Keresés

Részletes keresés

Ferenc. Creative Commons License 2004.07.09 0 0 2930
Volt alkalmam tapasztalni... Hogy miért itt van a legmelegebb nemigaz. Sopron 14h-kor 21fok, Szeged ugyanekkor 36fok. Eső semmi, így nagyon gyorsan szárítja a talajt ez a forró levegő. Most is még 26fok van, szobában 28fok. Nem lehet megmaradni. jó éjt!
Előzmény: Veszpremi (2927)
Tozatu Creative Commons License 2004.07.09 0 0 2929
33 fok Kisúj,eső 2csepp és locsolás ezerrel.
Előzmény: moonshadow (2928)
moonshadow Creative Commons License 2004.07.09 0 0 2928
Most már felénk is jöhetne egy zivatarocska! :)
Veszpremi Creative Commons License 2004.07.09 0 0 2927
Veszprém 21 fok, szél rendesen, mint szokásosan. Eső semmi se volt. Ma 2 órakor Szeged 36 fok, Veszprém 24 fok!!!
Előzmény: Ferenc. (2926)
Ferenc. Creative Commons License 2004.07.09 0 0 2926

Hát itt se volt semmi csapadék, már 30napja nem volt értékelhető mennyiség, száraz a talaj. A mediterrán ciklonok 1hónapja teljesen leálltak, beállt a magasnyomás a térség fölé, mint tavaly. Ezt útálom, a Golf-áramlattal meg állandóan csak ilyen gyenge frontokat kapunk, minimális csapadékkal.. De a modell hétfőtől-szerdáig egy az Adria felett kialakuló ciklonból jelez elég sok esőt, nagyon remélem, hogy bejön neki. Igaz most is olyan ciklon után izgulok ami még kisem alakult.... Lehet nem lesz semmi belőle, majd vasárnap este már többet lehet tudni, mert gyatra előrejekzés 18órára nem jött be, ugyanis a szerdai frontból is 5mm jósoltak ide, mára is 2-3mm-t erre egyikből sem lett 1csepp sem..

További szép estét, még 30fok felett vagyunk itt Szegeden, de aztmondják, már átment a hidegfront feletünk.. jólvan mondom.. még a végén azzal érjem be hogy egyáltalán lecsökken a hőmérséklet, nemhogy esőt kapjak, de most még a hőmérséklet se ment le! Pedig a front már keleten jár.

Tozatu Creative Commons License 2004.07.06 0 0 2925
Nálunk is fél hét után feléledt a szél és hideg lett,de semmi csap.tev,sajnos.
Előzmény: Veszpremi (2924)
Veszpremi Creative Commons License 2004.07.06 0 0 2924
Van egy javaslatom, cseréljünk, itt hajnalban csúnya égiháborúval szakadt, félelmetes volt. A gabonatáblák a földön, elég csúnya látvány. Ma este 19 fok van, Szegeden 10 fokkal több. Avval nem cserélnék! :)
Előzmény: Frint (2923)
Frint Creative Commons License 2004.07.06 0 0 2923

Kedves Feri, légy oly kedves lokalizálj villámokat és min.10mm csapadékot dél-Békés területére...minden estém az öntözéssel megy el. Este 19 körül elkezdett tornyosulni vmi viharfelhő, aztán mintha mindegy lett volna...feloszlott.

Két hete már, hogy nem volt értékelhető csapadék. Ma délben a vasúti sínek 48 fokosak voltak...szinte sütötte az ember kezét.

Előzmény: Ferenc. (2922)
Ferenc. Creative Commons License 2004.07.06 0 0 2922

Szentesen vagyok. Nagyon jó volt a szegedi met. állomáson, mindent megnéztünk, szerencsére volt is esemény a radaron és a villámlokalizációs rendszeren Balatontól ék-re, Székesfehérvár környékén,  később Bp körül, ja meg a Márta területén, de ezek még a délelőtt folyamán voltak, később ezek gyengültek és megszűntek. Sok látnivaló volt, igazán jó volt ez a mai nap!:)

További szép hetet, most a kollégiumban vagyok ahol nagy meglepetésemre csak úgy pörköl a net, mert kb 2hete bekötötték az internetes szobában a szélessávú netet, 384kbites adsl-t!:)) Ez közel 15X sebesség az eddigi sulinethez képest!(3.2kbyte->48kbyte) Ez is jól feldobta a kedvem! Végre itt is gyorsan tudok majd neteztni , átnézni a modelleket stb..(hétköznap mikor majd ittvagyok suli időben)

Tozatu Creative Commons License 2004.07.05 0 0 2921
Itt szárazság és nagyon meleg.
Előzmény: Ferenc. (2920)
Ferenc. Creative Commons License 2004.07.05 0 0 2920

