Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Papka11 Creative Commons License 2007.12.17 0 0 3166
Enyém 2006. 11.havi. Visszajelző műxik. A kódtábla, ha vkit érdekel dobjon mílt. Excelben megvan (sajna "english")
Előzmény: OctiAmbi (3165)
OctiAmbi Creative Commons License 2007.12.17 0 0 3165
8T2 nekem sincs... De legalább világít.

És még a kézikönyvben is benne van:

Előzmény: TUZI (3160)
valaki ül kint a szárnyon Creative Commons License 2007.12.17 0 0 3164
nekem jobban tetszik a kék mint az alap ami benne van.. Csinál valaki ilyet vajon nem tul drágáért? :)
MZ/Y Creative Commons License 2007.12.17 0 0 3163
JQA valakinek. Hihetetlen ez a f.szszopóság...
Előzmény: joemaster (3161)
joemaster Creative Commons License 2007.12.17 0 0 3162
Megkerestem ezt az oldalt, ahol a műszerfal kékesítéséről van szó (broáf...).
Én úgy látom, hogy sajnos pont a tempomat visszajelzőnél hiányzik egy LED...

Kérdés az, hogy ha beforrasztanánk oda egyet, akkor világítana-e?
Előfordulhat, hogy a szoftver is tudja, hogy nincs ott a LED és hiába aktiváljuk a tempomat funkciót, nem ad áramot a LED-nek...

Próba, cseresznye alapon derülne ki csak.

Az oldalon van némi segítség műszertábla kiszedéshez.

http://www.blauertacho.de/doc/Skoda/octavia-06/umbau_fuer_skoda_oktavia_smd_tacho.htm
joemaster Creative Commons License 2007.12.17 0 0 3161
Nekem sincs a kézikönyvben szó ilyen visszajelzőről, egyszer megírtam a SOF-ra, milyen nem működő és nem dokumentált visszajelzőket találtam még a műszertáblámon, ez is köztük volt.

Szerintem a 2005-ös modellévben ez még nem működött.

Értelme kb. annyi lehet, mint annak, hogy a Skodákon nem lehet 1 gombbal lelőni a digitklímát, a VW Golf V és Jetta modelleken meg igen, de ha lepattintjuk a kapcsoló helyett bépített vakablakot és kitörünk egy kis műa. pöcköt, akkor működik a ki-bekapcsolás és nem kell a ventillátor teljes nullára tekerésével kikapcsolni a klímát, sőt, ha ezzel a gombbal visszakapcsoljuk, akkor a kikapcsoláskori paraméterekkel indul el ismét.

Lásd:

http://www.sof.hu/muhelytip.php?id=75

Elképzelhető, hogy a villanyos ember nem sok gyári tempomatos, 2005-ös OII-t látott működni és meg kevesebbet vezetett, ezért mondta azt, amit mondott.
Előzmény: TUZI (3160)
TUZI Creative Commons License 2007.12.17 0 0 3160
Szóval. Megnéztem a kezelési útmotatót.
Sem az ábrán ahol a visszajelző lámpákat ábrázolja , nincs szerinte ilyen visszajelző. Sem pedig a tempomat leírásában nem tesz emlitést visszajelző lámpáról.

Számomra ez eléggé azt bizonyitja hogy ezt bizony így is szerelték a gyárban is. Bár érdekes a cod de nekem nagyon olyannak tünik hogy ennek abban az időben (2005) bizony így is kellet hogy működjön.
Ez lehet hogy megint olyan WV-en bosszú volt mint a csillapitot kapaszkodó.:-)))

Megkéne esetleg nézni hogy a frissebb modellekben ahol működik a visszajelző , hogy annak a kezelésilye tesz e emlitést a lámpáról.
Na meg azt kéne megnézni, hogy nem e tényleg csak egy égő hiány miat nem világit.
TUZI Creative Commons License 2007.12.17 0 0 3159
8T0

Na ilyenen sincs.:-)

8-assal kezdődőek.
8L3
8GU
8RM
8YL
8QL
8XO
8WB

ennyi.:-(
Sajnos a régi elektronikát elajándékoztam.:-( Így nem igen lehet kideriteni hogy mi is volt a száma.

Az ízzót megnézném, DE elképzelésem sincs hogy hogy kezdjek neki a műszerfal bontásának.
Előzmény: Donibcsi (3157)
TUZI Creative Commons License 2007.12.17 0 0 3158
Na ez az amire nekem nincs időm, és kedvem sem.:-(

Eddig is elvoltam nélküle, ha ezután sem lesz akkor sem dölök a kardomba.
Persze ha működne az nem lenne egy utolsó állapot.
Előzmény: MZ/Y (3156)
Donibcsi Creative Commons License 2007.12.17 0 0 3157
8T0?

