Csak szeretném közölni, hogy a gaz internacionalista élelmiszer illetve cukor áremelkedés annyira beszivárgott Németországba többek között, hogy ott egy kiló cukor finomított 0,65 centbe azaz kb 180 forintba kerül.
Ezek szerint gyerekkorban és később sem ivott kakaót, evett sütit, palacsintát, pudingot, vargabélest, paradicsomlevest, gyümülcslevest, ivott teát. Anno nagy sláger volt felénk (jobb híjján) a cukros zsíros kenyér is.
Értem én hogy egyesek gyerektelen öreg korukra már elvannak száraz kenyérhéjon is meg csapvízen, de azért nem ebből kéne általánosítani, hogy akkor most mindenkinek legyen jó.
A porcukorba, konfekcionalt cukorba tesznek higitoanyagot leginkabb kukoricakemenyitot azert hogy ne alljon ossze egy tombbe,mert az ilyen finomra orolt nagy fajlagos feluletu cukorreszecskek enyhen higroszkoposak es megkotnek valemennyit a levego paratartalmabol es ezert osszeragad egy tombbe.
Cukor ,cukor,kulonbseg csak a kristalymeretben van de amugy ugyanaz a szacharoz. Ezek legendak hiszen a cukorgyarak a standard technologiajuk miatt ugyanazt lokik ki a vegen.Mellesleg a kevesbe tisztitott cukor mindig edesebb izerzetu, a legkevesbe edesnek tuno a teljesen tiszta 100 szazalekos szacharoz
csak az a baj ezzel, hogy kicsit utánaszámoltam. csak a 300 ezer tonna (300 millió kg) éves cukorfogyasztásunkon van 60 milliárd Ft extra árrés (a németországi árakhoz képest 200 Ft/kg plusz árrés) ez a 60 milliárd önmagában több, mint amit az áruházláncoktól beszed az állam pluszban. Magyar szokás szerint ez megint egy nem túl jó üzlet ez a mi kárunkra.
4. megállapítja, hogy a 360Ft/kg-os eladási ár 66%-os árrést jelent
Amúgy meg ne csodálkozzunk, tulajdonképpen csak begyűjtik a különadóra valót. Nincs megszorítás (adó növelés), de kifizetjük cukorárban (meg sokminden más árában) az eredetileg szükséges 'megszorítások' tizszeresét.
Ki fizeti az esetlegesen besz.ár alatti értékesítés veszteségeit?
Ki ? Hát én, az adófizető. Nem elég, hogy a cukrot dárágn veszem, még ezt is én fizetem. és fogadjunk, hogy 1 kg sem jut nekem belőle. ...áhhh. minden szar ebben az országban.
szerintem nincs formális megegyezés (nem találkozott 17 'keresztapa' egy erdei vadászházban éjszaka, hogy megállapodjanak a cukor árában) egyszerűen egymás árait nézik és ahhoz igazodnak, az hogy ez ide vezethetett (és csak nálunk) abban akár még mi vásárlók is hibásak vagyunk (az 5Ft-tal drágább cukorból nem lenne szabad 1 kg-ot sem megvenni, és mindjárt esni kezdenének az árak, csakhát 5 Ft ki franc fog akár 10m-t is gyalogolni)
GLS futárral !!! házhozszállítva egy 40kg-os csomag 22 EUR-ért itt van Németországból. 26,- EUR a 40kg cukor ára (egy mezei Lidl-ben, és akkor még nem alkuldtunk,) = 48 EUR-ért itt van 40 kg. 318 Ft/kg
50 Ft-tal olcsóbb, mint nálam a sarki boltban. Röhej !
Hiaba fenykepezed le azt kell bizonyitani,hogy a cegek megallapodtak,de ha mar 5 ft kulonbseg van akkor hivatkozhatnak rahisenmi olcsobban adjuk. Vilagos ,hogy az usa-ban is arkartell van a pepsi es a Coca kozott ,csak bizonyitani lehetetlen mert par cent kulonbseg mindig van a ket ceg termekei kozott
"Németországban miért nincs árkartell ? Pedig ott még tellne is rá az embereknek az ötszörös fizetésekből."
MO-on is telik ra hjiszen nem esett vissza drasztikusan a fogysztas,ha nem tel;ene ra nem tudnak a cegek tartani ezt az arat,vagy ulhetnenek a cukorhegyen
Mert ez egy ilyen ország, páran verjük a nyálunkat a többi meg belenyugszik, hogy itt semmi ügyben sem lehet semmit sem csinálni. Abszurdisztán. Lassan azt mondom, földet rá és sóval leszórni, ezt érdemli ez az ország.