Én nem vitatom el az érdemeit, de "a sporthoz és az élethez szükséges egészséges önbizalom" nem feltétlen követeli meg, hogy a témában tájékozatlanabb kérdezőknek modortalanul kell válaszolni, meg a sértegetéseket "viszontanyázással" mindenképpen le kell reagálni. "Nem könnyű 30-40 alkalommal szájbarágósan elmagyarázni bizonyos alaptételeket. " - Mivel a kérdések közül ő választja ki, hogy melyekre válaszol (sajnos tapasztaltam), így semmi sem kötelezi, hogy annyiszor elmagyarázza a dolgokat, egyszerűen kitörölheti, azt annyi. Vagy ha mégis válaszol, akkor meg egy sima "olvass vissza" üzenet is megtenné a lebarmolások helyett. "valami elindult Bunnyval Magyarországon aminek folytatódni kell" - Ezzel természetesen egyetértek. Hajrá BBTV !!!
Na végre valaki aki hasonlóképp látja a dolgokat mint én!:o)
Nagyon sok srác felnéz Bunnyra, valamilyen szinten talán példaképnek is tartják és ez jó! Szerintem annyi zabpelyhet, túrót, tonhalat és turmixgépet nem adtak el ezelőtt mint amióta a BB-ben olvasni ezekről a dolgokról. A segítségre szomjazók pedig rengetegen vannak, hiszen nem jut mindenki személyi trénerhez. A külső segítség pedig elengedhetetlen ahhoz, hogy reálisan lásd a fejlődésed!
Nem tisztem megvédeni Bunnyt, mivel nem ismerem személyesen, de aki nem bírja a stílusát, annak ott van a tesztoszteron.hu, ahol más hangnemben kaphat választ az érdeklődő. Azt, hogy mekkora arcnak tartja magát ez az ő dolga és szerintem ez csak a sporthoz és az élethez szükséges egészséges önbizalom "mellékterméke" sokak szemében. Nem könnyű 30-40 alkalommal szájbarágósan elmagyarázni bizonyos alaptételeket. Komolyabb kérdésekkel látatlanban foglalkozni csak a felelőtlenség terhe mellett lehetséges. Szakmai megalapozottságról beszélünk? Az ő tapasztalatai onnan erednek, amiről egy korábbi hozzászólásban beszéltél. Edzőteremből, bajnokokkal történő beszélgetésekből és gondolkozásból. Biztos nem tud mindent, de ezt nem hiszem, hogy bárki is állította volna. Én azt hiszem, hogy pontosan azt a segítséget nyújtja, amire szüksége van a testépítőkezdeményeknek, vagy a "hobbigyúrósoknak" szüksége van. Ha túl sok információt szabadítanál egy teljesen kezdőre, abban csak összezavarodna és hülyeségeket kombinálna... Eredményeket tekintve pedig aki jó versenyző, az nem biztos, hogy jó oktató és fordítva.
Lényeg a lényeg, hogy valami elindult Bunnyval Magyarországon aminek folytatódni kell a jobb tájékoztatás érdekében.
Na basszus jó kis kortesbeszéd lett belőle, pedig nem ennek szántam. :o))
Azzal azért egyetértek, hogy Bunny kissé nagyobb arcnak tartja magát, mint azt akár eredményei vagy ismereteinek szakmai megalapozottsága alapján a többség gondolja. Az edző válaszol rovatban meg ahelyett, hogy a komolyabb kérdésekkel foglalkozna, sokszor csak a sértegetésekre válaszolgat, igencsak lealacsonyítva a színvonalat.
"Az, hogy valaki milyen súlyokat használ, vagy mekkora az nem jelenti azt, hogy milyen a szakmai tudása, vagy naprakészsége," - Nem kell túlmisztifikálni a dolgokat, a testépítőedzői feladathoz nem kell nagy szakmai tudás, a legtöbb edző először saját magán kitanulja a helyes edzés lényegét, aztán amikor úgy dönt, hogy edző szeretne lenni, akkor csak a papír miatt megy el valami edzői iskolába. Egyébként meg az egy téves hiedelem, hogy van olyan, hogy csak beszedsz valamit, és magától megnőnek az izmok. A edzésmunkát és a helyes táplálkozást ugyanúgy hozzá kell tenni.