Sziasztok! Ittvagyok Szentesen egy netes café-ban, mert bekell jelentenem, hogy holnap az osztályommal megyünk a szegedi meteorológiai állomásra, látogatóba! Már 3éve ezt a napot várom mióta ebbe a suliba járok, eddig mindig csak ígérgették, de holnap megyünk!:))) Hú,de örülök, már össze is állítottam magamban egy jó kis kérdéssorozatot!:)) 

Amúgy már ma is nagyon meleg volt, hát mi lesz még.. Minden jót nektek!

rferi Creative Commons License 2004.07.05 0 0 2919
Pénteken még 2,5 mm esett
Tozatu Creative Commons License 2004.07.04 0 0 2918
Rendes vagy,Ferrihurri,hogy nem dobtad a halat,de ki fogja sétáltatni,míg oda leszel?Anno voltam a szentesi Árpádban gyakorlaton.
Előzmény: Ferenc. (2917)
Ferenc. Creative Commons License 2004.07.04 0 0 2917

Ja ezt is felejtettem leírni eddig, hogy Szegeden az én mérőhelyemen az év első felében 314mm csapadék volt! Ugyanez 2003-ban 172mm, 2002-ben 184mm az év első 6hónapja.. Tehát nagyon jól állunk az utóbbi évekhez képest, remélem  folytatódik az év második felében is a viszonylag csapadékos(abb) időjárás.

Veszpremi! igen én is felfigyeltem, sőt a minimum T Szegeden 8.9fok lett, 4:30kor volt ez a hőmérséklet, éreztem is, hogy kicsit már hűvös van. Na indulok Szentesre, majd pénteken jövök.

Veszpremi Creative Commons License 2004.07.04 0 0 2916
Azaz Veszprém is melegebb volt, ami igencsak ritka! Üdv. a szegedieknek (ott végeztem a JATÉn anno).
Előzmény: Ferenc. (2915)
Ferenc. Creative Commons License 2004.07.04 0 0 2915
Jóóó reggelt mindenkinek! Épp most értem haza. Az éjszaka második felében már igencsak hûvöskés volt az idõ,fõleg pólóban. S látom az éjjel 2órás hõtérképen hogy éppen itt Szegeden volt a leghidegebb az egész országban, még a Kékestetõn is melegebb volt 1fokkal mint itt.. Ez is ritka eset. Ény felé felhõket látok, amúgy tiszta, friss a levegõ. Én pedig most elmegyek alkudni, nem ártana már. Vagy inkább lehet horgászom egyet!:))
Ferenc. Creative Commons License 2004.07.03 0 0 2914

Na azthiszem ma ez az utolsó írásom, mert lakodalomra vannak hivatalosak a környék "szülői" , így mi fialatok a helyzetet kihasználva már össze is hoztunk 1000Watt-ot meg egy kis jó társaságot 5házzal arrébb!:)))) Nem is gondoltam volna, hogy így alakul majd ez a nap.. na majd jövök kitudja mikor!:) 

T most 22fok, szép tiszta az idő, a legjobb alkalom egy kis kerti bulihoz!:)

Ferenc. Creative Commons License 2004.07.03 0 0 2913

Tozatu! A 8métert már lefelé vittem, nem dobtam be a tóba, kicsit magasnak találtam, így lementem a tóhoz és úgy raktam bele.

Egyébként jó lett volna felkészülni a jövőheti forróságra, de így máris száraz talajjal indulunk. Már hétfőn meglehet a 30fok, keddentől meg a 35fok közelében lesz.. És éppen a jövőhéten kell Szentesen lennem, mert nyári gyakorlat van 1hétig... Holnap megyek vissza, pont a legmelegebb hetet fogjuk ki eddig az egész nyárból..

Előzmény: Tozatu (2912)
Tozatu Creative Commons License 2004.07.02 0 0 2912

Az éjszaka 10mm esett,ma is szomorú idő volt,csepereg most.

Ferrihurri,a  8m-t lefelé is túlélte a hal,ha már a netet sikerült neki?Csak így kirekesztik a többiek,ha nagyzolni fog.:)

Előzmény: Áfony (2911)
Áfony Creative Commons License 2004.07.02 0 0 2911
Nálunk az éjjel 3 mm esett. Egész nap hűvös borongós az idő.
Frint Creative Commons License 2004.07.02 0 0 2910

Hát nem semmi egy fickó vagy...ablakból...gondolom a chat-hez nem tudott hozzászólni, csak tátogott!

Elborult az ég, az időjárás várakozó állásponton van, lehet, hogy ez a vihar előtti csend?

