Keresés

Részletes keresés

szuperfizikus Creative Commons License 2022.03.08 0 0 3273

A jövő fizikáját nem egyetlen ember fogja megírni. Ez nem egyemberes feladat. 

De a változás elindítását egyetlen ember is kezdeményezheti.

Persze nem álmok alapján. 

szaszg+++ Creative Commons License 2022.03.08 0 0 3272

Ez már megint a te "igazságod" úgy mint a fénysebesség feletti mozgás!

Előzmény: szuperfizikus (3271)
szuperfizikus Creative Commons License 2022.03.08 0 0 3271

Gyula, te már átköltöztél a saját magad által létrehozott fantáziavilágba. 

A valóságtól régen elszakadtál. 

Sajnálom, de ez az igazság. 

Előzmény: szaszg+++ (3270)
szaszg+++ Creative Commons License 2022.03.08 0 0 3270

NEM kell, mert én mar tudom!

Előzmény: szuperfizikus (3269)
szuperfizikus Creative Commons License 2022.03.08 0 0 3269

Majd ha megtudom, megírom neked is.  ;)

Előzmény: szaszg+++ (3268)
szaszg+++ Creative Commons License 2022.03.08 0 0 3268

Te nem foglakozol részecskefizikával NEM is tudod mik okozzák a gravitációt meg az elektromágnesességet!

Előzmény: szuperfizikus (3266)
szuperfizikus Creative Commons License 2022.03.08 -1 0 3267

Hamarosan. Nem akarom addig nyilvánosságra hozni, amíg nincs olyan állapotban, hogy teljesen érthető legyen az egész.

Amikor elkezdtem írni, csak egy rövid könyvet akartam. De egyre terjedelmesebb lett, és kénytelen voltam szétszedni több különálló könyvre, mert azt tapasztaltam, hogy egy többszáz oldalas művet nem olvas el senki, és eladni sem lehet. 

Ezért az eredeti Szuperfizika könyvet 5 könyvre szedtem szét. 

- a fényelmélet

- a gravitációs elmélet

- a gravitációs optika

- a fénysebesség feletti fizika

- mindezek rövid összefoglalása

Így egyik könyv sem lesz több 180 oldalnál, ami még talán olvasható.

De nehézségek is adódtak, pl. hogy melyik részkérdés melyik könyvben legyen kifejtve. Ne nagyon legyenek átfedések, ismétlések, de a könyvek önállóan is érthetők legyenek.  

Ez nem egy egyszerű feladat. 

És még tesztelni is kell, mielőtt megjelenik. Közeli ismerősöknek (fizika tanároknak) szoktam odaadni, hogy mondják el a véleményüket. Mi az a mi nem érthető, mi van rosszul fogalmazva, mi hiányzik belőle. Ez sem egy egyszerű feladat, mert csak az tudja igazán véleményezni, aki mélységében ismeri a mai "modern" fizikát is. 

Előzmény: cseik (3265)
szuperfizikus Creative Commons License 2022.03.08 0 0 3266

"Én NEM avval foglalkozok, mit mondott Maxwell, Lorentz, Einstein, stb. hanem mit mond a természet nekünk!"

Ezt te is tudod, hogy nem igaz. 

Ha a természet szavát akarnád meghallani, akkor elvégeznéd az ejtőkísérletedet, máshol, vagy más módszerrel. Ha egyedül nem megy, akkor segítséget kérnél hozzá. De te nem kérsz segítséget, sőt azt is elutasítod, amit felajánlanak neked. (Már több javaslatot is tettek neked).

Te nem akarsz semmiféle kísérletet. Szerintem félsz, hogy nem igazolódik be az elméleted. (Ezt meg tudom érteni, mert nekem is vannak néha kétségeim a saját elméletemmel kapcsolatban). Ha nem végzed el újra a kísérletet, akkor soha nem derül ki az igazság, és az idők végezetéig itt ordítozhatsz. Te nem arra vagy kíváncsi, hogy a természet mit mond nekünk, hanem csak a saját hangodat akarod hallani és hallatni. 

Nem akarlak bántani, de valakinek meg kellett mondani, hogy mi a szomorú helyzet. 

Ezt nem azért írom, mert féltékeny vagyok az elméletedre. Én nem foglalkozom részecskefizikával, tehát nekem a te elméleted nem konkurencia. 

De amit te csinálsz, az nem egy tudós elmére vall, hanem egy durcás gyerekre. 

Előzmény: cseik (3265)
cseik Creative Commons License 2022.03.08 0 0 3265

egyet értek. de mikor fogjuk megismerni ezt az elméletet?

