Keresés

Részletes keresés

:sn4ke: Creative Commons License 2006.10.18 0 0 900
nekem is personal accountom van de még nincs kártyaszám sem beregelve rá vagyis még unverified vagy mi. viszont már egy netes oldalon ahol pénzt gyűjtöttem össze onnan már kezdeményeztem hogy utalják a paypal számlámra.... akkor ezek szerint pár nap múlva kapom a jelzést hogy sikertelen volt az utalás?
Ariel Creative Commons License 2006.10.18 0 0 899
tudsz fogadni...de csak masik paypal szamlarol (kartyas fizetest nem)
Előzmény: Ambiente (898)
Ambiente Creative Commons License 2006.10.18 0 0 898
Koszonom a valaszt.

Akkor mar csak ezt a tablazatot nem ertem:

https://www.paypal.com/hu/cgi-bin/webscr?cmd=_display-fees

Eszerint personal accountal ingyenes a penzfogadas. Vagy valamit rosszul ertelmezek, vagy a tablazat rossz, vagy megis lehet personal accounttal is penzt fogadni. Esetleg ez csak az USA-ban ervenyes...
Előzmény: cliftony77 (897)
cliftony77 Creative Commons License 2006.10.18 0 0 897

Tehat a kerdes: van egy personal accountom. Tudok-e erre penzt fogadni csak siman?

Ha jól tudom, akkor ezzel csak küldeni tudsz pénzt. Legalábbis nekem át kellett váltanom premierre (vagy ha akartam volna, akkor businessre), hogy tudjak fogadni pénzt.

Illetve ha ebay-re felteszek valamit, meg tudom-er adni fizetesi modnak a paypalt, vagy az ebay rendszere csekkeli, hogy milyen paypal accountom van es personalnal nem engedi hivatalosan betenni a personal accountot?

Megjelölheted az eBayen a PayPal-t fizetési módként, nem veszi észre, ha esetleg nincs PayPal-en megfelelő accountod, mert nem a két rendszer két külön adatbázis. Más kérdés, hogy nem érdemes, mert minek ajánlod fel, ha nem tudod elfogadni a fizetést a PayPal-en keresztül...

Előzmény: Ambiente (896)
Ambiente Creative Commons License 2006.10.18 0 0 896
"Paypalon keresztül kártyával csak Premium/Buss. accounttal rendelkező embernek tudsz fizetni (Personal accnak is, csak évente azthiszem max. 5-ször tud fogadni kártyát és díja van)."

Na akkor ontsunk tiszta vizet a poharba. Mult heten suttercane (koszonet az infokert!) ezt irta:

"Ha personal accountod van akkor csak olyam embertől tudsz pénzt fogadni aki a paypal virtuális számlájáról küldi a pénzt. Ekkor a pénz fogadása ingyenes."

Ez szemben all azzal, amit morris850 irt fentebb. A paypal oldalon egymassal szamomra ellentetesnek tuno infok vannak. A tablazatban azt irjak, hogy personal accountra a penz fogadasa ingyenes es semmifele megkotest nem emlitenek.

Tehat a kerdes: van egy personal accountom. Tudok-e erre penzt fogadni csak siman? Illetve ha ebay-re felteszek valamit, meg tudom-er adni fizetesi modnak a paypalt, vagy az ebay rendszere csekkeli, hogy milyen paypal accountom van es personalnal nem engedi hivatalosan betenni a personal accountot?
Előzmény: morris850 (877)
morris850 Creative Commons License 2006.10.17 0 0 895
Én úgy hallottam, hogy nem a Paypallal van a gond, hanem a magyar bankokkal....
Előzmény: ayrton1 (894)
ayrton1 Creative Commons License 2006.10.17 0 0 894
Köszönöm John Zero, és neked is Morris850. Szerintem azért a Paypal annyit megtehetne - ha már a credit kártyákat ellenőrzi - hogy csekkolja a bank accot is, hasonlo módon...
Előzmény: John Zero (891)
Dinsdale Piranha Creative Commons License 2006.10.17 0 0 893
Morris kipróbáltam! Csináltam egy virtuális EC-MC-t és azzal regisztráltam egy premier accountot. Minden egyes műveletről jött az sms értesités másodpercre pontosan:))) Verified lett ez is. Aztán a visaelectronról küldtem x USD-t a virtuális EC-MC-re. Email értesitő jött, my account, ott volt az összeg. Aztán a virtuálisról ment vissza a visa electonra az összeg. Pár százast benyelt a bank, de kipróbáltam. SZóval a lényeg az, hogy működik, szerintem használni fogom tudni. De legalábbis nagyon bizom benne. Remélem hogy a lehúzott 1 USD-k is visszacsorognak majd lassan. Köszönöm a szakértő segjtséget. A visa electronosok meg tényleg próbálkozzanak.
Előzmény: morris850 (892)
morris850 Creative Commons License 2006.10.17 0 0 892

