Gondolokodtam ezen a fogyasztás témán, mert azt írtam, hogy sokat fogyaszt az enyém. A napokban végre megtanúltam használni a napiszámlálót, és egy érdekes dologra figyeltem fel. Tankoltam 33 liter gázolajat. Erre a komjuter kiírta, hogy 520 km-t tudok vele menni. Mentem vele a tankolás óta 100 km-t, és továbbra is azt írja, hogy 420 km-t tudok még menni. Viszont átlagfogyasztásra állítva a kijelzőt azt írja, hogy 9 liter az átlagfogyaztás. De ha 33 literrel tudok menni 520 km-t, akkor az ha jól számolom csak 6,3. Valami akkor nem teljesen gömbölyű a kompjuterben. Van valami okos embernek ötlete, vagy én nem számolok jól?
Olvastam valamit arról, hogy esetleg idén az Octavia is megkapja az 1.4-es TSI motort. Ha minden igaz, a kisebb teljesítményű (122LE) a Seatban már kapható az Alteahoz. Erről tud valaki valami érdemlegeset? Ha igen, akkor melyik motor lesz, ill lesz e DSG váltóval?
Nekem ez kb 8.6 - 8.8 körük szokott megállni. Persze dugóban nem tolom neki, tudok gurulni. Ha sietek, és lámpától lámpáig gyorsítok, akkor szokott 10.körül lenni. (avagy felette, de akkor nagyon sietek :-)
A nagy átlagom 8.2 volt épp a napokban nulláztam. Ezt kb 10-11ezer Km alatt értem el. Ebben egy 145km/h Balatoni M7-es volt, a végén 10Km es araszolással, és talán 10-15db M0-ás döcögés. Sok elővárosi közlekedés általában rövid távokon. (nekem ilyenkor fogyaszt a legtöbbet. Saroktól sarokig gyorsítok és a végén erős fék) A legtöbb budapesti furikázás, összevissza.
Reszletezd a varosi hasznalatot. Milyen varos, milyen hosszu utak, milyen napszak, mennyi dugoban acsorgas.
(Sajnos a varosi hasznalat mindenkinek mas. Egy kollegamnak van 1.6-os Octija, elovarosban lakik, csucsidoben nem autozik, a dugokat el tudja kerulni -- igy neki olyan 7-7.5 literre jon ki.)
Autó vásárlás előtt állok,és egy Octavia 1.6-ossal szemezek nagyon.Még az elsők közul.Az volna a tisztelet teljes kérdésem,hogy városi használatban milyen fogyasztásra számíthatok?Valós hogy klímával nem lehet 10Liter alá csalogatni?
Köszi Mindenkinek a segítséget utána járok a dolognak csak most kicsit összegyűltek a dolgok. Az autó 2001.12 havi 1,6 benzin. központi zár el. ablak elől. Távirányítóm nincs a központihoz csak kulccsal tudom nyitni, zárni. Ezt szerteném kiküszöbölni. Azt mondták csak egy távirányító kell+annak a vevője. Ez így igaz, ill. speciális kell hozzá vagy mindegy?
Köszönöm mindenkinek aki leírta a véleményét erről a tipusról. Igazából fateré lesz a kocsi, ő most egy 90Le TDI golf III-t nyúz, neki biztos elég lesz ez a teljesítmény. Azt a plusz pénzt inkább más kényelmi extrára költjük.
"A regi TDI-k kozott a 90 lovas es a 110 lovas kozott komoly kulonbsegek voltak: mas volt a turbo (fix- ill. valtozo geometriaju), mas volt az intercooler meretezese."
Lehet hogy így van, de ott van pl. az ALH/AHF (90/110LE) páros, ahol azért egész sok alkatrész egyezik cikkszám szerint.
Pl. a turbo, hengerfej, intercooler, vezérműtengely, főtengely és csapágyazása :)
Az is octavia volt. már a cimbié aki cserélte a két a két kerékcsapágyat. Az L200-as az enyém volt, azt 80e. km-rel adtam el. Abba az olajcserén kívűl az ég világon mást nem csináltak soha, olyan megbízható verda volt. (Amúgy az való a pesti utakra annak nem veri szét a csapágyát a Bécsi út.. :)
Persze.......nem azt mondom, hogy a fékpadi mérések nem kellenek, de utcai tuningnál nem sok értelme van. Kimész a zuccára, és mész egy kisebb kört. Ha valamit elszúrtál, azonnal jelentkezni fog - sőőőt! Lehet be sem indul:-) Az is lehet, hogy hidegen rosszul fog indulni, de ha nem az elsőt csinálod, akkor már ez hüvelykujjból jön, és jó lesz minden. Persze nem árt ismerni a dízel, és benzines motorok működését sem annak, aki csippet ír. Ír! És nem a netes szarokat töltögeti! Ha az ember extrém dízelt-benzinest épít, és az atyaúristent is áttervezte, és szeretne egy jó konfigot hozzá, akkor elengedhetetlen a pad.