"ismerek olyan sportolót is aki akkora mint a Mount Everest, de amikor kérdezel tőle valamit az edzésről, akkor csak annyit tud mondani, hogy mindegy csak a rúd görbüljön a súly alatt. " - Nem beszélgetni kell vele, hanem megfigyelni, hogy mit és hogyan edz. Az emberek különbözőek, van aki helyesen edz, de nem edző típus, van aki meg tök szarul edz, de valami okoskodási kényszer miatt mindenkinek meg akarja tanítani, hogy hogyan is kell ezt csinálni. Én továbbra is állítom, hogy ha megfigyeled a haladók edzését, az nagyon tévútra nem vihet.
"Ennek a sportnak az a szépsége, hogy a variációk bő tárházából kell megtalálnod azt a rendszert, ami adott pillanatban rád illik." - Ismét csak azt mondom, hogy nem kell túlmisztifikálni a dolgokat. Nincs itt akkora bő tárház, hogy olyan nehéz lenne kiigazodni benne. Minden testrésznél megvan az a néhány "tipikus" gyakorlat, amiket érdemes használni. Nem véletlenül mondják, hogy az ember nem az edzésen nő. A növekedéshez elsősorban a 2-3 óránkénti táplálkozás, a megfelelő mennyiségű minőségi tápanyagok bevitele, a kielégítő hosszúságú alvás, stb szükségesek.
Az, hogy valaki milyen súlyokat használ, vagy mekkora az nem jelenti azt, hogy milyen a szakmai tudása, vagy naprakészsége, hiszen a méret és az erő nagyon sokféle módszerrel fokozható mint tudjuk:)). Természetesen vannak olyan edzők akik rejtegetnek a szekrényükben ezt-azt, de ebből nem szabad általánosítani. Ismerek személyesen olyan edzőt nemzetközileg elismertet, aki mellett elmész még az edzőteremben is, és ismerek olyan sportolót is aki akkora mint a Mount Everest, de amikor kérdezel tőle valamit az edzésről, akkor csak annyit tud mondani, hogy mindegy csak a rúd görbüljön a súly alatt. Ennek a sportnak az a szépsége, hogy a variációk bő tárházából kell megtalálnod azt a rendszert, ami adott pillanatban rád illik. Amikor pedig eljön egy stagnáló állapot -ami mindenkinél előfordul- akkor tudj valamit változtatni.
"Meglátásom szerint ha csak a teremben szerzett tapasztalatokból akar valaki okulni, akkor nagy az esélye annak, hogy igen hamar tévútra megy és ezt talán észre sem veszi. Sajnos a termekben is -tisztelet a kivételnek!- túlnyomó részt fejetlen edzési példákat lát az ember és csak ezekből tanulni hiba lenne!" - Teljesen igazad van, nagyon sokan tényleg csak össze-visza edzenek, én amikor az edzőtermi tapasztalatok felhasználásáról beszélek, akkor mindig a haladók edzéseinek megfigyelésére gondolok. Ha látsz valakit mondjuk 120 kilóval fekvenyomni, akkor valószínű, hogy nem visz tévútra, ha megfigyeled, hogy a melledzését milyen gyakorlatokból állítja össze, hány szériát nyom, milyen ismétlésszámmal dolgozik, stb.
"Egy edző segíthet rengeteg időt és pénzt megspórolni azáltal, hogy nem fecsérled az idődet edzéstervek ötletszerű kipróbálására és a pénzt számodra fölösleges kiegészítők megvásárlására." - Nem vagyok az edzők ellen, de az edző általában nem ingyenes, az edzésterv általában semmi extrát nem tartalmaz, tehát szinte bármelyik haladó szintű sportoló össze tudná állítani neked, és rosszabb esetben még rá is beszél mindenféle szar megvásárlására, persze tőle "ócsón". Láttam már olyan edzői öltözőszekrényt, amiben annyi injekciós ampulla volt, hogy azt hittem, hogy valami kórházba kerültem.
hoopá, az előző hozzászólásom címzettjét picit összekevertem... bocs!
Kadónak azt tudnám tanácsolni, hogy az edzésterved és étrended írd be ide, ahol majd véleményezik többen is. Ezekből is le tudsz majd szűrni némi tanulságot.
