Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Donibcsi Creative Commons License 2007.12.17 0 0 3154
Akkor most mindenki kiballag az autójához, mekkeresi a csomitartóban az azonosító matricát (vagy a szervízkönyv első oldalát) és megkukkolja, hogy talál-e ilyet: 8T2
Aki talál, annak dzsári a tempi, aki nem, annak utólagos.

ckerti Creative Commons License 2007.12.17 0 0 3153
Majd akkor jól kifaggatjuk. :-)
Előzmény: TUZI (3152)
TUZI Creative Commons License 2007.12.17 0 0 3152
Szerintem most dolgozik, majd csak benéz ide valamikor.
Előzmény: Törölt nick (3151)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.17 0 0 3151
Donibcsi?
Előzmény: Törölt nick (3150)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.17 0 0 3150

Nekem is gyári extra a tempomat és nincs visszajelző lámpája.

Szinte kizárt, hogy a szervíz rakta bele. Nem sokkal az országba érkezés után láttam a gépet és már benne volt a tempomat. (2005 nyári)

Ezért szerintem ez inkább gyári ügylet...

Azért az engem is érdekelne, hogy meg lehet-e utólag valahogy oldani?

Előzmény: TUZI (3148)
OctiAmbi Creative Commons License 2007.12.17 0 0 3149
Az enyém 2007.08. vagy 09. havi gyártású. Fejből én se tudom, de úgy rémlik, mintha írná a kézikönyve.

Többször téma volt már a hazai autókereskedelem morálja, használt és márkakereskedő egyaránt. Ebbe sajnos belefér, hogy téged levettek a tempomat listaárával, és ők rakták bele utólag...

Vagy itt vagy a SOF topikban volt nemrég egy "VW kódfejtő" oldal linkje, sztem azon keresztül le tudod ellenőrizni, hogy amikor a gyárkapun kigördült a kocsid, benne volt-e már vagy sem.
Előzmény: TUZI (3148)
TUZI Creative Commons License 2007.12.17 0 0 3148
Még egy kérdés, a kezelési könyvéban írja ezt a vissza jelzőt???

Mert én ugy emlékszem hogy az én kezelésim nem is emliti.:-(

Ha ,hazatalál drága nejem , megnézem hogy jól emlékszem e, mert a kocsiban tartom a könyvet.
Előzmény: TUZI (3147)
TUZI Creative Commons License 2007.12.17 0 0 3147
qrvajegomacs

Mint írtam elvileg nekem is yári a tempomatom, azzal rendeltem, és azzal is jött. Ezekszerint lehet hogy mégis itthon utolag szerelték be???
Mikori az autód? Az enyém 2005,08. havi.
Előzmény: OctiAmbi (3146)
OctiAmbi Creative Commons License 2007.12.17 0 0 3146
Nekem gyárilag beépített tempomatom van (OII), tehát eleve azzal rendeltem. Kicsit feljebb, mint ckerti írta, azaz kb. "fél háromnál" valóban világít egy visszajelző, de nem bekapcsolt, hanem csak aktivált állapotban. Tehát amikor az "vezeti" a kocsit. Fékre vagy kuplungra lépve az automata mód megszűntével kialszik az is.

#joemaster: (3138)
"nem tudom elképzelni, hogy egy LED-et kihagytak volna a nem tempomatos autók műszertáblájából,..."

Akkor nem ismered az autógyártók hozzáállását a beszállítóik felé az árak leszorítása érdekében.... A VW az egyik élenjáró a beszállítók kizsigerelésében. (Többek között ez mentette meg az összeomlástól a 90-es években.)
Előzmény: TUZI (3145)
TUZI Creative Commons License 2007.12.17 0 0 3145
Feltételezhetjük, bár elég valószínűtlen.

Igen sok extrát kértem, így nem hiszem hogy pont a tempomaton sporóltak volna. Na de nem is ez a lényeg. Kéne tőbb "gyári" tempomatos reagálása hogy nekik működik e???

Aztán rögtön itt az újjabb kihívás. Belehet üzemelni utólag is.
Donibcsi Te mit szólsz a kérdéshez??

