Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

drMinit Creative Commons License 2008.01.27 0 0 3668
se hely, se lehetőség...
Remélem nem olyan mit a micsu L200, hogy
füzetében izzócsere:
- forduljon szakszervízhez

OII ban az égőt viszonylag nagyon könnyű csrerélni.
Igaz égőt még nem cseréltem én se, de a modszert, más miatt már alkalmaztam:

Motortér kinyit, lámpa belső oldalán egy műanyag szárnyas anya, amelyet kitekerünk, ez után a kinyitott hűtő takaró maszk felől, kis kallantyú, amely meghúzása után, az egész lámpatestet, egy sínen ki lehet húzni.
Innen az égő csere már gyerekjáték.
Minit
Előzmény: BX_thomas (3661)
fepeti001 Creative Commons License 2008.01.27 0 0 3667
A részecskeszűrővel kapcsolatban jutott eszembe, hogy amikor én vettem az autót még EUR 3 besorolású volt az 1.9PDTDI, de DSG váltóval már EUR 4. Kérdeztem a kereskedőt, de nem tudott rá érdemben magyarázatot adni.
Kíváncsiságból letöltöttem az aktuális Octavia katalógust, most már nincs ez a különbség.

Viszont teljesen véletlenül észrevettem valamit. A Classic szint fölött megváltozott az első ajtók belső kialakítása?! Eltűnt a ferde kapaszkodó és egy egész szép, ívelt hangszóróhelyet alakítottak ki. Végre normálisan meg lehet csinálni a hangzást.

Úgy látszik, el vagyok maradva.

Donibcsi Creative Commons License 2008.01.27 0 0 3666
ugy emlékszem, hoyg a lámpát kell kivenni, és erre van a sof-on leírás...ha nem így van ne kövezzetek
Előzmény: BX_thomas (3661)
jnr_ Creative Commons License 2008.01.27 0 0 3665
Hát ez nam valami jó hír...:( Én sok más mellett azért is vettem dízelt, mert hittem abban, hogy környezetkimélőbb... Most már egész biztos, hogy a következő autóm valamelyik hibrid verda lesz. (eddig is nagyon tetszett a Prius, csak rohadt kicsi a csomija..:(
Előzmény: pacs_425 (3663)
pacs_425 Creative Commons License 2008.01.27 0 0 3664
A VW ezt írja:

"Ezzel párhuzamosan mind több modellnél és motorváltozatnál építenek be dízel részecskeszűrőt, így az 2006-tól minden modellsorozatnál a szériafelszereltség részét képezi."

http://www.volkswagen.hu/volkswagen_koeruel/innovacio/motorok/dizel_reszecskesz_r/dizel_reszecskesz_r/

A Skodánál nemtom mi van, egy időben azt hiszem választható extra volt.

De sok panaszt lehet(ett) olvasni arról hogy a VW-félének a regenerációja nem az igazi. Valami olyasmiről volt szó, hogy ha nagypapisan használja valaki az autót, akkor eltömődhet.

Szóval egy időben úgy szólt a pletyka, hogy felesleges érte felárat fizetni, mert csak a baj van vele.

--
pacs_425
Előzmény: jnr_ (3659)
pacs_425 Creative Commons License 2008.01.27 0 0 3663
http://www.hetek.hu/?q=node/3063

--
pacs_425
Előzmény: stevie wonder (3658)
BX_thomas Creative Commons License 2008.01.27 0 0 3662

elég komoly részecske szűrők vannak.

nézd meg az újabb dízeleket, egy rendes padlógáznál már nem okádja a füstöt.

Pl nekem a saab csak 4000körül nyomott kis kormot, de akkor már brutál nagyot töltött a turbó.

A skoda 1.9, semmiféle kormot nem enged. Láthatót.

Mind1 mennyire nyomom neki.

Enyémben 112.000km van már!

Előzmény: jnr_ (3659)
BX_thomas Creative Commons License 2008.01.27 0 0 3661

tegnap égett ki a görény, ha hiszed, ha nem ott tartottam, hogy belevágok valamit.

A két rugó ami a lámpa hátá fogja, azt nagyon durva leakasztani, se hely, se lehetőség...

aztán kitapogattam az izzót de nem bírtam megfoni, semmi.

