De már hívom is a srácot, hogy szerezzen valami jobb "configot" !
Egyik "config" sem lesz igazan jo.
Az egyetlen ertelmes modja a chiptuningnak a fekpadon valo meressel visszacsatolt "hangolas."
En a helyedben egy olyan beallitast kernek, ami csakis es kifejezetten padlogazra avatkozik be. Igy ott brutalis teljesitmenynoveles is elerheto, anelkul, hogy normal uzemmodban szetcseszned a meregdraga pumpadüzniket.
A kéttömegű lendkerék hibájára volt egy szerviz bulletin kiadva, kb. az első szériás modelleknél volt típushiba, de tudtommal csak a 2.0 PD-TDI motornál!
Asszem az volt a gond, hogy túlmelegedhetett és kigyulladhatott tőle az autó.
Az enyém is 105 le-s, nem chip hanem box van benne, de 5-ben teljesen ugyanez a jelenség.Van aki szerint a kéttömegű lendkerék hibája okozza.(Nem tudom). Elősször megpróbálom a boxot "finomítani", ha nem jön be én is meg akarok próbálkozni egy chippel. Egyébként a barátom Passatja (2.0PdTdi) új korától kezdve csinálja(chipmentes), a szervízben a lendkerékre hivatkoztak,de nem cserélték neki mondván ,hogy mindegyik ilyen..........mindenesetre elég érdekes.
bocsi, egy nappal később, mint ígértem, de hétfőn korábban kellett indulnom Brünnbe.
Első nagyobb megmérettetése volt a járgánynak, kiválóan teljesített. 3 óra volt az út (egy irányba), 5 litert evett - végig autópályán úgy, hogy 140 alatt nemigen mentem. (Visszafelé már igen, mert a turul után az orromig sem láttam a tejfölköd miatt.) Ja és nagyon fontos: alfaérzésem volt, mert amikor éjjel 11-kor kiszálltam a ház előtt az autóból, nem hikomatként szálltam ki, mint ahogy azt más autókból (opel, nissan) tettem korábban, kevesebb kilométer után.
Kérdés: rosza progi amit rányomtak, vagy ez ilyen és kész?
Biztosan a "progi" a rossz.
Ha valoban chiptuningon ment at az auto, es nem egy box lett beepitve, akkor a parametertablazatot irjak at. Valoszinuleg az adott szituacioban -- homerseklet, fordulatszam, sebesseg, gazpedal-allas, stb -- hianyzik az ertek, vagy turesmezon kivuli ertek szerepel.
Vidd vissza.
(Ezert kell fekpadon tuningolni az autot. Ja, hogy az nem olcso. Hát, nem olcso. Viszont az legalabb ertelmesen elkoltott penz. Plane egy PDTDI-nel.)
Még 1 kérdés, ha már pont Te válaszoltál :) (csak mert gyorsan lecsekkoltam a weboldaladat..) Nekem meg van chippelve a verda, (105 ről 135 környékére) és mióta megchippelték azóta 5.ben 70-80 km/h sebességnél padlógáznál elkezd rángatni a motor.. aztán 85 km/h körül abba is hagyja, de ezt minden alkalommal produkálja... (chip elött nem csinálta) Kérdés: rosza progi amit rányomtak, vagy ez ilyen és kész?.
Aha, akkor mit tegyek? vigyem be egy márkaszervízbe ahol csúnya lóvéért megmondják, hogy igen a jeladó szar, és akkor kicserélem otthon? (így a 3-4ezerből egyből lesz vagy sokszor 3-4ezer.. )vagy eleve csak szervíben cserélhető? Vagy cser éljem ki otthon (már ha lehet és meglátjuk mi lesz?) Kicsit bizonytalan vagyok.. vagy mégsem? :)
Valszeg a jeladója hülyült meg....csere, ha az a baja. Biztosra egy diagnosztikával mennél, nehogy a csere után is rossz legyen...bár nem egy nagy összeg, olyan 3-4k körül. Ha emlékem nem csal, akkor a lökhárító mögött a ködlámpák környékén....de hogy jobb, vagy bal oldalon, azt nem tudom:-(
Lenne egy kérdésem: úgy néz ki, hogy a külső hőmérőm megbolondult, mert mostanság 10-20 fok között van a hőmérséklet este is szerinte.. az a kérdés, hogy ilyenkor csere (ha igen hol van az a kütyü amit cserélni kell? mennyibe kerül? otthon cserélhető-e?) vagy csak megbolondult és valami ráolvasással helyre lehet rakni?
Amikor a riasztót bekötötték akkor eleve távirányítós lett a kp zár is meg az ablakok felhúzása is automatizálva lett. Ebből én arra következtetek, hogy az eleve be van építve a kocsiba és csak aktíválni kellett a távkapcsolást.
A központi záras témában ismét volna egy-két kérdésem: A múltkori kérdés kicsit tényleg bonyolultan volt fogalmazva de nem tudtam fotóval erősíteni. Kérdés a köv: Az autóban van központi zár de szeretném ha távirányítós központi záram lenne. Milyen költséget vonz magával ill. mennyire bonyolult dolog ez?
"Lehetőség szerint" 15 nap alatt kell elvégezni egy garanciális javítást. Szóval bármeddig... Kivéve, ha valahol leírták, hogy x nap alatt megjavítják, mert akkor lehet lobogtatni a papírt és verni az asztalt.
Sziasztok! A kollégám kérésére érdeklődnék:Octavia I van,és szeretne hátra hangszórókat,mivel csak elől vannak az autóban.Milyen méretűt kell bele venni,tudtok ajánlani valamit ami jól is szól és nem kell 1 vagyont leszurkolni érte?Segítségeteket előre is köszönöm.