Mekknéztem, 1K0 953 549 G az elektronikád, és ez biza a legfullosabb.
Kiváncsi lennék a réginek a számára:)
Visszajelzővel kapcsban fingom sincs. Nem értem miért nem megy, ugyanis ez Can-en megy, tehát nem igényle újabb kábelt. Lehet csak izzó kéne bele?
Előzmény: TUZI (3155)
MZ/Y Creative Commons License 2007.12.17 0 0 3156
Akkor most az a kérdés, hogy mit lehet tenni (attól függetlenül, hogy régi ügy).
Ha reklamálsz, bebizonyítják, hogy az bizobny gyárival egyenértékű, szakemberek, gyűri anyagból, szakszerűen csinálták. Te közlöd, hogy na de nem jelez vissza, mégsem gyári értékű. Na, itt leszek kiváncsi, mi a válasz. Lehet-e ft-osítani egy nem világító visszajelzőt?
Előzmény: TUZI (3155)
TUZI Creative Commons License 2007.12.17 0 0 3155
Jelentem akkor engem átbasztak.:-(((

Nincs 8T2-őm. Márpedig a kereskedésből már tempivel hoztam el.:-(((

Akkor a következő kérdés, lehet aktiválni ezt a visszajelzőt???
Előzmény: Donibcsi (3154)
Donibcsi Creative Commons License 2007.12.17 0 0 3154
Akkor most mindenki kiballag az autójához, mekkeresi a csomitartóban az azonosító matricát (vagy a szervízkönyv első oldalát) és megkukkolja, hogy talál-e ilyet: 8T2
Aki talál, annak dzsári a tempi, aki nem, annak utólagos.

ckerti Creative Commons License 2007.12.17 0 0 3153
Majd akkor jól kifaggatjuk. :-)
Előzmény: TUZI (3152)
TUZI Creative Commons License 2007.12.17 0 0 3152
Szerintem most dolgozik, majd csak benéz ide valamikor.
Előzmény: Törölt nick (3151)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.17 0 0 3151
Donibcsi?
Előzmény: Törölt nick (3150)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.17 0 0 3150

Nekem is gyári extra a tempomat és nincs visszajelző lámpája.

Szinte kizárt, hogy a szervíz rakta bele. Nem sokkal az országba érkezés után láttam a gépet és már benne volt a tempomat. (2005 nyári)

Ezért szerintem ez inkább gyári ügylet...

Azért az engem is érdekelne, hogy meg lehet-e utólag valahogy oldani?

Előzmény: TUZI (3148)
OctiAmbi Creative Commons License 2007.12.17 0 0 3149
Az enyém 2007.08. vagy 09. havi gyártású. Fejből én se tudom, de úgy rémlik, mintha írná a kézikönyve.

Többször téma volt már a hazai autókereskedelem morálja, használt és márkakereskedő egyaránt. Ebbe sajnos belefér, hogy téged levettek a tempomat listaárával, és ők rakták bele utólag...

Vagy itt vagy a SOF topikban volt nemrég egy "VW kódfejtő" oldal linkje, sztem azon keresztül le tudod ellenőrizni, hogy amikor a gyárkapun kigördült a kocsid, benne volt-e már vagy sem.
Előzmény: TUZI (3148)
TUZI Creative Commons License 2007.12.17 0 0 3148
Még egy kérdés, a kezelési könyvéban írja ezt a vissza jelzőt???

Mert én ugy emlékszem hogy az én kezelésim nem is emliti.:-(

Ha ,hazatalál drága nejem , megnézem hogy jól emlékszem e, mert a kocsiban tartom a könyvet.
Előzmény: TUZI (3147)
TUZI Creative Commons License 2007.12.17 0 0 3147
qrvajegomacs

Mint írtam elvileg nekem is yári a tempomatom, azzal rendeltem, és azzal is jött. Ezekszerint lehet hogy mégis itthon utolag szerelték be???
Mikori az autód? Az enyém 2005,08. havi.
Előzmény: OctiAmbi (3146)
OctiAmbi Creative Commons License 2007.12.17 0 0 3146
Nekem gyárilag beépített tempomatom van (OII), tehát eleve azzal rendeltem. Kicsit feljebb, mint ckerti írta, azaz kb. "fél háromnál" valóban világít egy visszajelző, de nem bekapcsolt, hanem csak aktivált állapotban. Tehát amikor az "vezeti" a kocsit. Fékre vagy kuplungra lépve az automata mód megszűntével kialszik az is.

