Akkor viszont nem szabad kihagyni a régi "római utat" a belvárosban a Piazza Gesu Nuovo tól indulva végig a Via Benedetto Croce -n.
Egyébként szerintem a Fantasia a legszebb hajója az Msc-nek. :) Viszont a balesete miatt nem kapott akkora reklámot mint a Splendida, de pont emiatt, és a kapitány szigora miatt jobb a többinél. Csak irigykedni tudok, mert ez az út is szuper. Ha Marseillben a gyalogos bejutás érdekel abban tudok még segíteni. És várom a beszámolót.
Gyakorlatilag 4 óra. Még hazafele is úgy jön ki, hogy ahogy kiköt a hajó, mennünk is kell a repülőtérre. Bizonyos szempontból jó, bizonyos szempontból vacak. Ez van sajnos.
Genova nagyon izgalmas lehet a leírásod alapján.
Mindenképp írok majd valami beszámoló félét, ha megjöttünk.
Ha van még kérdés nyugodtan, mert az Armoniával többször voltunk, ez a mostani útja a legszebb! Nagyon jól fogjátok magatokat érezni. Viszont jövő héten nem leszek párnapig, mert a barátaimmal megyünk Gigliora, mivel most egy kicsit "costázunk" egy kicsit. Az idén a Costa olcsóbb, ezért mi is a Favolosával megyünk.
Marseilleben akik befizettek az útra Avignonba, áradoztak, tehát ha van pénzetek, az biztos jó választás, mi csak a várost néztük meg mindig. Genova pedig az egyik kedvenc, bemásolom a látnivalókat.
" A legnagyobb bevásárlóközpont, nem messze a kikötőtől a Fiumara http://www.fiumara.net/ 5 emeletes ingyenes parkolóházzal, Conad-dal. A régi kikötőben van egy kis élelmiszer bolt a nagy régi vitorlás mellett, ez vasárnap is nyitva, jó árakkal. A cruise kikötő mellett a komp kikötőben van egy nagy COOP, és talán ez a legjobb. Vele szemben ingyenes parkolási lehetőség, de a kocsikat feltörik, valaki maradjon benn. A via Antonio Cantore és a Salita San Barborino sarkánál van egy wins nevű bolt, ami olyan, mint nálunk a Lidl. Ugye csak műanyag palackot adhatsz fel, vagy vihetsz be. Miután leadtátok a kocsit, vagy beszállsz, és utána városnézés, vagy előtte is lehet a kocsi leadás és a beszállás között. Gyerekekkel a legérdekesebb az aquarium, ami Európában a második legnagyobb, és egy része a tengerben, és egy hajón van. Árak:http://www.acquariodigenova.it/cms/prezziorari/138-prezzi.html
innen a piacon keresztül, a sétálóutcán át eléred a San Lorenzo katedrálist, majd a kultúrpalotát. Itt egy kicsit balra fordulva pár lépés a fő tér a De Ferrari. Itt érdemes megnézni a szent Andrea templom romjait, közvetlenül Kolumbusz szülőháza mellett. Innen balra fordulva, valamelyik bevásárló utcán érdemes elmenni a Piazza della Nunziata-ra, ahonnan siklóval lehet felmenni a legnagyobb magaslatra, ahol lélegzetelállító kilátás nyílik az öbölre. A jegy 1,55, és 90 percig érvényes. Most emelték! 12 perc az út, és miután körbenéztetek, ugyanazzal a jeggyel érdemes visszajönni. Innen a via Balbi-n elindulva nincs messze egy a világon egyedülálló műszaki látványosság. Műszaki beállítottságú embernek nem lehet kihagyni. Ez egy vertikálisan és horizontálisan is közlekedő lift, ami siklóként működik. 250 métert megy vízszintesen, majd 50 métert függőlegesen. Ugye a sebesség átkonvertálása a lényeg! Ezzel felmehetsz a várba, és még a vissza is érsz a másfél óra alatt. Tehát a 4 út (közben busszal 2 megálló is belefér, ha fáradt vagy) 1,55 euróért. Csak összehasonlításként a budavári sikló egy menete 900 Ft!!! Innen a parton gyalog, vagy metróval lehet a kikötőbe visszajutni. Közben sok szép templom, és látnivaló van még."
