Keresés

Részletes keresés

tehtube Creative Commons License 2012.09.11 0 0 14879

És mégvalami, milyen az OASIS billentése? Mert a játékhoz az sem mellékes. Lehet hogy jobban járt volna egy Microstationnal? :-))))

Most hétvégén egy Elektró1-es döngetett Budakeszin. A kétrotorosított Wersi lezlimmel. Orgonára átvezetve a rugós zengető, szóval Nord, csattanóval.

Teljesen más a hang, a játék. A kontrollba is más jön vissza mint műlezli esetén, hiába a mikrofonozott jel is csak egy monó hang.

Hamár digitális a jel forrása, legalább valami rendes lezlin szóljon.

Sokat dobott volna a hangzáson a műlaci helyett.

Előzmény: okumoto (14876)
tehtube Creative Commons License 2012.09.11 0 0 14878

Szia. Agonizálást én nem szeretek nézni. Egy gyalázatos élményben volt részem.

Néha felléphet? Az öreget világkörüli turnéra küldték. Tudni kell szerintem abbahagyni. Nem kell a csúcson, mert minek, de szerencsés ismerni hol a határ.

Nos Jimmibátyónknál ez túl volt azon. Szerintem ebben nem is ő volt az igazán felelős, hanem akik segédkeztek ebben.

Az a szép B3 a zongoraszalonból származott. Sajna nagyon ritkán használták, emiatt kissé beragadt. Beragadt a visszaugró bekapcsoló gombja, emiatt a stratmotor nem állt le. Csak miután leégett. Aztán valami miatt mégis leállt. Utána lett kunszt a beindítás. Madzagot szépen rátekerni a TG kuplungra, finoman feltekerni rá, majd érzéssel berántva rákapcsolni a run-t.

Előzmény: szimizso1 (14874)
ham_peet Creative Commons License 2012.09.11 0 0 14877

hát igen...a zenélés sokak életét hosszabbította meg a színpadon nincs fájdalom, egy másik dimenzióba kerül az ember.

Szegény Jimmy Smith Bp-i koncertjén én is ott voltam, tényleg szomorú látvány volt, talán nem is volt teljesen magánál...

még a hammond b3 is megadta magát, a Harangozó Misi indította be valahogy kézzel (talán madzaggal?)

J.S. utána kb egy hónappal halt meg...

Előzmény: szimizso1 (14874)
okumoto Creative Commons License 2012.09.11 0 0 14876

Így van... mégis az én fülemnek itt nem szól jobban, mint a Triton Le-m 'hammondja'... Egy CX-3 lezli'vel már nagyon jó összeállítás. Igazim nekem sincs, de a Dream Theater-nek futna rá...főleg, amikor Purple-t játszik. Volt náluk 1x egy Derek Sherinian, aki legalább régi BX-3-ason orgonált (lezlivel)....

Előzmény: djuice (14875)
djuice Creative Commons License 2012.09.10 0 0 14875

Nem tudom, de én ebben orgonálást nem találtam, vagy csak nem akartam kivárni. Így őrjöngeni (nem énekelni) az egyetemi napokon bármely részeg bányász a sörsátor mögött tud. Ezeket én a Kaczor Feri színvonal alatt sorolom, ill már nem is kategorizálom.

Ehhez képest a fentebbi Jimmy videóval túl sok gondom nincs. Megfáradt már szegény, de az ujjai még mindig jobban mozogtak ott mint az enyém itt. :) Szerintem csak tiszteletben kell tartani, hogy az öreg még betegen sem akarta cserbenhagyni a rajongóit, az meg hogy ebből ki akart hasznot húzni, arról majd neki kell számot vetnie.

Mellesleg a Rhudes keze alatt lévő Korg, minden idők legdrágább Korgja, egy Oasys, ami a 2000-es évek derekán a csúcs volt és az egy workstation nem orgona, azt leszámítva hogy a CX3 hangkeltését is belepakolták, amivel amúgy KarnEvil társunk máig nagyon jókat koncertezik angol földeken.

Előzmény: tehtube (14869)
szimizso1 Creative Commons License 2012.09.10 0 0 14874

Szia Zsolt!

Be kell, hogy valljam, sohasem voltam nagy Jimmy Smith rajongó. De meg kell, hogy védjem szegényt, mert sajnos Ő már csak a saját képessége szerint játszik. Szerintem jó zenészek veszik körül, és talán az életben maradását segítik ezzel, hogy néha felléphet valahol. Én azt gondolom, hogy egy bizonyos kor után, már csak a szereplő személy miatt megy el egy rendezvényre az emberfia, és értékeli az erőfeszítését az előadónak. Fénykorához képest tényleg nem játszott jól, de az íze az megmaradt nekem.....