Előzmény: szuperfizikus (3263)
szaszg+++ Creative Commons License 2022.03.08 0 0 3264

Az eltont a fizika "antiprotonnak" nevezi, ezt tudnád ha valami is értenél a részecskefizikához! 1955 ben ki is mutatta Emilio Segrè!

De NEM értessz semmit.

Továbba, ha értenél a részecskefizikához valamicskét tudnád, hogy a gravítáció oda nincs beépitve a modern fizikán belül.

Én ezt a mulasztást hoztam be.

Én NEM avval foglalkozok, mit mondott Maxwell, Lorentz, Einstein, stb. hanem mit mond a természet nekünk!

Előzmény: szuperfizikus (3263)
szuperfizikus Creative Commons License 2022.03.08 0 0 3263

Az új fizika témában szereplő elméletekkel az a baj, hogy (az enyémet kivéve) olyan elképzelésekre épülnek, amelyek nem a tapasztalatból származnak. Nem megfigyelések és kísérletek alapján születtek, hanem csak ötletekre.

Vegyük Gyula elméletét!

Ő kitalálta a 4 megmaradó részecskét, de csak azért kellett négy, hogy a szimmetria teljesüljön. 

Ezért kellett behozni az elton nevű részecskét. 

Ki kellett találni továbbá a taszító gravitációt, ami önmagában értelmetlen, mert a gravitáció tömegvonzást jelent.

De nem ez a legnagyobb baj. Hanem az, hogy mindezekre semmiféle kísérleti alátámasztást sem tudott Gyula bemutatni. Így vagy elhisszük, vagy nem. 

Vegyük cseik elméletét!

Ő kitalált két részecskét, amelyet elnevezett G és B részecskének.Mindent ebből vezetett le. 

De ezeknek a részecskéknek a létezésére semmiféle kísérleti bizonyítékot nem tudott bemutatni. 

Véleményem szerint ezek nem tudományos elméletek, hanem csak ötletelések. Amik persze lehetnek akár hasznosak is, mert a sok ötletből néha még jó is kisülhet.

De a tudományos elméletek a tapasztalatból indulnak ki. Mondok egy példát. 

A természetben azt tapasztaljuk, hogy minden hullámmozgás valamilyen közeghez kötődik, amelyben a hullám terjed. Mivel a hullám egy terjedő rezgés, ha nincs ami rezegjen, akkor hullám sem létezhet. Tapasztalati tény, hogy a hang nem terjed üres térben, ahol sem levegő sem más részecskékből álló anyag nincs. Például a Hold felszínén nem tudnak beszélgetni egymással az űrhajósok (csak a sisakba épített rádión), mert a Holdnak nincs légköre, így hanghullámok sem létezhetnek.

Ha elfogadjuk, hogy a fény is hullámmozgás, akkor azt is el kell fogadni, hogy léteznie kell valamiféle anyagi közegnek, amely a fényhullámokat közvetíti. Ez a logikus következtetés a tapasztalatból ered. De azt is tudjuk, hogy a fény továbbításához nem kell részecskékből álló közeg, mert a fény nem mechanikus hullám (mint amilyen a hang), hanem elektromágneses rezgés. 

Tehát a fényközeg nem egy levegőszerű, atomokból álló anyag, hanem valami más. 

A tudósok, akik a fényközeget keresték (MM kísérletek), abban tévedtek, hogy egy atomos közeget kerestek, ami ráadásul mozdulatlanul tölti ki a világegyetemet. Ezt nevezték éternek, de ilyet nem találtak. 

A következő tévedésük az volt, hogy mivel az atomos felépítésű, abszolút nyugvó étert nem találták meg, arra a hibás következtetésre jutottak, hogy a fénynek nem létezhet semmiféle közege. Ez a tévedés vitte vakvágányra a "modern" fizikát, amelyből máig nem találta meg a kivezető utat. 

A megoldást a Szuperfizika fogja elhozni.  

Előzmény: szuperfizikus (3262)
szuperfizikus Creative Commons License 2022.03.06 0 0 3262

"Azt is tudom, hogy a mezö nem anyag és a fény kvantálás nélküli elektromàgneses sugárzás, amihez nem kell semmilyen közvetitö közeg."

Gyula, ezekkel a butaságokkal ne dicsekedjél.

- Nyugodj bele, hogy a mező az anyag egyik formája (mi más lenne?).

- Az elektromágneses sugárzás (a fény) impulzusos, és adagokban szállítja az energiát.

