:-) Nekem is akna, emelő nélkül csak simán alá fekve cserélte Donibcsi kolléga.:-))) Persze nem volt egyszerű, bár azt mondta hogy legközelebb már jobban megy.:-)))
Festés. Már beszerelt állapotban, körül ragaztottam majd sima fehér sprével lefujtam. Nekem tetszik, akinek nem az csinálja meg jobban.:-))))
olyan helyen jártam vele ahol más autó is jár és csak ez akad fel.
Es az a mas auto az Octavia1?
Mert az Octavia hirhedt az alacsony epitesu mellso lokharitojarol, tenyleg konnyebben felakad, mint mas autok.
Szinte kizartnak tartom, hogy "elgyenguljon" a rugo. Raadasul egynel tobb. Ha csak egy rugo ereszkedne meg, nagyon hulyen allna a kaszni, azt egybol ki lehetne szurni. Olyankor altalaban a masik oldalon is gyorsan meghal a rugo, es utana ereszkedik, de azert a ketto kozott eltelik egy kis ido, es addig is jol lathatoan bicebocanak nez ki az auto, utana pedig karakteresen elore dol.
De a Skodak rugojaval nem szokott gond lenni, a mai rugok gyakorlatilag "orok eletuek".
Ellenorizendo dolgok:
- az auto elozo tulaja nem jatszott-e a rugokkal -- sufnituning, hogy egy-ket menetet kivagnak a rugobol
- gyari meretu-e a kerek (175/80R14, 195/65R15, 205/60R15, 205/55R16 -- ezek a gyari meretek)
- megfelelo-e a levegonyomas a kerekekben (legalabb 2.0)
- nincs-e a lokharito serulve (ahogy Joemaster irta), illetve megereszkedve, rosszul visszapatentolva
Nem tudom, miért szedték le. Sőt, le sem szedték, mert a jobb hátsó lámpát nem szedték ki, a kárpiton lévő kis "ajtó" szűz, nincs teljesen elszakítva a kérpit többi részétől. A bal oldali már ki lehetett szedve, attól tartok, hogy csak ott bontották meg, a jobb oldalon meg hagyták, hadd feszüljön és ezért áll ell.
Szerintem is cserélhető lett volna benyúlva is, ha nem feküdni kell a kocsi alatt, mint én tettem, hanem emelőre teszik vagy aknára állnak.
Közben rájöttem, alul és felül 4 fül fogja, ezeket kell "kijátszani" a lukakból. Sajnos a mögötte lévő két csavar nem oszt, nem szoroz, picit megnyomkodtam a lököst, így közelebb került a kasztnihoz (pattant is egyet), de még mindig eláll.
Na majd visszaviszem. Amit az ember nem maga csinál...
olyan helyen jártam vele ahol más autó is jár és csak ez akad fel. van-e esetleg valami mérés módszer erre? Én pl: a sárvédő magasságát mértem meg a padlótól. Valakinek van erre mérete?
Hogyan lehet leszedni OII-n a hátsó lámpák alatti műanyag takaró elemeket sérülés nélkül, könnyen, gyorsan?
Kicserélték végre a tolatóradar szenzoromat, de nem jól rakták vissza a lökhárítót, mert a jobb oldali takaró kilóg a lámpa síkjából és a lökhárító is távolabb van a csomagtér peremétől, mint a másik oldalon.
Úgy tudom, a takaró alatt van két csavar, azokat megnézném, de jobban nem kezdenék a szétszedésébe megfelelő zárt hely és szerszámok hiányában.
Visszaviszem, de úgy vinném, hogy most már ott legyek vele, ez viszont csak pár nap múlva oldható meg.
Szerintem mindent jól csinálsz. Én sem pörgetem városban 3000 felé, ha hideg a motor. Az 5000-ig húzatós mutatványt CSAK üzemmeleg motornál végzem és akkor, amikor van értelme vagy szükséges gyorsulni, azaz országúton előzésnél vagy autópályán.
Teljesen jó fogyaszás ez 40-40 km-en.
Mi kb. egyformán használjuk az autónkat. Csak én nagyon rövid távokat megyek vele, így városban simán 10-11 litert fogyaszt.
Rosszul csinálom esetleg? Lehet ettol a kimeletes stilusomtol valami baja?
Tokeletesen csinalod, garantalt az autod hosszu elete.
A legjobb az autonak a keves hideginditas, a napi ketszer negyven kilometer garantaltan tisztan tart mindent odabent.
A ronda lerakodasok, amiket aztan ki kell egetni, azok akkor keletkeznek, amikor valaki
- rendszeresen dugokban acsorog, alapjaraton (napi 20-30 percet)
- rendszeresen rovid utakon jar, a motor nem eri el az uzemi homersekletet, mielott hosszu idore ujra leallitanak
- nem az autohoz valo kenoanyagokat hasznal
Az 1.6-os motor ettol fuggetlenul hajlamos a fojtoszelepet osszekoszolni (konstrukcios hiba), de azt a kotelezo szervizkor par perc alatt kipucoljak.
Ha ennyire aggodsz a motorod allapotaert, ket dolgot tehetsz: elveted a rugalmas olajcseret, es szigoruan 15 ezrenkent olajat csereltetsz, es kizarolag full-szintetikus, 0W-s olajat hasznalsz.
Új vagyok a fórumon, és segítséget kérnék. Néhány hete egy 97-es 1.6 benzines Octaviát haszálok, és most gondok vannak a hűtéssel / fűtéssel.