Előzmény: tehtube (14872)
betasound Creative Commons License 2012.09.10 0 0 14873

"KORG szintiken orgonálást... " Mondjuk ebbe special CX3 van beépítve. Oké itt ugyan építő jelleggel de azért rendszeresen fikázzuk a klónokat, mégis a töbsségünknek van valamelyik - úgy mellesleg. Viszont a legjobb B3 is szólhat épp szarul, mert már olyanra is volt azért példa.

"Ez azért igénytelenség....főleg Tőlük. Simán körbe pakolhatná magát B3-asokkal :))" No ezzel viszont simán eggyetértek.

Előzmény: okumoto (14871)
tehtube Creative Commons License 2012.09.10 0 0 14872

Itt egy másik borzalom. Ugyanez volt Budapesten, de ott már széken tolták be és tették föl ketten a padra, ill. a lábát rátették a hangerőpedálra.

Meg előtte tétován kavartak a zenészek hogy legyen már valami. Ez itt is jól látszik.

És volt akinek tetszett! Kb. 10 mp.-ig bírtam nézni az első sor középső székéről, aztán ki kellett mennem.

Előzmény: okumoto (14871)
okumoto Creative Commons License 2012.09.10 0 0 14871

Pedig Jordan Rudess az igényesebb billentyűsök közé tartozik.... de ezt a Kurzweil, meg KORG szintiken orgonálást én sem tudom hová tenni.... Ez azért igénytelenség....főleg Tőlük. Simán körbe pakolhatná magát B3-asokkal :))

tehtube Creative Commons License 2012.09.10 0 0 14870

Ehhez képest

tehtube Creative Commons License 2012.09.10 0 0 14869

Ezt a szart! Egy komoly együttestől :-(

A karámos dob mellé egy rendes hanxer már nem fért be. Erre elég egy SC55 is.

tehtube Creative Commons License 2012.09.07 0 0 14868

Szóval leadtáááK?! Akkor figyelek, remélem leadják még.

Jót írnak a koncertről, ezt csak fokozni tudnám.

Viszont a hangosítás rossz volt. Többször begerjedt. Meg nem szólt valami jól.

Muris, egy egyzserű b3 triót is el lehet hangosítani. No, azért nem annyira hogy élvezhetetlen legyen, csak egy picikét bosszantóan .-)

Előzmény: djuice (14867)
djuice Creative Commons License 2012.09.07 0 0 14867

Kedd este fergeteges Dr. Lonnie Smith Trio koncert volt a Duna Worldön. Aki tudja szerezze meg a felvételt!

tv.animare.hu

tehtube Creative Commons License 2012.09.04 0 0 14866

Szia! Szerintem nem rossz ötlet. De más fadobozt javasolnék. Ez a nemrégi kofferseggű, meg ilyen bertramosak elég csúnyák. Egy lépés előre, kettő hátra.

Azért a megjelenés sem lényegtelen, különben nem áraznák a piacon annyival magasabbra az egyébként tök ugyanolyan B3-ast a C3, A100-akkal szemben.

A lezlid meg elég kicsi, azzal nincs mit csinálni. (hacsak le nem nyesed a kiugró elemeket róla :-)))

Megítélésem szubjektív, de nem nyitok vitát, ezek a csúnyák:

Ormótlan, összevissza formájú, felesleges helyek vannak rajta.

Ezek a szép megoldások. Pl. a drawbarzáró faelem (kottatartó) fölött nincs mégegy, az egyben a teteje is.

.

Oké, mivel laposabb, a TG hátrébb került, hátul kevesebb a hely, az A0-28-at meg valahogy el kell helyezni.

Megoldható. Szép egyenes, nyugodt formák, könnyebb szállítani, elhelyezni. Ettől még a B3 forma is megmaradhat, ami nem más mint egy zongoraszerű oldalelem.

Mondjuk minden kínlódás ellenére az én AB3-asom a legkisebb és legkönyebb B3-as és úgy is néz ki, meg az is :-)

Az A100-nál is picit kisebb, meg lényegesen könnyebb. Csak már unom, ezért adom el. De ha nem veszik meg, az sem baj, most, hogy már tökéletes.

Előzmény: szimizso1 (14864)
szimizso1 Creative Commons License 2012.09.04 0 0 14865

venni=vennék:-)

Előzmény: szimizso1 (14864)
szimizso1 Creative Commons License 2012.09.04 0 0 14864

Lehet, hogy jobban járnék, ha a mienket is egy könnyű dobozba áttenném, és a B3-as bútort a pedálkontakttal és a paddal együtt eladnám? Mi a véleményed Zsolt! Maradna egy hordozható B3 pedál nélkül, amit a rockzenészek nem használnak, de mégis úgy szólna mint a nagyok. Főleg, ha a kis lezli is elkészül:-) De még átgondolom a nagy lezli kibelezését, és egy "ipari" lezli megszerkesztését fontolóra venni.