Szerintem a virtuális EC/MC is egy "rendes" kártyának látszódik a neten, hiszen pont ez a célja, az megint más kérdés, hogy a bankod, honnan vonja, amit fizetsz vele.

csak egy példa: csinálsz egy personal accountot, hozzáadod a Visa Electront (előtte le kell szedni a másikról!!!!) és megcsinálod, amit tegnap, hogy verified legyen és küldesz vele pénzt a másik, Premier accountodra. Így fel tudod tölteni az egyenleged, és ki tudod próbálni a kártyát is. De mindez pénzbe kerül, mivel a kártyát be kell regisztrálnod, és a premier accountnak is van pénzfogadási díja, amit megtalálsz a PayPal helpjében. (azt hiszem 120Font fogadása több mint 4 Fontba került)

De ha sikerült tegnap a Paypal regisztrálása az electronnak, akkor nem tudom, hogy miért ne működne, hiszen az is egy netes vásárlás volt.

Előzmény: Dinsdale Piranha (890)
John Zero Creative Commons License 2006.10.17 0 0 891
ayrton1:
Na igen, mivel az OTP bankszámlaszámai 16 jegyűek (még így is elég hosszúak megjegyezni :-), a PayPal az adatbázisában utolsó 8 számjegyet 0-val helyettesíti. Így viszont aztán nagyon sokatmondó a xxxx0000 "segítség" :-)

Ha jól adtad meg a bankszámlaszámod, kb. 4 nap alatt át fog rá menni a pénz. (ld. korábbi hozzászólásom)
Előzmény: ayrton1 (885)
Dinsdale Piranha Creative Commons License 2006.10.17 0 0 890
Lehet hogy nem értelek pontosan, de ez az én hibám. Nekem csak ez az egy kártyám van. Úgy is működhet, hogy csinálok egy virtuális EC-MC-t és ezel próbálom ki?
Előzmény: morris850 (889)
morris850 Creative Commons License 2006.10.17 0 0 889
Egy kártyát, csak egy accounthoz lehet felvinni!!!! Ha szeretnéd másik accounthoz használni, akkor előbb le kell szedni a jelenlegiről és úgy viheted fel a másikra, de ugye minden egyes kártyaregisztráció pénzbe kerül.
Előzmény: Dinsdale Piranha (887)
morris850 Creative Commons License 2006.10.17 0 0 888
1500-as bünti csak akkor lehet, ha át akarod rakni a pénzed a folyószámládra és az nem sikerül, mert valamit rosszul adtál meg. 
Előzmény: ayrton1 (885)
Dinsdale Piranha Creative Commons License 2006.10.17 0 0 887
Próbáljam meg a visaelectront personalként is felvinni?
Előzmény: morris850 (886)
morris850 Creative Commons License 2006.10.17 0 0 886

Ha több fizetési mód van, akkor másikkal próbálkozol. Ha nem fizetsz, akkor kapsz egy negativot és jelenti az ebaynek.

Ha ennyire parázol, akkor csinálhatsz egy másik Paypal accountot (hivatalosan lehet egyszerre két accountod, azaz 1 Personal és 1 Premium/Business), és küldesz egyikről a másikra pénzt, ezzel ki tudod próbálni, hogy tudsz-e fizetni. 

Előzmény: Dinsdale Piranha (884)
ayrton1 Creative Commons License 2006.10.17 0 0 885
Sziasztok!

