Szia! amúgy mire jó a kupon, és hogy tudjuk megoldani az átadást, én balatonalmádiban lakom, de Pesten is szoktam járni, nem tudom Te hol laksz. várom válaszod. köszi
Menj el Mestre-ig (ott van Velence mellett) és keresd a vasutállomással szemben a Hotel Trieste-t. Kétszer aludtam ott. Megérkezés után 1 euróért be Velencébe vonaton. Kétszer aldutam ott. Az idei árat nézd meg a neten. http://www.hoteltrieste.com/hu/
Sziasztok! Mi április 10-én indulunk a Poesiával. 1,5 éves kislányunkkal remélem élvezni fogja az utat. Jön valaki ezzel a hajóval? A kabint még nem tudom melyik lesz.
Nekünk az MSC-vel nem volt semmi bajunk, egyáltalán nem éreztük, hogy csak eszköznek tekintenének a bevételhez (persze valójában minden társaságnál a bevétel a fontos, ez nyilvánvaló). Egy 4000 fős hajónál nem lehet olyan közvetlen kapcsolatot kiépíteni mint egy kis hajón, de amúgy minden rendben volt. Az vacsorák minősége és mennyisége fantasztikus volt, a kabinos kislány mosolygósan-kedvesen állt mindig rendelkezésünkre, a tisztaság nem is lehetett volna nagyobb. Állandóan porszívóztak és törölgetek, még a legkritikusabb helyek (az éttermek melletti WC-k) is tiszták voltak mindig. A recepciós lányok is nagyon kedvesek voltak, úgyhogy mi nagyon meg voltunk elégedve mindennel. Az esti színázi előadások nekem jobban tetszettek, mint korábbi útjainkon. Bár a Princessel még nem voltunk, 2x volt Royal Caribbean és 1 Costa eddig. Egy apró negatívumot tudnék csak mondani: az MSC-nél most nem volt túl nagy a süti-választék.
Júniusban megyünk egy útra a Costa Sereneval Savonaból. Autóval szeretnénk menni. Győr-Savona. Tudna valaki egy olcsó rendes szállást útközbe, vagy akár Savona közelébe? Elmennénk egy nappal előbb. Gondolom rengeteg van, de szeretném előre lefoglalni, hogy tutira legyen szállásunk.
Személyes tapasztalattal sajnos egyikről sem szolgálhatok, és nem szeretnék okoskodni, csupán megosztani a benyomásom (látatlanban), mely mások tapasztalatainak olvasása során alakult mi bennem.
Ezen a fórumon is többen illették negatív kritikával az olasz MSC-t, sok negatív kritika van róla külföldi fórumokon egyaránt, bár az újabb hajóiról itt is elismeréssel szóltak. Nekem amolyan "nagyüzemi" társaságnak tűnik, ahol nem az utas van a centrumban, hanem a profit, melynek eléréseéhez, illetve annak maximalizálásához az utast inkább csak eszköznek tekintik. Nyilván az árképzés eleve tükrözi, hogy nem lehet egy teszem azt Princess minőséget elvárni, de nem gondolom, ennek ellenére a fenti lenne a helyes út a társaság részéről.
Talán egyszer én is kipróbálnom, mert személyes tapasztalatokra addig sem alapozhatok.
Az igazsághoz tartozik, hogy az utazás kiállításon hozzájutottam egy 2012-es MSC katalógushoz, mely igényes kivitelezésű, magyar nyelvű (!), mely unikum, hiszen tudtommal anyanyelvünkön az MSC-n kívül csak a Celebrity ad ki katalógusokat. Nem utolsó sorban igen megkapó útvonalakat tartalmaz, igen alacsony árakon (az ár / érték arány más kérdés), gondolok itt például a dél-amerikai vagy Indiai óceáni útvonalaikra.
Norwegian: Sok időt töltöttem már útjaik tanulmányozásával,felkeltették érdeklődésem, abszolút preferenciát élvez értékrendemben az MSC-vel szemben. Külhoni fórumokon olvasható útleírások alapján is szimpatikusabb.
