Megkerestem ezt az oldalt, ahol a műszerfal kékesítéséről van szó (broáf...). Én úgy látom, hogy sajnos pont a tempomat visszajelzőnél hiányzik egy LED...
Kérdés az, hogy ha beforrasztanánk oda egyet, akkor világítana-e? Előfordulhat, hogy a szoftver is tudja, hogy nincs ott a LED és hiába aktiváljuk a tempomat funkciót, nem ad áramot a LED-nek...
Próba, cseresznye alapon derülne ki csak.
Az oldalon van némi segítség műszertábla kiszedéshez.
Nekem sincs a kézikönyvben szó ilyen visszajelzőről, egyszer megírtam a SOF-ra, milyen nem működő és nem dokumentált visszajelzőket találtam még a műszertáblámon, ez is köztük volt.
Szerintem a 2005-ös modellévben ez még nem működött.
Értelme kb. annyi lehet, mint annak, hogy a Skodákon nem lehet 1 gombbal lelőni a digitklímát, a VW Golf V és Jetta modelleken meg igen, de ha lepattintjuk a kapcsoló helyett bépített vakablakot és kitörünk egy kis műa. pöcköt, akkor működik a ki-bekapcsolás és nem kell a ventillátor teljes nullára tekerésével kikapcsolni a klímát, sőt, ha ezzel a gombbal visszakapcsoljuk, akkor a kikapcsoláskori paraméterekkel indul el ismét.
Lásd:
http://www.sof.hu/muhelytip.php?id=75
Elképzelhető, hogy a villanyos ember nem sok gyári tempomatos, 2005-ös OII-t látott működni és meg kevesebbet vezetett, ezért mondta azt, amit mondott.
Szóval. Megnéztem a kezelési útmotatót. Sem az ábrán ahol a visszajelző lámpákat ábrázolja , nincs szerinte ilyen visszajelző. Sem pedig a tempomat leírásában nem tesz emlitést visszajelző lámpáról.
Számomra ez eléggé azt bizonyitja hogy ezt bizony így is szerelték a gyárban is. Bár érdekes a cod de nekem nagyon olyannak tünik hogy ennek abban az időben (2005) bizony így is kellet hogy működjön. Ez lehet hogy megint olyan WV-en bosszú volt mint a csillapitot kapaszkodó.:-)))
Megkéne esetleg nézni hogy a frissebb modellekben ahol működik a visszajelző , hogy annak a kezelésilye tesz e emlitést a lámpáról. Na meg azt kéne megnézni, hogy nem e tényleg csak egy égő hiány miat nem világit.
Mekknéztem, 1K0 953 549 G az elektronikád, és ez biza a legfullosabb. Kiváncsi lennék a réginek a számára:) Visszajelzővel kapcsban fingom sincs. Nem értem miért nem megy, ugyanis ez Can-en megy, tehát nem igényle újabb kábelt. Lehet csak izzó kéne bele?
Akkor most az a kérdés, hogy mit lehet tenni (attól függetlenül, hogy régi ügy). Ha reklamálsz, bebizonyítják, hogy az bizobny gyárival egyenértékű, szakemberek, gyűri anyagból, szakszerűen csinálták. Te közlöd, hogy na de nem jelez vissza, mégsem gyári értékű. Na, itt leszek kiváncsi, mi a válasz. Lehet-e ft-osítani egy nem világító visszajelzőt?
Akkor most mindenki kiballag az autójához, mekkeresi a csomitartóban az azonosító matricát (vagy a szervízkönyv első oldalát) és megkukkolja, hogy talál-e ilyet: 8T2 Aki talál, annak dzsári a tempi, aki nem, annak utólagos.
Az enyém 2007.08. vagy 09. havi gyártású. Fejből én se tudom, de úgy rémlik, mintha írná a kézikönyve.
Többször téma volt már a hazai autókereskedelem morálja, használt és márkakereskedő egyaránt. Ebbe sajnos belefér, hogy téged levettek a tempomat listaárával, és ők rakták bele utólag...
Vagy itt vagy a SOF topikban volt nemrég egy "VW kódfejtő" oldal linkje, sztem azon keresztül le tudod ellenőrizni, hogy amikor a gyárkapun kigördült a kocsid, benne volt-e már vagy sem.
Mint írtam elvileg nekem is yári a tempomatom, azzal rendeltem, és azzal is jött. Ezekszerint lehet hogy mégis itthon utolag szerelték be??? Mikori az autód? Az enyém 2005,08. havi.
Nekem gyárilag beépített tempomatom van (OII), tehát eleve azzal rendeltem. Kicsit feljebb, mint ckerti írta, azaz kb. "fél háromnál" valóban világít egy visszajelző, de nem bekapcsolt, hanem csak aktivált állapotban. Tehát amikor az "vezeti" a kocsit. Fékre vagy kuplungra lépve az automata mód megszűntével kialszik az is.
#joemaster: (3138) "nem tudom elképzelni, hogy egy LED-et kihagytak volna a nem tempomatos autók műszertáblájából,..."
Akkor nem ismered az autógyártók hozzáállását a beszállítóik felé az árak leszorítása érdekében.... A VW az egyik élenjáró a beszállítók kizsigerelésében. (Többek között ez mentette meg az összeomlástól a 90-es években.)
Igen sok extrát kértem, így nem hiszem hogy pont a tempomaton sporóltak volna. Na de nem is ez a lényeg. Kéne tőbb "gyári" tempomatos reagálása hogy nekik működik e???
Aztán rögtön itt az újjabb kihívás. Belehet üzemelni utólag is. Donibcsi Te mit szólsz a kérdéshez??
Off. A Megánokban ha utólag szerelték be a tempomatot , sőt nem is gyárit , a szervíz percek alatt aktíválni tudja a visszajelzőt.
A márkaszervizes villamossági szerelőknek az van kiadva, hogy ha az OII-ben van ködlámpa, akkor lehet tempomatot beépíteni, ha nincs, akkor nem.
Korábbi évjáratoknál be kell húzni a kormány elektronikához egy drótot, az újabbakba már nem.
A műszerfal csere nekem értelmetlen dolognak tűnik. Ezzel kapcsolatosan annyit tudok, hogy utólagosan beépített gyári tempomat esetén sem működik a műszerfali visszajelző, ami a sebességmérő órában van, míg a gyárilag szerelt tempomatnál működik a bekapcsolt állapotot jelző visszajelző lámpa.
A műszerfalbetétet viszont - úgy vélem - lehet programozni, semmi értelme cserélni. Azt nem tudom elképzelni, hogy egy LED-et kihagytak volna a nem tempomatos autók műszertáblájából, és ezért nem működik a visszajelző, mert ez feleslegesen drágítaná a gyártást.