"mindig az utoldó 5 centivel szenvedek" - Ez elég ritka. Fekvenyomáskor ha leengeded rendesen, és nem "pattintasz" a melleden, akkor általában a kinyomás első felén szokott lenni a holtpont.
Csak ugye nem mind1, hogy kis súllyal csinálok sokat, vagy nagy súllyal keveset. És amikor csak mellékesen dolgozik egy izom egy másik mellett, az olyan, mintha kis súllyal dolgoztatnám.
De egyébként ma rájöttem, hogy mind a mell-tricepsz, mind a hát-bicepsz gyakorlatsoromnál tökegyformán terhelem már pl a hátgyakorlatokkal is a bicepszet (pl húzódszkodás), szal asszem maradok ennél.
Szerintem az a jó kombináció, amit szabályosan végrehajtott gyakorlatokkal, túledzés és sérülés veszélye nélkül tudsz végezni. A többi csak filozófia, vagy okoskodás.
A nem jó alatt azt értettem, hogy a bicepszhez esetleg nem jó, hogy előtte kicsit lefárad, inkább a pihent bicepszre ként a teljes terhelést vinni. Nem tudom jól gondolom-e.
Szerintem teljesen mindegy, mivel fárasztod ki. A lényeg, hogy jól durranjon be.
EZt a nem teljes kinyomást kipróbálom, a végén tényleg mindig az utoldó 5 centivel szenvedek, és akkor hal le a tricepsz.
A nem jó alatt azt értettem, hogy a bicepszhez esetleg nem jó, hogy előtte kicsit lefárad, inkább a pihent bicepszre ként a teljes terhelést vinni. Nem tudom jól gondolom-e.
"mell után eléggé kész volt a tricepszem is" - Nekem nincs ilyen gondom. Nálam a mellezés szinte csak annyira terheli meg a tricepszet, hogy az épphogy bemelegszik. A fekvenyomásnál a súlyt engedd le teljesen a melledig (persze csak érintőleg), és mint azt mások is írták a kinyomáskor nem fontos kiakasztani a könyököt.
"Hát után viszont tényleg csak félig fáradt el a bicepsz, olyan mintha kis súllyal edzenék, szal az lehet tényleg nemjó." - Miért nem jó? A hátazást éppen akkor csinálod jól, ha nem karból, hanem hátból húzod. A bicepsznek itt is maximum csak bemelegednie szabad, elfáradnia nem. Egyébként ehhez kapcsolódik még az is, hogy a széles mellhez húzásnál az egy tévhit, hogy minél szélesebb a fogás, annál szélesebb lesz a hát. Lehet, hogy akinek a hátazástól lefárad a bicepsze, annak a túl széles fogás miatt húzódik jobban a bickó.
Tovabba szerintem az is fontos, hogy a suly megfelelo legyen. Nagyon sokan szinte csak arra mennek ra, hogy minel tobb sulyt nyomjanak ki, akar csak 1-2 ismetlest megcsinalva. Viszont, ha tul nagy a suly, akkor "a siker erdekeben" erosen bedolgozik a vall es a kar is. Ez lehet, hogy powerlifting eseteben OK, de testepitesnel nem. Persze "jol nez ki", ha nagyobb sullyal dolgozik az ember, de el kell donteni, hogy az egot vagy a testet akarja epiteni.
Csak addig nyomd a fekvenyomást, amíg a mell dolgozik. Egy bizonyos táv után elülső deltára, utána meg már tricepszre megy. Szóval ne akaszd ki a kezed, hanem maradjon behajlítva. Ha így csináltad eddig is, akkor nem szóltam.
Az biztos, hogy 2 féle fekvenyomás, átrogatás meg a többi mell után eléggé kész volt a tricepszem is, csak nem vagyok benne biztos, hogy a megfelelő irányú terhelést kapta.