- Az EM hullámokhoz kell közeg, ahogyan minden más hullámhoz is. Láttál mát tengert hullámzani víz nélkül?

Csökönyös vén salabakter vagy, akiből akár még fizikus is lehetett volna. 

De már nem lesz. 

Előzmény: szaszg+++ (3259)
szaszg+++ Creative Commons License 2022.03.06 0 0 3261

Te az általad kinyitott topicban kéred, hogy jelentkezzen az aki jobban tudja mi az az egyesített elmélet.

Itt az enyém www.atomsz.com, meg a könyvemben is le van írva.

Én a tieddel nem tudok elkezdeni semmit, NEM TUD semmilyen prognózist megjósolni.

Előzmény: szaszg+++ (3260)
szaszg+++ Creative Commons License 2022.03.06 0 0 3260

Én egyesítettem a gravitációt az elektromágnesességgel egy elméletben.

Te meg sakkozzal csak a te egyesített elméleteddel, ami nem létezik!

Előzmény: cseik (3258)
szaszg+++ Creative Commons License 2022.03.06 0 0 3259

Igen én nem csak elképzelem, hogy van négyféle stabil elemi rêszecske, hanem vannak is, e, p, P, E. Továbbá tudom, hogy ezeket sem megsemmisíteni nem lehet, sem a mezökböl elöállitani! Ezekböl áll a világmindenség anyaga. Ösrobbanas meg nem volt sohasem.

Azt is tudom hogy az elemi részecskék kétféle megmaradó töltéseiböl indul ki a két ismert kölcsönhatás, amik c-vel terjednek. Azt is tudom, hogy a mezö nem anyag és a fény kvantálás nélküli elektromàgneses sugárzás, amihez nem kell semmilyen közvetitö közeg.

Ez teljesen farkasszemet néz a te kusza gondolataidnak, amiknek semmi közé nincs a fizikához! Még egy matematikai képletet sem tudsz felírni, amiböl prognózisokat lehetne levezetni.

Az atomisztikus fizikám legfontosabb képleteit megtalálod az atomiszitikus fizika 7042 hsz ban. Ezekböl rengeteg prognózist lehett levezetni. Többek között ki tudtam számolni a testek súlyos és tehetetlen tömegét. Igen én ezt már több mint 15 éve propagálom, mert ez az igazi leirása a természeti jelenségeknek, és nem az amit Einstein ajánlott és a modern fizika el is fogadott!

Előzmény: szuperfizikus (3254)
cseik Creative Commons License 2022.03.06 0 0 3258

ismered a mondást a trollról és annak táplálásáról? nehéz uralkodni magadon, tudom, de szükségszerű. vagy szeretsz galambbal sakkozni?

Előzmény: szuperfizikus (3254)
szaszg+++ Creative Commons License 2022.03.06 0 0 3257

A legnagyobb ballépés azon mulott, hogy a modern fizika az energétikus fizikát használta!

Előzmény: szuperfizikus (3255)
szaszg+++ Creative Commons License 2022.03.06 0 0 3256

NEM!

Előzmény: szuperfizikus (3255)
szuperfizikus Creative Commons License 2022.03.06 0 0 3255

Láthatjuk, hogy a "modern" fizika legnagyobb ballépése a fényközeg kiűzése volt.

Ennek máig ható következményei vannak a fizikára nézve. 

Részben ezért nem képes  továbbfejlődésre, tehát ezt a kérdést kell leghamarabb tisztázni. 

Előzmény: szuperfizikus (3251)
szuperfizikus Creative Commons License 2022.03.06 0 0 3254

"Miért nyítottál itt egy topicot és ki kért rá?"

Azért nyitottam topikot, mert nekem valóban van elképzelésem az új fizikáról.

Te meg  15 éve ugyanazt ismételgeted.

Nem kért rá senki, magamtól nyitottam.

Téged ki kért rá?

"Miért nem mész a Tudományba, ahonnan te nem vagy kizárva?"

Honnan tudod, hogy nem vagyok kizárva? 

Előzmény: szaszg+++ (3252)
szaszg+++ Creative Commons License 2022.03.06 0 0 3253

Lécci tárjad fel ezt a Tudományban!

Előzmény: szuperfizikus (3251)
szaszg+++ Creative Commons License 2022.03.06 0 0 3252

Miért nyítottál itt egy topicot és ki kért rá?

Miért nem mész a Tudományba, ahonnan te nem vagy kizárva?

Új ruhát akarták önteni a gondolatmeneteidnek?