Röviden a történet: amíg nem volt hideg időjárás, jól működött minden. Az autóban feltehetően nem volt megfelelő fagyálló, így amikor hideg lett, egyik éjszaka befagyott, így másnap az indulást követően 5 percsel felforrt a víz. Amikor egy óra múlva kiolvadt, látszolag helyre állt minden, de valójában mégsem: a hűtővíz néha felmegy forrásig, majd egyszer csak visszahül, és ugyanez a helyzet a fűtéssel is: általában nem fűt, de néha egyszer csak elindul a forró levegő...majd megint hideg lesz.
Cseréltem hűtővizet fagyállóra, a hiba ugyanez. Arra tippelek, hogy levegős, és nincs rendes keringés. Lehet valahol légteleníteni???
Ha találkozott valaki ilyen hibával, vagy van egyéb tipp, hogy mi az oka, kérem segítsen!
Na most jol megijesztettetek.!! Fél éves az autom (O II. 1.6 MPI) és én 2000-3000 fordulattal megyek amióta megvan. Néha megeresztem 4000-ig de csak 5 perc erejéig. Volt 5000 is rovid időre. Nagyon-nagyon jol fogyaszt igy, ezzel a vezetesi stilussal a rendszeres 40-40km-es egybe napi tavon (6.5-7l). Rosszul csinálom esetleg? Lehet ettol a kimeletes stilusomtol valami baja? 5.-ben 3000-nél már 100km/h nál áll a sebességmérő. Küldjem meg néha esetleg, de meddig, hogyan? Ja, 13.000 km van most benne!
Kicsit jobban végiggondolva :), 2-eshez kicsit kevésnek tűnik az 50, megy az még tovább is.
Nekem a Golfomban volt valahol 50-55 körül egy piros jelzés, ami azt mutatta hogy ez a minimális sebesség, amikor még legmagasabb fokozatban nem kell visszakapcsolni.
Amikor néha odanézek, amikor elkezd érezhetően húzni, akkor mindig 2000 környékén pörög a motor, ezért írtam, hogy 2200 alatt biztosan nem érdemes kínozni...
Bocs, nem feltételezem, hogy nem nézted meg, de nem lehet, hogy a lökhárító alsó része egyszer felakadt (tipikusan sokan járnak így, mert alacsonyan van), eldeformálódott és azóta még jobban lelóg, így beakad mindenbe, amibe egy ép lökhárító alsó része nem?
Tapasztalataim szerint kb. 2500 alatt teljesen döglött, felesleges kínozni. Felette kell tartani, de 2200 alá tényleg ne menj, mert ott hiába vársz bármit is...
Ahhoz, hogy Te jól érezd magad, úgy kell pörgetni, hogy felváltás után pont a nyomaték maximum környékére essen vissza a fordulatszám. :-)
Kb. 5000-ig kell kihúzatni és akkor olyan 3500-3800 -ra esik vissza, ott meg épp a nyomaték maximum van így lehet folytatni a gyorsulást.
A hárömszög szerintem azért van ott, hogy könnyebben tudd tartani az 50-et városban anélkül, hogy pontosan leolvasnád az órát...
A 30 is azért lehet rajta, bár a cseheknél sincs 30-as korlátozás.
Vagy lehet hogy azért, hogy 1-ben max.30-ig, 2-ben max, 50-ig lehet kihúzatni? Igazából ez nem logikus az eltérő motorok és váltók miatt, de régen a Zsigulikon ezért voltak római számok a sebességmérő számlapján, hogy jelezzék, melyik fokozaban meddig lehet húzatni (ott persze fordulatszámmérő nem volt, ezért volt ez a segítség).
Az eleje "nagyon" le van ülve olyan helyen is felakadok ahol más octavia át tud menni. Arra gyanakodtunk, hogy a rugók vannak kikészülve ezért vagyok lejjebb. Kérdés: Lehet valami más is az ok ill. ha keresek ilyen rugót az mennyibe kerül itthon vagy szlovákba? köszi
Most voltam kipróbálni egy 1.9TDI Ambiente Combit. Tetszett. Jól vezethető az autó. Teljesen jók a váltó kiosztások, lehet autózni vele 2000 alatt is, nem úgy mint egyes kisköbcentis "szuperdízelekkel". A tesztautó 8.4l-es átlagot mutatott, ami sztem teljesen elfogadható ilyen 5-10 perces furikázásoktól, meg tövig nyomom a gázt próbálgatásoktól.
Két felvetésem lenne:
- Combinál a hátsó oldalsó ablakoknál mennyire jellemző a párásodás? Most ugye esik és párás idő van, volt rajta bőven, fúvókát hátul nem láttam... Golfnál pl van, ott tuti nem gond.
- Mondjuk minden autó ilyen, de a jobb térdnél nincs olyan sok hely. 180 felettiek tudnak nyilatkozni, hogy mennyire zavarja őket? Főleg balesetnél lehet gáz, de azért hosszú úton nem kényelmes, ha ott támaszkodik a térd.
- Combinál van értelme a parkolóradarnak? Sztem meg lehet lenni nélküle is.
Beültem a Superbbe, és hátul eszeveszett nagy, baromi kényelmes. Elöl vhogy nem tudtam beállítani jól, de hátul lenyűgöző! Kényelmesebb mint egy 5-ös BMW.
és ez tart Würzburgban idestova másfél hónapja???!!!! Bakker, ennél komolyabb szervízt csináltak a fiúk az alfámon másfél nap alatt.... igaz, akkor csak azzal foglalkoztak.