Kitakartam a banánom és szörnyű látvány fogadott. Szétrohadt az egész. Gondolom a takarás volt rosz és szétfagyott. Van esély hogy kihajt tőről vagy ilyenkor már kampec az egésznek? A kis hajtásai is szétrohadtak. Lehet a víz befolyt a takarás alá az volt a baj?
Tavaly ültetem musa bajsit csak az a baj hogy 40x40 centis területbe 4 darab van és így egy kicsit sűrű szerintem nem tudnak szegénykék nölni mert el nyomják egymást.
Az lenne a kérdésem hogy most vagy tavasszal ültessem szét őket úgy gondolom hogy ilyenkor jobb lenne mert a gyökerek a földbe tudnának fejlődni tavaszig .
Keresek Musa basjoo vagy Musa nanabananfat. Akinek lenne elfekvo, folosleges, vagy elado szoljon. Miskolc, Ozd, Szerencs, Satoraljaujhely vonalon. mail : jjjani@inmail.sk
Ahogy nézem,az öregek itt is elpusztultak. Az új sarjak viszont nagyon szépek. Gyönyörű rajzosak a levelek.A nagyobb levelek is ilyen szépek voltak tavaly? Az enyémnek csak fiatalon ilyen szép a levele,nagyobbnak már nem volt ez a szép rajzolat.Olyan volt mint a basjoo.
Most ültesd ki nyugodtan a kertbe, majd ősszel egy nagyobb cserépben beviszed. Szoktam neki adni egy kis marhatrágyát is ilyenkor, nem sértődik meg érte. Próbáld szélárnyékba, napos helyre ültetni.