Remélem nem olyan mit a micsu L200, hogy

füzetében izzócsere:

- forduljon szakszervízhez :)))))

Előzmény: Törölt nick (3647)
robi25 Creative Commons License 2008.01.27 0 0 3660

A lentebb említett Alteám 1.9 PDTDI volt, úgyhogy van összehasonlítási alapom:)

+ az asszony 1.6 MPI-t, én meg egy dízel RS-t hajtok, meg van a véleményem mindegyik motorról:))

Előzmény: a t o s z (3651)
jnr_ Creative Commons License 2008.01.27 0 0 3659
Köszi! Viszont akkor az a kérdés, hogy a most kapható korszerű diselekbe raknak-e részecskeszűrőt. Ha igen, akkor no para mert környezetkimélőbb egy benzinesnél, ha nem akkor viszont nagy átverés, hogy minden autónál a fő hangsúlyt a CO2 kibocsátására helyezik, és annak az eredményeit mutogatják mindenhol. Vagy csak azért helyezik arra a hangsúlyt, mert azt tesszük fellőssé az üvegházhatás miatt??
Érdekes ez a korom-kérdés, mert ezt azért nem annyira hintették el a köztudatba..Vagy csak én nem figyeltem..:)
Előzmény: stevie wonder (3657)
stevie wonder Creative Commons License 2008.01.27 0 0 3658

A dizel autok (reszecskeszuro nelkul) lenyegesen karosabbak az egeszsegre, mint a benzines autok

Erre a reszecskeszurore utalt korabban Fepeti kollega is.

Előzmény: stevie wonder (3657)
stevie wonder Creative Commons License 2008.01.27 0 0 3657

Papkanak alapvetoen igaza van. Mikozben a CO2 kibocsatas sem tesz jot a kornyezetnek, hatasa inkabb kozep- vagy hosszu tavon jelentkezik.

A dizelmotorokbol tavozo korom azonban mar rovid tavon is erosen karcinogen, azaz rakkelto hatasu. http://en.wikipedia.org/wiki/Diesel_Particulate_Matter

A dizel autok (reszecskeszuro nelkul) lenyegesen karosabbak az egeszsegre, mint a benzines autok

Előzmény: jnr_ (3656)
jnr_ Creative Commons License 2008.01.27 0 0 3656
Én a véleményemet írtam le a válaszodról.... Ha nem tünt volna fel...

Amúgy ha visszaolvasnál, arra kértelek, hogy valamivel támaszd már alá a kijelentésedet, hogy okosodjak. Lehet, hogy igazad van lehet, hogy nem. Én az enyémet alátámasztottam egy hivatalosnak tekinthető forrással. Gondoltam te is alapozod valamire a kijelentésedet, nem csak légből kapott ötlet vezérelt mikor válaszoltál. Ezt szerettem volna megtudni. Nem azt, hogy szerinted a válasz: korom. Ebben a topicban eddig úgy vettem észre, hogy alaposabb válaszokat szoktak adni, ha felmerül egy téma. Ezért is szoktam benézni IDE és nem az esti-mese topicba..
Előzmény: Papka11 (3655)
Papka11 Creative Commons License 2008.01.26 0 0 3655

A gúnyolódós topik másfelé van. Itt véleményeket cserélünk.

Ha eddig nem tünt volna fel.

Előzmény: jnr_ (3654)
jnr_ Creative Commons License 2008.01.26 0 0 3654
Aha, Hát ilyen erősen megalapozott, hiteles forrásból, tudományosan alátámasztott tény ellen nehéz bármit felhozni.........
Előzmény: Papka11 (3653)
Papka11 Creative Commons License 2008.01.26 0 0 3653
Pl. korom.
Előzmény: jnr_ (3600)
jnr_ Creative Commons License 2008.01.26 0 0 3652
Igaz. De úgyis meg lehet közelíteni, hogy ha már 2-3 évente autót cserélek akkor legalább a kevésbé szennyezőt... :)
Előzmény: pacs_425 (3645)
a t o s z Creative Commons License 2008.01.26 0 0 3651
Én nagyon kíváncsi vagyok! Majd számolj be mindenképp. Nálam 1.9 TDI-vel való összehasonlítás lenne érdekes. Próbálj valamit a valós fogyasztásáról is kideríteni.
Előzmény: robi25 (3591)
robi25 Creative Commons License 2008.01.26 0 0 3650
Alteámban hasznát vettem a függönynek: megpördültem az autópályána és a bal oldallal fogtam a szalagkorlátot. A légzsákot fejeltem le az ablak helyett, elgörbült a szemüvegem szára és ennyi. Szóval van értelme.
Előzmény: nikkola (3613)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.26 0 0 3649
igaz. Láncfűrészt neki! :-)
Előzmény: moha02 (3648)
moha02 Creative Commons License 2008.01.26 0 0 3648
De azzal csak az izzó kiszerelése valósul meg. És a kettes fázis? :-P
Előzmény: Törölt nick (3647)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.26 0 0 3647

mi van? ezt sem csinálta meg az überalles szervíz?

(egyebekben nem tudom. Ajánlom a szovjet finommechanikai eszközt: húszkilós kalapács...)

