Sziasztok! Octaviámat eladtam, így a tavaly vásárolt, Octavia I., illetve Octavia Tour Limuzinra való tetőcsomagtartómat is eladnám 18.000,- Ft-ért. Eredeti Skoda zárható alaptartó, típusa: LAM 071040A (Új ára 28.090,- Ft) Kétszer használtam, amikor a tetőboxot felraktam. A tetőboxot (HAKR BRNO típus , cseh gyártmány, Skoda matricával) szintén eladom, 16.000,- Ft-ért. Ha mindkettőt megveszed, akkor összesen csak 30.000,- Ft !!! Akit érdekel annak válaszát az e-mail címemre kérem. Budapesten vagy onnan Szentendre irányába tudnám átadni
Sajnos nem működik. Lefelé van automata, csak felfelé nem. Fordítva még bele is törődnék. Akkor kénytelen leszek meglátogatni a villamosságis ismerőst. :(
Na a témát jól körbe jártuk, de még mindig nincs senki, aki ezt nekem a nappali fénnyel együtt kikapcsolná?
Én csak egy mezei riasztós vagyok, ezért Can-Bus vezérlésben, állításban nem tudok segíteni. Habár ha jól tudom, az állandóan világító lámpát pont nem lehet kikapcsolni. Ha tévednék, valaki úgyis kijavít
A 2005-ös modellévű autóknál ez sajnos így van, nekem is megszokott hang a gyújtás ráadásakor a bim-bam.
Asszem' a 2006-os modellévtől már átprogramozták ezt a funkciót, nem kezd el azonnal bim-bam-olni, ha ráadod a gyújtást és más a hangszíne is, kicsit magasabb.
Na a témát jól körbe jártuk, de még mindig nincs senki, aki ezt nekem a nappali fénnyel együtt kikapcsolná? Esetleg hol lenne? Elég sokat járok az országban szinte mindenfelé.
TUZI-val egyetérve saját jól felfogott érdekem, hogy bekössem magam. A gyerekeimet is erre neveltem. Amíg a garázsból kiállok is rámszólnak, hogy apa, kösd be te is magad. Nem vagyok se szőke nő, se hájfejű yenki - tisztelet minden kivételnek! - akiket erre figyelmeztetni kell! (Külön bocsánat Ckerti feleségétől, ha esetleg a hajszín egyezőséget mutatna:-))
Egyébként vannak ennél durvább rászoktató módok is. Ismerősöm Passat-jában elektronikus kézifék van (egy nyomógomb a világításkapcsoló mellett). Az meg nem old ki addig, vagyis el se lehet indulni a kocsival, amíg be nincs kötve az öv. A hab tortán pedig az, hogy van egy érzékelő az anyósülésben, és ha ül benne valaki, annak is be kell kötni magát, mert anélkül se engedi elindulni a kocsit.
Még ha meg is van a módja a bimm-bamm kikapcsolásának, én azt titokban tartom, nehogy a nejem meghallja, mert akkor nem lenne maradásom, amig ki nem kapcsoltatom.
Pedig nekem jó, hogy legalább ez rákényszeríti Őt is az övre.
Igaz hogy ez a qrva pittyegés rá kényszerit a bekapcsolásra, be is kapcsolom szinte mindig az ővet, de a szinte szón van a hangsúly. Meg van bennem egy kis dacc is, had döntsem el én hogy mikor akarom megvédeni magam. Tudom ismerem az érveket az őv mellet. Nem is fordult még elő hogy nem kapcsoltam be hosszabb uton, DE ha a max. sebességem 20-esetleg 30 KM/h ráadásul rövid távon, és még ki is kel ugrálnom a volán mellől ,akkor majd én eldöntöm hogy mit akarok.
Az off automban "csak" egy lámpa figyelmeztett ,bőven elég ,hosszabb távon az is zavaró a piros fényével, de az nem is fordul elő hogy hosszabb távon keljen néznem.
biztonsági öv pittyegéssel kapcsolatban: nekem a szervíz nagyon határozottan azt mondta, hogy egyszerűen nem lehet kikapcsolni a computerben. Ha más nincs, az ülés alatti kábelt kell megbuherálni. Talán.
Semmiféleképpen ne buheráljátok meg. Szoros összefüggésben áll a légzsákkal is. "Aktív Utasvisszatartó rendszer." De Műszerrel ki lehet kapcsolni.
Én is megszoktam már, illetve ez szoktatott hozzá az öv becsatolásához. Igaz, van is értelme, ugyanis teljes légzsák rendszerem van. Csak egy zavar. Nálam a gyújtás kapcsolás pillanatában áll neki pityegni,
és nem csak akkor, mikor elindulok. Ez azért kár. A régi autómban csak elől volt lufi, nem pityeget, és nem is kapcsoltam be magam :-) vagy -> :-(( Minit
Nem , természetesen nem kel levenni. Alul van pár csavar(látni fogod), aztán el húzod , és simán betudsz nyúlni a szenzorhoz. Mondjuk egy akna, vagy egy emelő az azért nem árt.:-))))
Minap észrevettem, hogy a vezető oldali ablakfelhúzó automata funkciója meghalt. Ugye ha kicsit felemelem a kapcsolót akkor "félautomata", ha jobban meghúzom automatán felmegy. Most viszont ha kicsit húzom semmi, ha tovább akkor félautomata. Ez mitől lehet? Kapcsoló vagy elektronikai gond lehet? Mi ment tönkre? Előre is köszi a segítő válaszokat. :)
Nekem is szóljon!!!! Én is ilyet keresek.:-) Ha találsz valahol, szólhatnál. Én ha nem jön össze mostanában, megkérdezem a szlovákoknál mibe fájna és max. kiszaladok érte. Ha tudok valamit szólok és ha még aktuállis akkor hozok neked is.