Meg tudná valaki mondani, hogy O2-ben honnan tudom és miként - a legegyszerűbben kivarázsolni az útjelet (tachosignal)? Navigációhoz kellene, és mivel ennek nem standard ISO a csatija, nem tom.
Gondolokodtam ezen a fogyasztás témán, mert azt írtam, hogy sokat fogyaszt az enyém. A napokban végre megtanúltam használni a napiszámlálót, és egy érdekes dologra figyeltem fel. Tankoltam 33 liter gázolajat. Erre a komjuter kiírta, hogy 520 km-t tudok vele menni. Mentem vele a tankolás óta 100 km-t, és továbbra is azt írja, hogy 420 km-t tudok még menni. Viszont átlagfogyasztásra állítva a kijelzőt azt írja, hogy 9 liter az átlagfogyaztás. De ha 33 literrel tudok menni 520 km-t, akkor az ha jól számolom csak 6,3. Valami akkor nem teljesen gömbölyű a kompjuterben. Van valami okos embernek ötlete, vagy én nem számolok jól?
Olvastam valamit arról, hogy esetleg idén az Octavia is megkapja az 1.4-es TSI motort. Ha minden igaz, a kisebb teljesítményű (122LE) a Seatban már kapható az Alteahoz. Erről tud valaki valami érdemlegeset? Ha igen, akkor melyik motor lesz, ill lesz e DSG váltóval?
Nekem ez kb 8.6 - 8.8 körük szokott megállni. Persze dugóban nem tolom neki, tudok gurulni. Ha sietek, és lámpától lámpáig gyorsítok, akkor szokott 10.körül lenni. (avagy felette, de akkor nagyon sietek :-)
A nagy átlagom 8.2 volt épp a napokban nulláztam. Ezt kb 10-11ezer Km alatt értem el. Ebben egy 145km/h Balatoni M7-es volt, a végén 10Km es araszolással, és talán 10-15db M0-ás döcögés. Sok elővárosi közlekedés általában rövid távokon. (nekem ilyenkor fogyaszt a legtöbbet. Saroktól sarokig gyorsítok és a végén erős fék) A legtöbb budapesti furikázás, összevissza.
Reszletezd a varosi hasznalatot. Milyen varos, milyen hosszu utak, milyen napszak, mennyi dugoban acsorgas.
(Sajnos a varosi hasznalat mindenkinek mas. Egy kollegamnak van 1.6-os Octija, elovarosban lakik, csucsidoben nem autozik, a dugokat el tudja kerulni -- igy neki olyan 7-7.5 literre jon ki.)
Autó vásárlás előtt állok,és egy Octavia 1.6-ossal szemezek nagyon.Még az elsők közul.Az volna a tisztelet teljes kérdésem,hogy városi használatban milyen fogyasztásra számíthatok?Valós hogy klímával nem lehet 10Liter alá csalogatni?
Köszi Mindenkinek a segítséget utána járok a dolognak csak most kicsit összegyűltek a dolgok. Az autó 2001.12 havi 1,6 benzin. központi zár el. ablak elől. Távirányítóm nincs a központihoz csak kulccsal tudom nyitni, zárni. Ezt szerteném kiküszöbölni. Azt mondták csak egy távirányító kell+annak a vevője. Ez így igaz, ill. speciális kell hozzá vagy mindegy?
Köszönöm mindenkinek aki leírta a véleményét erről a tipusról. Igazából fateré lesz a kocsi, ő most egy 90Le TDI golf III-t nyúz, neki biztos elég lesz ez a teljesítmény. Azt a plusz pénzt inkább más kényelmi extrára költjük.
"A regi TDI-k kozott a 90 lovas es a 110 lovas kozott komoly kulonbsegek voltak: mas volt a turbo (fix- ill. valtozo geometriaju), mas volt az intercooler meretezese."
Lehet hogy így van, de ott van pl. az ALH/AHF (90/110LE) páros, ahol azért egész sok alkatrész egyezik cikkszám szerint.
Pl. a turbo, hengerfej, intercooler, vezérműtengely, főtengely és csapágyazása :)
Az is octavia volt. már a cimbié aki cserélte a két a két kerékcsapágyat. Az L200-as az enyém volt, azt 80e. km-rel adtam el. Abba az olajcserén kívűl az ég világon mást nem csináltak soha, olyan megbízható verda volt. (Amúgy az való a pesti utakra annak nem veri szét a csapágyát a Bécsi út.. :)
Persze.......nem azt mondom, hogy a fékpadi mérések nem kellenek, de utcai tuningnál nem sok értelme van. Kimész a zuccára, és mész egy kisebb kört. Ha valamit elszúrtál, azonnal jelentkezni fog - sőőőt! Lehet be sem indul:-) Az is lehet, hogy hidegen rosszul fog indulni, de ha nem az elsőt csinálod, akkor már ez hüvelykujjból jön, és jó lesz minden. Persze nem árt ismerni a dízel, és benzines motorok működését sem annak, aki csippet ír. Ír! És nem a netes szarokat töltögeti! Ha az ember extrém dízelt-benzinest épít, és az atyaúristent is áttervezte, és szeretne egy jó konfigot hozzá, akkor elengedhetetlen a pad.