Meglátásom szerint ha csak a teremben szerzett tapasztalatokból akar valaki okulni, akkor nagy az esélye annak, hogy igen hamar tévútra megy és ezt talán észre sem veszi. Sajnos a termekben is -tisztelet a kivételnek!- túlnyomó részt fejetlen edzési példákat lát az ember és csak ezekből tanulni hiba lenne! Egy edző segíthet rengeteg időt és pénzt megspórolni azáltal, hogy nem fecsérled az idődet edzéstervek ötletszerű kipróbálására és a pénzt számodra fölösleges kiegészítők megvásárlására. Vannak edzőtermek ahol igencsak képzett és felkészült szakszerű segítségbe botolhat a jelentkező! Nem szabad lebecsülni az edzői segítséget, mert ha az lelkiismeretes akkor lehet, hogy jobban tudja mi kell neked mint Te és kérlek ne érts félre, csak a jó szándék vezet!
"Megint más: van valaki aki edző közületek? Szívesen elindulnék valami más, vagy új, vagy un. profi által összeállított edzésterv szerint a továbbiakban. " -
Ha rendszeres teremlátogató vagy, és nyitva tartod a szemed, akkor egy használható edzésterv összedobása nem okozhat gondot.
Ha meg valami személyre szabott, egyedi dolgot szeretnél, akkor fel kell keresned egy jó edzőt, aki felmérve a mostani állapotodat összeállít valamit, de szerintem ez tök felesleges, a fejlődésben többet számít a helyes kajálás, mint egy "profi"-nak nevezett edzésterv.
Egyébként meg miért akarsz "valami más, vagy új, vagy un. profi által összeállított" edzéstervet? Most csak össze-vissza edzel? Vagy rossznak találod a mostani edzésprogramod?
Végre egy fórum, ahol az emberekkel lehet beszélni kondizásról! :-) Első kérdésem az lenne, hogy tudtok-e valami jó termet a XIV ker Miskolci u. környékén? Én most Újpestre járok, de messze van, meg nagyon zsúfolt. Szívesen vennék minden használható segítséget.
Más: Nutrex Vitrix 180 kapszulás 1 doboz eladó a gyári ár (25000) helyett 18000-ért. Bontatlan!
Megint más: van valaki aki edző közületek? Szívesen elindulnék valami más, vagy új, vagy un. profi által összeállított edzésterv szerint a továbbiakban.
Le vagy maradva!!! Kicsit olvassál már vissza, mert ezzel csak bele......sz egy már régen kitárgyalt témába. Mindenki tudja, hogy ez egy horror edzésterv volt, nem fontos a kioktatás.
A teljes kiakasztás nem fontos, azon a szakaszon már kevésbé dominál a mell, viszont az izületeket leterheli a rajta "pihentetett" tömeg. Egyébként régebben, amikor még kiakasztottam a fekvenyomásnál, akkor is meg tudtam csinálni utána a tricepszet, úgyhogy ez nálam nem lehet kifogás. (ha esetleg mégis lefáradna kicsit a trickó a nyomásnál, a tárogatásnál úgyis van ideje pihenni)
bocs, de nem komálom azokat a postokat, hogy "elnézést, hogy közbeszólok, de ez szar!", utána meg csak csend van. ezeket be se kéne írni. az ember akkor már próbáljon értelmes tanácsot adni.
egyébként nem hülyeség amit írtál, csak Plump sporttársunk már rég megkapta a kritikáinkat ezzel az edzéstervvel kapcsolatban. olvass vissza úgy kb az 1000. hozzászólásig, aztán rájössz te is...
"És amikor csak mellékesen dolgozik egy izom egy másik mellett, az olyan, mintha kis súllyal dolgoztatnám." - A mellékesen dolgozó izom éppen azért mellékesen dolgozó, mert nem kap akkora terhelést, hogy azt az izom edzésének részeként lehetne említeni. Tehát amikor a mellezéskor használod a tricepszet, azt nem tricpsz edzés, az maximum bemelegítés. Az egy baromság, hogy a mellezés után már elég csak egy gyakorlat a tricepszre, mert a fekvenyomáskor már részben megedzettük. A mell után is ugyanúgy meg kell csinálni alaposan a tricepsz gyakorlatait.