Előzmény: szuperfizikus (3248)
szuperfizikus Creative Commons License 2022.03.06 0 0 3251

A fizika tévútra lép: a fényközeget száműzik

Mivel a nyugvó étert nem tudták kimutatni sem fénytani, sem villamos kísérletekkel, kezdett tért hódítani Einstein felfogása: ha az éter nem mutatható ki, akkor éter nem is létezik. Vagyis a fénynek egyáltalán nincs közege. Egyébként is elképzelhetetlennek látszott egy olyan atomos anyagi közeg, amely észrevehetetlenül ritka, így nem tanúsít közegellenállást a bolygók mozgásával szemben, ugyanakkor mégis igen kemény, hiszen transzverzális hullámokat képes közvetíteni. Mivel ezeknek az ellentétes követelményeknek semmilyen ismert anyag nem felelt meg, a tudósok jobb híján lassacskán kezdték elfogadni, hogy fényközeg egyáltalán nem létezik.

Ezzel a fizika rossz irányba fordult. A közeg kutatása tiltott témává vált. Hamarosan a partvonalon kívül találta magát az a tudós, aki továbbra is abban hitt, hogy a fény közegben terjed. A fényközeg létezését már nem volt szabad szóba hozni, és szakmai körökben ma sem szabad.

A Michelson–Morley kísérlet tehát fordulópontot jelentett a fizika történetében. Egész pontosan nem is maga a kísérlet, hanem a kísérlet hibás értelmezése. Tévútra vitte a fizikát, amely máig sem talált vissza a helyes útra.

Mivel a fiatal Einstein elképzelése szerint sem éter, sem semmilyen más fényközeg nem játszik szerepet a fény terjedésében, a későbbiekben vadabbnál vadabb ötletek születtek arra nézve, hogyan terjedhet közvetítő közeg nélkül a fény. De Einstein idősebb korában szembefordult ezzel a fiatalkori elképzelésével, és elfogadta egy újfajta éter létezését. Ekkor már több kísérlettel is sikerült kimutatni a fény közegét.

A kísérleteket végző Michelson soha nem értett egyet Einstein értelmezésével és az éter kiiktatásával. Haláláig hitt abban, hogy valamiféle fényközegnek léteznie kell. Ma már úgy tűnik, neki volt igaza.

szuperfizikus Creative Commons License 2022.03.06 0 0 3250

Ha nem akarsz társalogni akkor menj vissza az atommisztikus fizikádba. 

Előzmény: szaszg+++ (3249)
szaszg+++ Creative Commons License 2022.03.06 0 0 3249

Ha nem vetted volna észre ez az Új fizikàban van, nem az eszelösök által kigondolt agymenésekben.

Előzmény: szuperfizikus (3248)
szuperfizikus Creative Commons License 2022.03.06 0 0 3248

Te vagy az én általam nyitott topikban, ha nem vetted volna észre.

Ha nem akarsz társalogni, akkor menj vissza a sajátodba.

Ilyen egyszerű.

Előzmény: szaszg+++ (3247)
szaszg+++ Creative Commons License 2022.03.06 0 0 3247

És akkor miért vagy az Új fizikàban?

Előzmény: szuperfizikus (3246)
szuperfizikus Creative Commons License 2022.03.06 0 0 3246

"Ezen a ponton megszakad közötünk a társalgás."

Rendben. Támogatom. 

Előzmény: szaszg+++ (3245)
szaszg+++ Creative Commons License 2022.03.06 0 0 3245

Szerinted az anyagnak két formája van:

- a részecskék formájaban,

- a mezö is anyag!

Ezen a ponton megszakad közötünk a társalgás.

Szerintem a részecskékböl, amik az anyagot képezik,  a c-vel terjedö mezök indulnak ki, amiknek semmi köze nincs az anyaghoz!

Már mondtam neked, foglalkozzál és tanuld meg mi a mezöelmélet, és ezen belül interpretáljad a fizkai méréseket. És ne fordítva, a saját kusza elképzelésed szerint próbálod meg a mezöt definiálni.

Előzmény: szaszg+++ (3244)
szaszg+++ Creative Commons License 2022.03.06 0 0 3244

Azt sem tudod, hogyan bocsátja ki az anyag a kölcsönhatásokat okozó mezöket! Ehhez abszolút nem kell semmilyen közvetitö közeg!

Nem tudod miért a mezök terjedési sebessége c!

Talán azt sem tudod, hogy nem kell semmilyen "megfigyelö egy vonatkozási rendszerben" és a mezök még is vákuumban a c állandó sebességével terjednek!

Előzmény: szaszg+++ (3243)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!