862)
morris850 Creative Commons License 2006.10.16 0 0 863
Ha a bankár mondta, akkor biztos úgy van.
Előzmény: Dinsdale Piranha (861)
Dinsdale Piranha Creative Commons License 2006.10.16 0 0 862
megmondom neked morris azért fázom ettől mert ugyan nagyon bizsereg a tenyerem, de nem merek igy leütni semmit az ebayen. ha megynerem az árut aztán nem tudom áttolni a gempát az orcátlan dolog...nem akarok hazardirozni.
Előzmény: Dinsdale Piranha (861)
Dinsdale Piranha Creative Commons License 2006.10.16 0 0 861
ööööö.hát a bankkártya számának uccsó 4 jegye rajta van aztán meg még három szám. Ez lenne az? Nekem a bankár ma azt mondta, hogy ezt felesleges megpróbálni úgysem viszi..
Előzmény: morris850 (860)
morris850 Creative Commons License 2006.10.16 0 0 860

Nincs rajta CVC2 kód? Akkor hagyd.

Az én kártyáimon vannak. Visa-t választottam, mivel electron nincs a legördülőben és ment az Erste-s kártya.

Előzmény: Dinsdale Piranha (859)
Dinsdale Piranha Creative Commons License 2006.10.16 0 0 859

Nem próbáltam..megpróbáljam?

A VE-t nem ajánlja fela akártyatipusok között és pl. lövésem nincs hogy a verifikációhoz mi legyen az a háromjegyű szám amit be kellene irnom. Dombor lesz ebből nekem..A tiszta dolgok jobban bejönnek...

Előzmény: morris850 (858)
morris850 Creative Commons License 2006.10.16 0 0 858

A Visa electront nem is próbáltad regelni? Hátha megy, nekem Erste bankos electron megy, OTP-s electron meg nem.

Egy próba nem kerül semmibe.

Előzmény: Dinsdale Piranha (857)
Dinsdale Piranha Creative Commons License 2006.10.16 0 0 857
Elnézést hogy a legfontosabbra nem is reagáltam, tehát mondod hogy beszivhatom a tarnzakciók során, hogy a 48 órás moratórium után megszűnik a virtuális számlaszám, formlisan tehát tényleg nem létezőre mutat. Azonban ott van mögötte a tuti Visaelectron. A számla élő, van. Úúú nem tudok bankárul, ah még nincs késő túlzottan, megmagyaráznád mi lehet ebben a bukta igy? Végül ha leütöm a terméket és rögtön át is nyomom a cash-t az eladónak, megkpja, akkor mindkettőnk szempontjából mindegy, hogy utána él e az a MC kártyaszám..vagy mégsem? Ááááá, bonyesz ez igy....nekem..
Előzmény: bramo (854)
Dinsdale Piranha Creative Commons License 2006.10.16 0 0 856
Ja még annyit bár valszeg nem mondok újat, de ha lekérem a virtual MC számot, akkor a bank egyben küldi a 3 jegyű CVC2 kódodt is, a paypal meg se szó se beszéd beveszi...
Dinsdale Piranha Creative Commons License 2006.10.16 0 0 855

Köszönöm a gyors választ!

Megmondom öszintén izgata a fantáziámat a dolog, és beregeltem pár perccel ezelőtt a paypalra egy virtuális MC számmal. Az expanded number is ment, 400 HUF-ot le is emeltek a számláról. Tehát a paypal látszólag elfogadta a kártyát. Igen, ez okozza a fejtörést, hogy ha mos leütök egy tételt ezzel a kártyaszámmal az ebay-en és át is utalom a pénzt, akkor valszeg le is emelik a számlámról és az eladó meg is kapja. Viszont 48 óra multán elvész a kártyaszám, tehát a paypal rendszerből ezt törölnöm kell, kérhetek persze újat, de kérdés az, hogy mennyire figyeli a paypal azt hogy hetente 3 MC kártyát pakolok fel és le a rendszerben. EZt én józan ésszel problémásnak érzem. Az IEB-nek nem tudom van-e internetkártyája, ilyen tranzakciókra kinálják ezt a szolgáltatást. Mivel náluk van mindenem, nem szivesen keresgélnék most más bankot, csak kifejezetten e miatt. Egyes helyek brutál óvadékot kérnek, stb.. bár talán a cIB és az MKB kinál jó opciókat.