Húha, akkor nincs is időtök. Először is csekkolj be online, így akkor soron kívül szállhattok be, de akkor nem lesz időtök csak Nápolyra, és ital vásárlásra. Palermo tényleg nem szép város, nagy csalódás, de mivel mi még sosem fizettünk be csoportos kirándulásra (azon a pénzen el lehet menni egy újabb hajóútra), ezért én csak abból tudok kiindulni, hogy mivel láttuk az összes olasz vulkánt (a Sztrombolit is) nekünk a Vezúv jelentette a legtöbbet, ezért én a Templomok völgyét nézném meg, mert az még is csak egy "csoda". De ez izlés kérdése, én imádom a történelmet. Ami biztos, mert többször jártunk Tuniszban, hogy Karthago, és Tunisz egyszerre nem megy. Ha visszanézel, mindent leírtam mindkét helyről, még a helyi vonat fényképét és árait is leírtam, de a kettő pont ellentétes irányban van. A media szerintem a legnagyobb nyitott bazár talán a világon, és Tuniszban is van mit megnézni. Karthago viszont még ilyen állapotában is lenyügöző. De nagyon nagy hiszen 3 vonatmegállót ölel fel, és a jegy az egészre érvényes, viszont drága. Taxizni nem szabad, mert hiába nagyon olcsó a közlekedés a kikötőbe csak azokat a taxikat engedik be, akik tejelnek (mint ferihegyen) ezért magasak az árak, míg a bejáratnál lévők pedig hiába olcsónak hirdetik magukat, sok a csaló köztük. Barcelonáról mindent leírtam régebben, ha nem találod, szívesen bemásolom. A lényeg, hogy nem szabad befizetni a schuttle buszra. A kikötői busz olcsóbb, de gyalog is csak 25 perc a La rambla, utána pedig attól függően mennyit mentek, a napi bérlet a legolcsóbb, vagy gyüjtőjegy.
Mindenképpen előbb lerakjuk a csomagjainkat. Ezt biztos. Elvileg már 13.00kor leszáll a repcsink, és 1 órát számoltam arra,hogy kimegyünk a kikötőbe + becsekkolunk.
Ha már így rád találtam, kérdeznék még ha nem bánod!:)
Palermo lesz a következő állomás. Kicsit meg vagyok lőve, hogy melyik programot válasszuk. Még nem jártunk Szicíliában (ill. a többi helyen sem). Szimpatikus az Etna megmászós program is, és a "Templomok völgye is". Szerinted melyik ad többet?
Úgy olvastam itt a Fórumon, maga Palermo nem olyan látványos város.
Tunéziában tudjuk mit szeretnénk. Karthagot, és Tuniszt.
Barcelona szintén ok. Ide nem tervezünk sok progit, Güell Park, La Sagrada Familia, és egy kis séta.
Marseilles: a következő fogas kérdés. Jártál már Avignonban? Érdemes átmenni?
Genova: séta a belvárosban.De ide szívesen fogadok tippeket.
Újságosoknál, kioszkokban ( kis büfé szerüségek) lehet venni jegyet, de ha repülővel mentek, akkor már érdemes napijegyet venni, mert az érvényes a reptéri buszra is, majd a Garibaldin átszállni a vonatra. Csak a csomagokkal nem tudom mit akartok csinálni. Ahhoz egyébként messze van mindkét "város", hogy taxival menjetek. De azt is megtehetitek, hogy először becsekkoltok, leadjátok a bőröndöket, megkapjátok a kártyákat, majd úgy mentek el. Az MSC-nél korán be lehet szállni minden kikötőnél, hiszen akik kiszállnak már reggel 7-kor elhagyják a kabint, így már korán kitakarítják. Viszont így csak Ercolánóra van idő. Mi csak megálltunk ott, és pont annyi időnk volt. Boltot pedig a parton találtok nem messze a kikötőtől a vasút irányába kb 500 méter, talán egy fehér ház aljában.
