Ami a használatát illeti, csak a szokásos dolgokra kell figyelni: - 1500-2000 km-ig óvatosan told neki, nuku padlógáz, hideg motornál később se, - hosszabb autópályatempó után ne állítsd le gyből, hagyd 1-2 percig alapjáraton amíg visszahűl a turbó. - tartósan 150 felett eszi az olajat, legyen 1 flakon tartalékban a csomitartóban.
Még annyit, hogy az enyémen azt vettem észre, hogy a fésűskagylós benzinkút gázolajával simább a járása, mint a többiével.
Nem rossz Bazsi bácsi, de engem valahogy jobban feldob Tuzi kolléga képeslapja.............hirtelen nem is tudom,hogy miért :))))))) Kellemes Ünnepeket és üzemanyagban gazdag Új Évet kívánok mindenkinek.
Enyém 2006os, de hasonlóan, a kipuffból csöpögött 5 óra mulva is az olaj, de olyat füstötlt mint a forma1ben.
Kibanagy füst és olajnyomás már világított is.
MIndezt würzburg és frankfurt közt a pályán!
A motorkódját a lukam se tudja. Morci vagyok, mert az assistance egy fasz banda, de baromi sokba fog nekik kerülni, az bizta.
Van vagy 20 skodánk.
Aszondták péntekre kész a szállást fizetik, várjam meg.
Szervíz meg írásba adta nekem, hogy majd csak januárban lessz kész mert nincs hozzá alkatrész!!!!! /németországban kicsit hihetetlen, hogy nincs egy szaros turbó/
Assitance persze hajtja, hogy péntekre kész.
Hazajöttem és közölték azt már nem fizetik.
Mondtam dwehogynem, sőt a kocsit haza is fogják hozni az ő költségükre, mert én nem megyek ki érte ezek után az biztos.
Kedden, másfél évesen a turbóm elfosta az összes olajat.
Magyarországtól 1000kmre.
Szerencsére motor nem állt be, mert 1 perc alatt elfüstölt és megálltam, volt 1 liter tarcsi olaj azzal kiálltam és azóta németországban várja az új turbót.
Mindennapos közlekedés során is használható, de természetesen nem a budapesti dugóba készült. Én szeretem, és a mérések szerint kevesebbet is fogyaszt. (1,9 pd, 131LE)
Egyértelműen többet fogaszt (legalább fél literrel), de az enyém 1.4-es (hivatalosan NEM is lehetne benne).
Viszont én nem csak autópályán használom, hanem minden esetben mikor előre láthatóan 5 km-nél nagyobb távokat teszek meg folyamatosan. Én vagyok kretén, mert számomra hosszú távon kényelmetlen a O I pedálhelyzete. Becsattontom a tempomatot és pihizik a praclim.
Egy dologtól cidrizek. Amikor valami miatt vészfékezni kellene. Ezért olyan pozitúrában próbálom tartani a lábam, hogy könnyen elérhető legyen a fékpedál. Elég sok métert lehet veszteni azzal, ha csak kapimpálom a lábam, keresem a fékpedált...
Szerintem Isten áldja a tempomat kitalálóját, egyértelműen hasznos, kényelmes holmi.
A nők furcsán gondolkodnak :) Erre csak barátom feleségét tudom idézni, aki a "hogyan bírtok inni, ha nem is vagytok szomjasak?" kérdéssel lopta be magát a szívünkbe ;)))
Na rájöttünk miért nem spriccel a hátsó ablaktörlö :) A bal hátsó ülés mögött az oszlopnál folyik a viz ugyhogy ott valahol vagy szétcsuszott a csö vagy nemtom.. Nem tudtuk szétkapni ott a müanyag dolgokat igy viszem kötelezöre majd mondom, hgoy nézzék már meg.
Szinte minden szavaddal egyetértek, de nálam a fordulatszám kicsit magasabb a jelzett sebességnél.
Hiába no, ez "csak" egy 1,6-os benzines.
(Az asszony meg tudna ölni a szemével, amikor azt mondom a kocsira, hogy "csak" 1,6-os OII. Szerinte lehetnék már végre elégedett, hiszen a Feliciából a Fabiára vágytam, a Fabiából az Octiba, az Octiból egy ...:-))
Igaz hiányoltam a visszajelzőt, de azért használtam (om) anélkül is.:-)
Amit most leírok azt tessék gyorsan megcáfolni.
Szóval , én 99,9%-ban csak autópályán használom. És nem is azért hogy nekeljen nyomnom a pedált, hanem azért hogy ésszerű sebességgel autózzak. Ha nem kapcsolombe akkor mire a órára nézek már 180 körül billegek. Nálam két beállitás létezik, óraszerinti 145 ez pont 3 ezres fordulat, és ugyancsak óra szerint 160. Ha nagyonráérek (ez ritkán fordul elő) akkor a 145 ,ha sietek , kicsit, akkor 160 és ha nagyon sietek akkor nemkapcsolombe.:-))) Nálam , mondom nálam a tempomat fogyaztást nővelő tényező. Mert ugye ha lassítanom kel, és aztán eltünik előlem az akadály , csak pöckölök eggyet a kapcsolón, és már gyorsulok is. Igen ám de teljes gázzal.:-)
Szóval az én véleményem , lényegében autópályán használható, de ott jó ha van.:-)))
Idáig gondolkodtam hogy update lesz nekem egy tempómat, de ezekszerint nem világit, és így már nem is kell :-)))
Apropó: akinek régóta van, annak mi a véleménye? Hasznos, használható? Persze nem feltétlen az autópálya használatra értem, mert azt ismerem, volt már szerencsém egyszer ilyet használni, hanem a "mindennapos közlekedés során. Minit