Hát nem is tudom, szóval látszólag igy működik, de még mindig nem tudom jó lesz- e ez igy vagy marad egy új VISA vagy MC dombornymott...

bramo Creative Commons License 2006.10.16 0 0 854

Nem ajánlom ezt a 48 órás kártyaszámot.

Miért is? Lévén nagyon okos megoldás a biztonságos vásárlásokhoz, de pont ez a lényege, hogy 48 órával utána törlődik a szám a rendszerből. Megjegyzem hogy egyes oldalak szokták kérni a bankkártya 3 jegyű CV számát amit a kártya hátulján találsz meg és vszínű pont ezért, hogy kiszűrjék az ideiglenes kártyásokat.

Gondolj bele mennyi csaló regisztrálhatna így a paypal-re és ezzel a paypal is tisztában van. Ha mégis sikerül bejutnod egy ilyen kártyával a későbbi tranzakciók során @/6 (szophatod) be mivel érvénytelen kártyára fog mutatni a kártyaszám ami felettéb kínos ugyanis a paypal biztonsági okokból zárolni fogja az accountodat (ha jól tudom).

Javaslom egy internetkártya beszerzését, ha nem akarsz dombornyomásosra költeni. Tény, hogy vannak megkötések (pl. Cib-nél ha feltöltötted a netes kártyához tartozó számlár a apénzt onnan már csak levásárolhatod), de ha ezeken túllépsz akkor Tied a net :)

Előzmény: Dinsdale Piranha (853)
Dinsdale Piranha Creative Commons License 2006.10.16 0 0 853

Sziasztok!

Kérdésem a következő a T. szakemberekhez. IEB Visa Electronom van. A topikot végigolvastam, világos hogy ezt a paypal nem eszi meg. Ma beszéltema bankkal és azt mondták, hogy az ún. kártyaőr szolgáltatással kérhetek 48 óráig élő Mastercard számot. Ez főleg biztonsági szempontok miatt javallot. Mivel a topikban hasonló jellegű hozzászólással nem találkoztam - meglehet átsiklottam rajta - az lenne a kérdés, hogy valaki próbálkozott-e már ezt megetetni a paypallal, ha igen megette-e? Megmondom őszintén én eddig igy nem mertem belevágni a regisztrációba. Valahogy az volt az érzésem, hogy ez a fajta virtuális MC szám nem igazán a paypal féle rendszere van kihegyezve, hanem egyéb internetes vásárlási módozatokra.

Illetve hozzátenném, hogy az IEB nem igen van képben paypal ügyileg, de lehet hogy csak az aktuális ügyintéző volt hiján az információnak.

Tehát ha valmelyikőtök td a fentiekkel kapcsolatban tapasztalatokról irni azt köszönettel veszem.

bramo Creative Commons License 2006.10.16 0 0 852
Időközben rájöttem hogy mekkora marha vagyok ugyanis a fax szám rajta van a cover sheeten :D Elnézést kérek az alant lévő postolásért ;)
Előzmény: bramo (851)
bramo Creative Commons License 2006.10.16 0 0 851
Egy kis segítség Faxolás ügyben:

Egy bizonyos összeghatár (190.000 HUF) fogadása után a PayPal 'rekvesztelni' fog közüzemi számlát és valami személyigazoló doksit (útlevél, személyi, jogsi) amit el kell küldeni faxon. Persze ez csak egy a pár eset közül amikor igazolni kell dokumentumokkal a valódi létedet :) Ez mind szép és jó de a PayPal nem mondja meg milyen számra kell elfaxolni, csak egy telefonszám az ügyfélszolgálatra.