Off.
A Megánokban ha utólag szerelték be a tempomatot , sőt nem is gyárit , a szervíz percek alatt aktíválni tudja a visszajelzőt.

Előzmény: ckerti (3143)
ckerti Creative Commons License 2007.12.17 0 0 3144

Ha viszed a kocsit is, akkor szerintem menni fog. :-)

Arra vigyázz, nehogy akkor menjél, amikor a Mester felesége mindenórás. :-)

Ebben az esetben lehetnek zavarok... :-)))

Előzmény: valaki ül kint a szárnyon (3142)
ckerti Creative Commons License 2007.12.17 0 0 3143

A gyárilag gyári tempomattal szerelt RS-ben láttam én is működni ezt a visszajelzőt.

Nekem az OII-ben szintén gyári tempomat van, de utólag beszerelve.

A műszerfalon megvan a visszajelző, de nem világít. (ha jól emlékszem, akkor a jobb oldalon, a mutató tengelye alatt, kb. 4 óránál)

Tételezzük fel, hogy a Te kocsid a gyárból még tempomat nélkül gurult ki és a márkaszerviz szerelte be a tempomatot.

Ebben az esetben igaz a feltételezés, hogy csak a gyárban beszerelt tempomat esetében világít a visszajelző.

Előzmény: TUZI (3140)
valaki ül kint a szárnyon Creative Commons License 2007.12.16 0 0 3142
ezexerint mondjuk leugrok hozzád ceglédre és occsóért egyszerüen lehet nekem ilyen? :))
Előzmény: Donibcsi (3141)
Donibcsi Creative Commons License 2007.12.16 0 0 3141
Ezesetben csak kar, beszerelés, illesztések.
Előzmény: valaki ül kint a szárnyon (3139)
TUZI Creative Commons License 2007.12.16 0 0 3140
Hogyis van ez??? Nekem gyári tempomatom van de sehol semi nem jelzi hogy bevan kapcsolva vagy sem.
Előzmény: joemaster (3138)
valaki ül kint a szárnyon Creative Commons License 2007.12.16 0 0 3139
Van benne boardcomputer szvsz mert tudok a jobb karon kapcsolgatni átlagfogyit meg ilyeneket.
joemaster Creative Commons License 2007.12.16 0 0 3138
A márkaszervizes villamossági szerelőknek az van kiadva, hogy ha az OII-ben van ködlámpa, akkor lehet tempomatot beépíteni, ha nincs, akkor nem.

Korábbi évjáratoknál be kell húzni a kormány elektronikához egy drótot, az újabbakba már nem.

A műszerfal csere nekem értelmetlen dolognak tűnik. Ezzel kapcsolatosan annyit tudok, hogy utólagosan beépített gyári tempomat esetén sem működik a műszerfali visszajelző, ami a sebességmérő órában van, míg a gyárilag szerelt tempomatnál működik a bekapcsolt állapotot jelző visszajelző lámpa.

A műszerfalbetétet viszont - úgy vélem - lehet programozni, semmi értelme cserélni. Azt nem tudom elképzelni, hogy egy LED-et kihagytak volna a nem tempomatos autók műszertáblájából, és ezért nem működik a visszajelző, mert ez feleslegesen drágítaná a gyártást.

Előzmény: valaki ül kint a szárnyon (3136)
Donibcsi Creative Commons License 2007.12.16 0 0 3137
Nem igaz.
Board van-e benne?
Előzmény: valaki ül kint a szárnyon (3136)
valaki ül kint a szárnyon Creative Commons License 2007.12.16 0 0 3136
De ugye nekem azt kell megtudnom elöször is , hogy milyen van benne!
És mi az igaz abból, hogy az egész km órát kell kompletten cserélni ha tempomatos kart akarok bele?
Előzmény: pacs_425 (3135)
pacs_425 Creative Commons License 2007.12.16 0 0 3135
Úgy általában ahhoz hogy megtudd milyen cikkszámú alkatrész kell az autódhoz, kell az évjárat, és a motorkód.
A te esetedben a motorkód a motorszám első három számjegye, a BGU.
Esetenként az alvázszám is érdekes lehet, mert van olyan hogy egy alkatrész cikkszáma bizonyos alvázszámig a.b.c., utána meg x.y.z.