Előzmény: BX_thomas (3646)
BX_thomas Creative Commons License 2008.01.26 0 0 3646

Valaki elmesélné, hogyan kell a helyzetjelző izzóját kicserélni a kettes octaviában?

pacs_425 Creative Commons License 2008.01.26 0 0 3645
Ha valakit tényleg érdekel a környezetvédelem, lehet azzal kezdeni hogy nem kell 2-3 évenként új autót venni.
Gondolok itt arra, amikor relatív keveset futott autókat cserélnek zsír újra, mert az trendi. Meg a szomszéd is vett, én sem akarok lemaradni gondolkodású emberekre.
Akinél munkaeszköz az más, ott rövid idő alatt megfutja a magáét egy járgány.

Ezzel pl. máris meg lehetne spórolni jópár új autó előállításának szennyét, kezdve a nyersanyag kitermelésétől a gyártás szutykáig.

De ez is olyan téma amit mindenki lelkesen támogat, amíg nem a saját bőrére megy a dolog...

--
pacs_425
Előzmény: jnr_ (3594)
BX_thomas Creative Commons License 2008.01.26 0 0 3644

Elmondanám neked, hogy egy szervízben /skoda/ a szervíz főnöke kerek perec a szemebe mondta, hogy miért nem ott kérek segítséget ahol a kocsit vettük. hova hordtam eddig szervízbe? Oda menjek segítséget kérni.

Elsőre eldurrant az agyam, majdnem a fejére húztam a monitort, majd finom elmondtam neki, hogy te, édesapán azért vagy ott hogy kinyald a seggem és ha bajom van megoldd. Nem palotát kértem, hanem közbejárást a kocsim és a PoHu közt.

Amúgy meg ha valaki egy multinál dolgozik és nincs kikötve, hogy hova kell a kocsit hordani szervízbe akkor evidens, hogy ahol lakom ahhoz legközelebb eső szervízbe járok és hogy november27én kapőtam a kocsit a senekem alá így még nem volt lehetőségem "ide járni", de tudja mit, soha a büdös életbe be nem teszem ide a lábam.

Szeme felakadt a faszink. Aztán stílust váltott.

Tudok ám én is paraszt lenni, attól, hogy nyakkendőt hordok :))))))

Előzmény: stevie wonder (3638)
BX_thomas Creative Commons License 2008.01.26 0 0 3643

Én voltam gyárlátogatáson, tudnék mesélni mi megy ott.

Sose volt nekem szimpi a régi stift, de amikor ott jártam, ezt nagy-nagyon megerősítették bennem!!!!!

Előzmény: Törölt nick (3631)
BX_thomas Creative Commons License 2008.01.26 0 0 3642

A nagyobbik lányom. Igen. 1 héttel a baleset után. Nem viselte nagyon meg.

Bár még most is felemlegeti, hogy a szab lámpája eltört és szervízben van a kocsi.

Ő pedig a kissebik. 2 hetes.

Előzmény: Törölt nick (3630)
BX_thomas Creative Commons License 2008.01.26 0 0 3641

paksa transz... mint kiderült, van egy szerződött partner.zegerszegi.

Előzmény: Törölt nick (3629)
stevie wonder Creative Commons License 2008.01.26 0 0 3640

Nyilván vannak szalonok, ahol adnak a minőségre.

Ez nagyreszt felfogas kerdese. Mert minimalberert tenyleg ilyen "anyaggal" lehet csak dolgozni. Aki nem koszon, amikor a szalonba belep a vasarlo, legkesobb tavozaskor nem ad nevjegykartyat, azt nem lehet treningezni sem. A trening az termekismeretrol meg eladasi technikakbol all, nem potolja a gyerekszoba hianyat.

Ha egy ilyen szemelynek muszaj a kereskedelemmel foglalkoznia, aruljon kiflit a sarki peksegben, ott az egyeni tehetseg, elhivatottsag kevesbe fontos. De az auto az masik tortenet, a legtobb ember szamara "elete masodik legnagyobb beruhazasa," es ennek megfeleloen kell tudni kiszolgalni.

Arrol nem is beszelve, hogy foritosithato veszteseget okoz, ha egy, a szalonba draga penzert bemarketingezett vevot "elszalaszt" egy benazo ertekesito...

Előzmény: Törölt nick (3639)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.26 0 0 3639
Nem vagyok arról meggyőződve, hogy teljesen más márkák értékesítői kaliberekkel jobbak... Nyilván vannak szalonok, ahol adnak a minőségre. Sajnos, szerintem ők vannak kisebbségben. Őszintén remélem, hogy tévedek.
Előzmény: stevie wonder (3638)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!