Hát után viszont tényleg csak félig fáradt el a bicepsz, olyan mintha kis súllyal edzenék, szal az lehet tényleg nemjó.
Nem tudom te hogy csinalod, de azert egy melledzesnel nem biztos, hogy az a jo, ha a tricepsz alaposan meg van dolgozva. Ez olyan, mintha pl. vallbol es karbol csinalnad a fekvenyomast, es emiatt a mell kevesbe dolgozik.
Nalam a mell edzesnel kevesbe farad el a tricepsz, mintha 1 tricepsz gyakorlatot csinalnek. Szoval egy plusz tricepsz gyakorlat a mell utan semmit sem erne. Nalam. De persze mindenki mas. Szoval, ha te ezzel a modszerrel tudsz fejlodni es megfelelo mertekben/minosegben a serules elkerulese mellett, akkor minden OK.
Nekem speciel kulon mell, hat es kar napjaim vannak, de, ha kombinalni szeretned, szerintem jobb a mell-bicepsz es hat-tricepsz, mert pl. a hatat nem tudnad olyan intenzitassal/sullyal edzeni, ha mar elotte meg volt a bicepsz, de ez forditva is igaz. Viszont sok embernek jol mukodik a mell-tricepsz, hat-bicepsz parositas is.
Én mell-tricepsz, hát-bicepszet csinálok, de szerintem ebben nincs jobb meg rosszabb, ahogy neked jólesik, úgy csináld! Nekem a bicepsz a hát után jobban megy, mint a mell után, úgyhogy én azért terveztem így.
Melyik jobb szerintetek, a hát-tricepsz, és mell-bicepsz egy napon, vagy a hát-bicepsz és mell-tricepsz.
Sztem azért jó a 2., mert a mellgyakorlatok jó része a tricepszre is megy, és így elég sok az átfedés, és tud pihenni is később, ill a hát-bicepsz hasonlóan.
A C vitamin szerintem nem árt, de azért felesleges túl sokat szedni, hogy kipisiljük. Meg aztán ha nagyobb napi adagot akar az ember szedni, akkor ajánlatos nem egyszere bevenni, hanem elosztani, mert a felesleges C vitamin elég gyorsan kiürül, tehát a reggel beszedett nagy dózis nem biztos, hogy estig kitart.
Na igen, az én hatalmas 1g-os napi dózisomat felemeltem napi 3g-ra, és betegségem alatt napi 8-9g C-vitaminnal voltam el, gyógyszer nélkül... És eszem ágban sem volt orvos "tanácsát" kérni... Újabban én azt olvastam hogy téves az hogy a vesekövet a c-vitamin okozná, a legújabb "mese" az hogy a kálciummal együtt alkotnak vesekövet.
Ez olyan,mintha drogbárónak azt mondanád, hogy számoljuk fel a drogkereskedelmet.-DDDD. A tesztoszteronos cikket nem kell figyelembe venni.( bár jó cikkeik is vannak) A tapasztalataidra hallgass inkább, ne a gyógyszerészre, esetleg cikkekre.
Én amióta 7-8 gramm C-vitamint szedek, azóta elmúltak az ízületi fájdalmaim, nem vagyok fáradt, szellemileg is jobban bírom a strapát. A gyógyszerészed biztos azt fogja mondani, hogy ekkora dózis vesekövet okoz. Nos ez az egyik legnagyobb baromság, amit szoktak mondani. Ezt tanulták egyetemen. Különben is ez nem gyógyszer, hanem tápanyag.
Ha a fehérje, szénhidrát, vitamin, ásványi anyag, nyomelem fogyasztásodat akarod kiegészíteni, és egyébként nincsen semmi betegséged vagy érzékenységed, akkor szerintem nem kell feltétlenül orvoshoz rohanni. Persze feltételezve, hogy mértékkel használod őket. Valamelyik BBTV adásban elhangzott, hogy Drugs Bunny benyom napi 3 csomag Multi X-et, meg vagy egy tucat egyéb bogyót, ilyen nagy adagnál talán nem árt megkérdezni az orvost, esetleg évente egyszer-kétszer laborvizsgálatot csináltatni.