#joemaster: (3138)
"nem tudom elképzelni, hogy egy LED-et kihagytak volna a nem tempomatos autók műszertáblájából,..."

Akkor nem ismered az autógyártók hozzáállását a beszállítóik felé az árak leszorítása érdekében.... A VW az egyik élenjáró a beszállítók kizsigerelésében. (Többek között ez mentette meg az összeomlástól a 90-es években.)
Előzmény: TUZI (3145)
TUZI Creative Commons License 2007.12.17 0 0 3145
Feltételezhetjük, bár elég valószínűtlen.

Igen sok extrát kértem, így nem hiszem hogy pont a tempomaton sporóltak volna. Na de nem is ez a lényeg. Kéne tőbb "gyári" tempomatos reagálása hogy nekik működik e???

Aztán rögtön itt az újjabb kihívás. Belehet üzemelni utólag is.
Donibcsi Te mit szólsz a kérdéshez??

Off.
A Megánokban ha utólag szerelték be a tempomatot , sőt nem is gyárit , a szervíz percek alatt aktíválni tudja a visszajelzőt.

Előzmény: ckerti (3143)
ckerti Creative Commons License 2007.12.17 0 0 3144

Ha viszed a kocsit is, akkor szerintem menni fog. :-)

Arra vigyázz, nehogy akkor menjél, amikor a Mester felesége mindenórás. :-)

Ebben az esetben lehetnek zavarok... :-)))

Előzmény: valaki ül kint a szárnyon (3142)
ckerti Creative Commons License 2007.12.17 0 0 3143

A gyárilag gyári tempomattal szerelt RS-ben láttam én is működni ezt a visszajelzőt.

Nekem az OII-ben szintén gyári tempomat van, de utólag beszerelve.

A műszerfalon megvan a visszajelző, de nem világít. (ha jól emlékszem, akkor a jobb oldalon, a mutató tengelye alatt, kb. 4 óránál)

Tételezzük fel, hogy a Te kocsid a gyárból még tempomat nélkül gurult ki és a márkaszerviz szerelte be a tempomatot.

Ebben az esetben igaz a feltételezés, hogy csak a gyárban beszerelt tempomat esetében világít a visszajelző.

Előzmény: TUZI (3140)
valaki ül kint a szárnyon Creative Commons License 2007.12.16 0 0 3142
ezexerint mondjuk leugrok hozzád ceglédre és occsóért egyszerüen lehet nekem ilyen? :))
Előzmény: Donibcsi (3141)
Donibcsi Creative Commons License 2007.12.16 0 0 3141
Ezesetben csak kar, beszerelés, illesztések.
Előzmény: valaki ül kint a szárnyon (3139)
TUZI Creative Commons License 2007.12.16 0 0 3140
Hogyis van ez??? Nekem gyári tempomatom van de sehol semi nem jelzi hogy bevan kapcsolva vagy sem.
Előzmény: joemaster (3138)
valaki ül kint a szárnyon Creative Commons License 2007.12.16 0 0 3139
Van benne boardcomputer szvsz mert tudok a jobb karon kapcsolgatni átlagfogyit meg ilyeneket.
joemaster Creative Commons License 2007.12.16 0 0 3138
A márkaszervizes villamossági szerelőknek az van kiadva, hogy ha az OII-ben van ködlámpa, akkor lehet tempomatot beépíteni, ha nincs, akkor nem.

Korábbi évjáratoknál be kell húzni a kormány elektronikához egy drótot, az újabbakba már nem.

A műszerfal csere nekem értelmetlen dolognak tűnik. Ezzel kapcsolatosan annyit tudok, hogy utólagosan beépített gyári tempomat esetén sem működik a műszerfali visszajelző, ami a sebességmérő órában van, míg a gyárilag szerelt tempomatnál működik a bekapcsolt állapotot jelző visszajelző lámpa.

A műszerfalbetétet viszont - úgy vélem - lehet programozni, semmi értelme cserélni. Azt nem tudom elképzelni, hogy egy LED-et kihagytak volna a nem tempomatos autók műszertáblájából, és ezért nem működik a visszajelző, mert ez feleslegesen drágítaná a gyártást.

Előzmény: valaki ül kint a szárnyon (3136)
Donibcsi Creative Commons License 2007.12.16 0 0 3137
Nem igaz.
Board van-e benne?
Előzmény: valaki ül kint a szárnyon (3136)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!