Ajánlom a www.vagcat.com (online ETKA) oldalt, ingyenes a regisztráció.
Bár amikor utoljára arra jártam, 1Z-s Octaviához még nem volt fent semmi.

--
pacs_425
Előzmény: valaki ül kint a szárnyon (3132)
Donibcsi Creative Commons License 2007.12.16 0 0 3134
Azt jelenti, hogy 1595ccm-es 102LE-s benzines MPI Simos. De gondolom ezt Te is tudtad:)
Előzmény: valaki ül kint a szárnyon (3133)
valaki ül kint a szárnyon Creative Commons License 2007.12.16 0 0 3133
A vaterán árul valaki tempomat kart elektronikával együtt,és azt irja, hogy a komplett km órát is cserélni kell ha tempomat kart rak be. igaz ez??

Amugy az én motorkód számom : BGU227515 ez mit jelent?
valaki ül kint a szárnyon Creative Commons License 2007.12.16 0 0 3132
HA jól olvasom akkor motorkód alapján meglehet tudni milyen elektronika van az enyémben?
Előzmény: pacs_425 (3131)
pacs_425 Creative Commons License 2007.12.16 0 0 3131
http://www.vwtempomat.hu/

:)
Előzmény: valaki ül kint a szárnyon (3130)
valaki ül kint a szárnyon Creative Commons License 2007.12.16 0 0 3130
Szia. Te ezzel foglalkozol? van mühelyed esetleg? :)
Előzmény: Donibcsi (3129)
Donibcsi Creative Commons License 2007.12.16 0 0 3129
Egyébként akkoris el kell végezni az alapbeállítást, ha csak elektonikát cserélsz. Más elektronika, más beállítás.
Előzmény: TUZI (3128)
TUZI Creative Commons License 2007.12.16 0 0 3128
Bizony nem ismertelek. Lehet hogy sok busszuságtól megkíméltem volna magam.:-)))

Viszont most is azt mondom hogy a csűszú gyűrű nem lett levéve, csak az elektronika. Persze lehet hogy a gyári szerelés mást ír elő , de meg lehetet oldani anélkül hogy a gyűrűt leszedték, (tük) volna.:-))))

Persze az is igaz hogy nem volt semilyen dokumentácionk, csak egy elektronikánk amit ki szerettünk volna cserélni. Ez meg is történt, mégha nem is az előírások szerint.:-)))
Előzmény: Donibcsi (3126)
Donibcsi Creative Commons License 2007.12.16 0 0 3127
Előzmény: Donibcsi (3126)
Donibcsi Creative Commons License 2007.12.16 0 0 3126
Nem ismertél még akkor, mert mondtam volna.
A csúszógyűrűben van a szögjeladó, és ahoz, hogy le tudd venni a korm.el.-t, le kell venni a csúszógyűrűt. Ha leveszed, és (mivel az forog) nem ugyanabba az állásába teszed vissza, mint ahogy volt, akkor nem fogja látni (illetve tévesen) a szögjelet. Ezért kell utána alapbeállítást végezni, hogy feltanulja. Sőt, ha sokkal arrébb (elforgatva) teszed fel, akkor az alapbeállt sem lehet megcsinálni.
Előzmény: TUZI (3125)
TUZI Creative Commons License 2007.12.16 0 0 3125
Aha így már érthetőbb, bár még mindig nem értem hogy mért nem sikerült senkinek tuti infoval szolgálni hogy milyen elektronika is kéne.
A beszerelés alatt pedig ugyancsak nem értem hogy mit értesz mert a csúszó gyűrűt nem is bántottuk. Csak az elektronikát cseréltük, azt pedig nem igen lehet máskép felcsavarozni.
Mondjuk az is igaz ha csak a kormányt veszi le az ember , és máshoz nem is nyúl akkor is világít inditás után az ikon, de az elalszik magától pár kormány mozdolat után.
Előzmény: Donibcsi (3123)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!