Előzmény: tehtube (14863)
tehtube Creative Commons License 2012.09.04 0 0 14863

Semennyit. Abszolút értelmetlen. Talán könnyebben lehet dobálni ilyen ládában. Egy kettévágott C3, A100 teteje még könnyebb is.

Előzmény: djuice (14862)
djuice Creative Commons License 2012.09.03 0 0 14862

Nem tudom, arról nem esik szó hogy hány kilót sikerült így lefaragni? Olyan sokkal az a koffer sem lehet könnyebb amit ráépített. (lásd: TehTube DB5 cucca régebben)

Előzmény: okumoto (14859)
LittleBig2 Creative Commons License 2012.09.03 0 0 14861

Hogy ez mennyivel jobban szól, mint akármelyik alatta felhangzó klón :):):):):):)

Előzmény: okumoto (14859)
tehtube Creative Commons License 2012.09.03 0 0 14860

Nem az.  Nagyobb, vastagabb.

Előzmény: mancso (14858)
okumoto Creative Commons License 2012.09.02 0 0 14859

mancso Creative Commons License 2012.09.02 0 0 14858

Sziasztok

Az M3 orgona start/run panelja ugyanolyan, mint a nagyoke? Ranezesre hasonlo, de masnak tunik a merete...

mancso

Előzmény: tehtube (14854)
Füxi Creative Commons License 2012.09.02 0 0 14857

Eladnám Hammond M100 -amat, konténerrel, Solton Turbo Jet Leslivel (felturbózva Hammond Leslie hangváltóval, 100 Watt) Leslie-vel összekábelezve kéz és lábkapcsolóval! 1964-es darab, a benne lévő cetli szerint Chicagói és minden cucc eredeti benne!

Feszültség és herz stabilizátorral,  így nem hangolódik! 

Mielött megkérdeznétek csak azé adnám el (ha valaki jó árat mondana érte) mert jön az új talán B3 :)

Esztétikailag is jó állapotban van nyugodtan berakhatod a szobába! A Leslie kivül kicsit viseletes de belül teljesen felújított!

T: 06 703849037

bazookabill Creative Commons License 2012.09.02 0 0 14856

Üdv!

Tranyós Leslie klónt, vagy Boss Rt-20-at keresek Pécsen illetve környékén max. 60 ezer forint magasságában. (Messzebbről is érdekel mindenféle ajánlat.)

Köszönöm!

kehas Creative Commons License 2012.09.01 0 0 14855

János

a suliszerver döglődik, remélem holnaptól él

tehtube Creative Commons License 2012.09.01 0 0 14854

Vibrátó kiválasztó gombot kapsz idehaza elektronikai boltban. Nagyon hasonló. Legfeljebb nem lesz felirata.

Start-Run kapcsolótáblát is készíttethetsz.

Előzmény: mancso (14852)
mancso Creative Commons License 2012.08.31 0 0 14853

Kehas!

nem tudok e-mailt küldeni neked!

Üdv

mancso

Előzmény: kehas (14844)
mancso Creative Commons License 2012.08.31 0 0 14852

Kedves hammondosok!

Keresem a következő dolgokat a100 felújításához (ha senkinek nincs, akkor ebay vagy bborgan vagy tonewheelgeneral... bár olajozó tölcsért és vibrato selector-t nem láttam sehol most :-( )

- 1 fehér olajozó tölcsér TG-be

- 1 fekete billentyű a100-hoz (elég a fekete része)

- 1 vibrato select knob

- 2 db 5 1/3', 1 db 16' gravírozott drawbar "kupak"

- 1 start/run switch plate

- komplett csőkészlet AO-28-hoz

írjatok e-mailt.

majd teszek fel képeket, ha már valahogy kinéz...

üdv

mancso

djuice Creative Commons License 2012.08.31 0 0 14851
djuice Creative Commons License 2012.08.31 0 0 14850

Jó az a 88-as, csak kár hogy oldalra növesztették, az a pár gombóc felül is elfért volna. De ráadásul még kalapácsmechanikás is most nézem, úgyhogy az ára függvényében inkább zongorillázásra lehet megfelelő. Viszont csináltak mellé egy all-in-one csúcs hangmodult is jó fél millióért, az Integra-7-et.

Van egy ismerősöm már győzködtem, hogy majd ha oda kerül, adja el nekem az alig használt Roland EP85-ös digital pianoját. A lehető legjobb billentés mind szintire, orgonára és zongorázni is megfelelő. Hasonló az A33-odhoz, de attól is jobb még! Van 76-os verziója is ui. és midin bármit rádugva, elsőrangú alsó manual lehet. Ha csináltatneki az ember egy pofás fa kasznit és a billentyűzetet meg az elektronikát átülteti bele, még impozánsabb lehet. Nekem egy ilyen 88-asban egy samplerrel megoldana minden problémámat. Sound amit szeretnék, billentés amit szeretek, mi kell még? :)

Előzmény: tehtube (14849)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!