Én úgy emlékszem, már megvitattuk a másik fórumban, hogy a szervizfüzetből egyértelműen kiderül minden.
VW503.00 vagy VW504.00 minősítésű olajból bármilyen gyártmányú jó, mivel pont ezek a jelzések garantálják, hogy a gyári elvárásoknak megfelelő az olaj.
Az 503.00-s az úgynevezett LongLife II-es, 0W-30-as.
Feltettem már korábban a kérdést,de nem kaptam megnyugtató választ rá.
Az OCII 1,6 benzines Gift felszereltségű 2006-ban gyártott autómba,milyen olaj jár gyárilag.
Milyet kell majd vennem,ha viszem szervízre.
Továbbá Miskolc környékén esetleg szlovákiába tudtok-e olyan szalont,ahol én viszem az olajat és olcsón elvégzik a szervízt.(esetleg Rimaszombat-de a szervíz címét nem is tudom)
Egyetértünk! Őszintén szólva én még nem láttam OII-ben utólagos xenont, ami ne vakított volna. Nemrég írtam be a másik topikba az ismerős esetét, aki mostanában rakatott be xenont és nagyon megbánta. Kitűnően lát csak mindenki villog szemből. Osram Silverstar és pöpec! Szerintem.
Van itt a topikon OII-es kolléga, akinek bevált az utólagos xenon?
Ha jól rémlik a kollágának volt egy kis tuning a gépén, így azért már egész más a leányzó fekvése.
Nem azt mondom hogy a tuning miatt ment tönkre, de ennek tudatában már lehet hogy nem lenne olyan nagy mellényem a szervízben, és a DAS sem biztos hogy segitene.:-(
Sziasztok, ismeri valaki az OI SDI Classic -ot ?, esetleg véleményekre lennék kíváncsi, hogy megéri-e vásárolni egy ilyet. 2001-es kiadás. Volt nekem egy OI esem 2005 ből 1,9diesel, csak sajnos totalra törte a barátnőm és nincs pénzem csak egy régebbi modelre.
Na akkor vettem a faradságot és kimentem megnézni.:-)
Mind kettőnknek igaza volt. Mondjuk én ismertem ezt a menűt, csak szerintem vagy 1 éve nem nézegettem. Tényleg lehet téli-nyári időt állitani, viszont szerintem sokkal bonyolultabb előkeresni, és beállítani mint a nullázó gombbot balra tekergetni. Ez az óra állítás, jobbra a perc.:-) Ja és arra határozottan emlékszem hogy a menűt menet közben nem lehet baszurálni, vagy csak a setupot, lényeg hogy nekem amikor eljutt a tudatomig ,mint a mostani átállitásnál is hogy kamú az idő amit mutat, mindig uton vagyok. A tegergetéssel simán átlővöm a valos időre és a következő váltásig el is felejtem.:-))))
Ez a menü új távlatokat nyitott meg elöttem :D Fogalmam se volt róla hogy egyáltalán létezik... A napi számláló tekergetését nem próbáltam, de ebben a menüben valóban be lehet állítani az órát meg a téli-nyári időt meg még egy csomó mindent! Nagyon köszi!!
Szerintem nem így! Ha maxiDot-od van , akkor -ha jól emlékszem- nyomd folyamatosan az ablaktörlő kapcsoló végén lévő két gombból az egyiket (lehet, hogy csak az alsót?). A maxi DOT pár mp. elteltével átugrik a menűbe, ahol látsz többek között egy órabeállítás üzemmódot. Abba bemész (a két gombbal lehet le-föl léptetni és a kar alsó felületén a végétől néhány centire lévő kis gombocskával (rém szar) mész bele, kiveszed a summer time (nyári időszámítás) beállítást, és kész. Azaz nem kell beállítanod az órát, elég a tél-nyári üzemmódot váltogatnod. Ha pontosítani szeretnéd az órát, azt is itt teheted. Nekem március óta mindössze fél perc eltérésem volt, nem foglalkoztam vele.
Ha jól emlékszem a nullázó gomb jobra-balra forgatásával. Az egyik irány a perc míg a másik az óráat görgeti. A két kijelzőt egyben állitod, nem kel külön a rádión is álligatni.
Tudja valaki, hogy kell átállítani az órát egy OII maxiDOT kijelzőn meg egy gyári cd-s rádión?? Valahova elástam a kisokost és lövésem sincs róla.. Aztán most már kezd zavarni az a plusz egy óra amit nem állítottam vissza :)
Na hogy ne legyen ekkora csend............ Múltkorában írtam, hogy 95 000 km környékén elkezdett csúszkálni a kuplungom.(OII 1.9 PdTdi) .Most értem a történet végére.-----Kuplungcsere. Az autó másfél éves de mivel a kupkungra nincs gari így bruttó 133 000,- guruló forintocska ütötte a szervíz markát. Részletesen: Váltó ki- és beszerelés: 24 456,- 3,7 óra Kinyomócsapágy ki-és beszerelés: 661,20,- 0,1 óra kuplungtárcsa ki-és beszerelés: 1982,40 ,- 0,3 óra Kis -és segédanyag 1626,- Kuplungkészlet(feszítőszerkezet+kuplungtárcsa) 88 327,20,- 1 óra Csapágy: 15 813,-
A szerelők szerint nem normális dolog ennyi km-nél ez a jelenség de két fajta beszállítótól származnak a kuplungok és az egyik minősége ilyen. Egyébként a kuplungtárcsán semmilyen rendellenes dolgot nem találtak, így az előzőekre visszautalva a feszítőszerkezet minősége a hiba.