Egy kis infora, vagy inkább megerösitésre lenne szükségem. Talán sikerült OTP bankszámlát "add"-olnom a "Bank Account"-ra Otp-s számlám van, jelenleg ezt irja ki:
status: primary - OTP -alatta: "checking account" alatta: "xxxxx0000" alatta :"Hungary"
Kérdésem: ezek szerint elfogadta a bankszámlámat a Paypal?
Valamelyik hozzászóló beszélt "1500-Ft os levonásról" ha nem tudja beazonositani a számlaszámod... nekem nem vont le semmit...
akkor most hogy is van ez?

elöre is köszi
Dinsdale Piranha Creative Commons License 2006.10.17 0 0 884
Azt hadd kérdezzem meg még, hogy ha a fizetésnél probléma adódik, az eladó nem kapja meg az átutalást, de már leütötem az árut, akkor mi tudok tenni?
Előzmény: morris850 (882)
Dinsdale Piranha Creative Commons License 2006.10.17 0 0 883
Aszem akkor meg fogom próbálni. Azért érdekes, hogy ezt a kiskaput hogyan nem szúrta ki a paypal eddig...ha egyáltalán szempont ez náluk.
Előzmény: morris850 (882)
morris850 Creative Commons License 2006.10.17 0 0 882
Amit tudok, azt már leírtam korábban (877,876), nekem megy, eddig nem volt semmi gondom az Electronnal, Paypallal sem és egy angol webshop-ban (ott sem volt Visa electron a legördülőben, Visa-t választottam, amit az eladó is ajánlott) sem. A Moneybookers.com is megy a kártya. Hogy használod-e az a te döntésed.
Előzmény: Dinsdale Piranha (881)
Dinsdale Piranha Creative Commons License 2006.10.17 0 0 881
Bocs az előbb átsiklottam a hozzászólásodon. Még mindig vacillálok, mit mondasz...
Előzmény: morris850 (877)
Dinsdale Piranha Creative Commons License 2006.10.17 0 0 880
Az előbbit nagyrészt neked irtam válaszul.
Előzmény: vsiivz (868)
Dinsdale Piranha Creative Commons License 2006.10.17 0 0 879

Jó estét!

Értem, tehát igy működik a számla, csak akkor látok rajta énzt ha fogadok. Tegnap este próbáltam meg a visa electront felvinni a paypalra és sikerült is. Tulképpen úgy csináltam, hogy feltöltöttem a személyes adataimat, aztán premier accountot választottam. Először felvittem egy virtuális EC-MC számot, ezt is elfogadta a rendszer, 1 USD leemelése megtörtént. AZtán a kedves kolléga javaslatá, aki szerint az ERSTE-s visa electronját megeszi a paypal, ellenben az OTP-et nem én is megpróbáltama saját IEB Visa electronomat felvinni. Felvittem a normál négyessel kezdődő 16 jegyű kártyaszámot, a tipusnál a VISA-t jelöltem meg. A kártyám hátlapján rajta van a kártyaszám utolsó négy számjegye plsu még három szám. Gyanitom ez lehetett a CVC, mivel én ezt irtam be és elfogadta. A verifikálás pedig úgy történt hogy sms értesitést küldött a bank arról hogy a visaelectronról is megtörtént az 1 USD terhelése és ebben volt az xxxxPAYPAL--*EXPUSE jelzés is. A 4 számjegyet beirtam a verifikálásnál elfogadtattam és meg is ette a paypal, igy verified lettem. Mint olvastad próbálkoztam egy virtuálisan lekérhető 48 óráig élő EC-MC számmal is, van ilyen szolgáltatása az IEB-nek. Na azt ugyan nem tudom, hogy az az 1 USD amit erről vontak le az visszatalál-e még hozzám, ugyanis ez a kártyaszám holnap este hamvába enyészik többet ezt nem kapom meg, nem is fogom tudni használni ergo az első vásárlásnál nem is fogják jóváirni nekem. Ha jól értem a rendszer lényegét, de lehet, hogy még mindig nem. Ha ilyen módszerrel próbálkozol, akkor a CVC kódhoz a 000-át kell beirni. Igy működött.