Előzmény: Ferenc. (2909)
Ferenc. Creative Commons License 2004.07.02 0 0 2909

Itt nálam tegnap 5db kárászt fogtam, de úgy hogy innen az ablakomból horgásztam internetezés közbe!:) Kertes házunk emeletén vagyok kb 8méter magasan,a tó pedig majdnem alattam van, és volt hogy alig bírtam becsévélni a halat az ablakon!:) Aztán levettem a horogról és megmutattam neki a trefort chetet, meg a gfs időjárás előrejelző modellt, aztán ment vissza a vízbe. Szóval  az első internetes halak szerintem ittvannak nálam, ilyet ember még nem sokszor csinált mint amit én tegnap hajnalban, akkora feeling volt itt. Ha a szomszédok kinéztek volna az ablakon, nem néztek volna hülyének, így is apám mikor 5:30-kor ment a munkába igencsak nézte hogy az ablakom teljesen nyitva, szúnyogháló levéve és az ablakomból lóg ki egy horgászbot vége!:) Még nincs digit gépem, de a következő ilyennél tuti csinálok képeket!:)  

Ma hajnal 4órakor jött meg az eső, összesen 4mm esett.

Előzmény: Frint (2908)
Frint Creative Commons License 2004.07.02 0 0 2908

Üdvözöllek az új névvel is...bár a régebbi stílusosabb volt :)

Nálunk továbbra is száraz évszek, légköri aszály, ma reggel csapadékvyom és 1mm között. Szóval semmi.

OFF: kedvező idő esetén mit lehet fogni egy kerti tóban... ??? :)

Köszi a fotót, látom, velem együtt jó magasra nőttél. Frint

Előzmény: Ferenc. (2905)
rferi Creative Commons License 2004.07.02 0 0 2907
Tegnap este éjfél körül egy jó kis zuhé volt, 4,5 mm jött le.
FRODO Creative Commons License 2004.07.01 0 0 2906

A másolás sajna valóban nem működik. Helyette csináld így: kijelölöd a szöveget, CTRL + C, aztán ha eltűnne a szöveged, akkor az üres ablakba CTRL + V-vel be tudod illeszteni, amit előzőleg kijelöltél.

Én most próbáltam ki, működött.

Előzmény: Ferenc. (2901)
Ferenc. Creative Commons License 2004.07.01 0 0 2905

Ez az extra korán kelés! (nem mintha sokat aludtam volna):)) Most +13.5fok, teljes szélcsend van, derült ég, hihetetlen szép az idõ. Zeng az erdõ a madaraktól, pirkad már. Friss a levegõ, szinte harapni lehet, mi kell ennél több? Megyek is ki egyet horgászom a 3.5X5méteres kerti tavunkban!

Szép napot továbbra is Mindenkinek a nyár második hónapjának az elsõ napjának elsõ óráiban!:)

Ferenc. Creative Commons License 2004.06.30 0 0 2904

A kép ittvan, csak elsőnek a gépről akartam, de látom nem jelent meg elsőre. Na így mostmár tetszik ez a rendszer, saját gépről is lehet felrakni képeket navégre!:) Remélem megjelenik.

Túra

Ferenc. Creative Commons License 2004.06.30 0 0 2903

Jaj és még nem is mutattam meg a Mátrai túraképeket. Ittvannak, az útvonal és a képek::   http://sandorson.fw.hu/Matra2/index.htm

A 6fős társaságból 4ember a képen(bal szélen én vagyok): 

Tozatu Creative Commons License 2004.06.30 0 0 2902
Szegény Ferrihurri,oda a jó kis neved,megkomolyodtál!
Előzmény: Ferenc. (2901)
Ferenc. Creative Commons License 2004.06.30 0 0 2901

Sziasztok!

Hát úgylátszik befagyasztották a nick nevem, így megelégelve a dolgot regisztráltam egy másikat, és még ezzel is várnom kellett 30percet, hogy írhassak..
Ráadásul a sima Ferenc foglalt volt, mint ahogy számítottam is rá, így raktam egy . -ot utána!:) Elég hülyén néz ki, de átmenetileg ezt fogom használni. Nem segítettek még a hibabejeltőnél, eddig nemigazán vagyok megelégedve ezzel új fórum rendszerrel, mert mikor írom a szövegemet akkor nemtudok másolni és így ez már a második kifejtős szöveg ami elveszett eddig..

De a lényeg a lényeg, hogy holnap már lehetnek zivatarok, elsőnek Ny és É Mo-n, de péntekre remélhetőleg átterjed a rendszer Dél Mo-ra is, mert bizony itt is locsolni kell már, az elmúlt 4frontból errefele volt a legkevesebb eső, és most is a határon leszünk, de Frint nagyon remélem hogy 10mm eső mostmár lesz mifelénk is!

Jó éjt!  Elég hűvös van +15fok most, szélcsend.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!