Az eleje "nagyon" le van ülve olyan helyen is felakadok ahol más octavia át tud menni. Arra gyanakodtunk, hogy a rugók vannak kikészülve ezért vagyok lejjebb. Kérdés: Lehet valami más is az ok ill. ha keresek ilyen rugót az mennyibe kerül itthon vagy szlovákba? köszi
Most voltam kipróbálni egy 1.9TDI Ambiente Combit. Tetszett. Jól vezethető az autó. Teljesen jók a váltó kiosztások, lehet autózni vele 2000 alatt is, nem úgy mint egyes kisköbcentis "szuperdízelekkel". A tesztautó 8.4l-es átlagot mutatott, ami sztem teljesen elfogadható ilyen 5-10 perces furikázásoktól, meg tövig nyomom a gázt próbálgatásoktól.
Két felvetésem lenne:
- Combinál a hátsó oldalsó ablakoknál mennyire jellemző a párásodás? Most ugye esik és párás idő van, volt rajta bőven, fúvókát hátul nem láttam... Golfnál pl van, ott tuti nem gond.
- Mondjuk minden autó ilyen, de a jobb térdnél nincs olyan sok hely. 180 felettiek tudnak nyilatkozni, hogy mennyire zavarja őket? Főleg balesetnél lehet gáz, de azért hosszú úton nem kényelmes, ha ott támaszkodik a térd.
- Combinál van értelme a parkolóradarnak? Sztem meg lehet lenni nélküle is.
Beültem a Superbbe, és hátul eszeveszett nagy, baromi kényelmes. Elöl vhogy nem tudtam beállítani jól, de hátul lenyűgöző! Kényelmesebb mint egy 5-ös BMW.
és ez tart Würzburgban idestova másfél hónapja???!!!! Bakker, ennél komolyabb szervízt csináltak a fiúk az alfámon másfél nap alatt.... igaz, akkor csak azzal foglalkoztak.
Egészen pontosan a 2007-es modellévtől van ilyen visszajelző, tehát 2006.07-től gyártott autóknál. Egyszer belinkeltem egy fotót a műszertábla nyák-járól, az a LED a régebbi modelleknél be sem volt forrasztva...
Tempomathoz: Ma szereltem egy vadiúj Octi II-be, és van viszajelzője a tempomatnak. Ami számomra érdekes volt, hogy csak akkor jelzett vissza, ha valójában sebességet rögzítettél, nem csak akkor, ha egyszerűen bekapcsoltad a karon. A régiek (pl. Passat, GolfIV.) akkor is jeleznek, ha bekapcsolod.
Látszik, hogy csak szerelem, de nem használom. :-)) Géppel lecsekkolom műxik-e, és ha igen mehet, de nem megyek egyikkel sem egy kanyart se.
Szerintem elvagy 6-ik nélkül is. Én autopályán 140-150 körül haladok 3200 körül van a fordulatszám, 6,5-7 liter a fogy. Városban és azon kivül bőven elvan 6 literböl. A gyári 5.1 öregurasan tarthato.
Én nézegettem a felszereltségeket! Egyértelműen a Business!
A Winter az Ambiente-ből készül, a Business meg az Elegance-ból, amire felpluszolnak még egy csomó dolgot, amivel 5,3m lenne egy 1.6-os, de mégis 4,4-ért adják...
Régebben csináltam PD-t, amibe benzint tankoltak, így le kellett szívcni a tankot teljesen üresre, majd hoztam bele 20literes kannában gázolajat. VAG-COM-al néztem utána az üzemanyagszintet (literben írja) és 20.5L-t mutatott. Ennél jobban nem lehet ellenőrizni. A mutató persze nem mutat pontosan, de a fedkomp a tankjeladó jelét is figyeli, onnan meg elég pontos értéket kap.
Nekem elég az 5 gangos váltó. Ha 200akat mennék, akkor cool lenne egy 6os, de azt meg hol lehet? Kis hazánkban lassan már a 130 is gázos :(
5,1es fogyasztás országúton, nem pályán, nem város. 70-90es tempó.
Eger-Köln 6,4 es átlagfogyi.
Amúgy, amíg tudtam vele járni, 6körül mozgott nekem. A cégnél van pár embrió akinek 7-9 közt eszik. Túró tudja hogyan :)) CSak sejtem, de nem rám tartozik.