A vonat végállomása a Porta Nolana.A kikötő a várnál van a Moéo angioino, ha a google térképén keresed.
Gyerekek nélkül megyünk. Ők még kicsik, 2,5 évesek. :)
Igazából repülünk Nápolyig. Először gondoltuk, hogy megyezünk egy Taxissal, de ha ilyen a nagy a forgalom akkor célszerűbb vonattal meg villamossal menni.
Jegyet a villamosra és a vonatra a megállónál lehet venni?
Ezt nektek kell eldönteni, Pompeii kb 30 perc vonattal, a múzeum mindjárt a kijáratnál van, de hatalmas. Több óra kell, ha teljesen meg szeretnétek nézni. Én inkább Ercolánót ajánlanám. Közelebb van, ugyanazon a vasútvonalon, kisebb, és sokkal épebben maradt meg mint Pompeii. Ha gyerekkel mentek diákigazolványt vigyetek, mindegyik ingyenes nekik 18 éves korig, illetve pedagógusoknak is igazolványt, mert akkor sokkal olcsóbb!
A kérdésedre válaszolva végig lehet járni, de nagyon rohanva. A kikötő és a vasút között a villamossal érdemes menni, át sem kell szállni, az egyik végállomása a kikötőnél van. Ha kocsival mentek, én akkor sem merészkednék kocsival, mert elég nagy a forgalom, a vonat sokkal gyorsabb.
Tudja valaki, hogy mennyibe kerül most egy retúr jegy a hajókikötőből/vonatállomástól Velencébe (ilyen kis vizibuszra gondolok)? Indulás előtt lesz még időnk körülnézni a városban. Köszönöm!
Nagyon örülök, hogy egymásra találtunk majd megírom a kabinszámot és tudunk értekezni. Ti is elősször utaztok hajóval, vagy már tapasztaltabbak vagytok mint mi? Üdv Era
Nagyon szívesen segítünk szerintem mindannyian mindekinek, hiszen a legtöbb kikötőben jártunk, de azt kérem hogy szerintem először itt mellettünk a keresőbe írjátok be, pl hogy Genova, és a gyorskeresés innen funkcióval az első oldalon már nagyon hasznos dolgokat ad ki, mert nagyon sokat írtunk a városokról. Pl 1194 hsz vagy 1232 hsz. A legtöbb városról már készült ilyen hsz. És ezek után persze mindenkinek konkrétabb kérdése van, akkor könnyebben tudunk válaszolni. Pl. a város vagy kikötő megközelítése, látnivalók, élet a hajón stb., de ne sértődjön meg senki általánosságban elég nehéz, és nagyon sok mindent leírni.
Ha kérdés van, segítek szívesen (mi is sok segítséget kaptunk)
A ruházatról csak annyit, hogy nem szerencsés "alulöltözöttnek" lenni (főleg annak, aki kicsit is ad a szabályokra)-úgyem érezné jól magát a sok elegáns ember között. (Mert van aki fittyet hány rá, mi a napi javasolt öltözék- ezt el is nézik, de nem nézik jó szemmel) Szóval a hajóút az az alkalom, amikor "megadjuk a módját" a dolgoknak. Ez erről szól. Lehet nem tudomást venni róla. De akkor is...
Sziasztok!Mi most júniusban készülünk az első hajóutunkra a Costa Favolosával.Az útvonal:Velence-Bari-Katakolon/Olümpia-Izmir-Isztambul-Dubrovnik.Volt már valaki ezen az úton?Vagy készül esetleg valaki?