Lévén szintén európai társaság, nem gondolnám, hogy "freestyle cruising / dinig" alatt susogós mackónadrágban elköltött hidegtálas állófogadásokról szóna a vacsora, melyhez műanyag flakonos tablettás "bort" szervíroznak. :) A magam részéről szeretem megadni az étkezések módját (is), így megnyugvást keresvén a következőt találtam a társaság honlapján:
"
Dine where you want
With up to 21 dining options, you'll find what you're in the mood for. We apologize for the "What do you feel like for dinner?" conversation ahead of time. If you just can't decide, there's also 24-hour room service (delivery charge applies midnight to 05:00).
Dine with whomever you want
Not everyone wants to eat dinner with people they don't know. We say, you're welcome to enjoy dinner with the people you came on holiday with. Or if you'd like to meet new people, we'll gladly sit you with other cruisers.
Dine when you want
Our restaurants are open for dinner from 17:30 to midnight with seating until 22:30. Do your thing and catch dinner when you're hungry, not when the dinner bell rings.
Wear what you want
Freestyle Cruising is not too dressy, not too casual. In fact, you’ll find that there are really only two types of attire you’ll need.
Dress cruise casual anytime during the day, in the buffet and in most speciality restaurants. Cruise casual is also OK day and night on embarkation day. Wear smart casual if you are eating dinner in the aft Main Dining Room (our more formal Dining Room) and in Le Bistro."
Június 24-én indulunk a Costa Serena-val Savonaból. Autóval szeretnénk menni (Győr-Savona), tudna valaki egy olcsó pályaszállót útközben, vagy akár Genova, Savona közelében. Vasárnap indul a hajó, de elmennénk már szombaton, hogy ne kelljen éjjel utazni. Gondolom, rengeteg van, de szeretném előre lefoglalni a szobát, hogy biztosra menjünk, mert 6-an megyünk, nehogy ne legyen annyi hely.
Több ötletem is van. Úgy keresd a googleban, hogy ferries. Én azt ajánlom, hogy pl. ezen a mahart oldalon megtalálod a komp menetrendeket, kiválasztod, és Ők befoglalják valami minimális összegért, így biztosan nem tudsz hibázni. Akikkel mi járunk, az északi, és Balti tengeren járnak, ott foglaltam online is, de nincs külömbség a Földközi tengeren sem. A rendszer ua. mint a fapadosok.
Vagy a következő oldalakon megnézed, hogy melyik társaság megy oda, majd megkeresed a hajótársaság honlapját, é s közvetlenül foglalsz. Arra figyelj, hogy nem mindig a hajótársaság honlapja az olcsóbb, mint pl. a hajóutaknál, mert az irodák kedvezményt kapnak, és így olcsóbb lehet az ajánlatuk.
110-es, és 220-as konnektor is van. És van széf is. Sajnos pont Norvégiában nem hajóval voltunk, Ha ez segít Oslóban a központban köt ki, mert ott láttunk cruise-t, de nem MSC-t.
Tud valaki ajánlani valami céget vagy weboldalt, ahol normál hajóútat lehet foglalni? Normál alatt azt értem, hogy kb. úgy lehet lefoglalni a jegyet, mint a repülőn-azaz nem körutazást szeretnék, hanem vagy eljutni olaszországból (Velence, Ancona) izraelbe. Így sehol nem találtam eddig jegyet, de örülnék neki, ha valaki segítene. Nem igazán számít a kényelem, de azért legyen hely meg ilyesmi.
Az nem érdekes, ha közben megáll valahol a hajó egy-két napra.
Igen voltunk többször is a görögök felé, és nagyon merem ajánlani, mert ahogy az MSC is ajánlja, a görögök felé a kikötők általában benn a városokban találhatók, és mindent megtesznek a túristákért. Pl. Kefalóniában egy év alatt építettek egy kikötőt, Szantorinin pedig saját hajóikkal visznek ki. Ez az út az Armoniával szerintünk az egyik legszebb, és mindig vannak nagy akciók rá.
A mahartnál szoktunk foglalni most már évek óta, és azért nem is mernénk a külföldi oldalakon, mert nem bízom bennük. És ha problémánk van, ne adj isten eltünnek, akkor mit csinálunk?
Mi nagyon meg vagyunk elégedve a Maharttal, így még ha kicsit drágábbak lennének, akkor is oda fordulnék.
