Anyám szeretett járni Dobogókőre üdülni, illetve kipihenni a család meg egyebek okozta stresszt. Igaz ez a 60-as évek elején volt, de annál hervadtabb helyet én nem láttam széles-e hazában. Volt ott az akkor egyetlen szálloda és pont.
A Jánoshegy pedig itt van a szomszédba, van izgalmas lépcsője, gyönyörű a kilátás ha jó az idő, de szükségből lehet menni a Hármashatárhegyre is, ott vendéglő is van.
Ezekre a helyekre a BKV is elvisz, szóval maradjunk Pesten!:-)
Nahát, szerintem gimnazista korom óta nem voltam Dobogókőn. Akkor a minden hétvégi túrákon útba esett jövet-menet, de azóta... Nem is, egyszer vittem föl barátokat kocsival, de a vivésen kívül nem maradt más emlékem. Mindenesetre meghoztad a kedvem, köszönöm. (De ez, ami odakint van most, felháborító. Az egy sarokra lévő templomtornyot alig látni az ablakból. Fujjjjj.)
Az Annoban off lenne, mert se nem Budapest, se nem anno, de nagyon tudom ajánlani a hervadt János-hegy helyett a Dobogókőt. Rendszeresen járunk fel sétálni a gyerekekkel (ekkora sárban a kirándulás nem "játszik", de a kavicsos utak ilyenkor is jól járhatók), és nagyon szeretjük. Még ilyen ramaty időben is van egy "anno" bája, a turistaházban 650 Ft a kis adag bográcsos valami (hétvégén szokott lenni bográcsgulyás, babgulyás, káposztás korhely gulyás és halászlé), és kis adag is elég a jóllakáshoz. Ha mégsem, akkor van nagy adag, illetve pitét kell enni és pogácsát, az évek óta stabilan jó. Nincsenek kevesen, sőt inkább sokan vannak, de a ház elé kihelyezett bográcsokkal egyrészt jól bírják a rohamot, másrészt elég csábító a nyílt színen rotyogó étel.
Időjárás-ügyben fordulj hozzám, levelibékához. Az amúgy normális vérnyomásom az elmúlt hetekben - amióta töksötét tavasz van - hol meglepően magas, hol ájulásszerűen alacsony. Plusz súlyos savtúltengés és gyomorideg. Szóval bármit érzel is, az teljesen normális, és erről igazolást is adok.
igen, teszi a dolgát :) Úgy tűnik beáll a menetrend, én meg ma elvileg lazítottam volna, de az időjárás kitolt velem. Több ismerőstől hallottam, hogy másnak is vérnyomás-gondja volt. Most még megvárom, hogy rendes legyen.
A medvés a szokott marhaság volt, Mr. Bean szívószálat adott - a légzés végett - a macinak, betette a mosógépbe, és mire kivette, szegény pára csúnyán összement... Rém vicces, kivéve, ha az ember a macijogok olyan elszánt élharcosa, mint én. Gyűjteményem ki is kérné magának, ha ezt a viselkedést pártolnám! :-)
Mr. Beanal úgy találkoztam, hogy arra ébredtem fel egyszer egy repülőuton, hogy az egész környezetem hangosan röhög. Mr. Bean skeccset mutattak. Macist nem láttam. Olyan jót azóta se láttam vele.
Hihetetlen hülyeségnek tűnik hogy valaki ilyet csinál. Nem vicces amúgy a kényes eset, hanem a szituáció maga. (vagy a fickóra értetted?) Még az is lehet, hogy kacsa az egész, nem tudom mekkora az a mosógép, az enyémbe nem férne bele egy felnőtt férfi. Bár ma furcsa dolgokkal találkoztam, egy betörő a mosogatógépben bújt el a rendőrök elől... ez utóbbi biztosan nem kacsa.
A macskák viszont tényleg bemásznak ilyen helyre is, a félig bekészített ruhák közé. Bármibe.
Azon töprengek, hogy a kiszabadítók kibirták-e hangos kacarászás nélkül, mert a helyzetkomikum páratlannak mondható :) Valamikor olvastam, hogy egy macska kibirta a mosást, nyilván nem a 90 fokos nagymosáson esett át. De az ember nem macska ugyebár.
Köszönöm szépen! Persze kommentek nélküliek a képek! Valamelyik albumban az oldalak vannak feliratozva, abból tudható legalább valami. Az Ansichtskarte feliratozott és ezért jobb, godolom azt nem nagyon ajánlanak fel, elnézve az árverési árakat.
"A Fortepan továbbra is szívesen fogad archív fotókat, bármilyen formában. Olvasóinkat arra buzdítjuk, hogy osszák meg velünk családi gyűjteményüket, és segítsenek újrarajzolni a XX. századi Magyarország képes történetét."
Holnap lesz fácán. Ha jól emlékszem, Sára Sándor filmje, most nincs időm utána nézni. Este óta úgy érzem, épp újraforgatják, és én vagyok az egyik főszereplő, csak nekem nem szóltak. Rémálom.
Valószínűleg nem vetted észre a fortepan fórumon az "offolást a trollkodás és a kötözködést" Merthogy ott az volt és leginkább a merülőforraló a hibás. :(