Tény No.1: b.szol visszaolvasni, csak bejössz és fikázol.
Tény No.2: a 60-as évek végétől minden stat és tanulmány nagyjából ugyanazt a látenciát állapítja meg szorzóként, innentől meg ne próbálj már okosabb lenni, mint a kutatók és a szakértők.
Btw, most melyik altered kekeckedik helyetted? Ugyan regeljen már egy saját nicket, mert a tiedet alaposan lejáratja így.
Amit akartam, erről elmondtam, én ezt innentől nem tudom komolyan venni, és mondom újra: csalódtam benned, hogy amikor úgy esik jól, sutba dobod az elveidet, hogy csak tényekkel akarsz dolgozni.
Másrészt a tízszeres szorzót elég jól alátámasztani látszik az orvosi segítség nélkül lefolyt szüléseknél fellépett komplikációk száma, pont ma volt erről szó.
A saccról annyit, hogy épp a saját esetemben valaki 0.1%-ra, valaki 3%-ra saccol, úgyhogy semmiféle hasraütésnek nem fogok utánanézni, és némi csalódást is érzek, hogy te tényként adsz elő mindössze tippeket, miközben másokat általában épp hasonlóért szoktál ütni.
Még ha csak minden két hétben halna meg, de úgy látszik, mintha beestél volna nane-propagandistaként és nyomatnád a hazug mantráidat olyan milliószor cáfolt tényekről, amiket visszaolvasva könnyűszerrel kikereshettél és megérthettél volna... Nézd, arányaiban ennyien ölnek gyereket a nők közül:
Az US stat (n.b. nem specifikusan az újszülöttekre!) háromnaponta egy, anya által elkövetett gyerekgyilkosságról tud:
"Cheryl Meyer, co-author of several books on the subject, said it's probablethat a mother kills a child somewhere in the US once every three days."
Másoknál az adatok naponta egyről szólnak és hármas a látencia-szorzó: "Overpeck (2003) found that in the United States, one child per day is a victim of infanticide. Although vital statistics for this crime are staggering, true accounts of this crime are estimated to be three times higher than the reports of vital statistics; however, it has proven impossible to determine true prevalence rates (McKee, 2006)."
Magyarországon évente kb. 30 nőt öl meg a partnere és 150 gyereket az anyja. 5 millió férfival és nővel számolva ez fejenként 0,000006 női és ötször annyi csecsemő áldozat. Ezt szorozzuk még kb. 60 felnőtt évvel, így jön ki a végeredmény.
Tehát, válasz Seri kérdésére:
Egy nő átlagosan 0,0018 csecsemőt öl meg életében.
Egy férfi pedig élete során átlagosan ennek az egyötödét, vagyis 0,00036 nőt öl meg.
"In 1996, American Waneta Hoyte was convicted of the deaths of five (5) of her infant children after she confessed that their deaths were not due to SIDS as previously thought (Busch,1997). In 1999, American Marie Noe was convicted of the deaths of her eight (8) infants, who had all previously been thought to have died due to SIDS (Begley & Underwood, 1998). InMay, 2003, Australian Kathleen Folbigg was found guilty of the death of her four (4) infants. Their deaths had been believed to be due to SIDS but Folbigg detailed the murders in a diary that was later discovered (Glendinning, 2003). In 2005, German courts convicted Sabine Hilschenz of the death of eight (8) infants, whose bodies she hid in flower containers at her home; she is suspected of the death of a ninth infant but the statute of limitations had expired for that case. In 2007, in the northern German town of Kiel, the corpse of an infant was found in the garbage; the DNA matched that of another infant corpse found in the trash in the area in 2006 (Fox News, 2007). In June, 2009, Frenchwoman Veronique Courjault was found guilty of the death of the two infants whose bodies were found in her freezer. She also confessed to a third infanticide (3) of which the police had no knowledge (Schipoliansky & Childs, 2009). These women are all examples of repeated neonaticide.
What is the likelihood that a woman who murders her infant will go on to commit another act of violence toward an infant in the future? At this point, there are very limited data available on that topic. A group of 47 Argentine infanticidal women were followed for 237 days following discharge from prison and 11% engaged in maladaptive behavior during the follow-up period. However, as the follow-up period was less than 1 year and recidivism rates are usually reported in 5-year, 10-year, and 15-year periods, it remains unclear whether infanticidal women go on to commit more acts of violence"
Aregentínában próbálták a visszaesők számát legalább alaphangon összegyűjteni, a börtönbüntetésük letöltése utáni kb. 3/4 évben követték a csecsemőgyilkos nőket, 11%-uk maladatpív viselkedésük miatt vélelmezhetően visszaeső lesz, tovább viszont nem követték őket, bár általában a visszaesőkről 5-10-15 éves időintervallumokban hallanak újra.
Aztán mi lesz, ha egy pasi se akar soha többet egy nőt se teherbeejteni, mer' sose lehessen tudni, hogy a nő a gyerekük szülését követően szüléses-hormonálisos idegállapotba kerül, és megöli a csecsemőt? Mivelhogy ő lesz hibáztatva, mer' minek ejtette teherbe. :)
De ez mind nem igaz!!!! Azok a nők, akik megölik a csecsemőiket, azokat sajnos a bíróság elég enyhén bünteti. Sokszor a bántalmazott nő, meg az öt gyereke mellett születik a 6.-ik és azt öli meg az anya! Az évente "csak 20-30"-ra csökkenés pedig nem igaz!
:-)) És mennyi a kvóta, tessékmondani? Mer' émmég egyet se gyilkótam le, de nemszeretnék a matriarcha nene színe elé járulni úgy, h nem tuttam le ffiúi kötelességem:-PP