Így konkrétan hajóutat nem tervezünk. Nyáron mikor a fiuk táborba lesznek akkor 5 napra el szeretnék a férjemmel kettesbe menni Szovátára mert nagyon gyönyörű. május végén megyünk 2 hétre Hajdúszoboszlóra, oda mindig menni szoktunk 2x2 hetet. Novemberben az 1-2 hét Egyiptom már évek óta meg van, szerintem ez idén is meg lesz ha csak nem fogunk karácsonykor Guadalupe -ra elmenni mert akkor Egyiptom már nem nagyon fér bele. Férjem még el szeretne menni Indiába 2013 tavaszán, de a gyerekek és én oda nem megyünk, mert suli is van a gyerekeknek a másik meg engem elborzaszt az a nagy nyomor, de ha Ő menni akar menjen :)) nem ez lesz az első útja nélkülünk.
Néha néha nézegetek hajós utakat, talán még a Görög szigeteknél lenne jó hajózni :) Ti arra már voltatok?
Még azt néztem, hogy az is jó akció lenne ha illetékmentesen lehetne menni.
Irod hogy amerikai oldalakon látod hogy vannak olcsobban is hajóutak, akkor mért nem ott foglalod le?
Melyik utazási irodával szoktatok menni?
Nem volt egy mosolygos a kapitány:)
Nekünk minden tetszett a hajón mindennel nagyon elégedettek voltunk, csodálatos volt:)
Nagyon szeretnénk menni június 30.-tól a Divinával. Már nyüstölöm az utazási irodában a szegény kislányt. Amerikai oldalakon már találtam megfelelő áron kabint, de itthon nem. És talán az őszi szünetben, ha más nem lesz, akkor egy mini útra, amit külön szerveznék a Silja-ra. Persze ha nem lesz valami kihagyhatatlan akció.
Egyébként ilyen szervezett kiszállítás a kikötőkben, még egy hajón sem volt. Nagyon tetszett, hogy kordonok voltak. A többi hajón lelassítja, hogy mindenki elöl beszemtelenkedik. És ekkora tisztaság sem volt még sehol. Egy szegény fiú mindig ott állt a swarowsky lépcső mellett, és ha elmentünk, és megfogtuk a korlátot, mindjárt törölgette. Vagy a jakuzziknál is. Szóval ez még a Splendidára sem jellemző. Kivételesen a biztonsági szolgálat is kedves volt. Első nap nem kaptuk meg az egyik bőröndömet, mire őrjöngve bementem a hídhoz a biztonsági főnök kabinjába. Azt hitte rosszul lát. :) Előtte 7 órát kerestük, na most 5 perc alatt megtalálták. Ott volt a kabinunk is a híd után a nem messze a Ponti kapitányétól, így többször találkoztunk. Na még sosem volt olyan, hogy egy kapitány előre köszönjön. Ő mindig. Viszont gondolom nagyon szígorú lehetett. Amikor átadták a hajót, ez lett volna a legszebb hajója az MSC-nek, de mindjárt volt egy súlyos balesete Mallorcan. (lsd youtube). Ekkor került Ő ide a Poesiáról. Gondolom anyagilag ez megviselte a céget, mint most a Costát. Ott már elég nagy akciók vannak nyárra, pedig ilyenkor még nem szoktak.
Szia, nem is olvastam a kérdésed, mivel a választ a Babszinak címezted, csak most olvasgattam vissza. Nem a 773-nál, hanem a 758-asnál a lépcsőház fölött a kanyarban ültünk, egy aranyos szegedi családdal. Szerintem Rómánál találkozhattunk, mert a kijáratnál volt egy család 2 egyidős fiúval. Ti voltatok? Egyébként a hajó tele volt ikrekkel, de senki sem magyar volt. :)
Kártyát nem küldenek, azt mondták az MSC-nél, csak azt az elektronikust. A pontokat csak akkor írják jóvá, ha minden út első napján a recepción beregisztrálod. Hogy lehet-e rá engedményt kapni, én kétlem, legalábbis az útakra, mert Mo.-on csak utazási irodán keresztül lehet foglalni. Ha más országból mész fel a honlapra, akkor látsz árakat, és onnan lehetne foglalni is. Amint már írtam Mo.-on az utazási irodák adnak a következő foglalásoknál kedvezményeket, de ha bárkinek lenne más tapasztalata, arra én is kíváncsi lennék, hiszen nekünk is évek óta van kártyánk, de ez idáig semmit nem ért.