Hogy márkaszervízben mennyi azt nem tudom, Én megvettem az SKF-nél a két darabot 78e. körül. (mivel van egy cimborámnak vagy 40% kedvezménye ott. Azt hiszem a márkaszervízekben 55-65e. körül van darabja) Nálam is csak a jobb oldalit kellett volna cserélni azt mondta a szerelőember, de Én inkább kicseréltem mind a kettőt. (nem volt kedvem visszamenni 5e km múlva) Amúgy meg oldalanként 6500-Ft-ért rakták be. Így megúsztam olyan 93-e környékén. szerintem márkaszervízben simán elkérnek érte vagy 150e.-t (aztán lehet, hogy nem, de 55e. nél a kötelező került vagy 80-ba, egy sima olajcsere meg szűrőcsere volt...)
A hangja elég egyértelmű, nekem már olyan hangos volt mint egy boeing felszállás közben :-) Fel kellett hangosítanom a rádiót, hogy ne zavarjon :-)
"Utána megint büszke vagyok a szép és vidám béltérre." -Én is vagy egy hétig... Aztán támad a két gyerek, és vége :) De szerintem az elég szívás, hogy kicsit vizes gatyával beszálsz, vagy beesik az eső az ülésre és viheted kárpittisztitóba 10e-ért.... Ráadásul ilyenkor télen az életben nem szárad ki, úgyhogy csak tavasszal tudom elvinni, addig meg már szörnyen fog kinézni.. De aki NAGYON tud vigyázni rá annak tényleg jó választás lehet, mert szerintem nagyon szép, és kicsit elegánsabbá teszi a belsejét.
A skodálatosnál 57000-nél kerékcsapágy csere elöl....
Én kb.20e Km-nél voltam vele szervizben, mikoris érzésem szerint, vagyis a fülem szerint, kerékcsapágy bugást véltem hallani. Persze a szervizben senki sem hallotta:-( Szerintük a futómű karakterisztikája adja ezt a hangot. Érdekesség, hogy én csak az egyik oldalról véltem hallani. Akkor utánajártam ott melegében a dolognak, és "megnyugtattak" hogy a kerékcsapágy 55000 Km-ig szavatosságból cserés lehet...
Neked 57000-nél mennyibe került a csere?
Nekem azóta ~46000-van benne, de tényleg nem hallom erősebben vagy máskép azt a bizonyos hangot.
A vajszínű szövetkárpitot nem ajánlom, mert a sima vízcsepp foltot hagy rajta.. (iszonyat kényes
Nekem is vajszínű belülről, és tényleg kényes (ráadásúl sok fekete ruhám is van) mégis úgy vagyok vele, hogy azért sokkal szebb és kellemesebb ez a szín, mint sötét belsővel. Az hogy időnként nekiállok és alaposan kitakarítom, meg nem egy nagy fáradság, avagy ha nincs időm, egy belső kárpit tisztítást, jó minőségben, sok helyen végeznek. Utána megint büszke vagyok a szép és vidám béltérre. Minit.
oksa, simán lehet, hogy így van. Én azért annyira nem másztam bele a témába, csak az L200 mint tapasztalati példából merítettem. Itt lehet, hogy tényleg változtattak apróbb mechanikai részeken is. De saját magamból kiindulva, (nem 10 évre veszek autót) azt a pár évet csak kihúzza valahogy amig nálam van :) (bár egy barátom 1.8T benzin 150le verziója lett "felhúzva 180Le-re és az azóta eltelt 90000km egyelőre nem nagyon hagyott nyomot a verdában. most van benne 170000km, és nemhogy turbó csere de semmilyen más motorban lévő basszmány nem ment szarrá. Bár kerékcsapágyat már Ő is kétszer cserélt... :):) Ha eladom, akkor meg úgyis szólok, hogy chippelve volt és döntse el a kedves vevő, hogy az gáz-e Neki.
"Mashova helyezodnek a kompromisszumok."- ezzel maximálisan egyetértek. Ha valaki azt tervez, hogy 10-12 év mulva is ugyanazt a vasat hajtja, akkor ne nyúljon a motorhoz! sem..