Nemrég beszéltem a kereskedés fönökével :) Azt mondta, hogy ezekre a hibákra 20k-t tudna presentálni, erre én meg, hogy visszaadnám az autót és pénz vissza. Erre elkezdett kiabálni velem, hogy igy meg ugy meg amugy, hogy mit fenyegetözök. Erre mondtam, hogy a nevetséges 20k-s ajánlatra válaszoltam, hogy köszönöm akkor vissza a pénz. A porschem5-nél 13450.- a biztonsági öv becsatoló és 1.5 óra a munka ami 15000.- A hátsó ablaktörlö, hogy nem spriccel az nem tudom hol van a hiba, a cd-t meg ugye cserélni kellene és az is ugy 40k. Az a 20k a bosszuságért és a rossz dolgokért cserébe elég karcsú én ugy vélem.
Azt nem tudjátok, hogy ha be van risztva a kocsi és belerakom a kulcsot, hogy kinyisam miért csak forog a kulcs a zárban? nem jó az is vagy direkt ilyen?
A hátsó mosónál feltehetőleg egy csőcsatlakozás csúszott szét vagy elöl, a tartálynál, vagy hátul, a csomagtérfedélnél.
Ugyan az a szivattyú nyomja a vizet mindenhová, más nem tud "elromlani" a rendszerben.
A STREAM az szívás. 130e Ft az új és ennek a CD ERROR mókának a lemez nem kiadással együtt nem nagyon van megoldása, hacsak egy hozzáértő bele nem mászik a lelkivilágába. A márkaszerviz egyetlen megoldása a csere.
A lemezt kivenni úgy tudod, hogy egy döccenőnél, megfelelően időzített mozdulattal megnyomod a kidobó gombot. Én egy vasúti átjárónál (kis hazánkban alig van belőle sík felületű) direkt a nagyobbat döccenő sávba soroltam és rápróbáltam, nekem kidobta a lemezt. Nem is tettem semmit be utána, csak az új STREAM-be.
A Skoda orrmotor fórumon Stevie Wonder árul most egy MP3-mat nem tudó STREAM-et, 39.900-ért. Másik megoldás, hogy veszel egy beépítő keretet (17e körül van) és beépítesz egy akármilyen MP3-mas CD-t (USB, AUX bemenetekkel, esetleg még memóriakártya olvasóval is - kevesebb pénzért).
Én amikor az enyémet vettem, átvétel előtt minden elektromos berendezést kipróbáltam. Ablakok, zár, rádió, klíma, stb. Modjuk a biztonsági öv reteszét nem néztem hogy működik-e :)))
Ki a franc gondolta, hogy mossam le a hátsó ablakot mikor tiszta is volt, és , hogy nem lehet bekapcsolni a bizti övet? a biztonsági öv azért alap kell, hgoy legyen. A kereskedö azt mondta, hogy nem tudott róla és , hogy ö sosem kapcsolja be még a sajátjában sem. És speciel cd sem volt nálam , hogy berakjak egyet. 2005.09-ik havi a 60k km az meg reálisnak tünik.
Nekem ferdehátu van és gyakran pakolok bele 2-300 kilót, 17-es felni(225/50) van az auton és gond nélkül járkálok.Igaz ilyenkor hátra már nemnagyon ültetek embert.
"A bal hátsó ajtó ablakemelő elektronikáját és a motort kellett cserélni. Mivel állítólag azon át kap áramot a zár. Szóval az gallyra ment, így nem működött a centrálzár sem. Munkadíjjal, komputerezéssel, motorral együtt volt 20ezer."
Ugyanez a problémám ugyanazzal az ajtóval. Hol csinálták meg ennyiért?
Hétfön beugrok egy szervizbe megkérdezni mennyibe kerül ez az öv dolog...
Mennyibeeee?
Szerintem szép lenne ha kérnének érte valamit, főleg hogy ja jól olvastam, hogy rögtön az elején már az átadással is probléma volt. (lapos kerék) Én biztos ott melegébe visszamentem volna, és megcsináltattam volna. Szerintem övcsere lesz, vagyis övfogadó csere, és szerintem ne is enged piszkálni, hacsak nem valami egyszerű dolog.
Együttérzésem. Igaz, tudom hogy ez nem segít. Nekem elmúlt két és fél éves, ~45e Km-rel. de ezen idáig _semmi_ hibát nem tapasztaltam. Kop kop kop. Minit
Nekem emiatt cserélték ki a STREAM-et. De az 2005-ös volt!
Azt hittem, ezt a hibár már kiküszöbölték! MP3-mas STREAM-nél még ilyenről nem írt senki (az enyém még nem tudta az MP3-mat és a 2006-os kivitel sem, csak utána).
Van egy HHC (Hill Hold Control) azaz visszagurulás gátló opció, ami ESP-vel együtt rendelhető. Annál esetleg előfordulhat elektromos rögzítőfék, de erről konkrétan nem olvastam sehol, lehet, hogy mechanikusan oldották meg.
Na igen csak 3 napja van nállam és 3 hiba :) a vezetöoldali övet nem lehet bekapcsolni, a hátsó ablakmosóból nem jön a viz, és benyelte a cd-t. mi jöhet még? Hétfön beugrok egy szervizbe megkérdezni mennyibe kerül ez az öv dolog...
Meglett a következö problémám pedig 2 napja van nállam az autó :D :) Beraktam egy cd-t a kocsiba és nem akarja kiadni. CD ERROR-t ir (vagy valami error-t nem emléxem) amikor megnyomom a kiadó gombot. Volt valakinek ilyen már?
mostmár a nagy globalizációban itthon is látniuk kell kint mit tettek a kocsival. /elméletileg, azért van még sok gyengeelméjű szervíz... tipusfüggetlenül/
Helló mindenki ! 2000-2004 közti Octavia 1.9 tdi kombit szeretnék venni. A L&K tetszik.. ;-) Típushibák amit figyelni kell vásárláskor, servíz manuál beszerezhető ? Részletesebben hol tudok meg többet erről? Pl. a hátsó futómű ennél nem szintszabályzós, ha berakok 300 kilót hátra, nem ül le látáványosan ?
Szeretném megtudni, hogy az új Octavia kézifékje hagyományos, vagy elektronikus-e? A lényeg, hogy tiptronic váltón gondolkozom, de nem szimpatikus a kúszás, vagyis hogy pirosnál állva nyomni kelljen a féket. (ha jól tudom, a DSG váltónál állóra fékezve az autót az nem kúszik el a köv. gázadásig)