Ezt akkor tudjátok meg ha felhvíjátok a PayPal ügyfélszolgálatát ahol a következő számot fogják mondani ha faxot akarsz küldeni:

00-44-87-07-30-3194

Nem tudom, hogy nekem sikerült-e elküldenem. Egyből egy faxhang jön be (PayPal üf. esetében egy automata dumál kb fél percig) majd utána el is faxolja elméletben a dolgokat csak hibaüzenettel áll elő a fax (mégis elküldvét jelez) miután lefaxolta azokat. Ez vszínű a fax hülyesége. Most várok, hogy elfogadják-e vagy sem. Ha nem, megpróbálom pdf formátumban elküldeni az ügyfélszolgálatra, ha egy mód van rá.
Leki Creative Commons License 2006.10.16 0 0 850
A megoldás az e-bay-es topicból:

Marcesz válasz | megnéz | könyvjelző 2006.10.16 10:23:10 (16387)
Végigjátszottam ma egyet a fizetés előtti lépésig, és valóban ott van:

Payment Methods
Credit Card: $19.00 USD from Visa XXXX-XXXX-XXXX-4734
Conversion options (erre kell kattintani!)

Be lehet alapértelmezettre is állítani, hogy ne a PayPal konvertáljon, ezt a Profile -> Financial information -> Preapproved payments alatt lehet megtenni.

Magyarul nem kötelező Ft-ban fizetni ha nem akarsz és ilyen kondíciók mellett ki akarna...?
digicat Creative Commons License 2006.10.16 0 0 849
A HUF beállításnak akkor lesz értelme, ha majd az eBay-en is forintban lehet megadni az árat. Ha ott is forint lesz, akkor az eladónál nem lesz konverzió, így mellékes lesz az árfolyam.
Előzmény: gma (847)
digicat Creative Commons License 2006.10.16 0 0 848
Valóban nem más bank árfolyamát használja, hanem sajátot, viszont hasonlítani csak más bankok hasonló típusú árfolyamához lehet. MNB közép és valutaváltók árfolyama nem hasonlítható hozzá.
Előzmény: Törölt nick (845)
gma Creative Commons License 2006.10.16 0 0 847
Velem is így történt, angol fontban vásároltam és HUF lett belőle.
Előzmény: bramo (846)
bramo Creative Commons License 2006.10.15 0 0 846
Gyerekek!

Egyik ismerős most vásárolt paypallal. A cucc GBP-ban volt de Ő mégis forintban lett megterhelve míg eddig normálisan GBP-ban volt megterhelve és a banki árfolyamon lett megterhelve nem a paypalos árfolyamon.

Ez számomra csak azért ciki mert ha nekem dolláros számlám (és bankkártyám) van akkor én ezentúl forintban leszek megterhelve, ha elfogy a paypalon a 'kreditem' és bankkártyán keresztül vásárolok?
Törölt nick Creative Commons License 2006.10.15 0 0 845
én nem hinném, hogy a paypal a magyar kereskedelmi bankok árfolyamait használná...:) persze azt sem mondom, hogy az mnb-jét...;)
Előzmény: digicat (839)
kose Creative Commons License 2006.10.15 0 0 844
Köszi a válaszokat!

Nem Ebay-es a vásárlás, de valami nagyon hasonló. A fizetéshez a Paypal oldalra kell bejelentkezni és úgy indítom.
digicat Creative Commons License 2006.10.15 0 0 843
Csinálsz egy második regisztrációt, hogy legyen egy Personal és egy Premier.
A Personalról fizetsz a Premierre kártyával, a Premierről pedig az egyenlegből.

Ha egy eBay-es tranzakcióért akarsz fizetni, akkor olvass vissza, ajánlom figyelmedbe eee991 hozzászólásait ;-)
Előzmény: kose (841)
vsiivz Creative Commons License 2006.10.15 0 0 842
mivel most mar magyar account is tud penzt fogadni, megkersz valakit, hogy kuldjon neked, amit aztan a balance-odrol ki tudsz fizetni
Előzmény: kose (841)
kose Creative Commons License 2006.10.15 0 0 841
Hali!

Ehhez kérnék valami segítséget, hogyan lehetne ide kártyás számláról mégis utalni?

"....We also accept Paypal. My Paypal account is not set up to accept credit cards, so if using Paypal, the funds have to come from your paypal balance..."

U.i.: dombor hitelkártyával regeltem a PayPal-ra.

Kösszi!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!