Van viszont két dolog ami még mindig nem világos. Verified vagyok a terhelések megtörténtek. Interneten is hozzáférek a számláimhoz, reggel meg is néztem hogy mi van. Minden terhelés rajta van a sima Visaelectronos is és a virtuális EC-MC-s is. Viszont van egy -150000 Ft-os kártyafoglalás is, igaz ez az EC-MC-s kártyaszámra való hivatkozással. Egyrészt ne mértem hogy ez micsoda, mivel a számlaegyenlegem ugyanannyi, sehol sincs a minusz 150 ezer. Valójában azt sem tudom mi a macska a "kártyafoglalás".

Másrészt mivel a visaelectront is elfogadta verified-re a rendszer, most már csak azt nem tudodm eldönteni, hogy mit tegyek. Lehet hogy befosi vagyok, de előbb jó lenne valahogyan kipróbálni, hogy valóban működnek-e az átutalások ezzel vica versa. Mint este irtam is már tapsolnék, de nemm szeretnék kellemetlen szituba keveredni azáltal, hogy leütök az ebayen egy terméket, aztán a fizetésnél még égés van. Mit mondanak a tapasztaltabb kollégák, illetve azok akik esetleg szintén visaelectont tudtak regisztrálni, hogy merjem haszálni a kártyát vagy sem. A paypal verifikáció után lehet még valami csel, hogy pl. a bankomtól nem tudja az eladó lehivni a pénzt mert kiderül, hogy nem is dombornyomott a kártya amit regeltem? Lehet gubanc?

morris850 Creative Commons License 2006.10.17 0 0 878
Bizonyos Visa Electronok igenis mennek (regisztrálásnál Visa-t választva), amiről eddig tudok, hogy jó: Erste és ezek szerint IEB, de pl. az OTP-s nem megy.
Előzmény: vsiivz (868)
morris850 Creative Commons License 2006.10.17 0 0 877

Paypalon keresztül kártyával csak Premium/Buss. accounttal rendelkező embernek tudsz fizetni (Personal accnak is, csak évente azthiszem max. 5-ször tud fogadni kártyát és díja van).

Egyenleged közvetlenül nem tudod feltölteni, az a szerencsésebb országoknak maradt meg. Ha van ismerősőd akinek prem. vagy buss. accountja van akkor küldhetsz neki pénzt kártyádról, ő meg visszaküldi neked az egyenlegedre, erre csak akkor van szükség, ha Personal accountos embertől vennél valamit, bár ebay szerint azzal nem lehet eladni semmit, de a gyakorlatban mégis többször belefutottam. :(

Előzmény: Dinsdale Piranha (867)
morris850 Creative Commons License 2006.10.17 0 0 876
Használd nyugodtan, én is használom semmi gond nem volt vele kb. 10-12 dolgot vettem az elmúlt 1-2 hónapban, az összeset a kártyámmal fizettem PayPalon keresztül. A CVC2 kód is ezért van rajta, hogy lehessen online vásárlásra használni.
Előzmény: Dinsdale Piranha (865)
Infomaker Creative Commons License 2006.10.17 0 0 875
Én 4 év után sem tudok rosszat mondani rájuk ;) bár nem olcsók, de legalább jók(már amennyire egy bank Mo-n jó lehet ;) )
Előzmény: suttercane (874)
suttercane Creative Commons License 2006.10.17 0 0 874
CIB. minden tekintetben meg vagyok velük elégedve. számlám, hitelem, kártyáim náluk van. korrekt társaság. online ügyintézésük világbajnok. egyelőre (9 hónap után) nem tudok róluk rosszat mondani.
Előzmény: Bering de la Cruz (873)
Bering de la Cruz Creative Commons License 2006.10.17 0 0 873
Megkérdezhetem hol vezeted a számládat? Nekem 4 nap volt MKB-ba...
Előzmény: suttercane (872)
suttercane Creative Commons License 2006.10.17 0 0 872
jó hír:
múlt hét pénteken délután(!) kértem le a paypalos accról a pénzemet, ebben a pillanatban írták jóvá. ez sokkal gyorsabb mint 5 nap. megnyugodtam.
digicat Creative Commons License 2006.10.17 0 0 871
Ez lenne az?
PaypalPreferred
Előzmény: imagefactory (869)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!