Egy kérdésem volna, olvasgattam pl a shop.builderen is, hogy konzultálni kell az orvossal vagy gyógyszerésszel, ha táplálék kiegészítőket szedek akkor ő vagy engedi vagy nem engedi.
Én nem fordultam sehova, de most még nem késő talán hogy utána kérdezzek, vagy igen?
Nektek mi a véleményetek erről?
Egyébként gondoltam megosztom veletek azt is hogy 4 hete kúrázok, és ezalatt -6.5 kg ment le rólam..a hasamból is jócskán ment le, a tokából és a hátam is karcsúsodott.
Izomlázat egyedül a bicepsz után nem érzek, pedig a jelenlegi súllyal nem könnyen megy, főleg a bal kezem fárad el idő elött, és edzés után igen kellemetlen megerőltetni, de más nap nincs semmi.
azért választottam 4 gyakorlatot mert ennyit tudok csak elvégezni ennyi sorozat mellett. várom a tippeket hogy mit mire lehetne kicserélni. vagy esetleg jó-e ahogy van:)"
Csak ezt a marhaságodat ismerem, de nekem már ez is elég. Ez arra utal, hogy egy hónapja még gőzöd sem nagyon volt az egészről, most meg máris a "lemaradt" testrészeid felhozásával foglalkozol.
"Miért ne lehetne valakinek kondizás nélkül is a többihez képest fejlettebb/fejletlenebb valamelyik izomcsoportja?" - Lehetni lehet, de ha elkezd edzeni, és minden izomcsoportot rendszeresen edz, akkor előbb-utóbb nagyjából kiegyenlítődnek azért ezek az eltérések. Egy profinál, akinél az arányok hatványozottan számítanak a versenyen, ott lehet és kell is foglalkozni vele, de egy kezdő inkább arra koncentráljon beinduljon az izomnövekedés, rendszeresen és megfelelően kajáljon, valamint a célnak megfelelő edzésterv alapján járjon le edzeni. Nem kell néhány hónap után máris lemaradó izmokat szimulálni.
Miért ne lehetne valakinek kondizás nélkül is a többihez képest fejlettebb/fejletlenebb valamelyik izomcsoportja?
Koncentráltan oda kell rá figyelni, hogy az dolgozzon. Ki kell tapasztalni az optimális izommunkát különféle gyaksikkal, kisebb-nagyobb súlyokkal, ismétlésszámmal. A kisebb izmokat szerintem nyugodtan lehet edzeni kétszer egy héten, a nagyokat csak egyszer. De a regenerálódás is egyénfüggő.
Persze ha valamelyik izom nagyon fejletlen, akkor nehéz koncentrálni arra, ami nincs. :) Just do it.
Egyébként meg kicsit visszaolvastam, egy hónapja még csak szekérnyi baromságokat tudtál összehordani az edzésterveddel kapcsolatban, 15x30-as sorozatok, meg hasonlók. Azt ne mondd már, hogy egy hónap alatt elmaradt valamelyik testrészed? Egyáltalán valamelyik fejlődött? Bocsi, hogy kicsit kikeltem magamból, de majd ha edzettél legalább egy évet egy értelmes edzésterv szerint, és esetleg úgy érzed, hogy valamelyik testrészed lassabban fejlődik, majd akkor hozd fel a témát újra! Addig ne variálj!
Kettőnél többször semmiképp. Egyébként ha csak nem versenyző az ember, akkor szerintem felesleges ilyenekkel variálni, hogy lemaradó, meg nem lemaradó testrészek. Edzeni kell mindenre és kész, akkor semmi nem fog lemaradni. Esetleg annyit tehetsz, hogy az edzés legelejére teszed a kritikus testrészt.